31 octombrie, 2013

Căutând niște fotografii pentru ”Reflexiile” de mâine, am găsit câteva articole nepublicate, doldora de poze din vacanță. Ca să vezi! Sunt de azi vară, de pe vremea când, abia sosiți din vacanță, aveam mai mult timp și probabil le-am lăsat acolo, pentru a le avea la dispoziție altă dată. Apoi am lăsat baltă și Jurnalul de vacanță și iată că le-am redescoperit acum, bucurându-mă ca un copil, deoarece am avut o vacanță de vis, frumoasă, lungă, completă și meritată. În drum spre Grecia, am trecut prin Serbia și Macedonia, două țări cu un peisaj frumos, Macedonia având foarte mult munte, odihnitor, aerisit, curat. Firește că și noi avem peisaje superbe, dar eu aștept …autostrada! Ca să pot ajunge în condiții firești la peisaje, la zonele minunate. Da, știu că nici macedonenii nu stau grozav, dar au o autostradă pe care se poate circula și  care leagă țara lor de Grecia. Și de pe austostrada aceea a lor, așa cum este, am reușit să observăm foarte bine locurile pitorești. Iată aici un schit agățat, practic, de peretele împădurit al muntelui, abia vizibil cu ochiul liber. Apropiind imaginea, clădirile care compun așezarea se relevă ochilor mai bine. De departe, se zărea doar roșul acoperișului, dar odată apropiată imaginea, am văzut că e vorba de acest schit, apoi am căutat și am descoperit că aparține unei biserici pe lângă care trecusem fără s-o observăm, deoarece era ascunsă de vegetație. Era ca într-o poveste, așa că m-am gândit să împărtășesc cu voi aceste imagini estivale, acum, în toamna care a sosit cu pași reci și ruginii.

Prin Macedonia, în drum spre Grecia. Schit în munți

Prin Macedonia, în drum spre Grecia. Schit în munți

În spatele Enyei, se vede săgeata care indică schitul din munți.(Prin Macedonia, în drum spre Grecia. Schit în munți.)

Prin Macedonia, în drum spre Grecia. Schit în munți (detaliu)

 

AdrianaAlexandraAlexandra Ali,Anca,Anca Vrînceanu,Cătălin,CZDana Lalici,Daurel,Diana,Elly,Gabi,Ghurhu,Irealia,Lili3D,Lolita,Ma Tilda,Mala,Minnie,Mirela,Nina,Pandhoraa,Silving,Sonia,Tina,Vania,Vavaly,VienelaXaba (tehnic)Zina.

 

Categories: Jurnal de vacanță

6 Responses so far.

 1. Zina spune:

  Splendide peisaje ! Nici in Bulgaria nu e urat, in partea din apropierea Greciei.

 2. lili3d spune:

  Splendoare fără cuvinte…

 3. Alex spune:

  Ce frumoase sunt aceste amintiri din vacanta ce a trecut. Locuri frumoase, in drum spre alte locuri si mai frumoase. Este o incantare sa rasfoim amintirile din preumblarile noastre trecute si sa ne amintim de fiecare detaliu care ne-a incantat. O idee foarte buna sa postezi… amintiri de asta-vara!
  Numai bine, draga Mirela! 🙂

 4. elly weiss spune:

  Cat e de minuscul acolo, agatat de munte, cum foarte bine si inspirat ai dat titlul. 🙂
  Frumoase peisaje, nepretuite amintiri!

Leave a Reply