19 februarie, 2014

Am făcut un colaj din câteva picturi de-ale mele din seria Mitul androginului-Points of View, alegând, de data aceasta, să mă exprim într-o altă gamă cromatică decât cea folosită inițial, renunțând la albastrul care domină seria amintită. Gabriela Savitsky a remarcat, imediat ce-am ales ca acest colaj să figureze ca header la contul meu de pe Facebook, că ar fi foarte potrivit ca și copertă de carte. Mi-a plăcut mult ideea Gabrielei și dacă ea consideră că una din cărțile ei ar putea avea o ilustrație a copertei cu acest colaj, i-l ofer cu drag și respect pentru scrisul ei. Firește că se adaptează unei coperte, o grafică de copertă înseamnând mult mai mult decât o simplă ilustrație. Așadar, Copertă-Colaj de mituri, așa se numește lucrarea pe care v-o prezint azi, într-o gamă cromatică diferită oarecum de stilul meu, dar care îmi place mult.

Colaj de mituri

Copertă-Colaj de mituri, lucrare de Mirela Rusu Pete

Categories: Arta mea

11 Responses so far.

 1. Cartea se numeşte „Indefinitiv”. E o carte eminamente sau preponderent de dragoste; poemele le-am publicat pe Facebook şi pe blog (acum polizez şi iar polizez ultimele asperităţi, ultimele sunete exterioare, reglez muzica interioară şi alte ajustări de acest gen). Aş fi încântată ca această carte să plece în lume înveşmântată în straie de gală gătite de tine. O să-ţi trimit şi corpul cărţi, curând, să-i poţi lua măsurile, s-o poţi roti, să-i cunoşti formele. 🙂 Te îmbrăţişez şi-ţi doresc o zi inspirată.

  • Mirela spune:

   Voi citi fiecare poezie cu cel mai mare drag. Aștept să înveșmântăm cartea cu ceea ce merită, cu ceea ce mai bun, hai să recunoaștem!
   Îmbrățișări și inspirație! 🙂

  • -X- spune:

   Ai facut o alegere cum nu se poate mai buna. Picturile Mirelei au o poezie a lor care, sunt convinsa, va rezona cu poeziile tale.

 2. Gabi spune:

  Draga Mirela, e o idee buna, eu propun sa fac un colaj si cu albastru sau bleu.Imi amintesc de lucrarile tale din seria Mitul Androginului, mai ales de cele in nuante de albastru.
  Iti doresc inspiratie si succes in ceea ce faci.Si Gabrielei ii doresc succes!

 3. mult stil în nuduri, multă visare (sugerare) în celelalte desene!

 4. Maya spune:

  Te rog să-mi dai voie să mă abonez și eu la o copertă de carte. Aș fi foarte onorată să am coperți create de tine. Știi, primele mele cărți au fost editate la Cluj.

 5. Irealia spune:

  În orice culori le-ai îmbrăca, lucrările tale sunt extrem de frumoase, puterea de sugestie e imensă.

 6. Stiu poeziie Gabrielei şi le regăsesc în nuanţele şi liniile coperţii concepute de tine. Mult succes cărţii, felicitări Gabriela, felicitări Mirela!

 7. Diana spune:

  Felicitari si la cat mai multe! 🙂
  Imi amintesc seria Mitul androginului si imi place acest colaj. Admiratia o pot manifesta doar scriind: Imi place! 🙂
  Succes! Zile fericite! Pupici cu drag!

 8. elly weiss spune:

  Imi pare ca Gabriela a stiut exact ce doreste. Titlul cartii sale cu poeme de dragoste cred ca spune totul. Astept sa vad definitivarea ideii. Cu siguranta va fi ceva elegant, rafinat.
  Weekend placut, Mirela draga! 🙂

 9. Minnie spune:

  Rozul „resira” feminitatea din picturile tale, nu cunosc poeziile dar banuiesc ca si ele fac acelasi lucru!
  Va doresc succes la amandoua! 🙂

Leave a Reply