Enya Pete, licențiată în Arte vizuale, specialitatea Grafică

Felicitări pentru absolvirea Universității de Artă și Design Cluj, Enya mea dragă! Felicitări pentru susținerea lucrării de Licență în Arte Plastice, specialitatea Grafică, titlul: ”Absurda frumusețe”!
Ai realizat o fascinantă lucrare, talentata și frumoasa mea fată! Succes mai departe în artă și în toate, în viață, în profesie, să te bucuri de sănătate maximă, curaj, reușite și succes, cu talentul și inteligența, dar și frumusețea ta, Enya iubire!
Urmează 2 ani de Master, masteratul în Grafica de șevalet fiind esențial în completarea pregătirii fiecărui student remarcabil, absolvent de top, licențiat și doritor de perfecționare.
Felicitări, succes, baftă, zbor înalt și succes, minunea mea dragă! Să fii fericită! Te iubim mult!

Citat din disertația lucrării de licență a Enyei:
”O multitudine de artiști vizuali au realizat creații importante având ca subiect fie Mitul androginului, fie Îngerul căzut sau Ochiul divinității, opere deseori controversate. Ca licențiată în arte vizuale grafice, doresc să transmit prin lucrarea mea  o suită de trăiri, convingeri, exprimări, monologuri și dialoguri, care se exteriorizează estetic în lumea reală și în cea copleșită superb de spiritul miturilor  antice, biblice, simbolice, în care sensurile sunt revelate printr-o o suită de lucrări plastice care construiesc şi deconstruiesc eşafodajele unor iluzii sau credințe.
Așa cum afirmam în Introducere, mi-am propus ca lucrarea mea să construiască o nouă viziune clădită, nu pliată, pe temelia ivită  prin  deconstrustrucția și reconstrucția unor mituri, credințe și tradiții. Să transmită emoții estetice, vizuale, ideatice. Un demers artistic bazat pe asumarea unui punct de vedere personal, despre care nu susțin că e strict original, existând  probabil  similitudini cu alte opere, deoarece nimic nu mai poate fi cu desăvârșire nou.  Am evitat să mă pliez pe dogmele considerate universal valabile, îndepărtându-mă instinctiv de dogmatism, căutând sensuri noi și o expresie plastică altfel configurată. Folosind tehnica  mixtă, combinând materiale aparent opuse, suprafețe distincte, pensulație cu grafisme,  contururi accentuate și uneori spray graffiti, picturalități cu hașuri, ca și compunerea  în multiple moduri a secvențelor întregului,  conceput ca fiind infinit, dar acceptând completări sau, mai exact, continuări, am punctat fiecare element , ca o concluzie a  căutării logicii și a transmiterii emoției la polul opus consacrat  percepției acesteia. Am încercat ilustrarea unui dublu parcurs al celor trei axe care compun întregul – androginul, îngerul căzut și ochii –  urmărind reprezentarea lui în cultul religiilor mai multor popoare din diverse epoci –  fie ele eclesiale sau laice – de la primele reprezentări ale acestora și până în contemporaneitate”. (Enya Pete, fragment din disertația lucrării de licență, UAD, Grafică, Cluj 2020)

Iată aici o mică parte din multiplele realizări ale Enyei Pete la UAD și în Atelierul personal de creație.
Lucrare de Licență UAD, Enya Pete, iulie, 2020, Cluj-Napoca

Enya Pete, UAD Cluj, examen de licență
Felicitări!
”Absurda frumusețe”, lucrare practică de licență în arte vizuale, specialitatea grafică
Un adevărat succes, felicitări!
Articole create 906

4 comentarii la „Enya Pete, licențiată în Arte vizuale, specialitatea Grafică

  1. Felicitari Enyei, draga Mirela.
    Deosebit subiectul lucrarii. Cred ca acum sunteti putin mai linistite.
    Multa inspiratie in continuare, pentru amandoua. Si o vacanta binemeritata! Imbratisari!

    1. Mulțumesc frumos, Suzana dragă! 🙂
      Suntem chiar fericte, liniștea vine așa, până la pregătirea viitoarei expoziții! 😉
      Mulțumim așa să fie! 😛
      Vacanță plăcută și ție, cu drag!

    1. Dragă Elly, mă bucur mult că ai trecut pe la mine, chiar dacă mai povestim noi și pe alte căi! 😉 🙂
      Mulțumim frumos, așa este, e o lucrare superbă și deosebită, iar după ce trece balamucul ăsta (știm la ce mă refer!) sigur vor fi expoziții multe și sper că o vei vedea așa cum este în realitate! Fiecare pătrat e o pânză pe șasiu, pictată și cu grafisme aplicate peste spațiul pictural așa încât te impersionează cu adevărat! Mulțumim pentru urări, așa să fie! 😛
      Mulțumesc încă odată, draga mea prietenă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus