Stăm acasă, mai desenăm, mai pictăm, dar citim mult, cât poate n-am citit din vremurile fără internet.
Am acceptat provocarea de la Elina (Pandoraa pe blog) și timp de 10 zile voi posta 10 cărți dragi mie, fără a le comenta. La rândul meu, voi ”provoca” zilnic câte un prieten din listă. E un mod de a ne reaminti sau de-a afla despre niște cărți frumoase, bune, interesante, care ne-au emoționat, ne-au plăcut sau chiar influențat, fiind și o posibilitate relaxantă pentru a depăși această perioadă. Astăzi, 26 aprilie, voi trimite provocarea către Monica Coroian Vlad, ❤️ Monica a răspuns provocării. De mâine, las în seama fiecăruia să intre liber în joc, postând zilnic câte o carte care a însemnat mult, e deosebită și care i-a plăcut.
Ziua I cu cărți bune
Herman Hesse – Jocul cu mărgele de sticlă
Ziua a II-a cu cărți bune
Precizare: joacă cine vrea sau cine poate și dorește să împărtășească ȘI cu prietenii, lecturile sale.
Ziua a III-a cu cărți bune
Precizare: joacă cine vrea sau cine poate și dorește să împărtășească ȘI cu prietenii, lecturile sale.
Pentru că romanul ”Sembazuru” al lui Yasunari Kawabata
(川端 康成) a apărut tradus mai întâi ca ”Stol de păsări albe”, apoi ca ”O mie de cocori” la editura Humanitas și a beneficiat de câteva ilustrații și prezentări grafice de copertă diferite, voi posta aici toate edițiile. Asta pentru că recomand cartea.
Ziua a IV-a cu cărți bune
Precizare: joacă cine vrea sau cine poate și dorește să împărtășească ȘI cu prietenii, lecturile sale.
„Joyce demonstrează ca materialul vieții de zi cu zi poate fi la fel de maiestuos ca orice mare epopee. Viețile oamenilor obișnuiți sunt și ele demne de marea artă. Se poate crea măreție din banalitate.” (Salman Rushdie)
James Joyce – Ulise
Ziua a V-a cu cărți bune
Precizare: joacă cine vrea sau cine poate și dorește să împărtășească ȘI cu prietenii, lecturile sale.
Un veac de singurătate – Gabriel García Márquez
Cartea este, in opinia unanimă a criticii – dupa Don Quijote a lui Cervantes -, cel mai frumos roman de expresie spaniolă din toate timpurile.
Ziua a VI-a cu cărți bune
Neagu Djuvara – ”Amintiri din pribegie”
…Cu toate că îmi plac la fel de mult toate cărțile lui, amintesc doar ”Thocomerius- Negru Vodă” și ”Amintiri și povești mai deocheate” 🙂 🙂
Chiar dacă nu vorbim despre cărțile postate…Poveștile din exilul său de la Paris prezintă drama diasporei imediat după instaurarea comunismului. Anticomunist convins, a detestat, luptând în serviciile screte, ocupația sovietică din România. La Paris a fost licențiat în Litere – Istorie, la Sorbona, dar și doctor în Drept, Doctorat de stat în filozofia istoriei, Diplomă a Institutului de Limbi şi Civilizaţii Orientale, etc. Poveștile sale din Africa sunt savuroase. Iată un vlăstar boieresc român în inima Africii negre, consilier în Ministerul de Externe al Nigerului.
Ziua a VII-a cu cărți bune
Procesul de Franz Kafka
Kafka nu a ajuns să fie martorul nazismului și a atrocităților comise de Hitler. Le-a prezis sau pur și simplu au existat întotdeauna disfuncționalități în justiție, în aplicarea legii.
Fain jocul! L-am jucat si eu, cu mai multi ani in urma – acum nu mai accesez Fb decat extrem de rar.
Multumesc pentru titluri.
Sanatate va doresc, Mirela draga! Succese! <3
Sănătate și ție, Diana dragă! 🙂
Eu numai pe facebook intru, rar pe blog, dar și pe Instagram unde postez desene, picturi, etc și mă bucur de postările prietenilor din lumea întreagă! 😉 :*