Frumusețe și prospețime. Acqua Di Scandola

Rezervația naturală Scandola este situată pe coasta de vest a insulei franceze Corsica, în cadrul Parcului Regional Corsica. Rezervația a fost înființată în 1975. Parcul și rezervația au fost recunoscute de Organizația Națiunilor Unite ca un sit al Patrimoniului Mondial Natural UNESCO și au fost înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial în 1983.
Balade sortie en mer corse alpana depart porto Scandola girolata piana
Acqua Di Scandola by Parfum D’Empire – sau explorând farmecul insulei Corsica în Scandola, peninsula accesibilă doar dinspre mare, înmiresmată cu mir0denii, sare, prospețime marină.
 
Lansat în 2018, Acqua Di Scandola este creat de Marc-Antoine Corticchiato, fiind catalogat ca parfum unisex, desinat în egală măsură doamnelor, domnișoarelor și domnilor.
Proaspăt și floral, sărat și acvatic, Acqua Di Scandola e inspirat din peisajele marine stâncoase ale superbei insule Corsica, locul natal al creatorului Marc-Antoine Corticchiato, care ne invită în rezervația naturală Scandola, unde falezele înalte, scăldate de valuri și bătute de vânt, plonjează abrupt în mare. Pentru a celebra acest colț de paradis, Marc-Antoine Corticchiato se decide să atace genul marin, deloc simplu, dacă aruncăm o privire aspra creațiilor sale de până acum.
Ape reci, multe minerale, iod, alge picante acoperite de parfumul de artemisia, geranium, imortele, lămâi, ienupăr, busuioc, miresme cristaline, transparente,  aldehide, crini de mare, poate florile și nisipurile sărate pe care Lamartine le-a descris în Meditatiile sale poetice.
Posibil să fie unul cele mai bune parfumuri acvatice de până acum, apreciat ca un acvatic atipic, un parfum care aduce ceva nou în linia de parfumuri a brandului de nișă Empire.
Am avut ocazia să testez parfumul, să mă bucur de bogăția lui de miresme și nu știu sigur dacă mi-l doresc mai mult pe el sau o excursie în Corsica! Sau pe ambele, nu-i așa?! Ar fi ideal.

Dragi Condeieri parfumați,

LA MULȚI ANI FERICIȚI!

Vă invit la o primă întâlnire literar-parfumată din 2019 în data de 16 februarie, sâmbătă, până atunci având suficient timp de gândire și scris. Tema este aleasă de Dana Alistar . O temă ofertantă și frumoasă, numită ”Parfumul unul nou început”. Să ne revedem cu bine!

Articole create 910

6 comentarii la „Frumusețe și prospețime. Acqua Di Scandola

 1. Daca si parfumul miroase la fel de fantastic ca si acel peisaj, atunci este ok! 🙂
  Nu cunosc nici parfumierul si nici parfumul!
  Mi-am notat data in agenda. Spor in toate draga mea!

  1. Miroase proaspăt și aromatic, pare mai mult masculin decâ unisex, e sărat, dar bun, aerisit, cristalin, e un parfum de nișă, are ceva aparte, care m-ar face să-l iau șu să-l folosesc cu drag în zilele de vară, în insulele europene, că cele exotice nu mă atrag!
   Spor și ție, mă bucur mult că te-ai întors, Ella dragă! 😛

 2. La ce ingrediente are cred ca miroase fain. Insula e, cu certitudine, interesanta. 🙂
  Zile senine iti doresc, Mirela draga!
  (am notat data pentru povesti) 🙂

  1. Da, insula! 😛
   Avem tema, e aleasă de Dana și se numește ”Parfumul unui nou început”!
   Zile frumoase ca inima ta, Diana dragă!

 3. La mulți ani cu bucurii și împliniri alături de cei dragi, Mirela!
  Mă bucur mult că mi-ai încredințat această ”misiune parfumată” pe care sper să o onorez așa cum se cuvine.
  Tema aleasă de mine, ”Parfumul unui nou început” sper să vă încânte, mai ales că pare ofertantă și ne poate purta în multe direcții. 🙂

  1. Mulțumim de urări, Dana dragă, așa să fie, și-așa să fie și la voi! 😛
   Tema aleasă de tine e frumoasă, nu cred că a mai fost și sigur condeierii noștri pricepuți vor fi numai condei și parfum când primăvara va sta pe-aproape, respectiv în 14 februarie! 🙂
   Te îmbrățișez! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus