Poveste parfumată între bloggeri. Invitație lansată de Mirela Pete

Scris la 24.02.2011

Publicat la 27.02.2011
Dragii mei, articolul e scris în 24 februarie, dar îl lansez abia azi, 27 februarie, pentru că nu eram decisă dacă să fac acest prim pas. Cati Lupașcu, o bună prietenă ziaristă, m-a provocat să vă…provoc! Și pentru a avea timp suficient să răspund propunerilor voastre, am așteptat să fiu mai liberă. Azi doresc să vă  provoc la o poveste literară parfumată! Va fi o incursiune în amintirile noastre.  Nu e un review de parfum, cu toate că, gândindu-mă la cultura omului internautic, care cunoaște și  citește, cred că nu e greu să cunoști parfumul fiecărui anotimp, atunci când, pentru a-l capta, marii artiști parfumieri îl adăpostesc într-un prețios flacon. Titlul va fi la alegerea voastră, dar se va specifica: Provocare parfumată. Exemplu: Provocare parfumată. Un buchet de mărgăritare (lăcrămioare), sau Provocare parfumată. Dorință de liliac, etc.  După care, veți trimite un link către blogul meu, ca eu să trec pe la fiecare și să trimit, la rându-mi, linkurile. Fiecare va posta linkul celui înscris în aceasta provocare, în articolul postat. Exemplu: Au mai scris la Provocarea parfumată lansată de Mirela și…aici se trece numele și dedesubt linkul. Spre deosebire de provocările literare, aici se pot posta, pe lângă texte scrise, fotografii, însoțite de explicații, din care reiese de ce ați ales acel parfum/acele flori/acele miresme/acele amintiri. Sau videoclipuri , imagini, etc. Puteți să exemplificați și cu un parfum(sau mai multe). Dar nu trebuie să explicați neapărat acel parfum, doar ce înseamnă el pentru voi, ce amintiri vă trezește sau de ce ni-l recomandați. Dacă vă place, vă rog să vă înscrieți la mine pe blog, urmând ca, după ce scrieți în proză, versuri și/sau cu/în  imagini Provocarea parfumată, să trimiteți linkul aici. Odată demarată această provocare, timpul se va elasticiza, provocările viitoare având la dispoziție o săptămână pentru a fi scrise. Cu timpul, sper să facem un club al acestei Provocări parfumate, care se va numi ”Poveste parfumată între bloggeri”, căruia să-i spunem  Clubul Provocării (sau Poveștii) parfumate, cu sediul aici, la mine, unde vă aștept cu sugestii, propuneri și, evident, povești.  Esențialul este ca, odată scrise, să fie publicate în aceeași zi, cu o marjă de ”eroare” de o zi. Aceasta e prima mea postare despre această curajoasă provocare. vă aștept cu poveștile joi 3 martie, când scriem prima Provocare parfumată. Aștept să vă înscrieți aici. La următoarea Provocare parfumată,  repet, va fi fără înscriere. Va fi o onoare să veniți cu propuneri privind tema săptămânală. Vă mulțumesc și vă aștept. Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, să ne parfumăm bine!
Puteți scrie despre parfumul unei flori sau al unei seri de primăvară. Sau despre amintirea unui parfum. Sau orice are legătură cu voi, cu aromele, cu miresmele sau cu gândurile voastre. Pentru că fiecare parfum ne aminteşte de ceva şi fiecare amintire are parfumul ei. Un parfum care nu trebuie să fie neapărat din sticluțe elegante, e mireasma a ceea ce ne înconjoară și e atât de frumos. Dar dacă adăugați și un parfum creat de un artist parfumier, povestea va fi cu atât mai atrăgătoare.

parfum carte
să scriem cu parfum

 

 

Articole create 910

56 de comentarii la „Poveste parfumată între bloggeri. Invitație lansată de Mirela Pete

 1. Mirosurile frumoase îmi plac, fireşte, dar nu știu nimic despre parfumuri. Pur şi simplu uit să mă parfumez – ţin minte doar să folosesc un deodorant, şi-atât.
  Aş putea vorbi doar despre mirosul fripturii, ai pâinii calde, al florilor de regina nopţii, al fânului proaspăt cosit, despre mirosul de mobilă nouă sau de carte nouă, despre izul sărat al mării, sau, într-o notă sumbră, despre mirosul de spital, ori de cabinet stomatologic 🙂 Dar asta mai târziu, peste o lună sau două, când o să am mai mult timp! 🙂

  1. …”Aş putea vorbi doar despre mirosul fripturii, ai pâinii calde, al florilor de regina nopţii, al fânului proaspăt cosit”
   Păi, vorbește despre mirosul florilor de regina nopţii! De ce nu? E tot parfum, și încă ce parfum!

  2. O să încerc, dar, cum spuneam, nu de la început. Sper că jocul se va prelungi , ca să pot intra şi eu peste vreo două luni 🙂

 2. nu prea am înteles… Textul, fotografia sau videoclipul se vor referi la primavara si parfumul ei, nu la parfumuri extrase din flori de primavara, nu?!
  Pentru ca, la descrieri de parfumuri, tu esti singura specialista! nu are rost sa-ti facem concurenta! 😉
  (si eu te-am provocat : Transmit leapsa mai departe Mirelei – o specialista în domeniul produselor cosmetice / http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2011/02/restante.html)
  La descrierea primaverii ma încumet sa ma înscriu. Promit sa revin pâna pe 3 martie 🙂

  1. Textul,
   sau textul si fotografia,
   sau fotografiile comentate,
   sau videoclipul,
   se pot referi fie la florile primaverii, sau la aromele primaverii fie la
   parfumurile potrivite primavara, fie la
   o amintire a unui parfum pe care l-ai simtit primavara. 🙂

 3. iti multumesc mirela pentru provocare, daca ma voi simti inspirata voi scrie, deocamdata sunt in convalescenta, nu prea-mi iese nimic, abia traiesc.
  o saptamana reusita!

  1. Sanatate, Anca, daca si cand poti! Ceva de primavara te va face sa te simti mai bine. Poate o amintire…multa sanatate! 🙂

 4. Mirela, cam grea provocare si de-ar fi numai atat…
  Se simte miros de primavara, insa nu e parfumat.Inca.
  Despre flori ma tot pregatesc sa scriu, ca sa zic asa.Insa nu pot face nimic, de-abia reusesc sa scriu cateva cuvinte.
  Sper ca in cele din urma sa ma exprim prin imagini frumoase si sa fac primul videoclip al primaverii 2011.
  O saptamana mai frumoasa!

  1. Gabi, daca poti si ai timp, te asteptam cu drag sa vii cu un videoclip in stilul tau, adica excelent! Poti sa pui si parfumuri, la gasesti la mine! O seara frumoasa! 🙂

 5. Se poate scrie despre deo-parfumuri care inlocuiesc spalatul cu apa ?

  Chiar am o poveste cu o domnisoara care era sa-si rateze maritisul din cauza unui parfum; sa vad cum rasucesc povestea…

  1. Da, uite că se poate. Satirizând, putem să le punem le treabă, adică să le trimitem la duș! Așadar, bună și constructivă idee, te aștept! 🙂

 6. Mirela,
  Textul tău este un amestec sofisticat de parfumuri delicate!
  Cu mare plăcere aș răspunde invitației, dacă m-aș pricepe, tehnic vorbind.
  Ce pot să spun este că am avut privilegiul de a vizita o fabrică de parfumuri-Fragonard!
  Văzusem un serial pe programul II.
  Realitatea bate filmul!
  Poate că voi încerca să-mi adun gândurile, stările și visele.
  O zi frumoasă, cu parfumul preferat în suflet!

  1. Gina, abia aștept să citesc povestea ta. Mai ales că nu voi fi singura care o va citi, toți participanții o vor face, toți amicii care vor trece pe aici și toți vizitatorii, pentru că le va stârni curiozitatea!

 7. He he he. Uite ca-s si io buna la ceva! Ma bucur ca ai acceptat provocarea mea. Evident ca o sa scriu. Timp doar trebuie sa gasesc si se rezolva.
  Nici n-as avea cum sa nu raspund unei provocari provocate de o provocare de-a mea.
  Deci pana pe 3 martie da?

  1. Cati, la ce-s buni PRIETENII, dacă nu la astfel de…mici ghionturi! Între timp, mi-a confirmat și o altă persoană că tocmai așa, având aceste dovezi parfumate, îmi pot susține cauza! Datorită sfaturilor voastre, al tău și al celorlalți prieteni, dar ȘI datorită provocării tale, am repostat articolele și…iată, ai devenit o ilustră provocatoare provocată! Știu că vei scrie ceva demn de interes și numai bun de citit! Mulțumesc AICI, dar te-am menționat și în articol! 🙂

 8. Hi Mirela

  You are THE SPECIALIST about perfume 🙂
  I love perfumes very much
  I spray every day ………………. LOL

  Hugs to all

  Kareltje =^.^= Betsie >^.^<

  ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*´¨)
  (¸.•´ (¸.•´Anya

  1. Dear Anya, sweet Kareltje and Betsie, I’m so happy to see you again! I m sure you love perfumes! Thank you of appreciations my writings about perfumes!
   Hugs to all! Happy spring-to-come! :))
   Mirela, Enya and Serafina! 😛

 9. Ai un mail! Ma tenta prea mult sa scriu, asa ca am facut-o! Te uiti si pe urma o pui aici la comentarii, daca e valabila. Seara faina! 🙂

 10. Mirela, este mai mult decât atractivă provocarea ta. Parfumul sub diferitele lui face parte din viaţa mea. Fiecare clipă are parfumul ei… şi într-o viaţă de om sunt atât de multe clipe şi tot atâtea amintiri. Sigur, eu sunt legată de timp şi de interminabilele mele probleme pe care le ştii, poate n-am să reuşesc să mă încadrez în timp, dar cu siguranţă voi fi prezentă cu o povestire parfumată….

  1. Draga Carmen, pentru ca cei care vor sa participe si inca nu au scris, termenul fiind abia in 3 martie, o sa te rog sa pui linkul catre Provocarea parfumata care va aparea la mine in 3 martie, ca si catre toti cei care vor scrie. O sa vezi la mine cum e , si apoi e usor. Asa, vor citi toti textul tau , iar tu, la randu-ti, vei putea citi textul lor! Deci, pana in 3 martie mai asteptam. Atunci vom pune linkuri catre toate Provocarile, lunkuri pe care le vei lua de la mine.

 11. @ Mirela,
  Navigând cu drag pe bloguri mai de mult sau recent cunoscute , am ajuns si pe la tine . Ideea „ Provocare parfumată ” mi se ppare excelentă dar oare, am eu un simplu pontonier bronzat de briza DUNĂRII bătrâne vreo sansă in fata atâtor doamne si domnisoare de a nu mă face de rusine in a descrie mirosul de parfum ? Eu stiu un singur lucru: iubesc LĂCRĂMIOARELE si sunt vrăjit de parfumul lor. Nu mă voi inscrie in competitie dar voi citi cu mare interes tot ce se va posta pe tema concursului lansat. Si poate tocmai de aceea voi sta linistit in fata PC-ului si voi citi calm si fără emotii tot ce se va scrie , tinând pumnii pentru reusita concursului din care si eu voi avea de câstigat.
  Pentru o imagine despre mine, http://aliosapopovici.wordpress.com/2011/02/27/oportunistul
  Succes total concursului si participantelor !
  Cu stimă pentru toată lumea, Alioșa.

 12. @ Mirela,
  Noi ne-am mai intâlnit si chiar am discutat despre frumoasa ITALIE , pământul cald mai tot timpul anului din cauza climei mediteranene si a soarelui cu razele lui fierbinti de care se bucură si beneficiază din plin năzdrăvanul meu de nepotel, EMANUEL, de doar sase anisori la a cărui aniversare a zilei de nastere am participat cu drag si emotie( http://aliosapopovici.wordpress.com/2010/10/07/din-nou-in-ITALIA ) dar care vorbeste mai bine româneste decât chiar ministrul culturii si cultelor. Rămân fidel ideii de a citi cu interes toate postările la „ provocare parfumată” si dăruiesc incă de pe acum de ZIUA FEMEII tuturor domnisoarelor si doamnelor câte un buchet de LĂCRĂMIOARE din Pădurea Nebună de pe malul DUNĂRII străbune.
  Te astept cu drag si nerăbdare pe modestul meu blog.
  Cu aleasă consideratiune pentru toată lumea participantă la concurs.
  Alioșa.

  1. Mulțumesc Alioșa, voi veni să revăd minunea de nepoțel, căruia îi doresc și eu ani mulți și fericiți! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus