23 martie, 2018

Oscar de Oscar de la Renta, fotografie de Mirela Pete

Era cazul să primesc și eu un Oscar, așa că mi s-a…acordat! Momentan sunt topită după Eau de Magnolia de la Frederic Malle, grație Enyei și lui Xaba! (Voi observați că odată ce deții un Oscar începi să mulțumești tuturor, fără oprire?!)
 ”Oscar” de Oscar de la Renta, adresată doamnelor cu ”certe calități de leader” (am citat, clar!) s-a ivit la orizontul parfumat al existenței mele, asemeni unui premiu. Sper că zâmbiți alături și împreună cu mine, niciodată nu m-a atras vreo funcție, dar reunesc cu ușurință prieteni buni în jurul meu sau al unei idei, păstrându-i pe cei de calitate, ceea ce poate că mi-ar aduce o poziție de leader dacă m-ar interesa asta. Dar mai bine revin la florile de portocal, lavandă, rozmarin, busuioc, garoafă (eu simt garofiță și mixandră), galbanum, coriandru, ambră, myhrr, santal, gardenia, mosc, vetiver, patchouli, bergamot, ylang ylang, iris.
Oscar este floral și picant. Fiind un parfum de impact, foarte feminin, ”floriental”, un pic dulce și un pic condimentat, merge în orice anotimp. O prietenă bună mi-a spus că ar trebui să fie similar cu Guerlain, ”L’Heure Bleue”.  Mama folosea în tinerețe acel superb parfum, minunat și clasic, dovadă nostalgia pe care mi-a stârnit-o Oscar imediat după testare.
Oscar este o capodoperă a artei parfumierilor, mai precis a lui Jean-Louis Sieuzac , vinovat de parfumuri ca Dune Dior, Opium YSL, Bel Ami Hermes, Fahrenheit Dior…să mai enumăr?! A luat FiFi Awards în 1978, (Oscar-ul parfumurilor), în versiunea originală EDP. Reformularea actuală e EDT și a suferit ușoare modificări, dar și-a păstrat spiritul intact.
Oscar de Oscar de la Renta o capodoperă olfactivă accesibilă, aflându-se la îndemâna celor mai buni dintre noi.


Dragi prieteni din Clubul Condeielor Parfumate, următoarea noastră întâlnire va fi în 16 aprilie, lunea, nu duminica, tema noastră parfumată fiind ”Parfumul unui film preferat”. Aștept sugestii, fiind deschisă la propuneri! Până atunci, să vă parfumați bine!

Oscar de Oscar de la Renta, fotografii și poster de Mirela Pete

4 Responses so far.

 1. Ella spune:

  Wow! Chiar meritai un „Oscar”! 😀
  Imi doresc un parfum nou! Mi-ai dat o idee … am sa-l încerc sa vad daca mi se potriveste!
  Mi-am notat data noi „povesti parfumate” si îmi place alegerea pe care ai facut-o!
  Sa aveti un weekend placut! Imbratisari fete frumoase! Pupici!

  • Mirela spune:

   Cred ca Scorpionilor le merge si mai bine! Oricum, mie numai parfumuile Leilor mi se potrivesc, adica Ascendentul meu zodiacal. Asta daca mai cred in horoscoape, ca nu sunt chiar convinsa ca nu mi-am depasit demult zodia, sa stii! 😛
   Draga mea Ella, n-am intrat deloc pe blog, am fost plecati la niste prieteni, apoi la cumparaturi in mallurile Clujului, dupa care a venit fratele meu la noi si ne-am distrat cu filme bune!
   O saptamana minunata iti doresc! Pupici! 🙂

 2. Diana spune:

  Oare mi s-o potrivi „Oscar”? Ingredientele sunt pe placul meu dar… calitatea de lider… :)) Poate, daca ma parfumez cu el… cine stie?! 🙂 Sa-l folosesti cu placere.
  *
  Oooohhh! Filmul preferat?! O sa „trag la sorti”, pentru ca altfel n-as putea alege un film preferat. E faina ideea!
  Duminica frumoasa iti doresc, cu drag! Pupici!

  • Mirela spune:

   Diana, ti-ar placea, iar calitatile apar pe parcurs daca este in impuls puternic si bun! 😉
   Ma bucur mult ca gandim la fel, si eu va trebui sa trag la sorti, dar putem allege orice film care ne-a placut.
   Pupici si o sapatamana de vis! 🙂

Leave a Reply