Anul 2023, un an bun! Cărți ilustrate, artă de șevalet, aniversări frumoase, vacanțe reușite

Bine v-am regăsit, dragi cititori!
Un an a stat închis blogul meu și voiam să-l fac pachet și să-l depozitez într-o arhivă, dar m-am răzgândit și iată că fac un foarte, foarte scurt rezumat al anului 2023, în care blogul, parolat fiind, nu a permis accesul cititorilor (motive obiective). Dar a fost foarte căutat, Google păstrând etichetele și doritorii ”bătând” la ușa… închisă. N-am schimbat nimic, cu excepția fotografiei personale, numelui (Mirela Pete – Arte în loc de Blog, firesc) și aspectul, acesta fiind mai simplu, așa, pe gustul meu, fără animații și cover încărcat.
O mulțime de cărți scrise de autori îndrăgiți și cunoscuți de copii, și nu doar de ei, au fost ilustrate, anul acesta, de mine. Mă bucur și le mulțumesc scriitoarelor Delia Cenan, Adela Dobran, Iasmina Loredana Groza, Mirabela Les, Ștefania Shaydarov, alții, pentru că m-au ales pe mine ca artist ilustrator.
Prima a fost cartea ”Prietenii copiilor”, de Delia Cenan, cu ilustrații de Mirela Pete, apărută în 2023 la Editura Ecou Transilvan, Cluj-Napoca.
Lansarea a avut loc la Biblioteca Octavian Goga din Cluj-Napoca, organizată de minunata Nadia Fărcaș, managerul prestigioasei edituri. Lansări ale cărții au avut loc și în alte localități.
A fost o lansare de carte foarte reușită! Felicitări scriitoarei, editurii, copiilor – atât de minunați, prezenți acolo în număr mare, cântând și conversând inteligent, cu bucurie și mult farmec. Cadrul foarte potrivit al Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” din Cluj-Napoca, ales de Editura Ecou Transilvan pentru lansarea cărții ”Prietenii copiilor” (autor Cenan Delia, ilustrator Mirela Pete, editor Farcas Nadia – editura ”Ecou Transilvan”, crititc literar Eugen Cojocaru) a fost cel mai potrivit. Târgurile de carte poate nici nu sunt atât de potrivite unui loc în care copiii se bucură în voie, cunosc cărți noi și cântă, alături de invitata editurii, Camelia Hodiș, și de noi toți, plini de bucuria momentului. Un succes care sper că se va repeta.

O altă carte minunată, care întrunește trei cărți plus o secțiune de colorat, este ”Becky și Blacky”, scrisă de Iasmina Loredana Groza, căreia i-am ilustrat mai multe cărți, aceasta fiind încununarea muncii noastre împreună. Sper să ajung la Timișoara pentru o lansare frumoasă, așa cum merită această antologie care reunește primele cărți cu Becky și Blacky, plus un ghid logopedic în care cele două pisicuțe negre îi învață pe copii cum se pronunță corect literele, dar și o carte de colorat.

Una din cele mai îndrăgite colaborări a fost, ca de obicei, cu scriitoarea și psihologa Adela Dobran, numită ”Pățaniile unui motănel, păcălit de-un șoricel”, carte hazlie apărută la Editura Proema, recent. Cu Adela Dobran am lucrat nu mai puțin de 6 cărți, plus o reeditare, toate primite cu entuziasm de copii, părinți și bunici. Sper să avem cât mai multe colaborări fructuoase împreună.

Despre celelalte cărți voi scrie în momentul lansării, acest lucru fiind, în mod firesc, o cerință a autorilor.

Aniversări dragi
Pe lângă muncă, m-am bucurat cu cei dragi de zilele frumoase, sărbătorite împreună.
Xaba e primul sărbătorit al anului, așa că ne-am distrat pe cinste în prima zi a intrării în Vărsător, zodia celor inteligenți, care văd clar viitorul și aplică cu ușurință tehnica și științele avansate. Dar și arta!
Am urmat eu, o Peștioacă atipică, mai mult Leu (ascendent), sărbătorind la un restaurant central, aproape de casa noastră, alături de cei dragi.
Frate-meu ne-a uimit cu bunătățile pregătite de un restaurant destul de pretențios, de care încă ne bucurăm amintindu-ne.
Firește, cea mai grozavă aniversare a fost a Enyei, în 20 Iunie, care a făcut sfertul de veac cu două diplome deja, o post-universitară de Master și alte realizări superbe, inclusiv perfecționarea în arte marțiale, specialitatea kickboxing. La mulți ani, dragii mei dragi! Să fim cu toții sănătoși, norocoși și să ne bucurăm mult mult timp unii de alții!


Pentru o succintă revenire pe blog, cred că a fost suficient. Va continua, am multe să vă povestesc și arăt, inclusiv picturi, tehnici combinate, grafică, alte arte, recenzii de parfumuri, etc, celor interesați.
Vă urez Sărbători fericite și să ne recitim, când avem timp, cu bine!
Câteva miniaturi pictate de mine pentru Crăciun, dăruite cu drag unor persoane la fel de dragi.

Articole create 909

4 comentarii la „Anul 2023, un an bun! Cărți ilustrate, artă de șevalet, aniversări frumoase, vacanțe reușite

  1. Un an fabulos!
    Intotdeauna ai realizat multe dar iata aici foarte palpabil parte din multele tale reusite, felicitari! Si ca intotdeauna, familia mereu alaturi! 🤗
    Ma bucur ca ai ales sa redeschizi blogul, ai multe de povestit!
    Iti doresc inspiratie si la multe postari pline de informatii si frumos, asa cum deja ai obisnuit comunitatea bloggeristica care te urmareste!

    1. Mulțumesc draga mea Elina, prietenă înțelegătoare și mereu aproape! ❤️ Aștept cu drag să finalizezi proiectul tău, la care, din fericire, voi lua și eu parte prin formă și culoare. Cât despre comunitate, eu sunt un ”lup solitar”, dar primesc în vizită orice cititor interesat! 😉

  2. Mulțumesc dragă Mirela Pete pentru cuvintele frumoase scrise la adresa cărții de povești Prietenii copiilor!
    Felicitări pentru toate realizările din acest an 2023!❤️👍👏💝🎆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus