23 ianuarie, 2015

”Ultimele spectacolele pentru copii pe care Cortina Events le-a organizat, si anume „Cartea Junglei” si „Vrăjitorul din Oz” au fost un adevarat succes, iar acest succes l-am masurat prin faptul ca TOATE biletele puse in vanzare s-au vandut, si nu in ultimul rand prin bucuria si entuziasmul celor mici spectatori.”
Urmează două spectacole: Îmbrățișări și Prietenia unui băiețel cu un pinguin, prezentate de Teatrul Telaio Italia – premiat la numeroase festivaluri internaționale, care vor fi ușor înțelese de toți copilașii, deoarece vocea povestitorului este în limba română.

Bilete disponibile la Agentia de bilete a teatrului, Casa de Cultura a Studentilor, Iulius Mall si online pe www.biletmaster.ro

Vă prezint afișul pentru cele două spectacole, realizat de Dexign cu desene de Mirela Rusu Pete.

 

 Îmbrățișări și Prietenia unui băiețel cu un pinguin, prezentate de Teatrul Telaio Italia - premiat la numeroase festivaluri internaționale

 

Îmbrățișări

Doi urşi panda construiesc o casă. Fiecare pe a sa. Se întâlnesc. Se plac. Şi apoi?Cum să îsi exprime afecţiunea? Cum să simtă bătăile inimii celuilalt?Pentru asta trebuie să meargă la şcoală, dar nu la orice şcoală, ci la una specială: o şcoală de îmbrăţişări!
De ce?…Deoarece printr-o îmbrăţişare poţi exprima atâtea lucruri, cum ar fi, de pildă, sărbătorirea unei victorii, bucuria unei întâlniri, speranţa de a regăsi pe cineva atunci când pleci departe, sau prin ea, poate să îţi dea curaj persoana de lângă tine atunci când ai mare nevoie de asta.
Astfel, cei doi urşi panda învaţă să-şi exprime emoţiile, şi să-şi împărtăşească cea mai mare emoţie dintre toate : iubirea – cea care dă culoare lumii şi care poate face să înflorească până şi o crenguţă de bambus!

Punctul de plecare a ideii ce stă la baza piesei, a fost miracolul puterii de comunicare a unui gest simplu precum îmbrăţişarea.
Ne-am născut dintr-o îmbrăţişare! Îmbrăţişarea este gestul pe care îl căutăm cel mai mult atunci când suntem trşiti, când dorim să ne exprimăm bucuria copleşitoare… Este, prin excelenţă, cel mai sensibil gest de uniune…gestul pe care, mai ales copiii, îl caută şi îl simt cel mai natural în orizontul lor afectiv.

Durata spectacolului 60 min.
Spectacol pentru copii: 3-11 ani

Toţi copiii, indiferent de vârsta, vor intra pe baza de bilet.

Pret PROMO bilet pana la data de 22 ianuarie – 25 lei
Pret bilet dupa data de 22 ianuarie – 39 lei.

Bilete disponibile la Agentia de bilete a teatrului, Casa de Cultura a Studentilor, Iulius Mall si online pe www.biletmaster.ro

Va asteptam cu drag!

Prietenia unui băieţel cu un pinguin

Poveste

Un baieţel găseşte într-o zi, un pinguin în faţa uşii. Un pinguin care într-adevăr pare foarte, foarte trist. Probabil s-a pierdut de familie, iar copilaşul încearcă să înţeleagă de unde vine, ce vrea, „pentru că acest pinguin este foarte trist”. Copilul decide să găsească o cale de a-l duce înapoi acasă, şi astfel, construieşte o barcă şi călătoresc împreună spre Polul Sud, pentru că, după cum cu toţii ştim, pinguinii locuiesc la Polul Sud.

Dar… dacă nu întoarcerea acasă a fost marea dorinţă a pinguinului?

Povestea este amuzantă şi totodată fascinantă, pentru că vorbeşte despre întâlnirea unor lumi necunoscute, despre dificultatea de a comunica şi de a-l înţelege pe cel diferit de noi, şi despre oceanul care trebuie traversat pentru ca în noi să crescă sentimentul de iubire ş i de prietenie.
Sunt cuvintele chiar atât de importante?… Printre miile de gesturi, care rămân mici glume neînţelese şi suprarealiste, neînţelegeri continue, unele uriaşe, altele aparent nesemnificative, printre multe aventuri şi furtuni, cei doi ajung la sfârşitul călătoriei lor. …Dar o calatorie poate avea cu adevărat un sfârşit?
Copilaşii vor înţelege tot ce se vorbeşte în spectacol, deoarece vocea povestitorului este în limba română.
Durata spectacolului: 60 min.
Spectacol pentru copii: 3-11 ani
Toţi copiii, indiferent de vârsta, vor intra pe baza de bilet.

Categories: Arta mea

9 Responses so far.

 1. Antonia spune:

  Ce dragut e afisul. Se vede treaba ca a fost realizat de cineva nu doar talentat ci si sufletist, personajele sunt pline de viata.

 2. felicitari pentru creatie….

 3. Zina spune:

  Un afiș minunat care transmite perfect copiilor chemarea către spectacole minunate. Felicitări !
  Cât despre povești… Ar trebui să existe în programa școlară de la primele clase o disciplină privind comunicarea, inclusiv cea prin gesturi ca îmbrățișarea. În ceea ce privește călătoria pinguinului spre locurile natale, mi-a amintit de Fram, ursul polar…

  • Mirela spune:

   Și mie îmi place idee cu îmbrățișările, a unui curs de îmbrățișat! Iar panda sunt niște animăluțe foarte tandre!
   Mulțumesc, mă bucur mult că îți place afișul! 🙂

 4. Zina spune:

  Mirela, să nu te superi că-mi permit, dar trebuie să-ți spun ceva: mie îmi lipsesc poveștile tale parfumate și articolele (cu poze !) despre pikini ! ♥

  Să ai zile frumoase !

 5. Zina spune:

  Sper ca raritatea apariției pe blog și pe bloguri să se datoreze faptului că ai mult de lucru, dragă Mirela !
  Să ai spor !

  • Mirela spune:

   Dragă Zina, așa este! Două joburi și creația în atelier îmi ocupă timpul, dar și satisfacțiile sunt pe măsură!
   Mulțumesc, Zina, sunt chiar mult mai bine acum, lucrez ce-mi place, mă simt excelent și acesta e adevărul adevărat! 🙂

Leave a Reply