Cartea ”Timur și Lăpticul”, lansare la editura EIKON

  Despre Timur și Lăpticul

Această povestioară adevărată, prima dintr-un șir de 4 volume, e însăși experiența noastră ca părinți și pot spune că e și experiența lui Timur, copilul nostru iubit, de la naștere și până azi. Este o povestioară despre dragoste, atașament și generozitate.
Am ales să povestesc despre procesul de alăptare pentru că în cazul nostru a fost cea mai grea dar și cea mai frumoasă  experiență. Alăptarea m-a ajutat pe mine, ca mamă, să am o conectare rapidă și ușoară cu copilul. M-a ajutat să-l ajut pe el, puiul meu drag!   M-am simțit tare mândră că am reușit să-l alăptez pe baiețelul meu timp de 2 ani. Povestea conține, de asemenea, etapa blândă a renunțării la laptele matern, Lăpticul fiind cel mai bun prieten al lui Timur. Felul în care am reușit să-l învățăm cu alte alimente și să-l convingem, la vârsta de 2 ani, că laptele mămicii e ”necesar și altor copilași”, dar și modul generos în care copilul nostru a înțeles că și ”alți bebeluși au nevoie de lapte”, a fost primul gest altruist, poate prima treaptă spre gândirea și comportamentul matur al copilului.
Mă bucur să o am alături pe o mare artistă, Mirela Pete, care nu este doar foarte talentată și inspirată, ci înțelege instinctiv cum trebuie exprimate gândurile noastre scrise. Dacă Timur și noi, părinții, suntem pictați realist, (Timur la diferite vârste), elementele care apar pe parcurs, cum sunt Lăpticul, Mâncărica, legumele, fructele, dar și…”domnii viruși”,  sunt redate caricatural, personificat și foarte expresiv.
Sper ca această carte utilă și frumoasă să le fie de folos tinerelor mame, bebelușilor, întregii familii și să fie răsfoită cu interes și plăcere.

(Ștefania Shaydarov, autoare)

Gânduri bune și colorate!

Când doamna Ștefania Shaydarov m-a contactat, trimițându-mi un mesaj prietenos prin care îmi cerea să-i ilustrez o carte despre felul în care băiețelul ei, Timur, crește armonios datorită laptelui matern, ”Lăpticul”, dar și altor lucruri bune ca joaca, aerul curat, mâncarea sănătoasă, educația, grija neobosită a părinților, atenția acordată de cei din jur, bucuriile zilnice, m-am gândit că este cel mai bun prilej de-a ilustra un fel de cronică fermecător de caldă și armonioasă de familie, amintindu-mi, cu mare drag, de o perioadă similară din viața mea, aceea de mamă cu copil mic, cea mai frumoasă pentru orice mamă iubitoare. Am acceptat, în ciuda agendei de lucru extrem de încărcate. Doamna Ștefania Shaydarov este omul care apreciază talentul, care acordă încredere alegerilor artistului, având un suflet rar, bun, cald și generos. Este omul care apreciază creația artistică fără a trage o linie categorică între arta de șevalet și ilustrația de carte, în ciuda culturii sale de specialitate. Am apreciat acest lucru și aș dori ca toți să aprecieze fiecare formă de exprimare prin artă, fără delimitări inutile între genuri.


  O mamă, o femeie și un om de o calitate excepțională, autoarea dorește să ofere, prin cartea pe care am brodat-o împreună – ea din condei, eu din penel – mai mult decât un jurnal al micului Timur din perioada prieteniei sale cu Lăpticul mămicii, cu Mâncărica, cu pisicuța Cocosia sau frumosul malamouth de rasă pură, Elvin! Autoarea oferă o poveste care să le ajute pe tinerele mame să nu renunțe la acest sănătos și dorit mod de hrănire al micuților: alăptarea maternă. Pe lângă adevăratele aventuri zilnice, ea dorește o stimulare a mamelor pentru creșterea și educația sănătoasă a copiilor, începând cu alăptatul natural, apoi cu grija și atenția clipă de clipă, educația corectă, iubirea nețărmurită și sentimentul de securitate pe care un copil trebuie să-l simtă în preajma părinților și a bunicilor, oricând, oricât și oriunde. Care beneficiază de iubire, de o copilărie fericită și care dorește să împărtășească și cu ceilalți copilași bucuriile zilnice.

Iată-ne poleind cu iubire și atenție pentru respectarea realității, portretul unui băiețel frumos, sănătos și plin de personalitate.


Sunt onorată să ilustrez această carte care se prefigurează a fi în IV volume, numită ”Omulețul de Fier”, cel de față fiind volumul I intitulat – cum altfel?! – ”Timur și Lăpticul”, în care Timur și cei dragi lui sunt pictați realist, iar ”Mâncărica”, Lăpticul”, ”Virușii”, legumele, fructele, alte elemente care apar pe parcurs, fiind redate în altă manieră stilistică, personificate, pentru a crea un aspect inedit și atrăgător.  Lectură plăcută și sper să vă placă această carte, nouă în peisajul cărților adresate celor mici și părinților lor.

   (Mirela Pete, artist ilustrator)

Intrați pe facbook pentru a vedea secvențe din carte, filmul lansării și unde se poate comanda cartea.
https://www.facebook.com/cartile.timur
Prima adresă o las eu aici:
Librăria editurii EIKON
http://www.librariaeikon.ro/index.php?id_product=910&controller=product&id_lang=1&fbclid=IwAR1J96wCh2sh9BkK_kvgSARrzQRMILK7QAPqtLXiAsN5XiCdoPA0mODYxs4

O carte utilă, frumoasă și luxoasă!
Aici puteți să comandați cartea!
http://www.librariaeikon.ro/index.php?id_product=910&controller=product&id_lang=1&fbclid=IwAR1J96wCh2sh9BkK_kvgSARrzQRMILK7QAPqtLXiAsN5XiCdoPA0mODYxs4




Cartea ”Timur și Lăpticul”
Banner cu preț și logo. Autor: Mirela Pete
Veți afla și rețeta prepării unor ravioli cu mere sau cu brânză, preferatele lui Timur, după înțărcarea de Lăptic!

Cartea Timur și Lăpticul de Ștefania Shaydarov, cu ilustrații de artista Mirela Pete
Iată-l pe Timur la diferitele vâsrte la care apare pictat în volumul I, ”Timur și Lăpticul”!
Artist ilustrator: Mirela Pete
Articole create 906

3 comentarii la „Cartea ”Timur și Lăpticul”, lansare la editura EIKON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus