Parfumul îngerilor

 Ce este un înger? Cuvântul ”înger” vine din limba greacă, iar termenul ”αγγελος„ (aprox. ”anghelos”)  înseamnă mesager. In teologiile creștine, musulmane, evreiești dar si altele, un înger este acela care acționează ca un mesager, însoțitor sau agent al lui Dumnezeu. Peste tot în Biblie este văzut ca acela care aduce sau îndeplinește voința lui Dumnezeu. Entități fără trup, îngerii posedă o inteligență superioară, o forță gigantică și depășesc sfințenia. Îngerii sunt compuși din materie eterică și se bucură de o relație specială cu Creatorul, sunt copiii Lui speciali, contemplând, iubind și lăudându-L pe El în cer. Unii dintre ei sunt adesea trimiși ca mesageri la oamenii care au atins un nivel ridicat de evoluție spirituală. Îngerii sunt esența iubirii si bucuriei. Îngerii nu se pot număra. Patrulează în jurul universului cu miliardele, fiind dedicați servirii nevoilor tuturor entităților, deci și noi, oamenii,  putem experimenta același nivel de iubire necondiționată.  Orice persoană are îngeri în jurul ei în mod constant, fără excepție.
Îngerii pazitori au particularitatea de a ne fi daruiti la nastere si ne insotesc de-a lungul intregii noastre vieti pe Pamint pentru a ne ajuta. Ingerii pazitori ne pot privi in permanenta? Ingerii pazitori au posibilitatea si puterea sa vada tot, in orice clipa din zi sau din noapte,  ceea ce nu inseamna ca ei sint preocupati de gesturile noastre cotidiene, ceea ce ii preocupa cu adevarat sint orientarile noastre profunde. Ei ne pun la dispozitie propriile calitati si puteri. Ingerii pazitori fac parte din marea familie a ingerilor, asa cum am mai spus. Astfel, fiecare are puteri si calitati diferite. Ingerii pazitori sint special desemnati pentru fete sau baieti, nascuti la o anumita data. Ei vegheaza asupra noastra si ne pun la dispozitie calitatile si puterile lor. Fiecare om are un alt inger pazitor? Exista 72 de ingeri planetari care sint identificati ca ingeri pazitori. Fiecare dintre ei protejeaza oamenii nascuti intr-un anumit moment al anului. Orice inger domneste, aproximativ, asupra a cinci zile.  Cind se manifesta ingerul nostru pazitor? Exista doua cazuri: poate aparea in orice moment al vietii, caci este insotitorul nostru inca de la nastere, sau putem sa-l chemam pentru a-l intilni si a vorbi cu el. Totusi, in majoritatea cartilor-marturii, toti cei care au vazut o aparitie fizica a ingerului, el le-a aparut atunci cind traisera o situatie deprimanta. Putem sa-i definim ca pe niste ghizi. Asemanarea unui inger cu un ghid spiritual este cea mai buna definitie a lor. In afara de manifestarile lor diferite, principalul motiv pentru care intervin direct in viata noastra este acela de a ne ghida spre calea pe care trebuie sa o urmam.”(sursa aici)
Nu putem știi dacă îngerii pot fi văzuți, dar știm că cei care i-au chemat și li s-au „arătat” au simțit o prezență serafică, ireală, au văzut lumina aurei angelice și , o mare parte, au simțit o undă de aer proaspăt și un vag parfum de primăvară, de flori și iarbă reavănă, dar și puțină tămâie, smirnă și ambră de chihlimbar. Acest lucru a fost mărturisit de mulți subiecți care, prin conduita morală ireproșabilă, prin intelectul deosebit și credința în Dumnezeu, nu sunt susceptibili de a denatura adevărul, ci dimpotrivă, au invocat îngerii în momentele în care au fost pe o treaptă spirituală superioară.

Crăciunul este darul cel mai drag al Lui Dumnezeu – este expresia iubirii celei mai adânci a Lui Dumnezeu pentru tine si îți este deja dat.

Noi suntem îngerii Crăciunului. Noi suntem Îngerii bucuriei, ai Luminii, ai Iubirii, ai Generozității, ai Păcii și Abundenței pentru toți.  Noi suntem Îngerii care te ghidează, care îți șoptesc, care te împing de la spate și care îti aduc darurile pentru a te ajuta să-ți modifici percepțiile din îngrijorare și teamă, în iubire.(..)  Cheamă-ne, pentru că suntem alături de tine și vrem să te ajutăm. Te vom ajuta să găsești acest loc al generozității, al spiritului bunăvoinței, al compasiunii autentice și a bucuriei adevărate. Umple-te cu acest spirit de iubire al Crăciunului. Umple-te la maxim, lasă acest spirit să curgă prin tine, lasă-l să curgă prin tine către cei din jurul tău. Spiritul Crăciunului este spiritul răsăritului luminii și a dimineții conștiinței de iubire care este cu adevărat nelimitată. Dacă vrei să fii un vas, umple-te pe tine prima dată, după care, (dă pe-afară) , și vei găsi că sărbătorile tale sunt cu adevărat Sfinte și pline de prezență a iubirii. Toate binecuvântările pentru voi si Sărbători minunate. Cadoul nostru pentru tine este prezența noastră de iubire – primește-ne și îmbrățișează-ne așa cum te primim și te îmbrățișăm noi. Fiți binecuvântați!”
Va imbratisam cu mult drag si va uram cel mai frumos Crăciun! (Găsiți aici mai mult)

William Adolphe Bouguereau (1825-1905)-Song of the angels
Îngerul
de Lucian Blaga
Cînd vine din cerişti, descinde firesc întrupat
şi nicidecum ca o rară minune.
Pe drum, cînd apare,
ia chip zburător, de pasăre-om,
de-animal înzestrat cu un singur instinct,
cu instinctul luminii.
Ce este un înger? O rază de soare.
O rază ce faţa-şi întoarce
să-şi vadă izvorul.Cînd vine-ntre noi
ia raza un chip de-animal. Dar e înger,
Ce alt decît înger poate să fie
făptura purtînd o povară de aripi în spate?
E înger nu-ncape-ndoioală.
Neştiinţă şi teamă, beatitudini sfioase
sînt marile lui slăbiciuni
şi marea-i tărie.
Instinctul luminii îl ţine-n picioare,
drept ca un pom,
drept ca un pom.Fapte, icoane şi noime, mai multe decît un copil
el nu înţelege.
Cutreieră drumuri, fără dobîndă.
Întîmpină mulţi iscusiţi pămînteni,
iscodeşte şi uită ce i se spune;
lipsit e de darul să-nveţe totul pe nume.Uneori se apleacă, ridică ţărînă în palme.
Îl miră din cale afară materia –
şi-ar vrea s-o ajute, după puterile
cîte însuşi le are. O-mbărbătează să zboare.
Ar vrea să scoată din ţărnă virtuţile,
cum raza soarelui smulge din rouă culorile.Apă din rîuri cu sete bea îngerul,
dar o cupă să-şi facă din palme nu ştie.
De-a dreptul cu gura el bea,
pe ţărm întinzîndu-se cît e de lung,
ca o sălbăticiune, pe pîntec.Mult nu şi-a pus la-ncercare
prin văi subtlunare nici simţuri, nici minte.
În calitatea de aur a Firii,
în bunătatea de-argint
a Omului, astfel, prea lesne el crede,
lăsîndu-se-atras de vreo cursă.
Adesea prin vremuri se lasă-ncercat
de o dulce otravă.Neştiutor a toate e îngerul,
poartă însă pe frunte noroc şi lumină.
Statornic curat şi fără de vină
mereu el vrea să ajute ţărîna.Îngerul! Îngerul!
Oricînd poetul, al răului rodnic,
îl poate uşor ispiti
în hora-nălţărilor sale – c-un cîntec.

Înger de pază

de Mihai Eminescu

Când sufletu-mi noaptea veghea în estaze,
Vedeam ca în vis pe-al meu inger de paza,
Incins cu o haina de umbre si raze,
C-asupra-mi c-un zimbet aripele-a-ntins;
Dar cum te vazui intr-o palida haina,
Copila cuprinsa de dor si de taina,
Fugi acel inger de ochiu-ti invins.

Esti demon, copila, ca numai c-o zare
Din genele-ti lunge, din ochiul tau mare
Facusi pe-al meu inger cu spaima să zboare,
El, veghea mea sfinta, amicul fidel ?
Ori poate !… O,-nchide lungi genele tale,
Să pot recunoaste trasaturile-ti pale,
Căci tu – tu esti el.

………………………

Pivoine Angel de Thierry Mugler

M-am gândit la acel parfum cu miros de flori proaspete, abia șoptit, cu aromă de ambră și iarbă, dar și tămâie și smirnă, poate o ușoară adiere de bujor! Bujorii sunt flori tandre și amintesc mereu de copilărie…Când mă gândesc la  rugăciunea ”Înger, îngerașul meu/ Ce mi te-a dat Dumnezeu”,  eu sigur simt miros de bujori roz. Poate pentru că aveam în copilărie o tufă cu bujori roz, imensă, înflorită, parfumată divin… Și era o vreme atât de frumoasă, cum numai în Rai mai poate exista… Cred că cel mai potrivit parfum angelic ar putea fi  Pivoine Angel de Thierry Mugler. Lansat în  2006, Pivoine Angel este o șoaptă de bujor roz, tandru, catifelat, un pic vintage, dar proaspăt ca o dimineață de mai spre iunie! Pe lângă parfumul bobocilor de bujori roz, mai conține și hesperide, iar aromele de lămâi și bergamotă îi dau un aer mirat și dulce acrișor. Mierea, ca notă de mijloc, face minuni, iar patchouli, hediona (aldehida) și vanilia, așezate pe o bază de caramel, te fac să-l sorbi aproape la propriu. E un parfum care își merită numele, engelic, divin și foarte bun. În aceeași grădină angelică mai găsiți și Angel Garden Of Stars dar și Violette Angel , tot de Thierry Mugler. O grădină în care îngerii au inspirat superbe parfumuri în la fel de splendide flacoane.

Povestea de azi a fost scrisă pe o temă propusă de Karmapolice. Duminica viitoare avem tema Dimineață parfumată de Crăciun, o temă propusă de Ioana Ochii Verzi.

Recomand:Vania 9 Decembrie , Elly Happy weekend! ed.38 . . . În pană de…idei , Minnie  , Vienela  ,  CARMEN, Pandhoraa Escala, Lili Orchestra imaginaţiei, Zina.

[inlinkz id = 26]

Articole create 910

35 de comentarii la „Parfumul îngerilor

  1. Blaga îmi place mai mult, dar de data aceasta amândoi au reușit să obțină același ”punctaj”!
   Bujorii roz, un parfum care îmi aduce, cum spuneam, aminte de cele mai frumoase clipe din copilărie! 🙂

 1. La Eminescu mi-a fugit si mie gandul cand am aflat care este tema propusa pentru aceasta saptamana. In alt fel, dar mereu Eminescu.
  Ma crezi daca iti spun ca nu imi amintesc mirosul bujorilor? Revad scene din copilarie, ma vad mirosind bujorii plantati de o vecina in spatele blocului, dar nu stiu ce parfum aveau.
  Este interesanta postarea ta, Mirela.
  Sa ai o duminica placuta!

  1. Eminescu, Blaga, Nichita…Andrei Pleșu!
   Dacă nu-ți amintești mirosul bujorilor roz, îți propun ceva: cere-i moșului acest parfum:

   Costă mai puțin de 50 de lei și e excepțional, toți creatorii și consumatorii sunt de acord cu asta. Mie nu-mi lipsește din casă niciodată! Niciun parfum de Avon nu merită cât acest Pur Desir de Pivoine de Yves Rocher!
   O duminică plină de bucurii! 🙂

 2. Îmbietoare miresme poetice de îngeri! Mi-au plăcut mult poeziile!
  Cred că și parfumurile au miresme plăcute! 🙂
  Vă doresc o duminică plină de atingerea îngerilor!

  1. Tu ești un înger de fată, cu suflet pur și frumos, Sara dragă!
   Da, au miresme pe care chiar și fetele de școală, în doze foarte mici, le pot purta.
   Să ai o duminică minunată, dar și o săptămână reușită! 🙂

  1. O înscriu eu acum!
   Mulțumim frumos Gabi dragă!
   Să ai o săptămână frumos parfumată, cu sănătate și zâmbete de fericire! 🙂

  1. Bujorul parcă-i făcut anume să trezească amintiri, nu-i așa…Amintiri din copilărie, fiind la modă atunci să avem bujori în curte și în vaze. Azi parcă florile nu mai au miros…Te pup Geanina, zi faină! 🙂

 3. apropierea Craciunului ne face sa simtim mai bine poate „parfumul ingerilor”…
  poeziile pe care le-ai ales ne-au adus ingerii mai aproape iar bujorul de care vorbesti ne-a adus primavara in gand….frumoasa imbinare de cuvinte,culoare si imagini…
  o duminica frumoasa si linistita iti doresc draga Mirela >:D<

  1. Ai perfectă dreptate! Miroase divin și angelic de Crăciun, dar și atunci când înfloresc bujorii! Am eu o fixație cu bujorul roz! 😉
   Mulțumsec dragă Pandhora!
   Te îmbrățișez cu mare drag, o duminică minunată îți doresc! 🙂

 4. Imi place documentarea, la obiect si foarte interesant. E greu sa ne explicam noi prin puterile noastre aparitia ingerilor, decat prin niste evenimente graitoare, care ni s-au intamplat sau experiente.
  Lucian Blaga mi s-a parut greoi intotdeauna, nu stiu de ce. Are o anumita profunzime filosofica pe care greu o descifrez la prima citire.
  M-ati facut curioasa cu Thierry Mugler- vad ca la aceasta casa de parfumuri predomina simturile care te duc pe alte taramuri, in special predomina in denumirea parfumurilor „angel”.

  1. Blaga e poetul meu preferat, dar recunosc că nu e deloc ușor de interpretat!
   Există chiar și parfumul ”Angel” și atât, e cunoscut, dulce, foarte bun.
   Anca, eu sper că suntem per tu, te pup și numai bine! O duminică frumoasă! 🙂

 5. superb articol, plin de simboluri si explicatii poetice, mistice, artistice. Mi-au placut mult fotografiile atasate, dar si trimiterea la parfumul brandului Thierry Mugler – l-am folosit o iarna intreaga, în anul 2000, când l-am primit de ziua mea 🙂 O adevarata sarbatoare a miresmelor!
  Un weekend parfumat si vesel, iti doresc Mirela draga! am sa revin pe seara cu vizite si comentarii la colegele din Clubul Povestii Prafumate. Pupici

  1. Acum vin de la tine, te felicit pentru un articol superb, pe gustul meu! 🙂
   Și noi ieșim chiar acum la zăpadă, cred că vom avea 30 cm de zăpadă dacă mai ninge așa!
   Mulțumesc, pupici și gânduri dragi! 🙂

 6. Ca de obicei ai scis foarte frumos! 🙂
  Senzatia de confort de parfumuri si mai ales Ingerii lui Blaga sau Eminescu te fac sa visezi! Inteleg ca zapada a facut totul „angelic” la Cluj!
  O duminica superba îti doresc!

  1. Minnie dragă, atât de angelic încât mai mult am stat pe-afară! Da, e alb și sclipitor!
   Te pup, o seară de vis! 🙂

 7. Cred ca fiecare dintre noi ne-am dori sa avem un inger pazitor. Ar fi minunat. 🙂
  In ceea ce priveste bujorul roz ne potrivim la gusturi de minune. Si mie imi place cum miros. Foarte mult. Imi plac si ca aspect, la fel de mult, fiind mai putin trecatori decat ceilalti, cei rosii si cei albi. Parfumurile nu le cunosc, dar mi-ai dat o idee cu acest Pivoine. Trebuie sa-l incerc, sa vad despre ce este vorba.
  O poveste frumoasa despre latura spirituala a vietii noastre…
  Am vazut ca a nins mult la Cluj. O seara frumoasa, draga Mirela! 🙂

  1. Dar avem! Esențialul este să credem în îngerul nostru păzitor și să-l invocăm! Dar asta e posibil doar prin conduita noastră morală, cinste, bunătate, onestitate. Ei știu să vină singuri când avem nevoie mai mare de ei. Trebuie să și merităm asta.
   Bujorii, amintiri dragi, floari minunate pe care doar la piață, în prag de vară tânără, îi mai găsesc! 😛
   Pivoine e minunat, angelic de-a dreptul!
   Te îmbrățișez! 🙂

 8. Îngerii există! Sunt lângă noi încă de la naştere şi ne protejează! Ca de obicei parfumul angelic găsit aici imi da putere pentru o noua saptamana!
  Numai bine si fie ca neaua sa stearga din norii anului ce se pregateste sa plece!… 🙂

  1. Multă putere și o săptămână ușoară și frumoasă îți doresc, Lolita dragă! Mi-a plăcut foarte mult povestea ta! Te îmbrățișez! 🙂

 9. cred ca mierea este mirosul ingerilor, poate amestecata cu lapte proaspat….iar edenul paradisul in care curg riuri de miere si lapte este tara frumusetii strajuita de ingeri cu lumina lor in care din cind incind neratacim si noi in vis..si poate cind citim o poezie frumoasa, ascultam o melodie serafica sau sintem iubiti si iubim

  1. Sau când privim o lucrare de artă, un vitraliu, un ancadrament gotic sculptat cu măiestrie, un balet, o grădină îngrijită…tot ce face omul mai frumos, însuflețit de harul divin!
   Cât de bine miroase Edenul descris de tine aici, apetisant și divin, angelic și dulce, minunăție! Să ai o săptămână frumoasă! 🙂

 10. Ingeri… Cand am aflat ce tema are povestea am tresarit 🙂 Tema e superba dar – pentru mine dificila. As minti sa scriu ca sunt o mare credincioasa dar… sunt multe chestiuni care s-au intamplat si pentru care nu am o explicatie logica. De aceea imi place sa cred ca exista (si) ingeri. Imi plac acele filme in care arhanghelii se lupta pentru a salva sufletele oamenilor, pentru a salva omenirea…
  Si imi place ceea ce tu ai prezentat aici. Vreau sa cred ca am un inger pazitor. Probabil ca am 🙂 Unii spun ca am mai multi – altfel n-as fi reusit sa ating aceasta varsta! :))
  Cat despre parfumuri… Voi repeta pana la plictiseala (nu a mea! 🙂 : as vrea sa pot achizitiona toate aceste parfumuri! E o nebunie ceea ce se intampla aici! O frumoasa nebunie de parfumuri! Super ideea ta cu „Povestile Parfumate”!
  O saptamana cu parfum de bucurie iti doresc!
  Ingerii sa aiba grija de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus