„Aida-Opera pentru Cetate”

Cel mai grandios  spectacol de operă realizat vreodată în aer liber în ţara noastră a avut premiera în orașul nostru, la Cluj, sâmbătă de la 20.00, în Piaţa Unirii Este vorba despre spectacolul de operă AIDA, de Giuseppe Verdi, ”o capodoperă ce iese în stradă de dragul spectatorilor săi”. Peste 450 de clujeni au participat pe post de figuranţi, ca voluntari. Opera Naţională Română din Cluj-Napoca le-a pregătit clujenilor o  surpriză muzicală de înaltă ţinută artistică, fără precedent. S-a suprapus câteva ore cu Jazz in the park, așa că am fost cumva frustrați de unul din evenimente, dar am văzut din amândouă atât cât să ne bucurăm de fiecare.  Superproducţia AIDA pusă în operă sâmbătă, 5 iulie, începând cu ora  20.00, a adusa colo o mare de oameni, spectatori și participanți la acest eveniment în aer liber, cu  intrare gratuită şi cu o distribuţie impresionantă: dirijorul italian  David Crescenzi, soprana Dragana Radakovic, Hector Lopez şi Ştefan Ignat (doar câteva nume).
„AIDA- Opera pentru Cetate”, poartă o însemnătate istorică  deosebită: alături de monumetalitatea operei în sine, titlul verdian  este cel care a inaugurat Opera Naţională Română din Cluj, primul teatru  liric al ţării, în anul 1920. Aceeaşi creaţie revine acum într-un  spectacol grandios, montat în aer liber, dedicat  tuturor clujenilor, printr-o sărbătoare publică, ce se bucură de sprijinul autorităţilor locale şi este realizat în colaborare cu Opera Maghiară Cluj. Noutatea absolută a evenimentului constă în implicarea întregii  comunităţi.”(sursa)

Fotografie de Nicu Cherciu

Fotografie de Nicu Cherciu
Fotografie de Nicu Cherciu
Articole create 906

9 comentarii la „„Aida-Opera pentru Cetate”

  1. Sunt foarte curioasă cum a sunat spectacolul de operă într-o piață, știu că un astfel de spectacol are mari pretenții față de acustica locului în care se desfășoară. Cred că a fost ceva impresionant, măcar vizual, cu asemenea ”trupe” !

    Zi frumoasă, Mirela ! ♥

    1. Chiar a sunat bine, dar a arătat și mai bine! N-am făcut decât poze pe telefon, fiind mai în spate, că noi veneam de la Jazz in the Park, deoarece s-au suprapus aceste două evenimente. Dar a fost absolut fantastic!
      O zi superbă și o săptămână frumoasă! 🙂

  2. ooo…magnific, alt cuvant nu imi vine in minte! 🙂
    va fericesc pe voi cei care ati participat la asa un spectacol…cred ca dincolo de minunata muzica in aer plutea emotia participarii la asa un eveniment…
    felicitari celor care au facut posibil un astfel de spectacol!

    1. Dacă iubesc Clujul, este ȘI pentru toată această mare de cultură și frumos!
      Mulțumesc, o vacanță de vis îți dorsec, dragă Pandhora! 🙂

  3. Felicitari organizatorilor pentru initiativa!
    Astfel de evenimente ar trebui popularizate mai „agresiv” din timp, pentru o cat mai larga participare.

    1. Ai dreptate, plus că, așa cum am tot spus aici (hahaha), s-a suprapus cu a doau seară de Jazz în the park, o seară care pe mine m-a intersat datorită grupului Moonlight Breakfast. Am văzut din ambele, dar era mai bine să nu se suprapună.
      Oricum, felicitări organizatorilor! 🙂

    1. Așa este, mai ales că a fost atât de multă lume încât au trebuit montate mai multe ecrane pentru a fi văzute scenele, dar și pentru a se auzi bine. E avantajul marelui oraș, un oraș cultural, cu care ne mândrim! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus