BVLGARI sau expresia rafinamentului. Bijoux&parfum

(Un text de Mirela Pete)

BVLGARI, sau expresia rafinamentului inspirat din arta Greciei și Romei antice, contopită firesc în modernitate.

 

Când Sotirios Voulgaris și-a început cariera ca bijutier în Grecia, Corfu (Epirus), cu siguranță nu anticipa că numele său, transformat în ”Bvlgari” (cu ”v” roman) va ajunge o expresie a luxului, bunului gust, o esență a rafinamentului artistic în  producția de bijuterii , ceasuri de lux,  marochinărie de lux, accesorii, hoteluri, diamante  și…  parfumuri. Părăsind Grecia natală și descinzând în Italia prin 1873, Sotirios își schimbă numele în Bulgari, pentru a semăna cu un nume italienesc și ortografiindu-l cu ”v” latin. Primul shop Bvlgari a fost deschis  la Roma, în 1884, pe via Sistina. Combinând cu artă și măiestrie stilul rafinat și simplu al artei antice grecești, cu opulența artistică a Romei antice, Sotirios Bulgari și cei doi fii ai lui, Constantino și Giorgio Bulgari,  deschid o serie de magazine celebre datorită faimoaselor bijuterii de inspirație antică greco-romană. New-York, Paris, Geneva, Monte-Carlo, Milano, Bali, Roma-loc de baștină al brandului, Napoli, Japonia, etc, sunt tot atâtea locații în care magazinele BVLGARI au un succes teribil, devenind și puncte de întâlnire ale  aristocrației și artiștilor, mai cu seamă ai scenei. Bunul gust, prin care metalul prețios și pietrele excepțional șlefuite, înfățișând rafinate piese și măiestrite giuvaieruri, o ofereau publicului avid de frumos, face ca brandul să devină nu doar o afacere prosperă, cât și un loc în care doritorii  se întâlneau cu frumosul, splendoarea, bunul gust, la orice oră din zi sau din noapte, unele shop-uri fiind deschise nonstop. Haideți să recunoștem că nu e suficientă inspirația, e necesară și munca, truda, căutarea perfecțiunii pentru a deveni celebru și cunoscut. Superb este cuvântul aflat pe buzele celor care devin fideli cumpărători ai produselor Bvlgari, produse marcate individual și având o serie proprie fiecare, opere de artă miniaturale care ajung la prețuri fabuloase, fără ca acest lucru să constituie un impediment în calea celor care doresc să înfrumusețeze femeia de lângă ei, să fie purtătorii unui ceas de lux sau să dețină o piesă unică, rară, prețioasă, estetică  și plină de rafinament. Astăzi, brandul BVLGARI este cunoscut prin producția de bijuterii, ceasuri de lux, poșete și alte produse de marochinărie, mătăsuri, ochelari, accesorii și parfumuri. Toate concesionate bunului gust. Combinațiile dintre materiale, tehnici și design inovator, atenția acordată detaliului și ecletismul stilului anticelor podoabe cu modernitatea unui minimalism șocant uneori (!), este exprimat în aproape toate produsele Bvlgari. De aceea eu consider că aceasta este semnătura Casei BVLGARI, personalitatea acestui teribil brand.

Primul parfum Bvlgari este tânăr, brandul hotărând, la mai bine de 100 de ani de prosperă existență, să apară pe piața luxului și cu un parfum! În 1992 apare Bvlgari – Eau Parfumée  Cologne au Thé Vert, în varianta feminină și masculină, un parfum care completează perfect ceea ce o bijuterie frumoasă realizează, odată atașată persoanei tale. Parfumul este proaspăt, senzațional prin îmbinarea stranie între clasic și nou, asemeni bijuteriilor semnate Bvlgari! Este armonia perfectă dintre clasicism și modernism, exprimată  printr-o senzație olfactivă. Parfumul devine lider mondial pe piața de profil, după ce se lansase ca parfum de nișă. Este  fermecător si temperamental, este  italian prin excelență. Este Bvlgari!

Marca de parfumuri BVLGARI BLV, odată apreciată la balul de deschidere al aromelor luxoase și fidelă semnăturii cu care și-a obișnuit clientela, vine rapid și sigur cu o serie de…serii parfumate!  Bvlgari-Eau Parfumee au The Rouge, Bvlgari Blv și Bvlgari Blv Notte, Bvlgari Jasmin Noir, etc.

Omnia, o revelație care ajunge cu  rapiditate în topul preferințelor, surclasând aromele franțuzești ale momentului, aromatizează piața parfumurilor cu Bvlgari –  Omnia, Omnia Crystalline, Omnia Amethyst și Omnia Green Jade, acesta fiind cel mai nou lansat.

Se experimentează în continuare, frumos și tenace, astfel că Bvlgari Pour Femme e o experiență olfactivă absolut nouă, în timp ce Bvlgari Essentielle și Bvlgari Voile de Jasmin sunt destinate romanticelor fete și femei frumoase!

Și domnii au la dispoziție parfumuri create în spiritul și cultul pentru frumos, atât ca aromă, cât și ca design tipic italian, adică de foarte bun gust. Bvlgari Aqua Marine și Aqua Pour Homme, cu design pur și nobil, personalizează în stil ”Bvlgari” orice bărbat doritor de parfum fin. Bvlgari Black și Blv Notte Pour Homme e o gamă întregită cu esențe speciale. Clasic este Bvlgari Pour Homme, e perfect și recomndat celor care poartă clasic și în vestimentație.

Această scurtă trecere în revistă nu poate defini complet brandul Bvlgari. Nici măcar brandul de parfumuri Bvlgari. Adevărul este că ar trebui să comentez fiecare parfum în parte și fiecare serie de bijuterii, ceea ce ar însemna să scriu un roman Bvlgari. Nu mi-ar displăcea! Mă rezum la două esențe, pe care le folosesc și le ador! Italia are un farmec aparte și cu toată dragostea mea pentru Franța, voi recunoște întotdeauna că designerii italieni stăpânesc mai bine simțul măsurii, atât în arome, cât și în designul de produs. Ceea ce nu este puțin, dimpotrivă. Stilul italienesc în orfevrărie, bijuterie, design vestimentar, parfumerie și design de parfum (flacon, ambalaj) este inegalabil ca formă și simplitate aristocratică.

OMNIA. Totalitatea operelor unui autor reunite într-o ediție, spune Dex-ul. Mai mult nu comentez , numele, ca și produsul și flaconul, spune aproape tot despre acest parfum de înaltă clasă.

Bvlgari – Omnia Crystalline. Un parfum făcut să fie iubit. Apreciat. Să te înnobileze. Să-l dorești. Să vrei să cunoști mai mult despre o operă aproape completă, semnată Bvlgari. Conceput cu grație pentru a sublinia grația celei care îl poartă. Luminos și feminin, este parfumul adus din seninul cerului elen, îmbinat cu soarele unei dimineți romane de primăvară…printre coloane albe și fără cusur. Delicat dar putrernic prin amprenta și amintirea pe care o lasă ca prețioasă semnătură. Un parfum suficient de lemnos pentru a fi sonor, suficient  șlefuit ca să semene cu un cristal perfect, îmbinând pacea lemnului de măslin, a frunzelor de măslin, a lemnului și frunzelor de bambus cu amețitoarea frumusețe a florilor de lotus, aromate și aproape comestibile, așternute delicat pe o bază de lemn de Balsa și măslin. Făcut să te facă fericită!

Bvlgari – Pour Femme. Conceput ca un tribut adus feminității, debutează cu un buchet floral impetuos și tandru, pentru că trandafirii însoriți s-au combinat, fără să țină cont de anotimpuri, cu violetele de pădure! Notele lemnoase întregesc acest debut plin de lumină și iubire, făcându-l enigmatic și extrem de feminin. O licoare asemănătoare cu zmeura îi întregește bogăția de arome, iar ambra și moscul stabilizează absolut sublim acest amestec angelic, declinându-l ușor către o pantă ceva mai primejdioasă, pentru că e făcut să te prindă în mreje, apoi să te cuprindă ca să-i devii sclav… benevol. Fii Bvlgari. Pour femme!

Noi știm să luăm exemplu de la acești oameni, care au venit din Grecia ,au ajuns în Italia, au luat totul de la zero, au creat și au muncit pentru a ajunge ceea ce au ajuns?! Chiar și pe timp de criză. Să ne gândim la asta.

Invitații mei: Aurora, Vania , Gabi, primadona25 ,Vania, Carmen, Buimacii, Umograf,  Caius, Silavaracald, -X-, Ana unui alt Preludiu,   Cristian Lisandru,Geanina LisandruBlog cu Atitudine, GrişkaBunatati simple, Gabriela, Cristian Dima , Teo Negură, Andi Bob, Supravietuitor, Carmen Negoiță, Ioan Usca Vania, Cati, Cella,Gabriela Elena, Theodora, Elisa, Ziarul, Gabriela Elena, Georgiana, Gina, Zinna, se-cret , și cine mai dorește! 

Articole create 910

71 de comentarii la „BVLGARI sau expresia rafinamentului. Bijoux&parfum

  1. Cu cea mai mare placere! Vizam demult parfumurile Bvlgari, dar am dorit sa ma imformez si sa sintetizez cat mai bine marele concern al luxului! O noapte parfumata!

 1. aaa…
  ce colier mirific!!!
  am să-l iau la admirat, perlele le pun în scoici şi scoicile sărutate… în oceane:)
  acolo-i locul perlelor, las’ că pun de cultură în colier
  mai vin după cetermin, noaptea asta-s la mal, în nisip pînă-n glzne
  am o vorbă cu valurile
  şi o rochie albastră de mătase
  pup, merci!!!

  1. Ba chiar sa faci glume!
   Ai colierul doar pentru tine!
   Glume sa faci, te rog, glumele sunt ok intotdeauna!
   Noapte buuuuuna!!!

 2. Recomand cu toata increderea Bvlgari – Pour Femme. Mirosul acestui parfum chiar inspira incredere. Te face sa te simti ‘cea mai cea’ …
  Mi-a mai ramas foarte putin pe fundul flaconului.

  Calatorind printre rindurile acestui minunat blog ma intrebam la ce receptii si evenimente trebuie sa ia parte o femeie pentru a-si pune astfel de bijuterii?

  1. E lux, dar e susținut de ARTĂ adevărată, așa că și noi, oamenii de rând, ne putem bucura de el, măcar privindu-l! Ca și un tablou de Van Gogh….pe care nu-l putem cumpăra, dar îl putem admira!
   Mulțumesc Belle, pentru aprecieri și urări, seară frumoasă!
   PBADEMS!

 3. Lux, lux, lux …
  Stima de sine concretizata-ntr-un purpuriu de texte …
  Putem face abstractie de ”oglinda” apropiatilor, in care uneori ne reflectam rafinamentul atunci cand ne innobilam cu astfel de parfumuri – monitorul pe care sunt afisate postarile, e suficient ! 🙂

  1. Ma gandeam ieri la articolele tale, care au cam lispit in ultima vreme!
   Da, putem face abstractie. daca mireasma razbatoare din virtualul creator de astfel de senzatii, de obicei reale e suficient, insemna ca nu e inutil ce fac eu aici! 🙂

  1. Da, Bele, că unii habar nu au ca acești oameni care au muncit cu râvnă pentru a deveni celebri și bogați, fac și acte de caritate!
   O zi cât sepoate de bună! PBSDEMS!

 4. Buna dimineata!
  Cata frumusete si lux. Frumos gestul celor de la Bvlgari, de Liz Taylor stiam ca este foarte generoasa, are si de unde. Ar avea si ai nostri, dar nu le pasa. Asa-i la noi. Felicitari, imi plac mai mult decat alte bijuterii de lux. Parfumurile sunt super, am avut Voile de Jasmin si e foarte bun, adica mami a a vut dar il foloseam eu.
  O zi cat se poate de bună si frumoasa pentru dvs si familie! 😛

  1. Andreea, ești raza de lumină care apare aici când am nevoie! Bucură-te de miresme, de viață, de sănătate și tinerețe! Bucură-te de lux atunci când îl ai, mai lasă textele unora, care nu mai suportă decât să se vaiete! Scuze, dar m-am săturat de văicăreala UNOR inși care nu mai suportă, dragă, să se vorbească decât de crize și isterii!
   Noroc cu tine și cu cei care nu au absolut nici o vină că admiră arta și luxul!, o zi bună!

  1. Știam că ești fană, și eu sunt!Fără LUX și fără informații despre lumea luxului artistic, am fi mai săraci. Mereu am spus că nu contează să cumperi, contează să admiri! Iar parfumul nu e atât de scump, se poate cumpăra odată pe an! Să fim noi sănătoși!

 5. mirela,
  să ştii că şi motanii apreciază parfumurile, bijuteriile
  şi aceste informaţii cuprinzătoare

  acum miroase şi străluceşte atât de bine
  la tine pe blog
  că nu mai voiesc să plec

  bvlgari
  pour les chats
  chanceuses

  1. Ești un dulce, normal că motanii iubesc luxul, e o stare perfectă pentru ei! Te rog să stai cât dorești, Serafina e chiar aici și toarce drăgălaș! Zi fericită, Lucky! 😛

 6. Draga Mirela,ce as putea spune cand citesc aceste povesti despre parfumuri si bijuterii?Nimic,nu ma pricep deloc.Cred ca mi-ar placea ultima aparitie Omnia Green Jade sau oricare dintre parfumuri.Bijuteriile cred ca sunt potrivite acelor femei frumoase pe care le vedem in filme.
  Salutari Enyei si Serafinei de la mine si pisici!

  1. Ma bucur sa ofer informatii despre o lume frumoasa. pe care o putem avea candva, dar mai ales ma bucur sa povestesc in felul acesta, poate chiar atragator, despre lucrurile cu adevarat frumoase!

  1. Și parfumul te salută pe tine, chiar dacă La maison D Hermes se pare că așteptă la rând! Seară frumoasă vouă! 🙂

 7. Buna, Mirela!
  Nicodata n-am stiut ca Bvlgari proveneau dintr-o saraca familie de greci! Imigranti…Pai vezi, asta trebuie publicat acum, de ce ai puteau, intr-o vreme cand stiu cum se traia in Grecia, nici acuma nu-i grozav! ? Pentru ca erau tenace, iar italienii i-au primit si i-au asimilat. Si uite ce lucruri frumoase au realizat. Si scumpe, dar ce conteaza, doar nici van Gogh nu-mi cumpar, dar il pot admira! O seara perfecta, Mirela. Salutari celor doi drag ai tai, tot cu drag! 🙂

  1. A., asta și vreau, pe lângă reeditarea aticolelor despre parfum. 🙂
   Apropo, un Omnia, e pe la 350 lei, așa că nu-i o avere! Te-am pupat azi am ședință de spa, mersi de urări, ți le întorc însutit! 😉

 8. Da chiar te pricepi de minune sa vorbesti despre parfumuri, Mirela, ai harul asta, esti si documentata, de multe ori imi pare, citindu-te, ca rasfoiesc o revista de specialitate, o cronica romantata a celor mai fine mirosuri, brand-uri, din care picura cu o caldura sufleteasca ce se simte de departe o ploaie de recomandari 🙂 Iti multumesc!

  1. Teo, îți sunt chiar recunoscătoare pentru frumoasele cuvinte. Eu sunt mândră că folosesc propriile cuvinte, expresii și cunoștințe, dobândite în urma studiilor pe care le-am făcut pe cont propriu, despe tot ce ține de parfum!
   Uite, un chimist arab, Al-Kindi (Alkindus), a scris, în secolul al nouălea, o carte despre parfumuri, denumită „Cartea Chemist a parfumurilor și distilării”. Aceasta conține peste o sută de rețete pentru uleiuri aromate, balsamuri, ape aromatice și înlocuitori sau imitații de medicamente scumpe.
   Așa ă pot și eu, în sec al XXI-lea să scriu o carte și va apărea!
   O seară parfumată, Teo! 🙂

  1. Mihai, m-ai dat gata cu comentariul acesta! Dacă nu ți-ai pus drept de autor, poate ți-l răpesc (comentariul)! Mulțumesc! 😉

 9. Articolul tau m-a facut sa ma duc la vitrina în care colectionez miniaturi- parfum. Am scos colectia Bvlgari si mi-am amintit cu drag ca am cumparat-o la Duty-free în avion, spre Egipt, acum…cinci ani. Le-am mirosit din nou… nu, nu ma regasesc…De aceea nici nu am cumparat vreodata o sticla normala de parfum Bvlgari. Omnia, sticluta de chihlimbar, ar intra poate în discutie, dar…
  Din punct de vedere al bijuteriilor si posetelor, as spune ca as avea saptamânal ceva de ales 🙂 daca banii ar fi mult mai usor de câstigat :))
  O seara minunata Mirela! Apreciez mult munca pe care ai investit-o în scrierea articolului!

  1. Carmen, vreau la colecția ta miniaturală, vreau la tine! (joke). Știu că ești o femeie frumoasă, elegantă, bine coafată, machiată cu mult gust și excelent parfumată. Unei doamne ca tine mărturiesc că i se potrivesc alt gen de parfumuri, spun asta cu toată convingerea., iar Gucci (Gucci) si Wanted (Helena Rubinstein) , despre care mi-ai vorbit chiar tu, sunt făcute special pentru tine!
   Mulțumesc Carmen, ador femeile îngrilite, atente , iar unde locuiești tu e chiar mai ușor de obținut asta. O zi frumoasă!

 10. Asta e deja huzur. O asa descriere, rar intalnesti. Asta denota o pasiune extraordinara pentru acest domeniu. Eu nu o am, ai vazut asta deja , si de aceea cred ca mai iau si tepe 🙂
  Cum ajung la serviciu intru pe mess si sorbim cafeaua impreuna. Te astept, pun deja ibricul la fiert.

  1. Un huzur pe care îl putem degusta pe gratis! 🙂
   E pasiune, dar am și ”nas” și talent. Uite că mă laud, dacă am cu ce! Zi și tu, n-am dreptul?! Îmi plac parfumurile, mă parfumez bine, cu gust și vreau să vă ofer și vouă câte ceva, sau, de ce nu, să aflu pasiunile voastre aromate!
   Dragă Cati, vin imediat la cafea! Întreabă-mă, aș fi în stare să studiez zile în șir personalitatea ta, pentru a-ți recomanda exact parfumul care ți se potrivește! Vin! Pupici lui Coco! 🙂

  2. Nu stiam acest articol, esti un adevarat erudit, clar! O scriere perfect documentata si fermecatoare in acelasi timp😍

  3. Citesc mult și rețin ce-mi place. Am și păreri personale, evident! Abia aștept să stăm de vorbă amândouă, sigur nu te vei plictisi, și nici eu! 🙂

  1. Gina, s-a implinit ceea ce mi-ai dorit! Am folosit doua parfumuri diferite, intr-o doza de 40 respectiv 60 % si a iesit o noua aroma, absolut senzationala! E un nou parfum! 😉
   Sa ai o dupa amiaza plina de incantare! 🙂

 11. Multumesc pentru invitatie, Mirela.Am ajuns cam tarziu din motive…administrative.
  Am mirosit, am admirat, am vizionat clipul cu reclama si am avut placerea de a asculta o melodie minunata pe care sper s-o folosesc cand voi mai face un videoclip.
  Arta si frumusete pentru care iti multumesc.
  O seara linistita si un weekend minunat!

  1. Gabi, tu niciodata nu esti in intaraziere, pentru ca prietenii adevarati sunt bineveniti oricand!
   Te atept cu detalii despre videoclip. Am fost teribil de ocupata, altfel intram pe mail sa vorbesc ceva cu tine. Poate am timp maine, ca vreau sa-ti propun ceva.
   Weekend minunat si frumos! 🙂

  1. Giorgi, iti spun un secret, daca vei cumpara ceva folositor, sa zicem un baton corector cu maxim 19 lei de la Sephora, vanzatoarea iti da ce mostra de parfum vrei, in fiola si cu cutiuta! Mie mi-a dat Miss Dior Cherie! Merita si meriti! Weekend frumos! 🙂

 12. Pingback: Caietul | Ana Usca
 13. Numele nu îmi prea place, Bvulgari… îmi sună când a vulgar, când a războinic 🙂
  La mine e foarte simplu, aveam un singur parfum preferat și nu se mai fabrică. Acum mi-e (aproape) indiferent cum miros. Aproape mi-am pierdut și reflexul de a mă parfuma, mă rezum de cele mai multe ori la deostick-ul cu orhidee de după baie sau duș.
  Adevărul e că se pierde mult din poezia senzualității fără parfum.
  Aștept să mă îndrăgostesc, poate îmi vor reveni reflexele feminității 🙂
  Seară senină

  1. Andi, chiar asa este, deoarece originalul numelui e grecesc, Sotirios Voulgaris, venind de la „vulgar”! Numele grecesti nu sunt prea atragatoare, de fapt nici limba greaca nu este o limba placuta, parerea mea. Ma bucur ca l-au italienizat, devenind Bulgari.Sper sa te indragosteti cat mai repede si sa fii iubita, impreuna cu parfumul pe care-l vei purta. As fi curioasa ce parfum preferai si acum nu se mai fabrica, am si eu o nostalgie. Parfumeaza-te, indragosteste-te! 🙂

 14. Ai primit fw-ul meu? Mai nu se poate, aia ce trimite in toata blogosfera mailuri sa o citim in kk ala de cleme, e bolnava rau! a dat paranoia in ea.O sa iau eu masuri, ca de cand a dayt iama-n blogul tau, a copiat, apoi a plecat ca sa scoata roadele din ce-a invatat acilea, dar nu merge asa, mai nu! Facem ceva!
  In rest, numai bine!

  1. Nu voi lua nicio măsură, o disprețuiesc, mi-a spus Ocravian Tudor C.(tu-l știi), că a scris acolo un comentariu și i l-au editat. Ba mai mult, a răspuns pe blogul ei, atunci când nu se dă-n stambă cu vreun blogger bărbat! :)))))
   Zice că e fost scris de o femeie. Normal, bărbații nu-i fac ei nasoale, doar o iubesc toți, dar numai pe mess!
   E o urârtă, mi-e milă de ea. 😀

 15. Pingback: Si totusi… «
 16. Ce articol bun.
  Am citit toate articolele pe care le-ati scris, de la primul la ultimul.
  Va intreb de ce nu publicati ce scrieti?adica in ziare, nu numai aici.
  Ar fi bine, ca am vazut articole saracute si ieftine in foicele pe net. Vad ca au mai fost comentarii de-astea, de aceea imi permit.
  Multumesc, va mai citesc.

  1. Buna seara!
   Nu am de gand sa public in reviste sau ziare, dar am de gand sa scot o carte mai altfel despre parfumuri si o voi face. Un gen de hibrid intre ce trebuie stiut despre parfum si cele mai potrivite parfumuri pentru fiecare dintre noi. Sper ca va fi un succes! Multumesc pentru aprecieri! Seara buna! 🙂

 17. Parfumuri Bvlgari

  Fondatorul casei, Sotirio Bulgari, a trait in Grecia, in orasul natal Paramythia, acesta a lucrat ca bijutier. El a parasit orasul natal în 1877 mutandu-se la Corfu, iar mai târziu la Neapole. S-a mutat la Roma in 1881 si a inceput propria companie in 1884.
  Designerul Bvlgari are 29 de parfumuri in baza noastra de parfumuri. Cele mai vechi provin din editiile 1992 si cele mai noi din 2009. Aromele Bvlgari sunt facute in asociere cu parfumierii Jacques Cavallier, Annick Menardo, Alberto Morillas, Jean-Claude Ellena, Sophia Grojsman, Beatrice Piquet, Olivier Polge, Carlos Benaim, Sophie Labbe si Nathalie Lorson

 18. Din categoria…”stiati ca…” 🙂
  Imperiul Bvlgari a fost cladit de catre Sotirio Bvlgari, un emigrant grec in Italia anului 1879. Provenind dintr-o familie de argintari din satul Epirus, acesta avea sa puna bazele uneia dintre cele mai renumite companii din industria luxului din lume.

  Sotirio Bvlgari si-a deschis primul magazin la Roma, in 1894. Cativa ani mai tarziu, in 1905, acesta a ales o alta locatie pe Via Condotti no.10 si care se numea „Magazin de curiozitati si antichitati”, avand numele inspirat din romanul lui Charles Dickens. In aceeasi perioada, Sotirio si-a diversificat activitatea, marind colectia de bijuterii si extinzandu-si reteaua de magazine, mai ales in statiuni frecventate de oameni bogati, asa cum este St. Moritz. Ulterior, a decis sa-si perfectioneze arta bijuteriilor si a argintariei, astfel incat s-a concentrat asupra magazinului din Roma.

  ACCENTUL PE BIJUTERII. Cei doi fii ai lui Sotirio au preluat de la acesta mestesugul bijuteriilor, iar in 1934 au preluat afacerea, dupa moartea fondatorului. Magazinul din Via Condotti a fost redecorat, in 1934, ajungand sa fie emblema negotului italian, fiind prezentat in Enciclopedia Treccani, cea mai importanta din Italia. Perioada postbelica a avut o importanta deosebita pentru Bvlgari, colectiile de inspiratie greceasca si romana, respectiv din renascentismul italian s-au bucurat de un real succes.

  EXPANSIUNEA INTERNATIONALA. In anii ’70, Bvlgari si-a inceput expansiunea internationala, deschizand magazine in New York, Paris, Geneva si Monte Carlo, ajungand la peste 155 de magazine. Bvlgari si-a diversificat si linia de produse. In 1977, primul ceas, Bvlgari-Bvlgari, a fost cel mai mare succes al casei. La inceputul anilor ’90, Bvlgari a continuat diversificarea liniilor. Iar de curand, Bvlgari a intrat si pe segmentul accesoriilor din piele, cu rezultate pozitive, in special pe piata asiatica.

  1. Multumesc pentru informatii si adresa site-ului este foarte buna pentru doritorii de parfum online. Seara buna! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus