La 6 ani de la prima poveste parfumată, să fie Parfumul literelor!

La mulți ani, Poveste Parfumată! Ai 6 ani, îți urez mulți înainte și toți frumoși!
La mulți ani, membri ai Clubului Condeielor Parfumate, celor care suntem încă în club, dar și celor dragi nouă!
Vă mulțumim, stimați cititori și comentatori! La mulți ani!

la-multi-ani-clubul

Cum am reușit să menținem ÎMPREUNĂ (deviza blogului meu) această poveste? După 6 ani de la prima poveste parfumată, nu pot decât să vă invit pe facebook aici, sau pe blogul meu aici, la secțiunea Clubul Condeielor Parfumate, unde veți găsi poveștile pe care noi înșine le-am trecut în tabel. E o zestre culturală, nu poate nimeni să conteste acest lucru și cred că oricare dintre cei care au scris sau continuă să scrie povești parfumate, ar putea să reunească propriile scrieri într-o carte plină de magie. Și eu mă gândesc la asta, timp să fie! Și dacă vor mai fi printre voi doritori, voi saluta cu drag apariția unor cărți cu această temă.

Au fost mai multe pauze, unele mai scurte, altele lungi, a fost chiar și o pauză nepermis de lungă, timp în care povestea n-a funcționat, care a durat mai bine de un an, timp în care m-am ocupat de proiecte extrem de importante, cum sunt cărțile mele ilustrate, firma, familia, vernisajele și lansările de carte, afișe, etc.
Și acum sunt presată de timp, fiind anul examenelor fiicei mele, căreia îi doresc baftă și succese depline!
Dar prietenii și dorul de scris m-au convins că merită să relansăm povestea și au dreptate.

Avem doar trei reguli.
Să înscrieți povestea, cu link către conținut, nu către blog, în tabel.
Să menționați numele celei care găzduiește povestea pe blogul vostru, cu link către blogul meu, să pot fi găsită și poveștile tuturor să poată fi citite de către oricine dorește.
Să menționați data următoarei povești și titlul, care va fi ales de fiecare dintre voi, pe rând, așa cum ne-am obișnuit.

Spor și inspirație, dragii mei povestitori!

…………………………………………………………………………………..

 1. Iată prima postare în care invit prietenii la o provocare literară parfumată, care a devenit Povestea parfumată, scrisă în 24.02.2011 și publicată în 27.02.2011.

2. Aniversarea unui an de Poveste Parfumată. Sărbătorită în 27 februarie 2012!!! Sunt toate linkurile către povești acolo, o întreagă carte!

3. Aniversând doi ani de Povești parfumate, aveam deja Clubul Poveștii Parfumate, cu banner de pus pe bloguri. Mergând pe linkuri, veți putea citi toate poveștile mele, de la care ajungeți le toate celelalte!

…Și iată că am ajuns la 6 ani de poveste parfumată! Mulți și frumoși ani înainte!

……………………………………………………

Parfumul literelor I

e super
”E” Perfume Deluxe Edition Eudora

Iubesc cuvintele. Alcătuite fiind din litere, pe ele le iubesc și mai mult. Ce ne-am face fără litere, câte ceruri ar cădea pe umerii scriitorilor, implicit ai cititorilor, dacă literele ar dispărea într-o clipă, fără să ne dea de veste?! Ar supraviețui omenirea fără scris și citit? Fără litere? Poate că da, dar ar fi de-o sărăcie, de-o plictiseală și de-o lipsă de direcție fără precedent. Voi iubi mereu literele, fire prețioase care țes cuvinte, briliante care înșiră povestiri, îngeri care inspiră, raze care respiră, demoni care năucesc și zei care liniștesc. Cuvintele calmează, încălzesc, rănesc, îmbolnăvesc, jignesc, iartă, vindecă, încurajează, declară, urăsc, iubesc, despart, apropie. Cele parfumate au numai gânduri bune,  lor le-am rezervat adorația. Hai să le adun buchet între brațele-mi avide de îmbrățișări cu litere alese și să despic firul în… câte-or fi pe-aproape. Îmi plac toate, dar unele mai mult decât altele. aVocala ”e” îmi dă emoții, o ador. Zilele trecute voiam să cumpăr o vocală. A, la scrabble, mai joc uneori și mă simt grozav când câștig, ipostază des întâlnită (dacă nu mă laud eu, cine s-o facă)?! Îmi place scrabble, există şi o pagină de FB pentru scrabble, care e chiar simpatică. Scrabble  împlinește 75 de ani, are 29 de versiuni pentru tot atâtea limbi diferite, iar până acum s-au vândut peste 150 de milioane de jocuri în toată lumea. Pentru că din litere se fac cuvinte, cuvintele creează fraze și acestea compun cărți pe care noi le citim cu nesaț. Literele sunt asemenea culorilor și liniilor artiștilor plastici. Așa cum pictorul sau graficianul compune din pete de culoare sau linii și hașuri opere de artă, scriitorul așterne cuvintele, rod al îmbinării literelor, transformând realitatea în vis frumos.

Red Perfumer H de dama
Red Perfumer, H de dama
y
Y de YSL

Literele au formă, se leagă perfect una de alta când scriem de mână, au muzicalitate, sens și pot avea culori diferite, în funcție de instrumentul de scriere folosit. De ce n-ar avea și parfum?! Mie îmi pare că ”a”-ul miroase a mere roșii. Litera-emoție, vocala mea de suflet este ”e„ și are parfum de miere, boboci de trandafir și soare. Enya! Am și pentru ”y” un parfum, creat de un artist, YSL. Cât despre ”o”, cui nu-i place vocala ”o”?! Consoanele stau mai bine, superioare numeric fiind. Cred că x-ul e înmiresmat cu ambră și tabac. Pe ”m” l-am asociat cu ”mama”, așa îmi explic de ce-mi aduce o adiere calmă, de prăjitură proaspăt scoasă din cuptor și mâini ușoare pe frunte… O consoană dragă mie este ”h”, de la Henrietta, iar un stilist a creat un parfum grozav în 2015, numit chiar ”H”. Iar ”b”-ul e îmbibat de mireasma căldurii bunicii, parfumată cu busuioc din grădină și cozonaci de sărbători. Doamne, cât parfum au literele, nebănuit și nesperat de parfumate sunt, aducând un plus de bine prin prezența lor. Pe lângă cel pe care bănuiesc că vi-l evocă fiecăruia în parte, dacă veți avea răbdare să căutați, veți vedea că aproape fiecare literă are dedicat câte un parfum autentic, creat parcă anume pentru ea. 

………………….

Parfumul literelor II

În încăperea vastă, răcoroasă și învăluită firav în lumina calmă a după-amiezei de toamnă, teancul de cărți de pe măsuța joasă, de sub fereastră, părea suspendat în aer, ca și cum nu s-ar fi sprijinit, ci ar fi plutit. I-am spus asta mamei care, ca majoritatea medicilor, se ferește să recunoască existența percepțiilor extrasenzoriale, a lucrurilor fără explicație logică, științifică. Am început să turui apoi despre biblioteacă, dar mai ales despre faptul că știam că așa va fi, că așa va arăta.”Dacă  înainte să te împrietenești cu biblioteca aceasta nouă ai impresia de déjà vu, să văd ce-o să spui după ce începi să citești cărți adevărate!”

Ce știa mama?! Recunoșteam parfumul de copertă veche, coaptă, dar și pe cel de hârtie nouă, cu cerneala tipografică neuscată complet, crudă. Literele îmi făceau cu ochiul de după coperte, din filele îmbibate cu seducție pură. Recunoșteam mirosul aspru de hârtie albă, nouă, dar și pe cel de hârtie îngălbenită, cu o ușoară aromă de lemn de pădure, de potecă neumblată…Inhalam cu nesaț parfumul de cărți ilustrate, al vechilor dicționare care emană, pe lângă mirosul de clei, mireasmă teroasă de lemn umed și pământ jlav. Adulmecam parfumul frumoaselor tomuri aranjate pe rafturi, lucioase, elegante, legate îngrijit. Unele erau aduse din orașul unde locuisem o vreme, dar majoritatea erau achziții paper-passionrecente.
Mama nu voia să accepte că eu cunoșteam biblioteca cea ”nouă”, mirosul, cărțile, tot. Parfumul bibliotecii devenea tot mai pătrunzător, se amesteca vag cu parfumul străzilor, reamintindu-mi că revenisem în Clujul natal. Simțeam un îndepărtat miros de flori veștede și un vag  iz de mucegai, care nu era supărător, ci dimpotrivă, aducea cu un ceai negru, tare, din care ne făcea tata în serile de iarnă. Era un sortiment aparte, aveam să aflu mai târziu, pe care îl savurez și azi cu plăcere.
Am luat o carte la întâmplare… Am deschis-o exact la pagina la care se odihnea o imensă petală  de trandafir vișiniu, veche dar încă parfumată,  devenită  aproape neagră.
Și literele mi-au amintit clar…

Mă legănam într-un balansoar de-al bunicii, afară era o vară leneșă și caldă, iar din grădină venea un parfum inconfundabil de trandafiri vișinii, catifelați, grei și minunați. Un tânăr cu ochi verzi-cenușii care se deslușeau de la distanță, a intrat chiar atunci pe poartă și a cules un trandafir.  S-a apropiat și mi-a oferit acel trandafir incredibil, întunecat, frumos. Nu mă pierdeam eu ușor cu firea, dar atunci inima mea a început s-o ia razna. El mi-a zâmbit, am povestit ore în șir, am și râs. Ocroteam în palme floarea, aspirându-i parfumul din când în când. După ceva vreme, am rupt o petală și  am presat-o între filele cărții pe care o citeam atunci. Era destul de veche, scrisă cu caractere old english, drept care o învelisem protector în hârtie. Petala  grea de parfum și-a găsit odihna la pagina la care Jane Eyre se întâlnește prima dată cu Mr. Rochester.

Eram mică, nu citisem decât povești și câteva nuvele și romane pentru copii, până atunci. Am inhalat parfumul de petală roasă de vreme, ca o pată de fum, dar care încă păstra aroma literelor cărții.
carte-trandafir-Mamă, pe aceasta am citit-o deja, lăsându-i  ca semn de carte o petală de trandafir primit ca dar de vară târzie, i-am răspuns zâmbind. Și ba-lan-soa-rul era sidefiu, poate singurul vopsit în nuanța aceea sidefie, care-l făcea să pară mozaicat cu scoici.O-DE-LANCOME
– De unde știi? Bunica ta l-a vândut, de nevoie, cu mult înainte să te naști. Ești plină de fantezie,  se vede că pictezi și desenezi! mi-a zâmbit  mama, vizibil îngrijorată.
Priveam către măsuța joasă, care în lumina aurie de toamnă târzie părea suspendată și ea, nu doar teancul de cărți noi, achiziții prețioase, care acum mă distrau în imponderabilitatea lor.
Mai târziu au apărut tatăl și fratele meu, care ne-au luat la o plimbare cu puțin timp ca înserarea, blajină încă, să întunece aleile parcului cu mireasmă de frunze veștede, a grădinilor cu parfum de de struguri pârguiți și pere pergamute. Și a unui trandafir întunecat ca vinul de Bordeaux, parfumat peste timp, pus de mâinile albe și subțiri ale unei frumoase domnișoare între filele unei cărți ce i-a păstrat veșnic parfumul.

 Mirosul de carte proaspăt tipărită, ușor amărui, de hârtie, de creion proaspăt ascuțit şi cerneală e atât de bun, încât pe mine mă lasă mută de emoție. Karl Lagerfeld, designerul Casei Chanel și al propriului brand, KL, spune:  „Mirosul de carte proaspăt tipărită este cel mai bun miros din lume.” Aşa s-a născut parfumul. A primit numele de ”Paper Passion”, parfumierul Geza Schoen a creat aroma, iar Lagerfeld a creat ambalajul, cutia fiind în formă de carte. Un parfum dedicat iubitorilor de carte, care vine împachetat într-o “carte” , cuprinzând texte semnate de Karl LagerfeldGünter Grass, Geza Schoen şi Tony Chambers.

…………………………

Dacă doriți să puneți bannerul clubului nostru, las aici codul. Doar pentru cine dorește.

<div>

<a href=”https://mirelapete.dexign.ro”><img src=”https://mirelapete.dexign.ro/ads/club-povestea-parfumata220.jpg” width=”220″ height=”220″ alt=”Clubul Povestii Parfumate”></a>

</div>

………………………………………………………….
Tema de azi a fost aleasă de mine. Irina Bek Silving propune tema pentru viitoarea noastră întâlnire, care va fi de acum înainte duminica, următoarea fiind în 26 martie și având ca temă Parfumul dansului.

[inlinkz id = 62]

Articole create 906

52 de comentarii la „La 6 ani de la prima poveste parfumată, să fie Parfumul literelor!

  1. wow….ce idee frumoasa ai avut cu fiecare litera si parfumul ei!! Imediat am inceput sa ma inreb si eu care-mi este vocala preferata. cred ca e „O”, vocala rotunda, calda, simbol pentru mine al mirarii din care nu mai ies cuvinte, ci doar sunete….
    Uite de asta imi place Povestea parfumata ( SI de asta!), ca fiecare dintre participanti iau tema si brodeaza pe marginea ei in felul lui. Sunt locuri comune in scririle noastre (asa cum se intampla si la mine, care am gasit pe net Paper Passion si am impodobit cu el articolul meu) si elemente distinctive. Din aceste elemente distinctive apar idei care ma insufletesc de fiecare data sa scriu ceva. Iar cand am temrinat de citit articolul tau si am vazut si tema de data viitoare mi-am dat seama ca nu voi lipsi!! Ce te-as ruga, daca poti si nu e prea greu: mai faci si luna viitoare, cu cateva zile inainte, o postare de anunt al temei? E mult o luna intre editii si noi nu intinerim, ne mai lasa memoria 🙂

    Draga Mirela, la multi ani inainte povestii! E o bucurie sa fiu aici!

    1. Ideea aceasta pot spune că a venit de nicăieri, Dana dragă!
      Din copilărie asociam literele cu miresme, dar și cu culori. A-ul e roșu și miroase a mere roșii, dar nu știu de ce, îl simt ca atare. E-ul e bleu-ciel spre turcoaz, are mireasmă de mare și soare, de miere, trandafiri și cer albastru senin, de fapt toate literele au atât parfum, cât și culoare!
      Da, Paper Passion e un parfum prea original ca să nu fac rost măcar de-o mostră, vă anunț dacă reușesc! 😉
      Promit să vă anunț personal pe facebook, pe blog și în email, legat de următoarea poveste parfumată, în fiecare lună. Cineva să mă anunțe și pe mine, ca să închei într-o notă umoristică de weekend, pe care ți-l doresc frumos și vesel! 🙂

  2. Parfumul ala Paper Passion chiar as vrea sa-mi iasa in cale, nici n-am auzit pana acum de el, dar drept e ca si eu am o manie cu cumparatul cartilor si mirosul lor proaspat, evit cartile vechi. Cel putin din alte biblioteci necunoscute.
    Scrabble era jocul meu preferat, din pacate prea rar jucam ca nu prea aveam cu cine, ma stimula ca si Gramatica, materia mea preferata.
    Asadar, iar ne parfumam aici la tine 😉

    1. Mi-e dor de scrabble, jucam ore în șir, e frumos și educativ. 🙂
      Și mie îmi place mult Gramatica, uite câte puncte comune avem, colega! 😉 🙂
      Da, azi ne parfumăm cu Paper Passion! 😛

  3. Ma bucur enorm ca ai revenit si tu stii asta!
    Te-am apreciat mereu cum scrii dar mai ales cum desenezi iar nepotelul meu si acum se bucura de cartile tale! La multi ani clubului. multi ani frumosi si cu povesti superparfumate!
    pupici si multa inspiratie îti doresc!♡

    1. Și eu mă bucur enorm că ai revenit, dragă Ella! 🙂
      Între timp am progresat mult cu cărțile, poate le-ai văzut pe cele recente.
      Mulțumesc de urări, pe care ți le transmit cu drag, la rându-mi!
      O zi de vis îți doresc! 🙂

  4. Mi-a fost dor de parfumul sufletelor frumoase!Mi-a fost dor de povești înmiresmate, de tine, de litere cu arome minunate.
    La mulți ani înmiresmați și inspirați!Salut de asemenea și ideea unei cărți plină de parfum.

    1. Ce frumos, parfumul sufletelor frumoase, dar Clubul nostru are numai suflete frumoase, condeie talentate și arome de iubire și prietenie, așa că ai perfectă dreptate! 😛
      La mulți și ție, drag condeier parfumat! 🙂

  5. primul lucru pe care l-am facut azi ajungand la birou (dupa ce mi-am pus cafeaua),a fost sa vin aici la tine, cu bucurie si emotie…
    cu un urias drag urez si eu Povestii Parfumate la multi ani, mereu infloritori intru cuvinte, mereu invaluitori in parfumul gandurilor asternute de fiecare dintre noi chiar si pe aceasta hartie virtuala! 🙂

    sa stii ca tare m-am bucurat citind aici la tine ca jocul de Screabble are o pagina a sa, tare ma bucur, o sa o caut, iubesc acest joc pe care l-am jucat intens foarte foarte multi ani 🙂

    ideea literelor cu parfum, uite la asta nu m-am gandit niciodata doar tu puteai face aceasta delicata asociere…terbil mi-a placut, iar preferata si intens folosita litera de catre mine este „a” in nenumarate modulari :))

    si acum parfumul petalei fierbinti de trandafir care incalzeste literele, inima, cuvintele…
    am vizualizat acea petala, acel trandafir ca sangele rosu care circula prin venele literelor dand viata cuvintelor…o viata fara de moarte!
    si KL stie ce spune pentru ca e un om de un bun gust, evident, desavarsit, o persoana educata care cunoaste si mai ales apreciaza pretiozitatea culturii de calitate care foarmeaza cu adevarat un om decent, cu bun gust. Cartile, scrisul, lectura fac parte dintr-o buna educatie si sunt fundamentul uni om „de lume” cum spunea bunica mea.Nu cunosc parfumul dar curiozitatea mea e maxima,doar un artist poate transforma ceva atat de palbabil (cartea) in ceva diafan de imponderqabil si aproape tangibil (parfumul).

    1. Iată ”vinovata” nr. 1 pentru reluarea poveștii! I-am spus și mamei, care azi va citi poveștile noastre și chiar dacă nu va comenta pe blog, va scrie câte ceva la pagina Clubului Condeielor parfumate de pe FB: 😛
      Cred, cu bucurie, cum altfel, că toate am făcut asemeni ție: la prima cafea fierbinte și aromată, la citit povești! Și cât de dor mi-a fost, și cât de bine mi-a făcut să citesc povești frumoase, scrise cu talent și inspirație! 🙂
      Are mare dreptate bunica ta:”cartile, scrisul, lectura fac parte dintr-o buna educatie si sunt fundamentul uni om “de lume”!
      Și curiozitatea mea e maximă, așa că Paper Passion va fi următorul parfum pe listă, asta în august, când pașii sper că ne vor purta prin Paris, a doua oară!
      Mă bucur că ți-a plăcut ideea asocierii literelor cu parfum, am scris-o acum 10 zile, era în draft și povestea e veche de când lumea, deoarece pentru mine mereu ”a” va fi asociat cu parfumul merelor roșii! 🙂

  6. Un dar minunat azi, de Dragobete, reluarea poveștilor parfumate, atât de dragi mie. Și ce reluare! Cu parfum de litere și carte, parfum pe care îl iubesc și ”îl port” mereu…

    Mulțumesc, Mirela! Viață lungă poveștilor parfumate!

    1. Zina dragă, ești cea mai ferventă, mi-aș permite să spun, cititoare și comentatoare, lucru pentru care îți mulțumesc și țin să menționez că, alături de Pandhoraa și alți membri ai Clubului, ai fost cea mai tenace, mi-ai dat un impuls salutar și iată, Povestea este aici! 🙂
      Oooo, am și uitat de Dragobete! 😉
      La mulți ani și ție de ziua iubărețului autohton, pe care l-am ilustrat într-o carte, de succes mai ales în Japonia! 🙂
      Mulțumsec Zina, așa să fie, viață lungă și scris frumos! 🙂

    1. Iar eu mă bucur că ai acceptat. 🙂
      Fii binevenită în Clubul Condeielor Parfumate, unde sperăm să te simți bine și foarte bine, că de scris, am văzut că scrii minunat! 🙂

  7. Ați scris cu trăinicia nebuniei pentru frumos și cuvânt! Mă înclin!
    Mă bucur peste putință că avem din nou șansa să scriem, să visăm și să vibrăm de-a lungul poveștilor. Va fi încântător!

    1. Mă înclin la rându-mi cuvintelor vrăjite ”Ați scris cu trăinicia nebuniei pentru frumos și cuvânt”!
      Mulțumesc.
      Și eu spun că va fi încântător, rar, dar bun! 🙂

  8. Am încercat să pun linkul, încă o dată, dar am adăugat o cifră în plus și tot nu e bine. Dacă ai șterge încercările nereușite poate m-ar lăsa să-l mai introduc o dată, că acum nu mai pot, îmi apare mesajul ”URL deja existent”. Bafta mea! Am încercat și să pun bannerul pe blogul meu, dar nu reușesc… 😀

    1. Mulțumesc, de fapt e un…reînceput! 🙂
      Cândva voi reuni cele câteva sute de povești personale într-o carte pe care o voi și ilustra.
      Ești invitata mea în Club, oricând ai timp și dacă dorești, dragă Suzana! 🙂

  9. Dacă, din lipsă de timp, articolul meu e mult prea tangenţial la temă, şterge-l te rog din tabel.
    În fine, oricum ar trebui şters, fiindcă tabelul n-a luat corect linkul (https://gandvis.wordpress.com/2017/02/24/excentricitati-in-alb-rosu/) Am încercat de 2 ori şi am eşuat de două ori.
    Cred că toate celalte articole sunt frumoase. O să le citesc, inclusiv pe al tău, când o să am mai mult timp. Nu mă îndoiesc că merită citite.

    1. E fascinant, cum să-l șterg?! Tu ești prea modestă, prea neîncrezătoare, poate, sau ai nevoie de un manager forțos, ca și mine, de altfel, că al meu soț manageriază o firmă cu mai mulți angajați, deja și n-are timp de literarturi! 🙂
      E acolo, în tabel, dar am pus linkul și în postare! 🙂

  10. O minunata si fina impletire de parfum si amintiri, o poveste (II, mai ales) scrisa cu litere parfumate (si frumos colorate). <3

    Mi-a fost tare greu sa adun cuvintele intr-o poveste! Poate ca mi-am pierdut, de tot, inspiratia (si antrenamentul). 🙂

    Am constatat si eu "problema" cu tabelul si, desi nu ma pricep in mod deosebit, am observat ca nu pot accesa acele bloguri care au schimbat "adresa" din http in https (poate doar o coincidenta).

    Iti doresc, cu drag, sa ai un weekend minunat! <3

    La multi ani membrilor! La multi ani CLubului! 🙂

    1. Îți mulțumesc Diana, mă bucur mult că ne reîntâlnim la mine, e o bucurie și o onoare! Mulțumesc pentru aprecieri! Povestea ta e frumoasă, cred că vom scrie, până în 26 martie, Povestea dansului de vreo 10 ori, ca să nu mai avem temeri niciunul, gata, așa să fie!:))))))))))
      Un weekend frumos și la mulți ani, drag condeier parfumat! 😛

  11. Oare lumea noastra ar putea exista fara litere? Oare ar fi implinita frumusetea fara parfumuri? Emotionanta evocare! Te pup si va doresc un weekend placut!

  12. Cu mare mare drag vin azi la Club si cu timiditate va citesc, doamnelor si, cred, domnilor! Reala bucurie e cuvintul domniilor voastre! La multi ani Voua! La multi ani Clubului condeielor parfumate!

    PS: Cred ca nu s-a incarcat corect linkul, nu am idee ce s-a intimplat.

    1. Doamnă dragă și prietenă neprețuită, la multi ani ție, Lăcrămioara, drag condeier parfumat, talentat și cu suflet uriaș! 🙂 Îmbrățișări și gânduri alese!:)
      Am remediat tabelul, era defect. Dar nu era vina noastră, ci a lui, așa că, bine că mi-ați spus, dragele mele.
      Să ne reîntâlnim cu bine! Mii de îmbrățișări! 🙂

    1. Dragă Suzana, bine ai venit în Club! uite că a apărut și linkul, s-a reparat tabelul! Iar comentariile le eliberez eu, dar azi m-am trezit abia la…8, că-i duminică!
      Mulțumesc, un weekend de vis îți doresc! 🙂

  13. La mulți ani, clubului!
    Mulțumesc pentru că sunt și eu aici!
    Mulțumesc pentru că sunteți și voi!
    Mulțumesc pentru aromele amintite, pe care le apreciez și azi.
    Mulțumesc pentru frumusețe!

  14. Buna reintalnire la un nou sezon de povesti cu parfum, as putea sa zic! Sezon, asa, ca in cazul serialelor americane. 😉
    Draga Mirela, in primul rand, felicitari pentru tenacitate caci sase ani nu-s de ici, de colo.
    Asa cum scrie si Diana mai sus, parca si eu mi-am pierdut putin antrenamentul. Nu doar la scris ci la tot ce implica participarea la o provocare de anvergura Povestii Parfumate. Dar sper sa fiu iertata pentru toate micile disfunctionalitati cauzate de timpul foarte redus precum si alte chestiuni si aspecte. 🙂
    Dupa cum observ (desi mai stiam eu cate ceva) parfumierii se gandesc la toate. Pana si la alfabet, botezandu-si parfumurile, foarte inspirat si simplu, cu litere. Desigur, in spatele fiecarei litere, sunt sigura ca stau povesti, povesti concentrate atat de minunat intr-un singur sunet.
    Scrabble am jucat si eu multi ani, pana nu am mai avut cu cine juca. Cand eram mica, jocul de scrabble se gasea greu (eu nu am gasit in magazine) asa ca mi-am confectionat unul din carton foarte gros (plansa si literele) si din tabla subtire de aluminiu suporturile de litere. Atat de bun ca supravietuieste si azi. 😉
    Iar povestea in poveste e fermecatoare si delicata. 🙂
    La multi ani Povestii si tie, Mirela! <3

    1. Dragă Elly, știu cât de limitat îți este timpul, și așa cum spuneam și în comentariul de la tine, ești cel mai prezent condeier! 😉
      O disciplină autoimpusă, un bun simț și o ambiție pe care rareori le-am mai văzut! Elly, ești o frumoasă cu aspect fragil, dar strong!
      Eu mi-am pierdut de tot antrenamentul, n-am mai comentat, răspuns, postat nici cât tine!! Dar e ca mersul pe bicicletă, durează ceva să-ți reamintești, dar, de fapt, nu îl uiți niciodată. 😛
      După cum se vede, nici noi n-am uitat și iată că avem aici 16 preafrumoase povești parfumate și mai urmează 3, care sunt în lucru! :*
      Nu mă mir că ți-ai confecționat un scrabble, ești pricepută la orice. 🙂
      La mulți ani, drag Condeier parfumat, să scrii cel puțin la fel de bine și la viitoarele povești parfumate! Te îmbrățișez! 😛

  15. asa cum ai descris tu perceptia literelor simteam eu cifrele in scoala, cand iubeam matematica si jonglam cu operatiile, cu problemele.
    dar acum, de ccand scriu, si literele au un sunet aparte.
    cred ca toti avem preferinte pentru muzicalitatea unor litere anume, rezonam mai bine cu ele, decat cu altele.
    frumoasa atmosfera ai creat in cea de a doua parte 🙂

    1. Sunete, forme, culori, parfum, toate simțurile beneficiază de pe urma literelor și cifrelor, ca o magie! 🙂
      Mulțumesc, acolo e o poveste mai misterioasă! 😉 🙂

  16. Am tot sperat sa intru aici cu un link catre povestea care, cu siguranta, ar fi fost scrisa cu bucurie pentru aceasta aniversare pe care nici nu mi-o imaginam a împlini 6 ani. Am vrut sa imi fac mie surpriza asta, dar se pare ca nu degeaba urasc eu surprizele, caci nu imi ies. In 2011, nu stiam nimic despre scris, cluburi parfumate, bloggeri si scriitori cu talente nu doar in lumea literelor, ci și in aceea de a fi descoperitori ale unor arome despre care eu nu as fi stiut nimic daca nu v-as fi citit. Cu febra 39, insa, povestea literelor mele nu va fi alta, decat cea care imi aduce bucurie zilnica, in interactiuni virtuale. Literele mele sunt și raman cele ale unui „scriitor de facebook”. Asa ca, prefer sa iți spun un la multi ani, usor intarziat, dar sincer, sa-ti spun ca imi plac analogiile facute cu literele vocale, cele atat de putine, de ideea de a le darui amor de parfum subtil fiecareia in parte. Iubesc jocul de scrabble, iubesc cuvantul, iubesc scrisul, mirosul cartilor, cerneala, fantezia si povestile care ma fac sa vad nu doar chipuri, ci actiunile intregi, sa simt arome și parfumuri pe care doar mi le pot imagina. Cu povestea parfumata asta se face, filmul perfect al unor trairi pe care doar un om pasionat ca tine il poate transmite. Multumesc și la multi ani tuturor celor care scriu si vor scrie pentru ca tezaurul tau strans sa fie si mai complet.

    1. Dragă Adriana, știu că ești cu febră, bronșită, injecții și dureri, îți mulțumesc că ai reușit să faci și cât ai făcut, dar să mai fie și alte pretenții, lasă așa și fă-te bine! Sănătatea înainte de toate! Așa cum spui, dacă urăști surprizele, poate nu te vor iubi, poate că așa e în firea lucrurilor…iubește-le și cine știe, vor fi bune cu tine! Eu cred că poate împlini și 10 ani, dacă blogul va fi tot aici, dar de asta nu-s sigură, de poveste-s mai convinsă, deoarece e atât de frumoasă, iar oamenilor le plac poveștile. Și-apoi, nu ești tu…Povestitoarea?! Cât timp iubești cuvântul scris, ai fantezia și darul de a scrie, tabelul rămâne deschis, sau nu neapărat aici, unde vei scrie, cine te va citi o va face cu plăcere! Mulțumesc de urări, așa să fie și să se împlinească! Multă sănătate și spor la scris, dragă Adriana! 🙂

  17. La multi ani Povestii parfumate si povestitorilor, condeieri ai Clubului Condeielor Parfumate.Literele,cuvintele sunt fiinte.Nichita Stănescu spunea:„Cuvintele sunt foarte asemănătoare cu fiinţele, ele sunt chiar fiinţe”.Felicitari si cat mai multe povesti parfumate!

    1. Mulțumesc Gabi dragă, dacă vrei, încă mai poți participa la poveste cu imagini de tezaur pictural! Nichita e preferatul meu, aici m-ai nimerit frumos, mulțumesc! 🙂
      La mulți ani și ție, vechi condeier parfumat! 🙂

  18. La mulți ani, poveștii parfumate și inspirație nouă celor care încercăm să dezmierdăm literele sub forma unor cuvinte dragi! Parfumul poveștilor tale, dragă Mirela are distincția și eleganța cu care m-am obișnuit și mă învăluie așa plăcut. Chiar îmi era dor de povești și mă bucur că ne-am regăsit!
    Primăvară plină de culoare, parfum și emoții pozitive! 🙂

    1. La mulți ani Liliana, povestitor drag și vechi, prieten de când povestea e poveste și e parfumată! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus