17 februarie, 2011

V-am înnebunit cu frumusețea, seninătatea, originalitatea și unicitatea La Serenissimei. Latura decadentă le-o las celor care au simțit-o mai acut. Așa că, vă cruț de data aceasta, povestindu-vă doar … parfumul Venezia, creat de Laura Biagiotti și lansat în 1992. Unul din simbolurile  splendidei Veneții, atât de dragă nouă, se regăsește în forma  flaconului, care e de o rară frumusețe. E foarte venețian și nu-mi pot imagina un altfel de recipient, care să adăpostească o licoare magică, numită….Venezia.


Venetia e unică prin tot și toate. Multe biserici. Foarte frumoase…Dar puține impresionează ca Biserica San Giorgio Maggiore. Această biserică, datorată arhitectului Andrea Palladio, are  propria ei insulă.  Turnul-clopotniță, probabil al doilea după cel din Piața San Marco, este impresionant, simbolic, atrăgător, emblematic și merită să faci o plimbare cu vaporetto pe Isola San Giorgio, pentru a privi Piaza San Marco de acolo, din turn….Merită! Pentru că Biserica San Giorgio Maggiore, de pe insula omonimă,  are aproape 1000 de ani vechime, ca așezământ, planul ahitectonic aparținându genialului Palladio (1656). Eclectică, tipică Veneției, este o armonie între templul antic și basilica creștină. Intreriorul e de o valoare inestimabilă, picturi ca Cina cea de taină semnată de Tintoretto, sau altele,  aparținând lui Jacopo Palma, Jacopo Bassano sau Sebastiano Ricci, fiind doar câteva exemple. Simbolic este, totuși, turnul-clopotniță, sursa de admirabilă și extrem de venețiană inspirație pentru capacul flaconului de parfum Venezia, al Laurei Biagiotti.

Il profumo VENEZIA di Laura Biagiotti (colaj de Mirela Pete)

 

 

Venezia Profumo, lansat în 1992, a fost un mare succes. Nu doar bun, nu doar frumos, nu doar supranumit Parfumul iubirii…A avut un mare succes de casă, vânzările situându-l mereu în topuri. De aceea, îmi pun întrebarea: de ce nu se mai găsește? De ce nu se mai produce? Multe parfumuri extrem de bune dispar așa, în plin avânt, succesul fiindu-le complice!  A apărut Venezia Pastello, care nu este la fel de rar, de senzual și de venețian, chiar dacă e unul din cele care te fac să le îndrăgești de îndată ce le cunoști. Il profumo Venezia di Laura Biagiotti este cald, floral-oriental, ușor fructat, un chypre cu bază lemnoasă, condimentată și foarte…italian! Este suculent. Poți să fii însetat de Venezia, parfumează-te, poți să fii înfrigurat, încălzește-te cu Venezia Profumo…Debutează atât de cald și vibrant, cu note hesperidate italienești, piersici și bergamotă. Continuă, tot ca note de vârf, cu acorduri verzi, care împrospătează latura chypre, dată de aluzia fructată. Inima parfumului este o rară compoziție florală, în care trandafirul, garoafa condimentată și irisul sunt în acord subtil cu bujorul alb și roz. Baza susține, practic, parfumul Venezia. Toate minunățiile astea prezentate mai sus, se aștern comod pe o bază de santal, vanilie, mosc alb, lemn de cedru, boabe tonka, benzoe și patchouli. Un regal venețian! Venezia Pastello di Laura Biagiotti eate mai ușor, mai fructat, mai floral, dar suficient de condimentat și lemnos pentru a fi senzual, aromat și feminin.  Venezia Pastello a fost lansat de Laura în 1995. Hesperidele sunt înlocuite cu frunze de zmeur, coacăz roșu, coacăz negru, ierburi aromatice. Feminina inimă a parfumului este compusă din yasmin, heliotrop, trandafiri italienești, franțuzești și marocani. Baza , care rămâne tenace și extrem de senzuală, provine tot din Orientul misterios, care aducea pe țărmurile Serenissimei mosc, vanilie, cedru, lemn de santal și condimente, ca piperul roz. E un parfum exotic, european, atemporal, modern, floral, oriental, lemnos, atipic, senzual și fresh…ce să ceri mai mult de la un parfum numit….Venezia? E frumos. E dual. E versatil. E senin. E perfid. Nu-l poți uita. E romantic și senzual … E venețian! L-am găsit, doar acest Pastello, nicidecum cel din 1992…dar   e o revelație. E un parfum mai scump decât cele semnate Serge Lutens, toate aflate în magazinele de pe Ponte di Rialto, ceea ce spune suficient despre acest parfum. Inclusiv că, deocamdată, nu se mai fabrică… Venezia Uomo by Laura Biagiotti este varianta masculină a parfumului Venezia și se mai fabrică încă. Oriental și lemnos, ese un parfum cu adevărat bun, masculin, tenace și senzual. Introdus în 1995, debutează cu lavandă, lămâi italiene și tarragon, dar impresionează cu mijlocul insinuant, condimentat cu pactchouli și garoafă pipărată, yasmin (iasomie arăbească) și geranium, care  îl fac foarte atrăgător, iar baza lemnoasă, din oakmoss și cedru, se armonizează perfect cu  boabele de tonka.

Nu uita: mirosul parfumului influențează starea de spirit a omului, stimulându-i memoria, aducându-i o stare benefică, de calm și reverie, vindecându-i deseori  bolile, intensificându-i dorințele și spiritualitatea. Aromoterapia magică induce relaxare, meditație, conduce în ”sinele interior” și ascute simțurile. Flosește numai parfumul bun, recomandat, care îți place și pe care îl simți benefic, frumos, armonios, în deplină concordanță cu sinele tău, dar și cu anotimpul, vârsta, ocazia și ținuta. Fii fericit/ă parfumându-te cu artă!

Important este să fiți deschiși pentru călătoriiile magice și momentele unice la care vă poate invita un parfum.

Layter edit:

In acest articol, vorbem despre dispariţia de pe piaţă a unui parfum iubit de mine şi de mulţi alţi cunoscători: Venezia di Laura Biagiotti. Venezia Profumo, lansat în 1992, a fost un mare succes. Nu doar bun, nu doar frumos, nu doar supranumit Parfumul iubirii…A avut un mare succes de casă, vânzările situându-l mereu în topuri. Era frumos, bun, original şi avea un flacon deosebit. De aceea, îmi puneam întrebarea: de ce nu se mai găsește? De ce nu se mai produce?

Şi iată că miracolul s-a produs. Nu îmi voi atribui meritele descoperirii acestui eveniment, deoarece pentru mine e un eveniment, ca şi pentru foarte mulţi iubitori, experţi, cunoscători, colecţionari de parfumuri cu adevărat bune, etc.  Am stat la pândă doi ani aşteptând să reapară…Aveam unul (pe jumătate plin) când am aflat că nu se mai produce şi l-am folosit cu mare zgârcenie… Păstrez flaconul…Anul trecut, am găsit chiar în Veneţia parfumul Venezia Pastello, care îl înlocuise pe primul, dar destul de palid, nu semănau prea bine între ele…Şi iată că, un comentariu venit de la „so” (nu ştiu cine este, dar îi mulţumesc), mi-a readus în actualitate acest mister. Urmează să mergem în vacanţă. Am ales din nou Venezia, Bibione, dar şi Verona, Padova, dar şi  Austria, la Salzburgh, etc. Europa, oricum! Mă gândeam că mi-ar plăcea să găsesc aşa, într-un mic shop de parfumuri, o sticluţă uitată şi prăfuită de vreme…Şi minunea se produce chiar acum! Nu, nu este o glumă, e chiar EL, PARFUMUL! Şi se numeşe VENEZIA di LAURA BIAGIOTTI!

 


Venezia 2011, Laura Biagiotti

 

Parfumul este oriental floral : notele de vârf sunt floral-fructat-aromate, inima parfumului este însăşi iasomia, toate aşezate pe o bază vanilat-condimentată. Este foarte italian, foarte veneţian şi foarte bun. Îl aştept cu drag şi sper să-l am!  😉

Important este să fiți deschiși pentru călătoriiile magice și momentele unice, la care vă poate invita un parfum.


Categories: Parfum

75 Responses so far.

 1. […] Magie aromată. Venezia, profumo di Laura Biagiotti Wed Sep 08, 2010 22:08 pm Nu mi-e străină Veneția! V-am înnebunit cu frumusețea, seninătatea, originalitatea și unicitatea La Serenissimei. Așa că, vă cruț de data aceasta, povestindu-vă doar … parfumul Venezia, creat de Laura Biagiotti și lansat în 1992. Unul din simbolurile  splendidei Veneții, atât de dragă nouă, se regăsește în forma  flaconului, care e de o rară […] […]

 2. CELLA spune:

  dragă!!! ce-ai de gînd, să ne zăpăceşti ? 🙂
  dacă are cineva talent la prezentat parfumuri apăi TU eşti unică. şi dacă aş fi adusă acuma cu pluta de pe Tîrnave şi tot m-ai convinge.
  SERENISSIMA ce-mi eşti 🙂

  MINUNATĂ osmoză, draga mea. MI- NU- NA. TĂ ! 🙂

  SOMN UŞOR, parfumat. în legănări de gondolă pe cel mai „cald” canal al Veneziei

  • mirela spune:

   CELLA, eu mi te fac critic de artă la tablouri, da de vând ceva, că tu știi să (mă) prezinți ca nimeni altul/alta! Grazie, bella! 🙂

  • CELLA spune:

   îmi dai o mască veneziană şi mă dau de 3 ori cu capul de pereţi, că „peste cap” NU!. am vertij fătfrumoscian 😀 şi…

   hocus-pocus Hăulică show :)))

   tablouri să fie că la critică ne pricepem TOŢI! 😉

  • mirela spune:

   Pai sunt, nu vezi, cate trei pe saptamana si chiar mai multe!
   Nu, nu-ti dau dreptate! Unii doar critica, cu invidie. Altii observa si frumusetea din tablouri.
   Haulica, ziceam ca tu faci crtica constructiva! 😀

  • CELLA spune:

   tocmai ţi-am „şutit”, constructiv, o lucrare fără să-ţi cer acordul în prealabil
   iertare, erai „lipsă la apel” şi eu pe fugă
   dacă-i cu supărare zi şi repar 🙂
   mulţumesc, de iertare

  • mirela spune:

   Absolut nicio supărare. Aș vrea doar să sper că e un cadru benefic, știi, e însorit și ademenitor. Poate va purta noroc! 🙂

 3. Andreea spune:

  ”E un parfum exotic, european, atemporal, modern, floral, oriental, lemnos, atipic, senzual și fresh…ce să ceri mai mult de la un parfum numit….Venezia? E frumos. E dual. E versatil. E senin. E perfid. Nu-l poți uita. E romantic și senzual … E venețian!”
  Doamna Cella are dreptate. Degeaba vin unii cu denumiri si fraze greu de priceput. asta da, descriere de parfum!
  Chiar nu se mai gaseste? Eu am patit, adica mama mea, cu parfumul Bellodgia Caron. Era foarte bine vandut si acela si acum nu se mai fabrica.
  Felicitari!O pup pe Enya, e superba cu masca aceea, venetiana, in poza! 😛
  Va doresc noapte buna si o zi frumoasa maine! 🙂

  • mirela spune:

   Andreea, întrebarea asta este pe buzele multor experți, aș îndrazni să spun. Există parfumeri care, dacă nu pot folosi arome naturale, din plante sau condimente (cele de origine animală sunt interzise, ceea ce e foarte bine), preferă să nu mai producă parfumul, decât să îi strice aroma care l-a consacrat. S-a întâmplat marilor case de parfum, se mai întâmplă….Există o anume prestanță chiar și în lumea dură a business-ului. E arta. E arta creării unui parfum….E bine să nu se facă compromisuri. Dar Venezia nu știu exact de ce nu se mai produce, era un succes!
   Mulțumesc, ești mereu drăguță. Ai un mail, ți-am înrămat tabloul acela. Te pup, numai bine! 🙂

  • mirela spune:

   Când mă gândesc că ești în Franța, unde te vei căsători, mă bucur! 🙂

 4. […] o ticaloasa pentru ca vreau ca profesorii, medicii, cercetatorii, artistii, politistii sa fie respectati si bine […]

 5. se-cret spune:

  Trebuie să recunosc că acesta a fost primul meu articol(fascinant)citit,despre un parfum.A și fost timpul ca la vârsta mea :)) să pot spune asta! „Mare cunoscător” de parfumuri nu voi fi.Știu însă că se colecționează flacoane și sticluțe de parfum.Sunt unele care reușesc să realizeze prețuri onorabile la diferite licitații sau pe diferite Site-uri de vânzări pe internet.

  • mirela spune:

   Ai dreptate! Colectionarea de sticlute rare e o pasiune pentru multi. Am vazut licitatii unde erau flacoane care au apartinut imparatesei Eugenia. Unele se vindeau cu 150 000 Euro sticluta! E exagerat, dar pentru cei care au acest hobby, care sunt si foarte bogati, e o bucurie! 🙂

 6. g1b2i3 spune:

  Pana si sticlutele de parfum au „arhitectura” si frumusetea Venetiei.Nu stiu cum miroase Venetia decat din auzite, dar acum am ocazia s-o miros din sticlutele de parfum pe care ni le-ai adus si prezentat.
  Frumos! 🙂
  Iti multumim, Mirela!

  • mirela spune:

   Gabi, foarte plastic te-ai exprimat, „sticlutele de parfum au “arhitectura” si frumusetea Venetiei”. Asa este. As vrea ca acest parfum sa se produca din nou, e frumos din toate punctele de vedere! Eu iti multumesc, Gabi! O zi minunata! 🙂

 7. Iubire « spune:

  […] WORLD OF SOLITAIRE (Oara); GABI (Brassai); CARMEN NEGOIȚĂ (muzeul satului din Sibiu – 4); MIRELA PETE (magie aromată); Lasă un […]

 8. […] Aliosa, Ana Usca, Anca Florea, Flavius,  Caius, Vania, Ioan Sorin, KinR, Link-Ping, Marcus,  Mirela, Natasa, Orfiv, Mario Ovidiu Oprea, Black Angel, Brad Dan, Pro Atitudine, Societate, Teo, […]

 9. Iulia Mihai spune:

  Imi plac mastile venetiene de mor 🙂

 10. […] Aliosa, Ana Usca, Anca Florea, Flavius,  Caius, Vania, Ioan Sorin, KinR, Link-Ping, Marcus,  Mirela, Natasa, Orfiv, Mario Ovidiu Oprea, Black Angel, Brad Dan, Pro Atitudine, Societate, Teo, […]

 11. cati spune:

  Hmmmmm, deja miroase a parfum, a iubire, a Venetia… Hei, stai putin, aud gondolierii!

 12. ”Nu uita: mirosul parfumului influențează starea de spirit a omului, stimulându-i memoria, aducându-i o stare benefică, de calm și reverie, vindecându-i deseori bolile, intensificându-i dorințele și spiritualitatea. Aromoterapia magică induce relaxare, meditație, conduce în ”sinele interior” și ascute simțurile. Flosește numai parfumul bun, recomandat, care îți place și pe care îl simți benefic, frumos, armonios, în deplină concordanță cu sinele tău, dar și cu anotimpul, vârsta, ocazia și ținuta. Fii fericit/ă parfumându-te cu artă!”

  Eu unul iau randurile astea si ca motto al site-ului! 😉

  • mirela spune:

   Multumesc, ma voi gandi la asta! Situl promis a fost reprogramat, din lipsa de interes generat de criza financiara. Motto….mda, suna bine! 😉

 13. […] de starea preşedintelui: Neliniştitu’, Carmen, Melami, Zâna, Teo Negură, Onu, Mirela Pete, Supravieţuitor, Theodora Marinescu, Gabi123, Ana Usca, Vania, Cristian Lisandru, Elena Agachi, […]

 14. silavaracald spune:

  Un parfum cu iz de carnaval și libertate. Sper să-l simt la primăvară, când mi-am propus să văd Veneția în plin carnaval. 🙂

  • mirela spune:

   Trebuie. E o feerie, un mister si o magie. Si e Venezia! Si maine m-as duce, e frumoasa chiar si toamna pe-acolo! Dar, totusi, primvara…si vara, normal! 🙂

 15. Îți scrie o îndrăgostită care nu a vizitat încă Veneția. Rușine mie.

  Mulțumiri pentru frumusețea postării și parfumul de vis care mă va însoți mult timp după ce voi pleca de pe blogul tău plin de magie.

  Zi faină!

  • mirela spune:

   Mi-a fost dor de tine, frumoasa indragostita! M-am gandit la voi cand treceam pe sub Ponte dei Sospiri, asa ca, nici o sansa sa va treaca vreodata!
   Zi frumoasa! 🙂

 16. Şi mie mi-a fost dor şi îţi mulţumesc fiindcă te-ai gândit la noi.

  Te îmbrăţişăm cu toată dragostea!

 17. -X- spune:

  Chestia cu vindecatul durerilor de cap functioneaza excelent la mine. La inceput credeam ca ar fi vorba de autosugestie, apoi am descoperit ca nu e. E vorba de aromele si uleiurile volatile ale parfumului ce actioneaza benefic asupra centrilor nervosi.

  Citiva stropi din parfumul preferat imi iau durerea de cap ‘cu mina’ …

  • mirela spune:

   -X-, nici nu știi cât mă bucur că nu sunt singura…unii au impresia că parfumul dă dureri de cap! Ha ha ha! Cu siguranță unul IEFTIN și prost (gen Avon), dă dureri de cap și altele… Dar unul cu adevăat bun, sau chiar un ulei esențial din anumite flori , lemn prețios sau plante aromatice, pot să vindece pe loc o durere de cap. Mie îmi revine cheful de viața când, apatică, mă hotărăsc să inspir parfumul preferat (și original). Imediat mă îmbrac și dau o fugă pe străzile animate și pline de forfotă! Funcționează, sunt convinsă! 😉

 18. […] Vania, Gebelezis, Ana Usca, Anca Florea, Flavius,  Caius,  , KinR, Link-Ping, Marcus,  Mirela, Natasa, Orfiv, Mario Ovidiu Oprea, Black Angel, Brad Dan, Pro Atitudine, Ipu, Societate, Teo,  […]

 19. […] de niciunde şi parcă de nicicând; întâlnirea cu sinele unui “neam de eroi”; parfumul “falnicei Veneţii”… Lasă un […]

 20. […] Evergreen, Angela, Cristian, Brush, Cody, Ana, Andi, Cammely, Camelia, Teo, Dumitru, Onu, Madi, Mirela, Carmen, Deea, Camelia, Mircea, Ştrumfiţa, Oana, Athe, Cati… Toate cele […]

 21. […] Si lumea se vede altfel.Incepand cu boarding in Sibiu unde ma pierdeam printre  etnicii germani care traind in Munich(unii) isi duceau bunica din Sibiu sa le faca nepotilor zacusca si compoturi pe iarna si […]

 22. incertitudini spune:

  Tu ai adus Veneția cu tot romantismul ei unic!
  Am văzut-o la prânz, am străbătut întinderea cu vaporașul, am rămas mai bine de un ceas in Piața San Marco, printre oameni și porumbei, i-am savurat frumusețea unică într-un splendid apus de soare.
  Nu mă gândisem la parfumul ei. Acum știu- Veneția este perfectă!

  • mirela spune:

   Dorința mea este să ajung și la Carnevale veneziano! Să văd spectacolul măștilor, parada costumelor și scenetele acelea! Mi-ar plăcea să vizitez și cartierele insulare ale Veneției, Murano, Burano, Lido di Gesolo, nu doar San Giorgio și Veneția însăși. E splendidă Veneția, sigur vom mai merge acolo! Parfumul ei natural este unul de briză răcoroasă și trandafiri, sub soarele blând! 🙂

 23. Mada spune:

  „Venezia” va ramane parfumul meu preferat! In urma cu cativa ani, afland ca nu se mai fabrica, am pastrat intentionat cativa mililitri intr-o sticluta cu apa de parfum, TESTER, pentru a-l utiliza la ocazii speciale. Un parfum rafinat, elegant, persistent, ce nu poate fi inlocuit. De ceva vreme folosesc Bvulgari Pur Femme – apa de parfum, Versace-Crystal Noir si sunt multumita. Totusi, daca auziti pe cineva care mai are, intamplator, vreo sticluta de „Venezia” de vanzare, va rog sa ma anuntati! Multumesc!

  • mirela spune:

   Mada. abia azi gasesc comentariul tau! E mare pacat, dar avem si-o veste buna: se va relansa, usor modificat, in luna mai. Daca e adevarata stirea, ne vom bucura odata in plus! Oricum, daca ai ales Bvulgari Pur Femme si Versace-Crystal Noir, inseamna ca stii ce e calitatea si bunul gust! dar…Venezia sa fie din nou! 🙂

 24. […] Aliosa, Ana Usca, Anca Florea, Flavius,  Caius, Vania, Ioan Sorin, KinR, Link-Ping, Marcus,  Mirela, Natasa, Orfiv, Mario Ovidiu Oprea, Black Angel, Brad Dan, Pro Atitudine, Societate, Teo, […]

 25. […] Vania, Gebelezis, Ana Usca, Anca Florea, Flavius,  Caius,  , KinR, Link-Ping, Marcus,  Mirela, Natasa, Orfiv, Mario Ovidiu Oprea, Black Angel, Brad Dan, Pro Atitudine, Ipu, Societate, Teo,  […]

 26. […] Aliosa, Ana Usca, Anca Florea, Flavius,  Caius, Vania, Ioan Sorin, KinR, Link-Ping, Marcus,  Mirela, Natasa, Orfiv, Mario Ovidiu Oprea, Black Angel, Brad Dan, Pro Atitudine, Societate, Teo, […]

 27. […] seducătoare: vocea unei entități care își caută … Creatoarea. 18 minute de film poetic, un scurtmetraj în care complexitatea evocărilor devine strălucitoare prin expunerea de o simplitate cu ecouri primordiale. Asta se întâmplă când se întâlnesc doi […]

 28. aA spune:

  hmmm, ce atmosfera frumoasa si stilat parfumata! ei, acum parca altfel se arata ziua asta mohorata de iarna, care inca mai ninge peste noi! o zi deosebita, mirela!

  • mirela spune:

   Anca, zâmbesc, pentru că, în timp ce eu scriam la tine, tu erai la mine! Ne-am întâlnit, să fie de bun augur! 😉
   Se încăpățânează urâta asta de iarnă să se agațe de ultimele ei zile de viață…Și cu atât mai entuziast și avântat mergem către primăvară! 🙂 O zi cladă și senină!

 29. Constat cu bucurie ca Venezia Profumo, Parfumul iubirii, s-a nascut odata cu mine. 🙂
  Aceasta da, surpriza! 😀
  Ne-ai vorbit nu doar de parfumurile din sticlute ci si de parfumul Venetiei…
  Multumim, Mirela.

 30. […] Cristian Dima, Carmen Negoiţă, Dan Pătraşcu, Flavius, Gabriela Savitsky, Mircea Popescu, Mirela Pete, Nea Costache, Simion Cristian, Teo Negură, Vania. Tags: culori, fastuos, flori, Flori, frumos, […]

 31. […] fu neplăcut surprinsă, aşa cum ni se întâmplă fiecăruia atunci când cineva pare a ne citi gândurile. De altfel, Lala pătrunse demult în mintea ei şi-i […]

 32. papagigli spune:

  Nu stiu don’soara ce specie de olfactiv oi fi avind, ca eu, mai departe de mirosul predominant, nu simt nimic altceva. M-ai zapacit cu descrierile tale, mai rau decit parfumurile in sine. De fapt, daca stau bine sa gindesc problema, posturile tale sunt mai parfum decit parfumul 😉
  pup you pentru asta
  Biagiotti n-am avut niciodata

  • mirela spune:

   Ciao, papa! Retin:”posturile tale sunt mai parfum decit parfumul”. Si-o pun bine! 🙂
   Nu e timpul pierdut. Venezia Uomo by Laura Biagiotti is a Oriental Woody fragrance for men…si se gaseste! Spre deosebire de cel feminin, din care doar varianta Pastello se mai fabrica. 😉

 33. A. Matei spune:

  Mda, ma tenteaza atat parfumul, cat si orasul, atat orasul, cat si parfumul, dar si articolele tale! Care mai de care mai bun si mai atragator! 🙂

 34. Gabriela spune:

  De la Biagiotti, eu am incercat … ROMA. Recunosc ca apelez mai rar la el, fiindca mi se pare mai indraznet, decat ce folosesc curent.
  Seara frumoasa tuturor!

  • mirela spune:

   Roma… un parfum foarte feminin, cu o aroma orientala si adieri de stafide si fructe confiate, regina-noptii, vanilie si mosc alb! Da, e indraznet! Flaconul, cu alura sa de coloana romana de pe Via Appia e deosebit! 😉
   O seara minunata!

  • Gabriela spune:

   Asa e, seamana cu o coloana romana! Oare e ceva care nu stii?
   Eu simt ca „Esssence de femme” de la Hugo Boss ma reprezinta. Si mai apoi Allure, de la Chanel.

  • mirela spune:

   Cum zilnic apar noutati, sunt multe de care habar nu am. Dar clasicele imi sunt cunoscute si dragi, majoritatea!
   Boss Essence de Femme este cel mai nou de la Hugo Boss, un floral fructat foarte placut, dar si sofisticat! Am inhalat doar testerul. Allure este un parfum inviorator, oriental si floral, il cunosc bine si mi-e drag. IAu ceva in comun si cred ca de aceea le preferi!

 35. […] acesta reprezentând pentru ei un mister, dar unele mistere nedescoperite sunt chiar dintre cele de la care ţi-ai întors […]

 36. Mirela, nu găsesc cuvântul care să cuprindă întreaga admiraţie pe care o am pentru modul impresinant de profesional dar şi artistic, în care știi să ştii să prezinţi un parfum, dar fiindcă din fiecare frază iese aroma dragostei ce o ai pentru Veneţia, m-am gândit să-ţi prezint o poezie surpriză a celui mai mare dramaturg român ; Ion Luca Caragiale, poezie intitulată

  IN GONDOLĂ

  La San Marco în piaţă,
  Dulce curge-n carnaval,
  Ca un vis, a noastră viaţă
  Lin şopteşte-al mării val.

  — Vino, vino, gondoliere,
  Ia-ne, du-ne-ncet-încet,
  Sub a lunii scâteiere…
  Cântă, scumpul meu poet!

  Doarme-albastr-Adriatică;
  Dorul tău îmi vei cânta…
  Nu te teme de nimică…
  Eşti al meu şi sunt a ta!

  Doarme-acum şi crudu-mi gâde
  În palatu-i aurit;
  De gelosul meu poţi râde,
  De demult l-am adormit,

  — Pentr-un zâmbet, o privire
  De la tine, scump odor,
  Partea-mi dau de nemurire,
  Dau chiar patrie, onor!

  Vezi tu luna de pe ceruri
  Cum străluce mângâios,
  Învelind tot în misteruri?
  Pentru mine-i de prisos.

  Tu eşti singura-mi lumină,
  Luna mea d-acum tu eşti.
  Dogaresa mea divină!
  Spune-mi, spune: mă iubeşti?

  — Te iubesc ca o nebună;
  Fă cu mine orice vrei;
  Dacă-s pentru tine lună,
  Tu eşti soare-n ochii mei!

  Dă-mi căldura ta suavă,
  De-al ei foc să mă topesc…
  Sunt a ta fidelă sclavă;
  Te iubesc! da, te iubesc!

  Înainte, gondoliere
  Du-ne, du-ne-ncet-încet!
  Sub a lunii scânteiere,
  Cântă, scumpul meu poet!

  — În Veneţia duioasă,
  Dulce-i viaţa-n carnaval!
  Pentr-o inim-amoroasă,
  Cântă, râde-al mării val.

  După cum vezi şi dramaturgii scriu poezii de dragul Veneţiei !

  • mirela spune:

   Aurora, dar e unul din scriitorii mei preferați din literatura română, o spun fără rezerve. Și începe să fie și al Enyei! Da, nu putea trece insensibil pe lângă farmecul de vis la La Serenissimei! Și îți mulțumesc că mi-ai adus aici această minunată poezie, semnată de un geniu al literaturii! 🙂
   — În Veneţia duioasă,
   Dulce-i viaţa-n carnaval!
   Pentr-o inim-amoroasă,
   Cântă, râde-al mării val.

 37. […] Mirela Pete, Gabitzu, Caius, Gabi123, Zalmoxys, Gabriela Elena, Link-Ping, Ragnar, Onu, […]

 38. incertitudini spune:

  Bună dimineața, Mirela!
  Ai readus parfumul Veneției printre fulgi de februarie. îmbufnat.
  Mi-e dor de tot farmecul venețian , absolut unic..am și ușoare gânduri triste- nu se știe când, despre ea se va spune- a fost odată..
  Parfumurile sunt urmele trecerii și nostalgia iubirilor amăgitoare , nu voiam să scriu așa, pur și simplu , a rezultat din starea mea ..

  • mirela spune:

   Gina dragă, februarie e îmbufnat, parfumul e senin! 🙂
   Tocmai pentru că s-ar putea să se spună așa, TREBUIE s-o iubim, s-o prețuim și s-o salvăm. Ce nu fac oamenii din dragoste!?
   O stare de bine să ai în această zi de februarie! 😉

 39. Alina spune:

  Buna fetelor,

  Matusa mea a cautat cativa ani si pana la urma a gasit la Refan. Pretul este foarte mic, dar este acelasi miros. Pretul este de 25 lei – 50 ml, dar sticluta este una normala, simpla, cu eticheta Refan. Daca sunteti interesate ma puteti contacta la a_l_l_y_na@yahoo.com.

  • mirela spune:

   Buna, Alina, daca cineva e intersat, eu am lasat mesajul tau aici si vei fi cautata. Toate cele bune! 🙂

 40. so spune:

  S-A INTORS !!! Inteleg ca azi a fost lansat, iar punerea in vanzare va mai dura 2 luni… nu mi-e clar… vezi site http://www.veneziabylaurabiagiotti.it si news despre Venezia 2011 by Laura Biagiotti. Nu, nu cred ca e o gluma. Vezi si http://www.fragrantica.com/perfume/Laura-Biagiotti/Venezia-2011-12816.html
  poate te bucuri si tu….

 41. […] Biagiotti: Venezia 2011 ShareIn acest articol, vorbem despre dispariţia de pe piaţă a unui parfum iubit de mine şi de mulţi alţi […]

Leave a Reply