Romanul ”Pași” de Em Sava & Axel

E despre romanul ”Pași” al scriitoarei Em Sava împreună cu Axel. Em Sava este autoarea a două romane minunate, ”Pași” și ”Ana”, primul fiind un roman scris la patru mâini, cu Axel (Radu Prodan), ca o partitură de pian pe care o asculți, o reasculți, revenind la pasajele care îți plac cel mai mult, chiar dacă aproape toate sunt la fel de atrăgătoare. Eleganța scriiturii, clasicul și modernul armonizate într-o singură carte, o iubire, una sau mai multe alegeri de viață, niște destine în pași..în Pași!
Există iubire între doi oameni care trăiesc în lumi distincte, diferite, între rafinament și opusul său? Triumful rațiunii (ca definiție) este în contradicție cu victoria sentimentelor? Renunți la o viață ”așezată”în favoarea uneia noi, lăsând monotonia, stereotipurile, compromisurile?! Ai dreptul la fericire, chiar sfidând ”regulile”?! Sau crezi într-o șubredă fericire, clădită pe ziduri crăpate și pudrede? Întrebări pe care Nicole și le pune în carte și răspunsuri căutate într-un limbaj elegant, fără asperități, pur, limpede.

Revin mereu asupra unor pasaje, capitole, ce spune Nicole, ce spune Axel. E o carte asupra căreia se revine mereu, ca orice carte care înseamnă ceva pentru cititor. Am scris evaziv, poate, dar nu vreau să deconspir mai mult și am convingerea că această carte ar trebui citită de mulți iubitori de stil literar și povești de viață. Pentru că fiecare rând e viață. Fragmente de fericire intensă, de tensiune nimicitoare, de îndoială, de încredere, de temeri, de bucurii, de promisiuni, de așteptare și împlinire, dar dramatice, tensionate, pline de îndoială, poate nehotărâre iscată din simțul datoriei prezent în fiecare. Alternate cu momente sublime de certiudini, emoții poztive și așteptări fericite.

Pe urmele lui Nicole și Alex puteți merge dacă iubiți frumosul, având posibilitatea să găsiți cartea în mai multe locuri: Editura Eikon, eMag, Libris.ro, SIONO Editura.
Romanul ”Ana”, apărut recent, la o vreme după ”Pași”, se găsește la editura Siono Literar. Sunt nerăbdătoare să îl citesc și pe acela. Em Sava mi-a spus că, fiind foarte diferite, ar fi bine să fac o pauză între cele două, așa că îi urmez sfatul. Puteți să citiți din scrierile autoarei și pe blogul personal, Sweet & Salty. https://www.facebook.com/Sweet-Salty-410731799115708/
P.S. Am editat recenzia din motive obiective. Recitind pasajele preferate…până la o recitire completă, am constat că nu era necesar să scriu altceva decât strict părerea mea despre ”Pași” de Em Sava & Axel.
Pentru o doamnă cu un suflet uriaș și un talent pe măsură, Em Sava. ❤️

Em Sava:

(…) ”Am citit un fragment din „Pași”, în urmă cu o lună. (…) Am comandat cartea și am sorbit-o ca pe Chianti, în două zile. Am alergat pe linia scrisului, vrăjită. M-am molipsit. Un scris aproape sacadat, dar totuși diafan, alert, poetic, o limbă nouă, expresii ca „mi-e senin”, „miroase a albastru„, „ochii lui torc miere”, „casa mi-e drumul”, etc. M-a fascinat formula scrisului în tandem, Em Sava, Ea și Axel, El. Nu sunt un cititor asiduu în românește, dar limba celor doi e limba de care îmi era dor și-o credeam dispărută: modernă, dezinvoltă, delicată și suavă într-o epocă a înjurăturilor birjărești ridicate la nivel de cultură. Textul celor doi e ca o apă de izvor, limpede, răcoritoare, în care termenii moderni sau anglicismele se îmbină armonios, plasând cititorul, fără explicații și descrieri.”
(Fragment de recenzie de Vera Oren, scriitor, Montreal)

Romanul ”Pași” – fotografie personală
Articole create 906

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus