24 aprilie, 2017

Nu este de ajuns să cucereşti; trebuie să înveţi să seduci. (citat clasic din )

…………..

Orice seducţie cade pe un teren pregătit de aşteptare şi dorinţă. Există un a priori al dorinţei care pluteşte peste lumea oamenilor, un orizont în care ne scăldăm cu toţii şi în virtutea căruia seducem şi putem fi seduşi. Nimeni nu se poate sustrage acestui orizont. Toţi aşteptăm ceva. Cu toţii suntem orientaţi, printr-o dorinţă confuză, către zările vaste ale vieţii. (despre seducție, )

………………

Seducţia este, desigur, o formă de putere. De vreme ce pot să duc pe cineva de partea de care vreau eu sau de vreme ce-l pot convinge să meargă de acea parte, înseamnă că am asupra lui putere. (definiţie de în Despre seducţie (2010)
………………..

Nimeni nu trăieşte cu adevărat dacă nu cade sub o formă sau alta de seducţie. De fapt, oamenii rămân cel mai adesea acolo unde specia îi aşază: în anonimatul vieţii (în „bancul de heringi”, despre care vorbea un filozof danez), acolo unde se trăieşte după regula tuturor. Acolo ne instalăm cu toţii din clipa în care venim pe lume şi tot acolo rămânem, cei mai mulţi dintre noi, până la sfârşit. Cel mai adesea nimeni nu vine să ne seducă, să ne ia de mână, să ne scoată de pe drumul mare al vieţii şi „să ne ducă de o parte”, de acea parte în care ni se dă şansa să ne regăsim cu viaţa noastră trăită ca destin, ceea ce înseamnă: trăită pe cont prorpiu. Prima concluzie a acestui studiu este: vai de cei care nu au apucat niciodată să fie seduşi! Iar dacă este aşa, apare imediat întrebarea: Unde ne sunt seducătorii? ( în Despre seducţie (2010)

 

Eva are totdeauna năravul ei: seduce. ()

……………………..

Moda este o muză, trebuie să o seduci. ()
……………………
Seducţia este arta de-a spune ceea ce nu faci în scopul de a face ceea ce nu spui. ()
………………….

Când ştii să seduci, e păcat să mai şi domini.()

……………………

Seducţia nu înseamnă să determini pe cineva să facă ceea ce nu îşi doreşte. Seducţia constă în a convinge pe cineva să facă ceea ce îşi doreşte deja. ()
……………..

Dintr-o sută de legături între bărbat şi femeie, în mai mult de nouăzeci seducătoarea este ea, iar cel sedus el. ()

………………………….

Seducţia este legată de magie sau alchimie, care creează un fel de relaţie socială între două fiinţe, între un bărbat şi o femeie, între doi bărbaţi, între două femei sau între un adult şi un copil. Seducţia este întotdeauna acea dorinţă extraordinară de a pătrunde în fantasmele unei persoane. Fiecare are ceva de spus privitor la acest subiect: nu există legi, reguli, nimic scris. Aerul, privirea spun totul… Când lucrez, privesc lumea ca un bărbat, nu ca un designer. Vreau să seduc şi îi dau mijloacele prin care să seducă. Seducţia înseamnă putere. Hainele sunt o expresie a libertăţii corpului. Înainte, totul se ascundea. Acum se vede mai bine imperfecţiunea umană. Deoarece perfecţiunea nu înseamnă, neapărat, seducţie. Seducţia este descoperirea detaliilor interioare. ( artist fashion designer)

……………………

Poţi să te împotriveşti forţei, dar cine se poate apăra de vraja seducţiei? ()

……………………

Floarea este poezia reproducerii. Este exemplul eternei seducţii a vieţii.  ()
………………..
Data viitoare când vei incerca sa seduci pe cineva, nu o face cu vorbitu. Femeile știu mai multe despre cuvinte decât vor ști vreodată bărbații. Iar ele știu cat de puțin pot însemna vorbele astea.”(William Faulkner)
………………..
Iată ce spunea o mare seducătoare, celebra Marilyn Monroe: ”Imperfecțiunea înseamnă frumusețe, nebunia înseamnă geniu și este mai bine să fii absolut ridicolă decat să fii absolut plictisitoare.”
“O femeie deșteaptă știe care sunt limitele sale. O femeie inteligentă știe ca nu are limite.” (Marilyn Monroe)

Vă recomand o carte, alta decât cele din care am ales citatele.

Arta seducției – Robert Greene

Cea mai subtila si eficienta forma de putere si de manipulare sin cate exista, seductia se bazeaza pe un adevar simplu al psihologiei : oamenii sunt fiinte conflictuale, inacpatanate, care, prin natura lor, vor refuza adesea sa actioneze asa cum va doriti. Daca incercati sa ii fortati, ei de vor impotrivi. Veti reusi sa le infrangeti tendinta fireasca de a se opune atingandu-i in punctul cel mai slab, in ceea ce pot controla cel mai putin : setea de placere.

Cei care au ridicat seductia la rang de arta au rasturnat imperii, au castigat alegeri si au inrobit mintile si trupurile unor oameni celebri.

Deveniti expert in folosirea celei mai importante arme a istoriei si convingeti cu subtilitate oamenii sa cedeze in fata vointei dumnevoastra :

– starnindu-le dorintele;
– derutandu-i intr-un mod atragator;
– deturnati-i catre scopurile pe care le urmati;
– incitati-i permanent.

Nr. de pagini : 203
Anul aparitiei : 2016
Autori : Robert Greene, Joost Elffers

………………………….

Jocul citatelor este găzduit de Zina şi pornit împreună cu Ella . Înscrie-ți postarea în tabelul de la Zina. Scrie un comentariu cât de mic la postarea Zinei! Serialul are sloganul ”Click&Comment Monday”.

 

Categories: Citate favorite

11 Responses so far.

 1. Zina spune:

  Admit rolul seducției numai în relațiile de dragoste. În rest, când argumentele logice nu au ecou, se recurge și la arta seducției, dar trezirea la realitate este inerentă.

  Să ai o săptămână așa cum ți-o dorești tu! ♥

  • Mirela spune:

   Desigur, Zina, oarecum e firesc ca noi să gândim așa…Dar unii au aspirații înalte, cuceresc, după cum spuneam și în povestea parfumată, imperii. Noi stăpânim o frumoasă familie, iar asta este mai mult, deseori! 😛
   Însă mi se pare atât de aparte să cunosc totul despre această artă, să știu, să pot înțelege anumite lucruri ce păreau, uneori, cețoase.
   Cunoașterea înseamnă putere și, la un moment dat, avem nevoie de așa ceva. 😉
   Să ai o săptămână așa cum o vrei tu!

 2. Ella spune:

  „Eva are totdeauna naravul ei, seduce!” Hahahahaha … Si noi suntem urmasele Evei! Hahaha …
  Incep sa cred ca ti-a placut tema aleasa de mine ieri, din moment ce nici astazi nu ai lasat-o … sa plece!
  Ieri am uitat sa adaug o melodie la postarea mea!
  Ascult-o, te rog!

  Sa ai o saptamana frumoasa si plina de energie! Cu drag!

  • Mirela spune:

   Mi-a plăcut tema aleasă de tine, și nu doar mie!
   Seducția Evei este un nărav care face viața mai plină de iubire, cred eu! Mai bine sedus, decât lipsit de iubire…Uneori realizez că unii sunt atât de singuri și lipsiți de iubire, singurul lucru bun care poate fi obținut gratis, nu-i așa?! Cred că și ei ar prefera amăgirea, decât singurătatea. Ar rămâne cu niște amintiri. 😉
   O voi asculta cu drag!
   Te îmbrățișez, să ai o săptămână minunată, dragă Ella! 🙂

 3. Suzana spune:

  Seductia continua! 🙂
  Nu am citit cartea si trebuie sa recunosc ca ideea manipularii, sub orice forma s-ar manifesta ea, mi se pare deprimanta. Seductia este o arma foarte puternica, pentru cine stie sa o foloseasca, dar cand te gandesti la scop…

  Foarta interesanta colectia de citate alese. Adevarate lectii de viata!
  Multumesc, draga Mirela! O saptamana minunata sa ai!

 4. seducţia – subiect al atâtor romane ! există mult şi în viaţa reală doar viaţa bate … orice imaginaţie !
  felicitări pentru citatele alese – am ascultat şi melodia aleasă de Ella – îmi place Celine !
  pupic !

 5. Alex spune:

  O temă foarte, foarte interesantă. Atât de frumos expusă prin minunatele citate alese. Seducția – „o formă de putere” – a devenit de-a lungul istoriei o adevărată „artă”, pe care unii reușesc să o cultive atât de bine în relațiile dintre oameni.
  Numai bine și o zi minunată! 🙂

 6. Diana spune:

  Sunt puţin (mai mult) rautacioasa, si scriu: Liiceanu a scris „despre seductie” pentru ca nu poate fi un seducator in adevaratul sens al termenului – a scris mult, inspirat de altii (desigur, puţine „noutati” mai pot oferi azi scriitorii si / sau filosofii) dar n-a spus mare lucru. 🙂

  Imi plac toate citatele pe care le-ai ales, dar cel mai mult imi plac zisele lui W. Rant si W. Faulkner.

  Cu talentul seductiei cred ca oamenii se nasc – nu cred ca poate fi obtinut prin invatare („vrajeala” poate fi invatata, dar nu arta seductiei).

  Zile fericite iti doresc, cu drag.

  • Mirela spune:

   Presupun că ai citit integral cartea…Eu îl admir mult pe domnul Liiceanu și nimeni nu-mi va schimba acest sentiment.
   Am avut ocazia să stăm de vorbă, așa că pot spune că-l cunosc bine.
   Nu, nu sunt de acord cu o așazisă pastișă, sau plagiat, alte stângi ne-au obișnuit cu plagiatul! :))))))))))
   Așa cum nu aprob nici bălăcăreala în care a fost târât cel mai mare scriitor în viață de la noi, respectiv Mircea Cărtărescu, pe care dl. Liiceanu și dl Pleșu îl susțin. Doi oameni care gândesc, mie îmi este de ajuns, plus admirația mea pentru felul în care scrie.
   Dar de aceea sunt prietenii, ca să aibă și păreri contrare!
   Zile fericite îți doresc și eu ție! Cu același drag!

Leave a Reply