29 iunie, 2021

Ieșită din tipar acum trei săptămâni, deja aproape epuizată, cartea ”Tim și anotimpurile”, scrisă de Ștefania Shaydarov și ilustrată, completată și aranjată grafic de Mirela Pete, vă așteaptă la Ștefania ShaydarovMirela PeteAna Muresan, la editura Eikon Editura, pagina Cărțile Timur Omulețul de Fier și pe www.cartiletimur.ro

Anotimpuri pline de magie și culoare

Cărțile pentru copii sunt create pentru cei mici, dar în egală măsură se adresează și celor ce au înțelepciunea de a-și păstra sufletul pur, gata de joacă și de reîntâlnirea cu acest giuvaer prețios, numit „copilărie”.  Copiii le iubesc, părinții  regăsesc intrarea în „pădurea fermecată” a poveștilor și posibilitatea de-a le oferi micuților puntea vrăjită dintre relaxare și învățare, printr-o educație fermă, dar plină de culoare și magie. De ce… „magie”?! Viața trebuie însorită cu farmec, bucurii, vise și realități născute din aspirații, din care putem să învățăm despre minunățiile acestei lumi fără să ne plictisim. Să ne bucurăm învățând, să fim fericiți crescând armonios, să ne dezvoltăm păstrând o relație prietenoasă și senină cu natura, cu fiecare anotimp, lună din an, zi, oră!  Străbunica lui Tim, eroul cărții Tim și anotimpurile, a Ștefaniei Shaydarov, inspirată de propriul său copil minunat ‒ cunoscut de cititori din cartea Timur și Lăpticul ‒ îi povestește strănepotului cum poate să recunoască fiecare lună din an și anotimpul din care aceasta face parte. Apar nume ciudate, noi pentru Tim, ca Gerar, Făurar, Cireșar, Cuptor, Gustar sau Brumar, niște fii și fiice ale anului, care schimbă fața naturii prin sosirea lor. Vraja e acum prezentă, iar copilul devine curios…„Ce limbă vorbești, Bună?” întreabă Tim! Zânele jucăușe și sprințare, care dau culoare, gust și mireasmă fructelor și florilor, ajutând, alături de spiriduși, la măreața lucrare a naturii ostenite, ne trimit pe tărâmul basmelor. Ce-ar fi o carte pentru copii fără sclipiri de basm, scânteieri de aripi ale unor ființe imaginare, prietenoase, având cele mai bune intenții și numai influențe pozitive, contribuind substanțial la dezvoltarea creativității copiilor?! Aceste inserări de personaje fantastice, pozitive, atrăgătoare, darnice stârnesc dorința fiecăruia de a visa, de a se bucura de adierea fantastică, pentru ca mai târziu să creeze ceva nou, curajos, benefic, care va înfrumuseța și va face mai bună viața noastră, a tuturor, poate chiar o lume mai bună.
De la basm la realitate, printr-o lectură de calitate, de la textul care a însuflețit ilustrațiile creatoare de gânduri avântate e un singur pas, iar acesta se concretizează în esența unei minunate cărți, scrisă și ilustrată cu mare drag pentru toți copiii acestei lumi.

                                                              Mirela Pete, artistă ilustratoare


Detalii pe pagina https://www.facebook.com/cartile.timur
https://www.cartiletimur.ro/

2 Responses so far.

 1. Diana spune:

  Sunt sigura ca toate cartile sunt minunate!
  Ai descris foarte frumos bucuria copilariei.
  Succes in continuare iti doresc, Mirela draga! ❤️

  • Mirela spune:

   Mulțumesc frumos, Diana! 🙂
   Urmează o vacanță bine meritată și la întoarcere voi reintra în atelier.
   Din toamnă reîncep lucrul la seria de cărți!
   Îți doesc vacanță de vară plăcută! :*

Leave a Reply