28 octombrie, 2013

keanePropun pentru astăzi o trupă  originală, tonică, bună, căreia i-au dat viață niște oameni foarte talentați și care mie îmi place foarte mult: Keane. Este o trupă de rock alternativ , mai precis piano rock,  formată în 1997 . Grupul e alcătuit în prezent din:
Tim Rice – Oxley ( pian , sintetizatoare , backing vocals ), Tom Chaplin ( voce , acustice / chitara electrica )  , Richard Hughes ( tobe , percuție , backing vocals ) , Jesse Quin ( chitară bas / chitara electrica , backing vocals ). Keane e o trupă deja clasică de piano-rock,  utilizând pianul  ca instrument principal, în loc de chitară. Includerea unui efect distorsionat de pian și mai multe sintetizatoare,  constituie un element original și o trăsătură distinctă în muzica lor . Tim Rice este principalul compozitor al trupei, fiind și neobositul pianist, pe care îl observăm (eu sigur!) mai ales în piesele live, în care  

tim rice

Tim Rice – Oxley, born 2 June 1976, pianist, Keane.

aproape ajunge la epuizare, dar cu mult, foarte mult  talent și farmec, categoric. Keane este cunoscută  sub numele de ” trupa fără chitare ”  datorită sunetului  puternic de pian, utilizând efecte  și distorsiuni pe respectivul sunet , creând efecte care nu sunt recunoscute imediat ca fiind sunetele clasice ale claviaturii. Pianul lui Rice-Oxley a dat amprenta muzicii Keane, făcând-o inconfundabilă și foarte dragă publicului. Vocea excepțională a lui Tom Chaplin, asemănată cu a lui Freddie Mercury (Tom Chaplin a și cântat cu Queen),  întregește soundul deosebit al pieselor trupei. Rice – Oxley a declarat, în timpul unui interviu acordat în Los Angeles, că sunetele pianului ar putea deveni plictisitoare, așa că va face mereu ceva diferit cu clapele, pe care le stăpânește perfect. Să-i ascultăm.

Tom Chaplin, born 8 March 1979, lead vocalist, Keane.

Piano rock este un gen al muzicii rock, în care sunetul se concentrează în jurul pianului, ca instrument de bază, dar și a altor instrumente cu tastatură, acestea înlocuind chitara. Asta nu înseamnă că lipsește complet chitara, dar nu are ponderea atribuită în alte ramuri ale muzicii rock. Grupuri celebre precum Keane, Coldplay, dar și artiști solo, cum ar fi Sir Elton John, Kate Bush, Tori Amos, Billy Joel și Aqualung au ajutat la popularizarea genului.

 Mai mult LIVE!

Keane – Somewhere Only We Know (Live)

KEANE-Nothing in my Way (Live)

Keane – Crystal Ball

 

Keane – Everybody’s Changing

Keane – Try again (Best version)

 

Early Winter – Keane  („Early Winter” was written by Tim Rice-Oxley)


Postarea participă la rubrica Meloman pentru o zi, găzduită de Sorin.

Postări similare:  Amarantine,Mariza, o pagină de fado,  O chitară spaniolă.

Categories: Diverse

13 Responses so far.

 1. elly weiss spune:

  Nu cunosteam trupa desi cred ca am auzit numele. Canta frumos, vocea solistului e foarte placuta, asa cum ai scris. In ansamblu nu e chiar genul meu dar Early Winter, ultima piesa, imi place. Are mai mult nerv. 🙂
  Sa ai o noapte buna si maine o zi cat mai reusita, draga mea!

  • Mirela spune:

   Da, e frumoasă! Și pianistul are nerv, să știi! 😉 Mie îmi plac tocmai datorită nervului din clapele pianului! 😛
   Noapte bună, zi excelentă mâine, draga mea! 🙂

 2. iulisa spune:

  Felicitãri pentru prezentarea de azi ,mi-a facut mare plãcere sã ascult piesele!
  O zi cu soare iti doresc si eu!

 3. Minnie spune:

  Nu stiam de existenta lor desi imi sunt „vecini” dar imi place cum suna! Ritm, melodicitate, romantism…….:))))
  Zi faina, pup!

  • Mirela spune:

   Da, sunteți aproape, le plac mult concertele, ai văzut cât de perfect cântă live, așa că sigur prin Europa au concertat. Sper să vină și la noi!
   Te pup, zi frumoasă! 🙂

 4. SoriN spune:

  Bunã Mirela!
  Frumoasa prezentarea ta !
  Un inceput de saptamâna cat mai placut!

 5. Ella spune:

  Imi plac mult si mie , fiind o mare iubitoare a sunetului de pian 🙂
  Multzumim si o zi buna

 6. Anca spune:

  Acum ascult Nothin in my way – canta exceptional live… cum au spus si fetele inainte… are o voce buna, orchestratia pe masura prezentarii
  Sunt ponderati si dau bine pe scena fara exhibitii si excentricitati
  O seara frumoasa, melodioasa 🙂

 7. Adriana spune:

  Ai nişte preocupări foarte interesante. Eu sper să-i retin, acum ca i-ai prezentat tu, dar nu bag mâna in foc.Am o memorie proasta in acest sens. Tare te admir. Esti un om complet, complex si cu multe, multe posibilitati si forme de exprimare. Felicitari!

 8. Spunsieu spune:

  Nu-l cunosteam…Mi-a placut mult muzica lui!

Leave a Reply