Parfumul dimineții de Crăciun

Bună dimineața la Moș Ajun!
Ne dati ori nu ne dati, ne dati ori nu ne dati?
Am venit și noi odată,
La un an cu sănătate
Domnul sfânt să ne ajute,
La covrigi și la nuci multe.
Bună dimineața la Moș Ajun!
Ne dati ori nu ne dati, ne dati ori nu ne dati?
Si la anul să venim
Sănătoși să vă găsim!
Bună dimineața la Moș Ajun! 

A ce miroase Crăciunul? A brad, a scorțișoară, a sarmale, a vin cald, a zăpadă, a ger, a prăjituri cu nuci și a cozonaci?! A ce miroase dimineața în care, înfrigurați, ne adunăm în jurul pomului, desfăcând darurile și îmbrățișându-ne cu drag?! A ce miroase fericirea, lumina, strălucirea zilei începută cu un vechi colind?! Haideți să ascultăm împreună…mai facem o prăjitură, mai punem un glob în pom, mai ștergem praful, mai aranjăm câte ceva. Sau doar ascultăm, privind fulgii zburdalnici, care îmbracă în magie copacii și întreg parcul…Ascultăm, gândindu-ne la frumusețea Crăciunului așa cum ni-l dorim, cum îl așteptăm, sau cum ni-l amintim și ni-l vom aminti cu drag, pe cel care urmează.
Ne amintim de Crăciunul de anul trecut, așteptând plini de emoție seara de ajun, care vine peste o săptămână și un pic, nu-i așa?! Hai să ne amintim, pe muzica divină a Enyei, o preafrumoasă filă scrisă și cântată anume pentru spiritul Crăciunului care a  trecut, în dulcea așteptare a celui ce va veni.

https://www.youtube.com/watch?v=D__kV5CrU4k

Linzer prajituri

În zilele de Crăciun e magic să mirosim a sărbătoare. Nu e  de ajuns să fim curați, frumos îmbrăcați, eleganți, trebuie să ne parfumăm cu cel mai potrivit parfum. Nuit de Noël, legendarul parfum de la Caron, se spune că te face să uiți orice alt parfum, atunci când se răspândește în jurul tău. Ernest Daltroff, directorul casei Caron și marele ”nas” care a realizat cele mai frumoase parfumuri semnate Caron, l-a dăruit de Crăciun, în anul 1922, Feliciei Wanpouille, directorul artistic al Casei Caron. Îmbuteliat inițial  în sticlă neagră cu o bandă de aur, Nuit de Noël este sofisticat, întunecat, dar te conduce într-o noapte calmă și albastră, fiind un parfum oriental, în care exoticul miros de fum se amestecă subtil cu trandafirul, iasomia și ylang-ylang-ul ca note de top, așezate tandru peste lemnul de santal, un strop de mușchi,  mosc și ambră. Nuit de Noël de Caron este cel mai frumos parfum de iarnă, este dedicat nopții de Crăciun, feeriei, viselor care se pot împlini, fanteziei posibile în nopțile magice, frumoase, înmiresmate și luminate blând de adieri de lumânări aromate și muzici în surdină…Nuit de Noël se potrivește întregii luni decembrie, în așteptarea cadourilor, a colindelor, a fulgilor zglobii. Persistent fără a fi agresiv, evocă magia și feeria nopții de Crăciun. Trandafir, iasomie, ylang-ylang, arome ușor uscate, așezate pe o inimă puternică și sănătoasă de santal de Mysore, disipându-se în acorduri stranii de oakmoss (mușchi). Un parfum cald, prietenos, având la bază o mare de mosc, ambră și cedru parfumat, toate poleite cu un strop de scorțișoarăNuit de NoëlParfumul se găsește exclusiv în varianta de design nou, specific Casei Caron, respectiv cel cu stele aurii, încrustate în cristal veritabil. Personal, îl prefer pe cel negru cu aur, din 1922, anul lansării acestui inimitabil parfum.Până la primii ghiocei, Nuit de Noël rămâne apt să te îmbrățișeze cu căldură și tandrețe, poți să ți-l faci prieten cu ușurință. Căldura sa picantă nu contrazice aromele specifice Crăciunului, de aceea este atât de potrivit.
Vă prezint trei ipostaze ale aceluiași îndrăgit parfum, Nuit de Noël.

Nuit de Noël ,  cu mirosul său de jăratic,  ușor afumat, cu nuanța sa de trandafir și Ylang, de mosc, de santal dulce …E imbatabil! Nuit de Noël de Caron este unul dintre cele zece parfumuri bune și inovatoare ale secolului 20. Iar asta îl recomandă de la sine. Și eu vi-l recomand, nu cred că cineva ar rămâne indiferent la seducția exercitată de acest nobil și prețios parfum. Iată flaconul din 1922, anul apariției acestei capodopere:

Vestea bună este că acest parfum încă se fabrică,  se găsește și poate fi dăruit și azi,  în  prezentarea flacon de cristal cu steluțe aurii.

SĂRBĂTORI FERICITE!

CRĂCIUN LUMINOS, VESEL ȘI FRUMOS!

LA MULȚI ANI!

 

[inlinkz id = 27]

 

Articole create 906

44 de comentarii la „Parfumul dimineții de Crăciun

  1. Poate cu postul tau asa de aromat,sa intru si eu in feeling-ul Craciunului,pentru ca nu-l simt inca..De fapt,de obicei il simt atunci cand fac bradul,si asta e in Ajun,cand e si vacanta… Cred ca unde m-am obisnuit cu reclamele si altele de Craciun din oras,din magazine, inca de la inceput de noiembrie.
    Interesant parfum!Si asa de vechi!
    Multumesc pt cadou 😉

    1. Sper să reușești, mai ales pentru copii, care știu din plin să se bucure! Irina, să fotografiezi bradul tău, dar și unul din oraș, împodobit de Crăciun! 😉
      Parfumul e vechi și totuși nu se demodează, ca și Chanel No 5. E foarte bun!
      Cu plăcere, să găsești acolo ce-ți dorești! 🙂

    2. Mirela, am intrat in feeling-ul Craciunului! 😉 Imi trebuia pachetul de acasa de la mama, cu borcane cu varza murata,castraveti murati si zacusca 😀 Ca-n studentie,numai ca atunci nu primeam pacher de Craciun,ca eram acasa. Declar oficial si la mine,Craciunul deschis 😀

  2. Draga Mirela,
    Iti doresc ca sfintele sarbatori sa îti aduca multe bucurii, pace pe pamant si în sufletul tau, paine pe masa si sanatate multa. Bucura-te de cadourile Craciunului, fii alaturi de cei dragi! Sa fii gazda colindelor care ne readuc sfintenia de alta data…
    Craciun Fericit si La multi ani!

    1. Doamne ajută, Minnie dragă!
      Îți trimit înzecit urări de bine, Crăciun luminos și sănătate cât cuprinde! Să ai, alături de cei dragi, sărbători luminate și vesele, cu belșug și bună dispoziție! Crăciun fericit! 🙂

    1. Ai dreptate, cârnații au un miros irezistibil! Cu țuica nu prea ne împăcăm, dar știu că face și ea parte din tradiție! 🙂

  3. Cat de mult imi place cand vad ca toate povestile noastre se leaga intre ele. Traim aceleasi senzatii, aceleasi placeri … ce frumos e Craciunul. Corul Madrigal mi se pare unul din cele mai frumoase, au un cantec atat de divin. De asta iubesc eu atat de mult aceasta perioada. E plina de veselie, de bunatate … e alba!
    O zi frumoasa va doresc si sarbatori cat mai fericite!

    1. Da, se leagă în mod fericit atât temele, atât temele alese, cât și poveștile scrise la fiecare temă! Ceea ce dovedește că suntem un club frumos, unit și prietenos!
      Mulțumesc Ioana, o duminică superbă să ai! 🙂

  4. Dimineata de Craciun cred ca este cea mai frumoasa dimineata a anului. In timp ce scriam articolul, m-am simtit aproape, foarte aproape de ceea ce inseamna Craciunul. Ninge de aseara ca in povesti, vineri am impodobit bradul, sa ne putem bucura mai mult timp de el, afara era intuneric, in casa clipeau beculetele din instalatii, era ca un vis frumos.
    Citeam postarea ta si ascultam melodia Enyei. Aproape ca am avut senzatia ca este dimineata de Craciun.
    Sa ai sarbatori minunate, Mirela!

    1. Una din cele mai frumoase, întradevăr! Zăpada albă, steluțele din pomi, aromele de brad și prăjituri, colindele și darurile, îmbrățișările între cei dragi, totul face ca această dimineață să fie așteptată și specială!

  5. frumoase amintiri olfactive, îmbietoare si irezistibile… mai sunt 8 zile si le vom savura din nou, ca în fiecare an de Craciun. Frumoasa povestea ta, incarcata de parfumuri rafinate si melodii ce reprezinta spiritul Craciunului.
    Mirela draga, sa ai o duminica minunata, sa-ti umpli sufletul de frumos si de bucurie! îmbratisari si pupici

    1. Știu că e o perioadă tare dragă și ție! Avem noroc cu Crăciunul, face iarna mult mai frumoasă!
      Sper să ai o duminică reușită, cu arome îmbietoare! 🙂

  6. Deja sufletul mi-e plin de sărbătoare…
    Ador Crăciunul, e sărbătoarea sufletului meu.
    Și îmi plac miresmele dimineților de Crăciun…
    Vă doresc să petreceți un Crăciun frumos alături de cei dragi!

    1. Copii au un dar aparte de-a face Crăciunul și mai frumos, așa că îți doresc un Crăciun superb, alături de familia ta minunată! Daruri multe și veselie, dragă Sara! 🙂

  7. Nuit de Noël…seductie,eleganta rafinament…cine nu si-ar dori asa o minune?
    am citit postarea ta ascultand-o pe Enya…muzica ei si parfumurile deosebite amintite de tine m-au facut sa-mi doresc ca aceasta dimineata de Craciun sa vina cat mai repede 🙂
    armonioasa postarea ta de azi Mirela,a fost o adevarata placere sa fiu aici…
    te imbratisez >:D<

    1. Eu mi-aș dori, mai ales că am avut odată dar s-a terminat. E potrivit cu aroma Crăciunului, cu muzica Enyei, cu o atmosferă de relxare totală, așa cum e bine să fie de sărbători.
      Plăcerea ca tu să fii aici e a mea, dragă Pandhora, te invit oricând cu drag!
      O seară minunată! 🙂

    1. Mulțumesc frumos Cristi! Primește înzecit urările mele, să ai un Crăciun de poveste, cu bucurii și daruri multe! 🙂

  8. Mirela, la tine pe blog se simte spiritul si bucuria Craciunului, am incercat si eu sa aduc craciunul intro poveste.
    Am colectionat melodiile si ma gandesc cu amaraciune la videoclipurile pe care le aveam.
    Sa ai o saptamana cum iti doresti!

    1. Gabi, mă bucur că spiritul Crăciunului a pătruns și la tine, cu lumina pe care numai această sărbătoare știe s-o aducă!
      Va trebui să le refaci cândva, dar păstrând anumite norme care se cer acum. Păcat , erau foarte frumoase.
      O săptămână bună, dragă Gabi! 🙂

    1. Un Crăciun luminat și plin de sănătate, belșug și daruri multe, dragă Gabi!

      E foarte frumoasă melodia, mulțumesc!

  9. Cate-o data chiar trebuie sa fiu si bunica si nu am timp de blog, sa-mi fie iertata întarzierea, dar nu a fost posibil altfel. Sincer, renunt la blog de dragul nepotelului meu !

    1. Minnie dragă, viața are prioritate, se înțelege! Exact acum am avut o discuție cu cei doi dragi ai mei pe tema aceasta și am ajuns la concluzia că, fiind an de examene, voi lua o vacanță de blog ceva mai mare. Așa că te înțeleg perfect!

  10. Vad ca din nou sunt intarziata. Azi ca niciodata, parca. Imi cer scuze. Am avut ceva treburi.
    Frumoase aromele Craciunului. O sa vina toate la noi peste doar cateva zile 🙂 Trebuie sa avem grija sa la aducem 🙂
    Parfumul descris, Nuit de Noël, numai dupa flacon se vede ca este ceva extraordinar, bun. Imi plac mult flacoanele acestea simple, masive si elegante. Nu stiu de voi avea vreodata ocazia sa-l miros dar cu siguranta il voi tine minte. Poate cine stie?
    Mi-am ales si din cadouri, de sub brad un pachetel. De abia astept sa-l deschid, sa vad ce este 😉 Multumesc mult, Mirela!
    Iti urez deja si eu Craciun Fericit si multe bucurii! Dar cred ca vom mai vorbi pana atunci.
    O seara minunata, Mirela draga!

    1. Dragă Elly, la orice oră povestea ta e binevenită!
      Le aducem și le savurăm , măcar pe câteva!
      Nuit de Noël face parte tot din la Belle Epoque, atunci se pare că stilul, moda și creația au fost în plină floare! E superb și-mi mențin afirmația!
      Vom mai vorbi, dar îți mulțumsec mult de urări!
      Să ai o seară excelentă și o săptămână plină de bucurii! 🙂

      Nuit de Noël se găsește și așa:

    1. Larisa, la sfârșit de semestru se aglomerează multe, iar acum trebuie doar să aștepți vacanța, pe care ți-o doresc veselă! Crăciun luminos! 🙂

  11. Dragă Mirela, te-am citit cu mare plăcere, ca de obicei, şi mi-am permis să scriu şi eu, cu relativ mare întârziere – întârziere pentru care îmi cer scuze şi din care nu intenţionez să fac un obicei; dar am vrut să folosesc ocazia pentru a le ura tuturor membrilor clubului un Crăciun fericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus