21 martie, 2018

 Fleur and Color on Wednesday sau Jocul florilor și al culorilor e găzduit în fiecare miercuri, cu multă grație, de către Ella.

Despre Grădina Botanică din Cluj.

Există pe lume locuri cu zeci de grădini, din care câteva sunt grădini botanice. De exemplu Rio de Janeiro, a cărei grădină botanică se întinde pe mai mult de 5 km pătrați exceptional amenajați, împărțiți judicios în grădini cu specific propriu. Mai sunt și în alte mari orașe.

În Clujul meu natal, orașul drag în care m-am născut, am crescut, m-am școlit și contiunui să trăiesc demn și frumos alături de cei doi dragi ai mei, Enya și Xaba, plus alți dragi, mama și fratele meu, verișori și prieteni buni, etc…există doar una, dar superbă, pe care o iubesc și o străbat în fiecare anotimp de mai multe ori, surprinzându-i fețele efemere, repetabile și frumos fardate: cu argintiu, iarna….cu brun și roșu-auriu, toamna…cu violet, alb-roz, galben și verde crud, primăvara…cu roșu, oranj, bleu și verde închis, vara! Primăvara se armonizează cu seninul și revigorarea naturii, prin bogăția de magnolia.
Este oaza de linişte a oraşului meu. Azi ne delectăm doar cu imagini de primăvară, anotimp tânăr care va pune stăpânire peste urbe în curând, când florile ne cheamă cu mătasea petalelor tinere, răspândind parfumuri tandre,verzi, rafinate, când soarele începe să fie generos și când aleile respiră aerul bun al dimineţii, odată cu noi, unii din vizitatorii matinali. Iată şi câteva fotografii făcute special pentru voi, dragi prieteni.

 

 

Magnolia (foto Mirela Pete)

Tinerețe (foto Xaba)

Magnolii albe-roz (foto Enya Pete)

Magnolie boboc (foto Mirela Pete)

 

Categories: Fotografie

11 Responses so far.

 1. Mirela spune:

  Dragă Ella, dacă treci pe la mine, te pup și te îmbrățișez, dar iar nu pot să comentez la tine, încerc cumva să mă loghez!
  Revin după amiază, când merg la birou unde am mailul de firmă în care păstrez eu niște parole, oricum, acela numai de mine poate fi acceast!
  Pupici și o zi minunată! 😛

  • Ella spune:

   Wow! Ce fotografii frumoase!
   Magnolia mea nu a înflorit înca dar sper ca într-o saptamana sau doua sa înceapa sa o faca! Nici forsythia nu a înflorit, dar e plina de boboci!
   Sa ai o zi frumoasa si cu spor draga mea. Vei trece pe la mine cand vei avea posibilitatea!
   Eu nu ma supar, ca altii! 😀 😀 😀
   Pupici si îmbratisari!

  • Mirela spune:

   Ella dragă, am eușit să comentez, nu mă doboară pe mine tehnica, chiar am observant că-i fac față și o…răpun! 😉 :*
   Nu au înflorit încă, la noi e iarnă, dar am prezentat o avanpremieră a primăverii, tocmai pentru a o aștepta cu și mai mult drag!
   Din fericire am trecut pe la tine să mă bucur de iepurași și oușoare de ciocolată, dar voi mai trece azi!
   Te pup, o zi de vis îți doresc! 🙂

 2. Monica M. spune:

  Câtă frumusețe Mirela dragă! O sursă de inspirație e natura, cea mai la îndemână și cea mai frumoasă!
  Te pupez! 😛

  • Mirela spune:

   Numai că noi, artiștii, n-o putem egala, dar da, e sursa de inspirația cea mai valabilă și armonioasă! 🙂
   Mulțumesc dragă Monica, I poop you! 😛

 3. Diana spune:

  Dragii tai, si tu, sa fiti sanatosi si voiosi! <3
  De cate ori scrii despre gardina botanica (postand fotografiii) imi amintesc cateva foto ale mamei (in tinerete) facute in gradina botanica din Cluj – si mi-e… dor s-o vad si eu. 🙂 O singura data am ajuns la Cluj dar nu am avut timp sa vizitez frumusetile despre care stiam. 🙂
  Iti doresc sa ai parte de zile senine! (la propriu si la figurat) 🙂 Pupici! <3

  • Mirela spune:

   Mulțumesc frumos, Diana dragă, și tu să fii sănătoasă, de asemenea! 🙂
   Înseamnă că trebuie să mai ajungi la Cluj! 🙂
   Pupici! 🙂

 4. Rux Copilarim spune:

  Minunat!! Clujul este un oras frumos, l-am vizitat acum cativa ani, intr-o vara. Minunate imaginile din gradina botanica! Avem si noi atat pomisori decorativi cu floricele galbene cat si magnolii <3 si ma bucur de fiecare data cand le vad :).

  • Mirela spune:

   Da, mie îmi place orice grădină, dar noi avem un parc public în apropiere, iar în Botanică mă simt cam ca acasă! 🙂

 5. Suzana spune:

  Mi-ai colorat frumos ziua cu aceste imagini superbe!
  Multumesc frumos, draga Mirela!
  Vine ea primavara, astfel rugata!
  La noi am vazut mici magnolii in ghiveci. Si culmea ca erau si cu floricele!
  Un final de saptamana plin de bucurii!

 6. Alex spune:

  Sărut mâna, dragă Mirela! Ce imagini frumoase, de primăvară, ne încântă privirile, aici, la tine! Afară… iarna este în toi, cu toată puterea, la această dată din calendar, ceea ce nu ne mai așteptam.
  Prin anii de liceu, am avut bucuria de a vizita grădina botanică din Cluj și mi-a plăcut mult, mult de tot. Un paradis al florilor și plantelor de tot felul.
  Numai bine și zile frumoase! 🙂

Leave a Reply