Scorțișoară și noul parfum Carven – Paris Sao Paulo

Fiecare parfum stârnește amintiri, olfactivul lucrând mai intens ca orice simț la acest capitol. Mi s-a făcut dor de Big Red Gum. Produs indisponibil… etc. A fost guma de mestecat pentru care am făcut cândva o adevărată pasiune și pe care, brusc, n-am mai găsit-o.

Amestecul iubit cândva, de scorțișoară cu boabe de tonka, vanilie, zahăr, un strop de rom, ceva iute (piper?!) l-am regăsit parțial în parfumul Paris Sao Paulo Carven. Firește că bergamota, floarea de portocal, santalul, paciuli, listate în piramida olfactivă a parfumului, în guma de mestecat Big Red Gum nu-și aveau rostul!

Asta nu înseamnă că n-am trăit o reîntâlnire cumva în două dimensiuni: gust și miros, dar și două destinații complet diferite: produs alimentar și cosmetic. Fără a fi categoric gurmand, parfumul îmi amintește de această gumă celebră, sau poate îmi doresc eu reîntâlnirea cu partea aceea de viață aromată.

Dacă în Big Red Gum scorțișoara se simțea instant, chiar înainte de-a desface ambalajul, acaparând până și împrejurimile cu aroma sa puternică, naturală și grozavă, în cazul parfumului Paris Sao Paulo Carven, mirodenia apare treptat, pe parcursul desfășurării notelor parfumului despre care ni se spune că-i creat pe ritmuri de samba – doar e Sao Paulo, atunci să fie Samba Pa Ti – baza, finalul fiind chiar dens în mirodenie dulce, adusă demult de prin îndepărtate zări exotice. Scorțișoara pare să domine parfumul pe tot parcursul său, siajul și persistența fiind bune, dar deloc obositoare. O ușoară dar prezentă notă de cistus labdanum, care-l situează în segmentul orientalelor, esență bogată și caldă și balsamică sprijină dezvoltarea condimentată a acestei creații reușite. Atât persistența, cât și siajul sunt foarte bune, ceea ce, când mă refer la un parfum oriental condimentat, este extrem de important. E comic că-mi tot miros încheietura mâinii?! Se simte și după duș. Are o viață lungă.

Nu cunosc colecția completă de la Carven, parfumul Paris Sao Paulo fiind una din acele întâlniri neprevăzute, care au darul să te bucure, să-ți readucă momente de neuitat în brațe și să-ți devină, o vreme sau mai mult, o nouă iubire parfumată. Eu nu-l văd ca parfum de iarnă exclusiv, poate serile de primăvară și toamnă să-l pună în valoare mai bine. Parcă l-aș purta oricând, mai puțin în toiul verilor fierbinți. Pentru că, deși m-a dus cu gândul la o grozavă gumă roșie de mestecat, parfumul acesta prețios, moale dar cu personalitate, are o eleganță incontestabilă.

Articole create 909

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus