Din Viena. Palatul Schönbrunn (I)

Poate pentru că Viena nu-mi era străină, vizitând-o în prag de primăvară acum mulți ani, într-o perioadă în care am avut timp să o cunosc și să o iubesc, fără să o identific cu întreaga Austrie…Și poate pentru că Viena e strălucitoare, plină de viață, iar vienezii ușor deosebiți de alți germanici, am îndrăgit-o dintotdeauna. Aici, aristocrația este încă respectată și rolul său în dezvoltarea culturii vieneze este evident și recunoscut cu stimă de austrieci (și nu numai). Și poate pentru că Viena e luxoasă, alcătuită din palate care adăpostesc toate instituțiile publice, dar și palate de locuit pentru oamenii norocoși, înconjurate de grădini minunate, dar și muzee, care au fost celebrele palate ale împăraților austrieci.  Am revăzut cu drag Viena acum două veri și i-am arătat-o și Enyei mele,  cu aceeași iubire cu care i-am arătat trei dintre cele mai frumoase orașe din Europa și din lume, în vara trecută.  Și pentru că Viena rămâne unul din cele mai frumoase orașe din lume, dar și pentru că am rezervat o parte din concediul viitor Vienei, voi povesti câte ceva despre Palatul  Schönbrunn. Când am oprit în vasta parcare, m-a dat gata curățenia, verdeața, transparența aerului și bunăvoința vienezilor, doritori să ne arate drumul. Puțină istorie: fosta reședintă de vară a familiei imperiale,  Palatul  Schönbrunn sau Schloss Schönbrunn, în germană, este unul dintre cele mai frumoase palate în stil baroc din Europa.  Se știe că  Habsburgii locuiau aici o bună parte a anului. M-a fermecat numele: “Schönbrunn” înseamnă “fântâna frumoasă”. Împăratul Franz Joseph, care s-a căsătorit mai târziu cu sublima Sisi și a condus Austria din 1848 pana in 1916, s-a născut aici, la Palatul  Schönbrunn. Astăzi, Schloss Schönbrunn se află în patrimoniul cultural mondial al UNESCO, datorită importanței sale istorice, împrejurimilor unice și decorațiunilor interioare splendide.
Câteva fotografii făcute la Viena, aici exclusiv la Palatul  Schönbrunn.

 

 

 

 

Auraș,CARMENPandhoraa , Daurel,Florentina,Gabi,Vania,Gabi Cimpoca,Lili,Zina și cine mai dorește!

Articole create 906

15 comentarii la „Din Viena. Palatul Schönbrunn (I)

  1. Ai surprins esentialul, asa incat imi face o adevarata placere sa le tot privesc. Frumoase lucruri au austrecii, foarte frumoase!
    Pofta de vacanta… Si o zi excelenta va doresc, Pete Family! 🙂

    1. Moni, voi mergeți des, așa că mă bucur că te-am fericit cu poftă de vacanță! 😉
      Să fie, chiar avem nevoie. Și vouă, dragii noștri! 🙂

  2. este adevarat impresionant acest grandios monument de cultura si istorie!
    ma bucur sa va vad pe aleile parcului, doua gratii care cadreaza perfect cu luxul si bunul gust al Palatului Schönbrunn.
    astept cu nerabdare urmatoarea plimbare 🙂
    PS: multumesc ca m-ati luat cu voi 🙂

    1. Carmen draga mea esti tu o draguță, așa că ”grația” de mine e flatată!
      Abia aștept să fim din nou în Viena, cine știe, poate vom străbate împeună aleile cândva! 😉
      Noi îți mulțumim că ai acceptat să ne însoțești! 🙂

  3. La Viena mi-ar fi placut si mie sa ajung, am cunoscut-o din vederi, pliante inca din anii `70-`80, dupa ce mama a fost invitata acolo de doua verisoare nascute si crescute acolo.A vizitat palatul Schönbrunn, Hochburg, muzee, parcuri, Prater-ul si de peste tot a adus pliante, vederi…
    Sunt faine pozele voastre, asa am avut ocazia sa revad Viena si Schönbrunn-ul!
    Iti multumesc, Mirela.

    1. Ce frumos, și ce bine că avea acolo verișoare, rude, cred că era minunat! Eu îmi amintesc că mi-ai spus că parfumul preferat al mamei tale era Tosca, un parfum adus din Austria, vezi că am ținut minte, tare mi-ar plăcea să-l găsesc și ți-l trimit! O seara frumoasă, dragă Gabi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus