16 mai, 2021

Săptămâna viitoare va ieși din tipar noua carte ilustrată de mine, intitulată ”Tim și anotimpurile”.

Pentru toți copiii care se vor întâlni cu Tim și anotimpurile

”Copiii învață jucându-se, ascultând poveștile citite de părinți și bunici sau privind ilustrațiile din cărți. Tot din cărți, ei află despre tot ce îi înconjoară:  natură, anotimpuri, fructe, flori și animale, despre o mulțime de lucruri pe care majoritatea le văd doar în magazine sau filme. Pe lângă ceea ce pot observa în jurul lor și în cărțile scrise și ilustrate pentru ei, copiii se întâlnesc și cu o lume fantastică, locuită de personaje inventate, care le stimulează imaginația. Puterea imaginației e nelimitată și neprețuită! Tot ce s-a creat în această lume a pornit de la ceea ce unii și-au imaginat, au cutezat să propună și au pus în practică. Farmecul lecturii, puterea poveștilor în care vraja se împletește cu realitatea îi ajută pe cei mici să viseze, să creeze și să reușească.
Exemplele din cărți, pozitive și pașnice, le dezvoltă nebănuit de mult imaginația și curajul de-a face lucruri noi și deosebite.”

 
Cartea mea, Tim și anotimpurile, este despre băiețelul meu, care învață de la străbunica lui cum erau percepute mai demult anotimpurile și după ce semne le poate recunoaște. Astfel, Tim află tot ce trebuie să știe un copilaș despre lunile anului, ca apoi să le observe singur și să le recunoască. Cartea e îmbogățită, cu farmec și talent, de ilustrațiile artistei plastice Mirela Pete, care completează și dă viață, prin  forme și culori meșteșugite, unor personaje imaginare ce servesc minunata natură, care se schimbă în fiecare anotimp. Zâne, elfi mici sau spiriduși, ființe blânde și ușoare, strălucind de frumusețe și drăgălășenie completează fericit povestea. Copiii află lucruri noi, atrași fiind de tot ce le poate oferi cartea: texte în proză, versuri și imagini pline de farmec și culoare.


Sper ca această carte să ajungă pe rafturile multor biblioteci și să fie un prilej de relaxare și învățare pentru mulți copilași.

Ștefania Shaydarov, autoare


Autoarea primei cărți din seria Omulețul de fier, respectiv Timur și Lăpticul, a continuat cu succes povestea băiețelului ei precoce, frumos și isteț, Timur, devenit acum Tim, cu povestea anotimpurilor. Ștefania Shaydarov, așadar, m-a invitat și de data aceasta să-i ilustrez frumoasa carte și, sub atenta îngrijire a editurii Eikon și tiparul tipografiei clujene M Print, cartea de 44 de pagini lucioase, cretate, full color va fi în librării începând de săptămâna viitoare.
O așteptăm cu drag!

Comenzile la:
https://www.cartiletimur.ro

https://www.librariaeikon.ro/


4 Responses so far.

 1. Diana spune:

  Sunt minunate ilustratiile! Chipurile personajelor sunt tare-tare dragalase si expresive. ❤️
  (am observat si chipurile care par a fi fotografiile „stilizate” ale unor oameni)
  Succes in continuare iti doresc, Mirela draga!
  Numai de bine, pentru tine si toti dragii tai!

  • Mirela spune:

   Chiar asa sunt, elementele care le inconjoara sunt din imaginatie, dar personajul central si unele figuri din familie sunt lucrate dupa modele fotografice.
   Ma bucur ca iti place, cartile cu Timur, acum Tim, au un succes nebun, toti copiii si parintii care le cunosc, le iubesc! Te pup, Diana! 🙂

 2. Suzana spune:

  O dulceata aceste imagini!
  Succes si spor in tot ceea ce faci, draga Mirela!
  Numai bine si frumos pe la voi! ❤️

Leave a Reply