Paloma Picasso EDP

Un prieten spunea că ”Paloma Picasso” de Paloma Picasso EDP seamănă cu o pisică neagră care vânează și vine acasă mirosind a tufișuri lemnoase, ierburi, căldură animalică și moliciune. Eu l-aș compara cu o panteră neagră, sălbatică la început, dar care devine pisică torcătoare cu ghearele ascunse în pernițe, sub mâinile mângâietoare care știu să o îmblânzească.

Când iubești parfumuri ca Opium de YSL, La Nuit de Paco Rabanne, Magie Noire de Lancome, Black Orchid de Tom Ford sau Knowing de Estee Lauder, e imposibil să nu-l așezi alături, sau poate în vârful acestei piramide, pe superbul Paloma Picasso EDP, despre care se spune că a pornit de la pasiunea temperamentalei Paloma pentru Chanel No 5. Personal, nu găsesc asemănări între ele, cu excepția efectului și importanței deosebite pe care o au pe raftul parfumurilor mari.

Paloma, care a învățat de la bunicul matern, parfumier la Grasse, meșteșugul combinării esențelor și importanța longevității și siajului parfumurilor, avea o preferință clară pentru Chanel No 5. Așa a pornit pe drumul sinuos, dificil și ambițios al elaborării unui parfum care să-l poate concura și să-i placă la fel de mult. ”Paloma Picasso” EDP este o capodoperă, un vintage mereu la modă, creat pentru femeile de orice vârstă, care se simt puternice, capabile să-și realizeze visurile, să fie active, să înfrunte obstacole și să impresioneze prin ceea ce fac și chiar prin simpla prezență. Dar nu oricum, ci cu clasă. Pentru că minunăția aceasta chihlimbarie, adăpostită în flaconul negru perfect mulat pe sticluță, cere un ruj puternic (aș evita gama nude), o vestimentație haute couture (merge și la blugi, dacă porți sacou și tocuri), în culori care ”semnalizează”: roșu, violet, auriu, negru – culorile puterii, un aspect bine pus la punct și multă siguranță de sine. Dacă trandafirul are un rol destul de modest în acest superb parfum, cu siguranță moscul, garoafa pipărată, iasomia, zibeta (din fericire, azi avem uleiul de sinteză, obținut în laborator), zambila cu miros de pământ reavăn primăvaratic, alături de coriandru, ylang ylang, vetiver, santal, lichen, îi anunță sosirea de la distanță. Două picături ajung pentru a mirosi până a doua zi, inclusiv după duș. Are o proiecție fantastică, siaj puternic și o persistență pe măsură. Eu l-am considerat și acum 20 de ani, și azi (primit ieri, cu drag și ciocolată) un parfum care nu ar trebui să dispară niciodată din peisajul parfumurilor de mare clasă. Prețul, din fericire, e foarte bun, dar nu-i reflectă valoarea. Lucru care observ că li se întâmplă și altor mai mari creații ale acestei arte dificile și subiective, care caută crearea parfumului perfect și atemporal. De preferat a fi purtat seara, la ocazii, la ținute bine gândite, la petreceri, cocktailuri, dar merge, dacă știi să-l dozezi, și pe parcursul întregii zile. Nota 10 din 10, e magie curată.
(Fotografii personale de Mirela Pete)

Articole create 909

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus