Doi ani de poveste parfumată…La mulți ani frumoși!

Azi împlinim doi ani. La mulți ani frumoși! Vă mulțumesc vouă, fără de care povestea noastră parfumată nu ar fi posibilă. Voi sunteți Clubul Poveștii Parfumate, voi sunteți Condeiele Parfumate care scriu atât de minunat aceste superbe povești: AncaDiana Elly,Gabi,Gând VisIrealia,KarmapoliceLiliMalaMellyMinnie,Nina,Ochii VerziPandhora,Silving, SaraSimonaRoxana SamewhiteblueVienelaDaurelVania și gazda voastră, adică eu,Mirela.  Îi mulțumesc dragului meu Xaba, care mă ajută de câte ori apare o defecțiune tehnică. Le mulțumesc și celor mai activi comentatori: ZinaAurora,Gabriela și  -X- .  Vă mulțumesc dragi prieteni și vă doresc multă inspirație și foarte multă fericire!

Voi, eu, noi toți, Împreună! Împreună în acest Club al Poveștii Parfumate, ce reunește oameni deosebiți, foarte dragi mie, cu condeie pline de talent și imaginație.  Vă spuneam, într-o postare anterioară, că multe și plăcute întâlniri literar parfumate am avut noi sâmbăta, mutate ulterior duminica, din două în două săptămâni, pentru că așa e mai bine. Joaca noastră, care e una cât se poate de  serioasă și frumoasă,  este o magică poveste,  depășind textele înscrise în tabel, desfășurându-se asemeni unui fir parfumat și nevăzut,  adunându-ne, țesând între noi, participanții și cititorii, o pânză fină, prețioasă, ca o eșarfă din fire înmiresmate. Eșarfă care vreau să cred că ne apără de rele și ne oferă clipe de sensibilitate, emoție, expresivitate și informații utile. E o țesătură  la care ați muncit cu sârg și talent. E o țesătură durabilă, bună de pus pe umeri în momentele de singurătate, sau dimpotrivă, pentru  clipele de împărtășit cu cei dragi, de fericire și entuziasm.  Povestea noastră  a început aici, acum aproape doi ani, anunțată în 23 februarie 2011 și publicată în 27 februarie 2011, a continuat cu pauze mai scurte sau mai lungi, s-a mai suspendat în perioada vacanțelor, dar a revenit în forță. Atât pentru noi, cât și pentru cei care ne citesc, povestea parfumată este o modalitate plăcută de a petrece o parte din duminicile libere, dar  poate fi citită și lunea sau mai departe, în timpul săptămânii, deoarece e o poveste-fără-sfârșit,  care cuprinde sute de alte povești parfumate, din ce în ce mai bine și mai original scrise.

 

Diana Kundalini ne-a oferit o surpriză de proporții Clubul Poveștii Parfumate a împlinit doi ani! 🙂

Tortul oferit Clubului de Diana Kundalini

LA MULȚI ANI FRUMOȘI!

Cum am reușit să menținem ÎMPREUNĂ (deviza blogului meuaceastă poveste? Iată temele scrise în al doilea an de Poveste parfumată. Mergând pe linkuri, veți descoperi sute de povești frumoase și interesante, scrise de voi, de NOI!  Am adus tot Parfumul poveștii parfumate aproape de sufletul nostru,  am compus  Parfumul unui poem. Les Fleurs du Mal, iar apoi am sorbit din  Salcâmi înfloriți în flacoane de poveste parfumată. Am învățat multe din Misterioasele parfumuri ale civilizațiilor antice – Poveste parfumată. Ne-am plimbat vara Când pe sub tei, parfum de iunie crește (poveste parfumată), și ne-am îmbătat cu  Parfumul nopții de sânziene. Am cules flori și-am împletit o O poveste parfumată cu flori de câmp,  scrisă în Orele parfumate ale verii, Și am intrat în magica Pădurea parfumată. Féminité du Bois, am revenit în oraș cu al său  Misterios parfumul al poșetelor din piele, ne-am îmbătat cu Parfumul lui Gustar, ne-am amintit de Les Années folles sau o epocă interbelică parfumată, am cutreierat  Parfumul străzilor. Apoi ne-am odihnit citind O carte cu parfum trăit cândva, miros de carte proaspăt tipărită. Am învățat că și cuvintele au parfum în  Parfumul cuvintelor, și am inhalat Parfumul ochilor căprui sau Audrey și Givenchy. Ne-am înfruptat cu gustul  Parfumului zeiței Ciocolată (poveste parfumată). Dar am gustat și  Parfumul vinului nobil,  ne-am bucurat și de Parfumul sentimentelor alese și am călătorit parfumat cu avionul în  Nebunie printre norișori. Ne-am astâmpărat foamea de lectură cu Parfumul cald al pâinii și ne-am amintit de Parfumul florii de noiembrie (poveste parfumată). Am așteptat prima zăpadă cu  Parfumul primilor fulgi de nea, am savurat Parfumul citric al merelor dulci, ne-am bucurat de minunatul  Parfum de cozonac. Am așteptat Crăciunul cu  Parfumul îngerilor și am deschis cadourile în   Parfumul dimineții de Crăciun. Am vizionat filme vechi în veșnic tânărul Parfum de cinema. Ne-am plimbat în Parfumul serilor,  ne-am amintit emoționați de Un parc cu parfum de îndrăgostire, am inhalat adânc mult  Parfum de fericire  și am străbătut 19 deșerturi excepționale pornind de la Un deșert parfumat de Serge Lutens.
Urmează Parfum de leagăn, în 10 martie, temă sensibilă propusă de Melly și apoi Parfumul primei întâlniri, în 24 martie, o temă superbă propusă de Irealia. Și multe altele.

Republic mai jos și linkurile către poveștile parfumate scrise în  primul an. Mergând pe linkuri, veți ajunge la toți cei care au scris și veți găsi sute de povești frumoase.
Cum am reușit să menținem ÎMPREUNĂ (deviza blogului meu) această poveste? Poate pentru că Provocarea parfumată. En Avril, Un Soir era aici când primăvara bătea la ușă, și poate pentru că  Noi cautăm în primăvară….Și sigur pentru că Parfumul Cenușăresei. Poveste parfumată între bloggeri a fost o incitantă căutare, sau poate pentru căParfumul celei mai frumoase vacanțe era râvnit de toți când soarele încerca să bată la ușă!  Și oare nu pentru că…oCutiuță cu minuni are fiecare în suflet sau în preajmă, sau pentru că primăvara avem  Flori de Paști. Parfum de sărbătoare! Ce minune e să găsești Parfumul prinţeselor de ieri şi de azi, iar apoi să-ți amintești de Parfumuri româneşti de caldă amintire! Sau să cauți Povestea parfumată a inimii, în timp ce culorile verii spun Poveşti parfumate ale… culorilor. Vara (I). Și când crezi că ai găsit tot, vine o nouă Poveste parfumată. Parfumul inocenţei, care te face să îți amintești și de Mon amie la Rose, despre care scrii Povestea parfumată. Mon amie la Rose cu drag și pasiune. Și poate și pentru că verdele ne-a îndemnat să scriem o  Poveste parfumată. Parfum uitat, de verde crud, despre ierburi și natura frumoasă și văratică, în timp ce afară plouă cu  Parfum de ploaie. Après l’Ondée et Angéliques Sous la Pluie. Poveste parfumată între bloggeri !  Și sigur pentru că la începerea primei zile de școală am scris despreParfumul primei zile de şcoală. Poveste parfumată! Și știi, te-ai bucurat când ai căutat Parfumul roadelor toamnei. Poveste parfumată sau Povestea parfumată a Parfumului sufletului! Și ai fost emoționat/ă când vântul te-a chemat să-i scrii Povestea parfumată. Parfumul vântului sau Vent Vert! Și te-ai extaziat când ai descoperit o Plimbare parfumată prin pădure. Poveste parfumată între bloggeri! Și a mai fost o  Poveste parfumată. Parfumul sincerităţii, dar și romantica Luna Moon Perfume. Poveste parfumată,  sau exotica povestea a depărtării,  Miresme de departe…ca să ne fim mai aproape. Ademenitorul  Parfum al fructelor exotice. Poveste parfumată, ne-a încântat! Au mai fost multe, unele pofticioase și tare dragi nouă,ca Aroma ceaiului tău, parfumul ceaiului meu. Poveste parfumată sau Zeiţa Ciocolată şi parfumul său. Invitaţie,  Parfumul zeiței Ciocolată! Povestea a intrat și în muzeele de artă, odată cu  Parfumul unui tablou, parfumul fiecărui tablou, am poposit pe țărmuri îndepărtate sau în grădini cu Parfumul mirodeniilor,  Poveste parfumată. Ne-am pregătit de Crăciun  cu Sărbători înstelate.Nuit de Noël de Caron, am sărbătorit Anul nou cu Povestea parfumată la început de an,  Parfumuri din copilărie (poveste parfumată), iar muntele ne-a ademenit cu Muntele parfumat ! Ne-am băut împreună cafeaua cu Parfumul cafelei și un drag La mulți ani, am avut Vise parfumate, parfumuri visate (poveste parfumată), am scris Scrisori parfumate! Am visat la  Parfumul unui colț de stea (poveste parfumată). Am sărbătorit Parfumului Poveștii Parfumate. Sau când povestea împlinește un an.

Cea mai potrivită voce care ar putea ilustra muzical aniversarea noastră este a Enyei și versurile piesei Afer Ventus  cred că au un parfum unic:

Enya

Afer Ventus

Mirabile dictu. Mirabilia.
Mirabile visu. Mirabilia.
Et itur ad astra.
Et itur ad astra.
Sempervirent. Rosetum.

(și în engleză)

Amazing to say. Marvellous.
Amazing to see. Wonderful.
And we go to the stars.
And we go to the stars.
Evergreen. A Garden of roses.

Vântul…parfumul rozelor…Zefirul e cel care poartă cel mai sigur miresmele pe aripile sale! 

 

Clubul nostru a mai primit o postare cu dedicație, din parte prietenei noastre  Lili3D, o membră de nădejde, o scriitoare SF de excepție, ca voi toți, de altfel.  Doi ani de poveste parfumată – dedicație, vă invit să citiți pe blogul ei. Mulțumim frumos, Lili!

 

Lolita s-a alăturat lui Lili3d și Dianei, postând pe blogul său o frumoasă urare adresată  nouă, tuturor! S-o apreciem cum se cuvine!  La mulţi ani, Club Parfumat!

Clubul parfumat
Un dar de la Lolita pentru Clubul Poveștii parfumate

Dacă doriți să puneți bannerul clubului nostru, las aici codul. Dar nu e obligatoriu, îl las pentru cine dorește.

<div>

<a href=”https://mirelapete.dexign.ro”><img src=”https://mirelapete.dexign.ro/ads/club-povestea-parfumata220.jpg” width=”220″ height=”220″ alt=”Clubul Povestii Parfumate”></a>
</div>

Aici e Clubul Poveștii Parfumate pe facebook, pagina.
Și aici e Grupul Clubului Poveștii parfumate, pe facebook, loc unde comunicăm rapid și ușor. În ambele locuri se publică toate poveștile parfumate, ale fiecărui participant, așa că avem cititori care se pot delecta cu frumoasele voastre scrieri.

Încă odată, la mulți ani frumoși vouă, nouă, Clubului nostru! Fericire!

 

Citiți și: Carmen,Aurora,Irealia,Vania,Zina.Îi mulțumesc luiVasile Dumitru pentru cele trei filme cu câteva din lucrările mele de artă, sunt foarte frumoase. Le puteți viziona aici: Vitralii – editia a doua.

Articole create 910

66 de comentarii la „Doi ani de poveste parfumată…La mulți ani frumoși!

 1. Mirela, eu vreau sa iti multumesc pentru minunata ocazie pe care mi-ai oferit-o, de a scrie intr-un alt fel, de a-mi pune imaginatia la lucru, de a visa povesti parfumate si de a cunoaste oameni sensibili, care scriu minunat!
  Multi ani inainte povestilor noastre!

  1. Dragă Vienela, eu sunt cea care trebuie să vă mulțumească! Vreau chiar să specific faptul că datorită ție am cunoscut câțiva oameni excepționali, care s-au alăturat celor existenți și valoroși aflați deja aici, pentru că eu așa îi consider pe cei care își sacrifică din timpul lor, din talentul lor, se străduiesc să ofere ceva frumos și fac asta absolut dezinteresat, pentru iubirea de frumos și armonie. Cum să nu le mulțumesc și să nu vă fiu vouă, tuturor, recunoscătoare?! Vă sunt! Fii fericită, ești un om deosebit și sper să-ți publici minunatele scrieri, deoarece chiar ai talent! Numai bine, draga mea! 🙂

 2. Mama, cat timp cred ca ti-a luat sa scrii postul asta,cu toate link-urile 😀 Am trecut dintr-un parfum intr-altul citindu-l.
  La multi ani povestii parfumate,si noua ! 🙂
  Sa trecem acum la papat prajiturici 🙂

  1. Mulțumesc Irina și poftă mareeeee, la silueta ta poți să te înfrupți pe săturate! Te îmbrășișez, ești originală și talentată! La mulți ani! 🙂

 3. La Multi Ani!
  Multa inspiratie celor care scriu si multa „poveste parfumata”!
  Tie îti doresc numai bine, multa inspiratie în lumea povestilor dar si în lumea reala!
  La multi ani tuturor! pupici Mirela!

  1. La mulți dragă povestitoare dragă, fie ca urările tale să se împlinească și să se întoarcă înzecit către tine! La fel, să ai mereu inspirație și să ne povestești așa cum numai tu știi amintiri însoțite de parfum. Te pup, la mulți ani și multă, foarte multă fericire! 🙂

 4. Doi ani…parfumați se împlinesc astăzi, iar eu vreau să vă felicit în primul rând pentru munca edenică depusă, să îi felicit de asemeni pe Purtătorii de Povești și să ,,închin” Cuvinte micuțe, poate insignifiante, rupte din suflet-un La mulți, mulți ani și multe Povești. Povești care până acum au traversat inimi pe parcursul duminicilor frumoase, îmbibate cu Iubire, dăruire. Am venit aici de puțintel timp, dar am găsit o altă lume…de Vis, Poveste mereu dăruind din Iubirea alienată scurgându-se cu fiecare literă. Am găsit atelierul Iubirii, viața ca artă și ucigătorul sentiment al nesfârșirii timpului pe care îl poți așeza în buzunar și poți continua să dansezi pe scenă. Nu pot decât să mulțumesc fiecărui încântător Prieten dintre Cuvinte ce m-a lăsat să gust din minunăția Cuvintelor, sufletului lor și bineînțeles dumnevoastră care a-ți lăsat să stea nu doar ,,aici”, dar și în sufletul dumneavoastră frumos fiecare duminică, fiecare Poveste. Și pentru că tot vine primăvara…îi doresc Poveștii noastre în care sufletele ne sunt prinse, încâlcite parfumul Pământului strigând sub durerea Renașterii, al florilor sublime aplecate sub Cer, al apei spumegânde…al Iubirii. Să ne reîntâlnim mereu cu drag, din spatele Cuvintelor și să râmânem aici, într-o Poveste ce se scrie pe măsură ce se naște și se naște cu fiecare zâmbet ce ne adună în duminicile noastre parfumate. La mulți ani, Clubule drag și fie ca Poveștile Tale să călătoarească mereu prin timp, dincolo de Sfârșitul Lumii!

  1. Draga mea Simona, tu ești mult prea modestă! Singură, sau împreună cu foarte talentatul tău Iulian, ai scris capodopere. E drept, ceva mai greu de citit, dar rezultatul e uimitor, unic. Chiar și aici spui ”Purtătorii de Povești ”, ”munca edenică depusă”, ”La mulți, mulți ani și multe Povești”, ”Povești care până acum au traversat inimi pe parcursul duminicilor frumoase, îmbibate cu Iubire, dăruire”, ceva ce ție îți pare simplu, dar eu văd Talentul și unicitatea în fiecare exprimare, ai stil, ești deosebită și îți doresc multă fericire și succes! Ce-aș putea să răspund la ”Povești care până acum au traversat inimi pe parcursul duminicilor frumoase, îmbibate cu Iubire, dăruire”!…Sper ca toți membrii Clubului să fie azi aici, fie și pentru o secundă, pentru a citi, mai puțin ce-am scris eu, cât ce-ați scris minunații de voi, cei care iată, veniți azi aici, unde povestea curge lin, frumos și înmiresmat! Mi-ar plăcea să mă tutuiești, chiar dacă ești senzațional de tânără pentru o asemenea gândire și un stil deja conturate. Și mai ești și frumoasă! Iulian al tău are o Comoară lângă el,sper că nu te superi c-am spus asta! Sunteți deosebiți, vă doresc multă fericire și Iubire! La mulți ani, pvestitorilor! 🙂

 5. La mulți, mulți ani ! Voi închina un pahar (cu un deget) de vin în cinstea acestui parfumat serial și autoarei sale. Îi doresc cât mai multe episoade, să îl întreacă pe ”Tânăr și neliniștit” ! 😆

  1. Zina dragă, ești o minunată! Înseamnă că voi trăi 100 de ani fericiți, lucru pe care ți-l doresc și ție și tuturor celor dragi! Mulțumesc și numai bine îți doresc! Să închinăm un pahar, așadar!

 6. La multi ani Povestii!
  La multi ani initiatoarei si celor care dragi ii sunt!
  La multi ani povestitorilor si cititorilor si celor care dragi le sunt!
  Si acum imi vine oarecum greu sa cred ca sunt aici, ca am scris povesti si sper ca voi mai scrie multe de acum inainte, chiar daca in acest an voi avea pauze destul de mari pentru ca „cealalta realitate” navaleste peste mine! 🙂
  Succes tuturor!
  Pentru ca nu vreau sa rezist tentatiei dulciurilor hapai cateva prajituri si fug! 🙂
  Numai bine!
  Cu drag,

  1. La mulți ție, dragă și valoroasă povestitoare! 🙂
   Mie nu-mi vine deloc greu să cred iar asta pentru că scrii excepțional și de fiecare dată descopăr ceva nou și învăț lucruri interesante!
   Te rog să hăpăi câte vrei, cred că am făcut 50 și toate-s decorate de Enya mea cu drag! 😛
   Te îmbrățeșez, numai foarte bine îți doresc! 🙂 🙂

 7. „Joaca noastră, care e una cât se poate de serioasă și frumoasă, este o magică poveste, depășind textele înscrise în tabel, desfășurându-se asemeni unui fir parfumat și nevăzut, adunându-ne, țesând între noi, participanții și cititorii, o pânză fină, prețioasă, ca o eșarfă din fire înmiresmate.”
  Am citat acest mic fragment din articolul tau de azi fiindca sintetizeaza perfect relatia in care ne aflam aici, la Povestea Parfumata. Intr-adevar, multe persoane talentate, multe povesti, care mai de care mai frumoase, multi cititori fermecati de aceste povesti.
  Eu, personal, mi-as dori ca aceasta relatie sa se transforme chiar intr-un fel de simbioza. 🙂
  Azi am facut si un mic bilant si am constatat ca am scris nu mai putin de 29 de povesti parfumate si nu-mi vine a crede 🙂

  La multi ani Povestii Parfumate, Mirela draga! La cat mai multe povesti si cat mai frumoase!
  La multi ani tuturor! 🙂

  1. 29 de povești și toate excelente! Te felicit și sper ca peste o vreme să fie 229!
   Mulțumesc că ai observat țesătura parfumată, da, ca o simbioză, un fir care să funcționeze ca un semnal de bine și armonie! 🙂
   Fac și eu un bilnaț și cred că numărul poveștilor a depășit 1000, așa, ca cele 1001 de nopți sau de… povești parfumate, doar că aici vor fi mai multe.
   La mulți ani fericiți, Elly, în care să scrii cu talent și imaginație ca și până acum! Te îmbrățișez cu drag! 🙂

 8. La mulți ani celei mai parfumate povești! A crescut frumos, așa cum crește un copil îngrijit cu multă dragoste. Miresmele pasiunii au stat la baza fiecărei scrieri, altfel nu se pot face lucruri de-o asemenea frumusețe și trăinicie. Da, cuvântul cheie este împreună, dar într-o lume atât de dezbinată, e nevoie de o persoană specială care să-l facă pe împreună posibil, iar apoi să-i ofere ani de viață splendidă printre parfumuri felurite. Trăiesc un sentiment de mare bucurie să pot fi aici și să contribui și eu la scrierea unor pagini de parfum. Ciocnesc un pahar în cinstea ta, Mirela, a condeielor pe care le-am cunoscut și a celor pe care urmează să le cunosc de acum înainte datorită acestui spațiu în care mă simt ca acasă. La mulți ani și mulțumesc! 🙂

  1. Dragă Irealia, persoana ”specială care să-l facă pe împreună posibil, iar apoi să-i ofere ani de viață splendidă printre parfumuri felurite” ești și tu, și ea, și oricare alt membru al Clubului nostru, admit că și eu, suntem noi toți! 😛
   Paginile noastre parfumate vor dăinui, au fost citite de sute, poate de mii de oameni, e posibil, fiind sute de povești, care la rându-le vor fi recitite și poate descoperite de generațiile viitoare. Asemeni ție, sunt cu adevărat bucuroasă că ești printre noi, unii din colegii de club, cum este Carmen și Gabi, fiindu-mi alături încă de la început, alții venind pe parcurs și aducând acest suflu proaspăt. Să bem Împreună, magic cuvânt, alături de toți prietenii care scriu și alături de cei cere ne citesc! Mă bucur că acest spațiu ți-a devenit familiar, e un sentiment de mândrie chiar! Să bem ceva ce cred eu că îți place…Noroc și La mulți ani! 🙂

 9. Dar o amica poate sa vina si sa va ureze la multi ani cu multe impliniri! Daca da, atunci primiti urarile unei ne-blogheritze, care a citit aproape tot ce-ati scris si chiar daca n-a comentat apreciaza enorm ceea ce facecti inca de la inceput si va va citi si de acum inainte.
  Succes, sanatate si la multi ani tie si Clubului! NOROC!!!!!

  1. Ei cum să nu poată!?! Draga noastră, (btw, sperăm că ești bine și că te-ai refăcut complet.) În rest ce să spun, o urare mai mult decât frumoasă pentru care mulțumesc eu și în numele colegilor de Club și al meu personal. Cele mai bune urări pentru o prietenă extraordinară! Să ai parte de tot ce îți dorești! 🙂
   Mulțumim pentru șampanie, o s-o bem Împreună! 🙂

  1. Primim cu bucurie urarea ta, Cristi, mulțumim! Înzecit primește urări de bine din partea mea și a Clubului! 🙂

  1. La mulți ani, povestitoare parfumată SF și la cât mai multe idei superbe de acum înainte! 🙂
   Să avem Împreună parte de frumos, bine și armonie! 🙂

 10. Eu n-am sosit demult in club, dar nu m-am simtit nicio clipa musafir. Am fost „acasa” inca de la prima vizita si-am gasit aici o adevarata familie. Iar povestile… povestile imi fac duminicile si frumoase si mai intense. Multumesc Mirelei pentru primire, Vienelei pentru invitatie si voua tuturor pentru povestile pe care le scrieti! La multi ani, Clubul Povestii Parfumate!

  1. Exact această impresie am avut-o și eu Nina dragă, impresie pe care o mai am încă! Și eu îi mulțumesc Vienelei pentru invitație și ție pentru acceptare și integrarea care, așa cum spui, a fost firescă și mă bucur mult că ai simțit căldură și prietenie aici! Eu sper ca toți cei care rămân cu noi să aibă mereu aceeași impresie. La mulți ani Nina, la cât mai multe povești parfumate! 🙂

 11. La ceas aniversar pentru Club, mă plec cu mulțumire și recunoștință înaintea voastră, OAMENI MARI cu parfum de suflet frumos și vă mulțumesc pentru că datorită vouă am putut aduna și eu în cutiuța cu amintiri a sufletului meu atâtea miresme frumoase ce le-ați răspândit în jurul vostru!
  Mulțumesc pentru miresmele de încurajare și apreciere pe care mi le-ați oferit de fiecare dată, astfel încât eu să pot crește frumos printre voi, cu voi!
  Vă doresc tuturor ani mulți și înmiresmați!
  Pupici și îmbrățișări magice tuturor membrilor și admiratorilor Clubului Poveștilor Parfumate!

  1. Emoționant tot ce faci tu dragă Sara, om (încă) mic dar cu suflet MARE și FRUMOS!
   Noi îți mulțumim ție pentru frumusețea și puritatea gândurilor tale de copil bun și inteligent!
   La mulți ani frumoși ție și poveștilor tale minunat parfumate!
   Te îmbrățișez cu tot dragul, să ai parte de nenumărate bucurii! 🙂

 12. La Multi Ani clubului nostru si tie draga Mirela!
  Ma bucur ca sunt si eu alaturi de voi! Sa ne ajute Dumnezeu sa mentinem flacara vie a frumosului inca multi ani de aici incolo!
  Te imbratisez cu mare drag!
  Seara frumoasa!

  1. Dragă Melly, asemeni ție, mă bucur mult că ești alături de noi, Om frumos cu condei sensibil!
   Așa cum spui să fie, și să scriem sănătoși și inspirați, că facem un lucru bun și chiar nu deranjăm pe nimeni!
   Mii de îmbrățișări și numai gânduri din cele mai bune. La mulți ani ție și poveștilor tale parfumate! 🙂

 13. Sunt tentata sa-ti spun „La Multi Ani Parfumati!”.

  De pe acest blog am aflat multe detalii interesante despre istoria parfumurilor si prin intermediul textelor tale am calatorit virtual in multe orase europene 🙂

  Intamplarea face ca azi sa incep o noua povestire in foileton pe care am de gand sa o ilustrez cu picturile Enyei, bineinteles cu linkurile de rigoare la pagina de unde am ‘furat’ picturile.

  Daca nu sunteti de acord anuntati-ma.

  1. Mulțumesc, e o urare originală, cum se poate aștepta cineva care te cunoaște și respectă, de la tine. Sună foarte bine! 🙂
   Cu cea mai mare plăcere suntem de acord, fiind vorba de tine! M-ai făcut curioasă! Te rog dacă poți să mergi pe linkul pus mai jos și să-mi spui dacă îți plac filmulețele realizate de prietenul meu, Vasile Dumitru, un om deosebit căruia îi mulțumesc!
   Vitralii – editia a doua.
   http://gramofon-gramofon.blogspot.ro/2013/02/vitralii-editia-doua.html

 14. La mulţi ani, tuturor! Am participat cu mare drag la multe poveşti parfumate – cred că sunt peste 20! Am scris cu plăcere nedisimulată, pentru că îmi place şi voi continua să o fac când timpul îmi va permite, pentru că e ceea ce mi-a plăcut dintotdeauna! Clubul parfumat a fost şi este o oază de prospeţime, o bucurie şi o plăcere! Ştiu că în ultimul timp nu am mai fost aşa activă, dar, când am scris, am scris cu sufletul şi cred că s-a observat!
  Sănătate deplină tuturor membrilor şi mai ales fondatoarei inimoase, minunata Mirela, multă inspiraţie şi parfumuri unice să vă învăluie mereu!
  La mulţi ani, Club Parfumat! 🙂
  P.D. Voi lăsa un cadou pentru club şi pe blogul personal!

  1. Știu Lolita, de câte ori ai scris ți-ai pus tot sufletul în poveștile tale pline de sensibilitate. Mă bucur să te citesc de fiecare dată și sper că vor mai fi multe și frumoase povești la tine!
   Mulțumesc, ești de asemenea o persoană deosebită, cu adevărat minunată, cum rareori am văzut! De fapt, toți membrii clubului sunt așa, eu așa îi văd și sper că va fi bine și de acum înainte!
   La mulți ani și la multe povești parfumate! Mii de îmbrățișări! 🙂

  2. Tocmai am verificat arhiva si sunt exact 47 povesti parfumate scrise de mine. Sunt si eu uluita ca s-au adunat atatea… Când faci ceva din plăcere nu mai ţii cont de niste numere… :-))
   Încă o dată îmbrăţişări şi urări de bine! Vă dedic!
   http://youtu.be/qJdYi287CQM

  3. Da, mi-am adus și eu aminte că ai scris mai multe! Avem peste 80 de povești, iar tu ești cel puțin de un an, sau chiar mai mult, în Club! Felicitări, ești minunată! 🙂

 15. Doi ani încărcaţi de parfumul prieteniei şi nobleţii sufleteşti! Cum altfel s-ar putea numi acest parfum minunat care a adus atâta frumuseţe în blogosferă. Mirela, artistul din tine a dezvăluit prin excepţionalele tale prezentări de parfumuri tainele aromelor, ne-ai încântat cu fermecătoare poveşti şi ai răspuns tuturor prin mici poeme în proză. Aduc felicitări tuturor creatoarelor şi creatorilor de poveşti parfumate care s-au întrecut în a da alte şi alte nuanţe spirituale la temă. A fost de fiecare dată , când cu mare plăcere am citit, o adevărată revelaţie . Trei poveşti le-am lăsat şi eu cu regretul că multele mele îndatoriri nu mi-au permis să scriu de câte ori aş fi vrut şi tu ştii mai bine decât mulţi cât de mult mi-aş dori să compun parfumuri din poveşti . La mulţi ani clubului iniţiat de tine, la multi ani celor ce au scris , la mulţi ani celor ce au citit, la mulţi ani celor ce se vor lăsa cuceriţi de frumuseţea acestui roman foileton parfumat şi se vor deveni membri ai acestui muinunat club. Tuturor, în ceas aniversar o invitaţie la dans sub o ploaie de parfum ce cu siguranţă va cade din sutele de flori pe care vi le dăruiesc:
  http://www.youtube.com/watch?v=7izigJc1C2Q

  1. Aurora draga mea, comentariul acesta e o adevărată poveste parfumată și sper ca toți membrii clubului să-l citească, deoarece Clubul sunt ei toți, cei care scriu așa cum bine ai spus tu aici, ” care s-au întrecut în a da alte şi alte nuanţe spirituale la temă”! Cele teri povești ale tale au însemnat mult de tot, știu cât de greu dar și ușor ți-a fost: greu să te desprinzi de muncă, ușor să scrii cu talent și fantezie, așa cum ai făcut-o de fiecare dată!
   Mulțumim de urări și ți le întoarcem înzecit, cu tot dragul! Să fii sănătoasă, să scrii, să creezi lucruri frumoase…și mai lasă îndatoririle, știu că-i greu, dar viața e și altceva, iar tu ai cu adevărat talent!
   Venim cu drag la dans, mai ales când ne inviți împreună cu acest minunat domn!
   Te pup, te îmbrățișez și îți mulțumesc pentru TOT. Să fii fericită! 🙂

   Special pentru tine dragă Auraș!

  1. Of, ce păcat! Sunt filme cu ultimele mele lucrări, iar felul în care le-a aranjat Vasile face impresie, emoționează.
   Trec pe la tine să citesc, am văzut că ai ilustrat cu tabloul Enyei textul, acela e pictat acum doi ani, suntem onorate! 😉 🙂

 16. Mirela draga, m-am lipit de club, ca sa zic asa, in urma unei invitatii de-a Vienelei(o stii deja) si nu regret un singur moment acest pas. Chiar daca e ceas aniversar al Clubului, Vienelei as vrea sa-i multumesc in primul rind pentru ca a avut incredere in slova mea si-a considerat-o potrivita Povestii povestilor aromate. Datorita ei te-am intilnit pe tine, Omul-artist si vreau sa-ti multumesc si tie pentru bratele deschise scriiturilor de la lt. mala. Nu in ultimul rind as vrea sa le multumesc si membrilor clubului, parteneri intr-ale cuvintului si-al povestirilor cu miroasne nebanuite. Unele m-au naucit de-a dreptul facindu-ma sa ma simt frate cu cerul, altele m-au facut sa-mi intorc privirea spre Eu-l intim obligindu-ma sa cotrobai prin cele mai ascunse coltisoare ale sufletului ca sa scot de-acolo, poate, ce am crezut ca era mai bun.
  Si pentru ca, din cind in cind mai cochetez si cu rima-gluma(fara a avea pretentia vreunei creatii de geniu) :)) ei bine, inchin si dedic Clubului(care a stiut sa fie casa si masa pentru multi dintre noi) una virtuala:

  Dialog in trei si mai multi

  Vezi Mirelo ce nazbitie
  ne gasiram noi sa facem
  scriitura s-o aducem
  intr-un Club de-„asociatie” ?

  Tu pe om il duci in Rai
  O, tu, Clubule nebun!
  Far’ de-un Pete(bard strabun)
  Oare stii tu ce erai?

  Acu’ e ceas de mare sarbatoare
  Ce-ti pot dori decit doar bine?
  Un ‘La multi multi ani”si miine si poimiine
  Si-al tau Parfum divin sa-mi fie-abecedare.

  Si nu pot incheia fara a ura tuturor, precum Costel Zagan o face in stilul propriu: ” Primăvara sa ne inverzeasca…sufletele !”

  1. Dragă Mala, eu vreau să-ți mulțumesc în primul rând ție, aici, în acest comentariu, ești atât de directă, uimitoare, curajoasă, sinceră, dezarmantă de-a dreptul! Eu sunt într-un proces de armonizare cu mine însămi, le-am avut și eu pe ale mele, dar acum nu mă mai uit decât înspre zona (nu-i spun Zen, dar este!) de lumină și armonie. Când simt dizarmonie, plec fără să mă uit în urmă. Altfel pier eu și arta mea și tot ce-am clădit! De aceea apreciez felul în care scrii, în carte te comporți, Omul care ești și mă bucur că Vienela, căreia deja îi sunt datoare vândută, te-a adus aici, la NOI, căci ÎMPREUNĂ formăm această poveste, acest Club!
   O, dar poezia ta m-a dat gata, ai talent cu carul, uite că nu m-am înșelat și toată lumea din Club e talentată și frumoasă sufletește!
   Acu’ e ceas de mare sărbătoare
   Ce-ți pot dori decât doar bine?
   Un ‘La mulți multi ani”si mâine și poimâine
   Și-al tău Parfum divin sa-mi fie-abecedare.

   Te felicit și-ți mulțumesc încă odată! La mulți ani dragă povestitoare (și poetă) parfumată și să ai numai zile fericite și senine! 🙂
   Și da, ” Primăvara sa ne inverzeasca…sufletele !” 🙂

 17. Draga Mirela, La multi ani Povestii parfumate!Multe teme propuse de tine si membrii clubului mi-au adus aminte de clipe frumoase si dragi si m-au purtat in locuri cu parfum magic!chiar daca nu mai sunt foarte activa, incerc sa particip la intalnirile cu povestile parfumate! La multi ani Povestii parfumate!Nu-mi vine sa cred ca au trecut doi ani!
  Mi-e tot mai greu sa scriu chiar si un scurt mesaj,insa voi lasa un video creat de mine pe care-l dedic Povestii parfumate, tie, Mirela si tuturor povestitorilor!
  Parfum de trandafiri!
  http://www.trilulilu.ro/video-animatie/the-flower-duet

  1. Dragă Gabi, ești chiar cea mai veche membră a Clubului nostru, ai scris excepțional, în stilul tău documentat, extrem de bine ilustrat cu picturi sau alte imagini, și știu că acum nu ți-e ușor, dar totuși te străduiești, ceea ce mă impresionează și nu uit, nimic bun nu uit, celelalte nu mă interesează, dar binele îl țin minte! Așa că ne reîntâlnim la câte povești vor fi, sper să poți căci știu că vrei, și pentru că uite, ai amintiri frumoase și e posibil ca mulți dintre noi să avem ca cea mai valoroasă secțiune de pe blog tocmai această Poveste Parfumată, proprie fiecăruia, diversificată, cu tematică surprinzătoare și foarte intresant și cu stil scrisă. Îți mulțumesc draga mea și să ai parte de tot ce-i mai bun pentru că meriți, chiar meriți. La mulți ani și la multe povești parfumate! Te îmbrățișez! 🙂
   Mulțumesc frumos pentru clip, e superb! 🙂

 18. am ajuns in ultima clipa si ma bucur cu tot dragul sa ma alatur celor care au urat La Multi Ani Povestii Parfumate care,iata,in timp a devenit a noastra pentru ca,prin fiecare alegere facuta de catre noi cei care facem parte din aceasta frumoasa intamplare,ne-am impletit cu Povestea inventand povesti al caror subiecte alese fiind de fiecare dintre noi ne dezvaluie gandurile,sensibilitatile,dorintele,visele…
  aceste Povesti ne-au apropiat,ne-au facut sa ne cunoastem mai bine, sa ne apereciem mai mult si in mod special ne-au revelat capacitatea de a ne opri in primul rand la FRUMUSETE indifferent de natura ei…
  felicitari Mirela pentru continuitate si pentru ca idee Clubului si-a pastrat continutul de frumos,asa cum spuneam mai sus,felicitari celor care fac din fiecare intalnire a Clubului o Poveste care are de fiecare data alt Parfum…
  La multi ani cel putin la fel de parfumati ii doresc Povestii imaginate de Mirela!

  1. Eu am revenit abia acum, la orele deja albe ale dimineții de aproape primăvară și mă bucur mult să te găsec aici, dragă Pandhoraa! Am păstrat din tortul oferit de draga nostră Diana Kundalini, mai sunt și brioșe, avem și șampanie, dar mai ales ne avem pe noi: prieteni foarte mulți și dragi, prieteni adevărați ai acestei povești cu frumoase pe care o scrieți voi, o scriem NOI toți și de care se bucură multă, foarte multă lume. Te îmbrățișez cu drag și îți urez la mulți ani și multe, multe povești cât mai frumos parfumate! 🙂

 19. eu abia acum ajung… ca „am pus lacatul” la MfC 🙂
  La multi ani Povestii parfumate! la multi ani celei ce gazduieste aceasta rubrica parfumata! la multi ani tuturor participantilor! Sa ne reîntâlnim si sa ne citim cu placere!
  O saptamâna înmiresmata, bogata în martisoare si ghiocei, mii de ganduri bune si numai veselie!

  1. Ieri, pe când finisam câte ceva la acest articol care însumează toate linkurile către poveștile scrise de NOI toți, mă gândeam că ești printre cei mai vechi și mai de seamă membri ai Clubului, doar Gabi e mai demult înscrisă la poveste. Așa că, vedetele la urmă, și o spun fără nicio urmă de ironie, dimpotrivă, mi se pare absolut firesc ca tu, care mi-ai fost alături și la bine și la greu, să încununezi acest șir neașteptat de lung și de frumos de vorbe calde, inspirate, povești în sine unele, care aparțin prietenilor noștri, scriitorii cu condeie parfumate, cei care încântă atât de mulți cititori cu cuvintele înșiruite ca perlele pe firul parfumat și nevăzut care ne leagă în acest periplu înmiresmat!
   La mulți ani și la multe povești parfumate de acum înainte, la fel de frumoase ca și cele de până acum sau chiar mai reușite! Am recitit câte ceva de la tine, din secțiunea ”Poveștile parfumate” și cred că e una din cele mai valoroase secțiuni de pe blogul tău, e părerea mea. Multe, multe mărțișoare ghiocei și veselie! Cele mai bune gânduri și urări! 🙂

   La mulți ani tuturor!

 20. La multi ani tuturor !
  M-a emotionat in mod deosebit Sara; mai precis, imi leg sperantele ca tinerii sa-si aminteasca de noi peste ani…
  Imi cer iertare ca ai asteptat pana acum cu masa intinsa.
  Am schimbat ieri aparatura pentru internet; „ne-am legat fara fir”; si cu semnal anemic…; nu recomand firma UPC…
  Inca o data :
  La multi ani !

  1. O, la mulți ani și ție, Daurel, ești membru cu drepturi depline în Clubul nostru și acum înțeleg că ieri erai ocupat cu upc-ul, dar bine că s-a rezolvat! Nu mai există conexiuni cu fir, noi suntem tot într-un Wireless! 🙂
   Masa e încă întinsă, deoarece azi a fost ziua pikinilor Picky și Odin, mâine-i mărțișorul și uite-așa, toată acestă lună martie o ținem într-o veselie! 🙂
   Va merge bine, o să vezi, baftă și succes!
   Mulțumesc! La mulți ani și la multe povești parfumate! 🙂

 21. Cu întârziere dă-mi voie să spun și eu”un sincer și călduros LAMULȚI ANI
  povești parfumate!
  La cât mai multe și tot atât de frumoase!
  Un weekend excelent draga Mirela!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus