15 iunie, 2010

De ce Enya? Starul invizil…Doamna de Argint…Să vedem, e  o avanpremieră la cadoul pe care Enya mea îl va primi de ziua ei, în curând. Știu că îi va plăcea și am speranța că și vouă. Enya trebuie percepută ca un clasic al muzicii, nu mai este de domeniul muzicii încadrabilă în  curentul ”new age” sau alte curente muzicale, la care poate aspira orice artist talentat. E altfel! Aparține spațiului celtic, dar muzica ei a devenit clasică.

 

Enya (Orinoco flow)

…Poate pentru că artista irlandeză Enya (născută Eithne Patricia Ní Bhraonáin) în 17 mai, 1961, în Gweedore (Gaoth Dobhair în irlandeză) un mic orăşel din comitatul Donegal, situat în nord-vestul Irlandei, nu a făcut niciodată vreun turneu muzical, acest lucru neîmpidicând-o să fie una din cele mai apreciate, cunoscute, originale și respectate vedete din lume.(și a 9-a pe lista vânzărilor de albume). Albumele ei reuşesc să fie vândute în zeci de milioane de exemplare, în tăcere, fără ca artista să fi făcut vreun turneu live în cariera ei, după cum aminteam mai sus. Din cauza acestei abilităţi, un mare om de afaceri a denumit ”fenomenul„ ca  Enyanomics !

Enya – WILD CHILD, ascultați aici, și urmăriți videoclipul WILD CHILD creat de Gabi, experta noatră din blogolume, căreia îi mulțumim încă odată!

…și poate pentru că frumusețea,  liniștea și calmul muzicii ei vin după cele mai obositoare și arzătoare căutări, acele căutări specifice adevăraților artiști, care se izolează de lume pentru a arde în tăcere, până când sunt ei înșiși suficient de fericiți pentru a dărui, prin arta lor, fericire

Enya, albumul Shepherd Moons

….și pentru că Enya , după ce a învătat saxofonul și pianul, a hotărât să folosească doar vocea ei, în multiple straturi (până la 500), peste sintetizator, instrument la care tot ea cântă, care realizează sunetele divine, stranii și celeste, alături de câteva instrumente acustice, pian și câteva instrumente tradiționale, când e cazul…

…și pentru că Enya nu face caz de talentul ei, nu face vâlvă, nu se expune, nu confundă viața privată cu cariera muzicală, nu are nevoie de campanii de pomovare sonore pentru a fi iubită, apreciată, ascultată și…unică! E altfel!

…și pentru că Enya e  elegantă, fără a fi emblema vreunei case de modă sforăitoare, super-trendy sau provocatoare! Are propriu stil, de un rafinament princiar! Enya e ea însăși și de aceea, toate cele care încearcă să-i imite vocea sau stilul, cad în ridicol, devenind penibile…pentru că Enya nu face caz nici de averea ei, nici de castelul în care locuiește, nici de succesul enorm pe care îl are cu fiecare piesă sau album lansat…nici de faptul că, în afara textelor create de Roma Ryan și de colaborarea cu Nicky Ryan, răspunzător de producerea albumelor, face totul singură, cu ARTĂ.

Enya, Doamna de Argint

…și pentru că Enya cântă în stilul ENYA (nu, nu este new age, chiar dacă pentru New Age a luat numeroasele premii Grammy!), cântă în nu mai puțin de 7-9  limbi, printre care engleza,  irlandeza, latina, spaniola, franceza, japoneza, gaelica veche, o limbă stranie, inventată de ea, numită Loxian, două limbi inventate de  Tolkien, Quenya și  Sindarină, Tolkien fiind unul din scriitorii preferați, dovadă că a compus și cântat muzica din Lord of the Ring, fiind nominalizată la Oscar…

…și pentru că Enya locuiește, din 1997, în castelul Manderley (stil victorian), din Killiney, Dublin. În trecut se numea Ayesha, denumirea ulterioară fiind dată de Enya însăşi, după reşedinţa ficţională a lui Maxim de Winter, din romanul ) lui Daphne du Maurier şi filmul ei favorit, alb-negru, Rebecca. Este vecină cu solistul  Bono(U2), care  are  reședința  în apropiere…

…și pentru că Enya e senină, nu se ceartă, nu se afișează aiurea în public, nu strigă, nu bârfește, nu face caz de admiratorii ei (chiar dacă a avut destule probleme cu fanaticii care îi escaladează reședința) și are o carieră de invidiat. În anul 2006, artista ajunge pe locul 3 în clasamentul celor mai bogaţi oameni din showbiz-ul britanic. Clasamentul este realizat de celebra revistă Sunday Times. Ceea ce tot succes se cheamă.

…și poate pentru că Enya îi preferă pe Mozart și Sergei Rachmaninoff, iar hobby-urile ei includ vizionarea de filme romantice alb-negru, pictatul şi colecţionarea de opere de artă.

Killiney castle, reședința Enyei.

Și SIGUR pentru că Enya adoră pisicile. Într-un interviu publicat în1988, când a fost întrebată despre animalele de casă, ea a răspuns: „Am o pisică. O ador! Iubesc pisicile; odată am avut 12. Eram în extaz. Toate stăteau întinse la soare şi apoi se căţărau până la gâtul meu. Acum a rămas cea pe care o ador și azi.”

…Și SIGUR pentru că Enya compune o muzică influenţată de muzica tradiţională irlandeză, celtică şi clasică.

Enya reprezintă un parteneriat între trei persoane: Enya – ea însăşi, care compune şi interpretează  muzica, Nicky Ryan, care produce albumele şi Roma Ryan, care scrie versurile în limbi diferite, cu excepţia galezei, în care Enya  însăşi scrie versurile, și Loxian, limba inventată de Enya și Roma. Enya cântă la toate instrumentele, susținând și partitura vocală, pe straturi. Deşi există anumite fragmente în care instrumentele acustice se fac auzite,  aproape toate sunetele din piesele artistei sunt create la sintetizator. Amprenta muzicală este realizată prin stratificarea vocii de până la 80 de ori. Ea a declarat, într-un interviu, că o dată și-a suprapus vocea de aproximativ 500 de ori.(sursa wiki).  Enya a cântat melodii scrise, de asemenea, în întregime sau parţial în galeză şi limbile create de J.R.R. Tolkien, Quenya și  Sindarină. Enya a compus cântece inspirate din Stăpânul Inelelor, de J.R.R. Tolkien , inclusiv din 1991 cu piesa „Lothlórien” (instrumental, pe albumul Shepherd Moons), din 2001 cu piesa „May It Be” (cântată în engleză şi Quenya), şi „Aníron” (în Sindarină)- ultimele două apar şi pe coloana sonoră a filmului Stăpânul Inelelor – Frăţia Inelului, regizat de Peter Jackson.

…și pentru că cinefilii își pot aminti melodia de pe coloana sonoră a filmului Sweet November(Idila de noiembrie).Melodia Only time a rămas cel mai mare hit al artistei în Statele Unite ale Americii, atingând poziția a 10 a în topul Billboard Hot 100.Melodia a mai facut parte de pe coloana sonoră a serialului Third Watch.

…și pentru că Enya e frumoasă, senină, inspirată, talentată, stranie, perfecționistă, originală…Enya a dat spectacole în direct la mai multe emisiuni de televiziune, participă la evenimente şi ceremonii, a cântat la diverse gale, la Vatican, de Crăciun, la reședința prințului de Monaco,etc.  Acum, la 49 de ani, Enya a declarat ca ar fi încântată să facă un mare turneu muzical!  Îi dorim succes! Să o ascultăm…

Albume:

Enya (1987)

Watermark (1988z

Shepherd Moons (1991)

The Celts (1992)

The Memory of Trees (1995)

Paint the Sky with Stars (1997)

A Day Without Rain (2000)

Amarantine (2005)

And Winter Came… (2008)

The Very Best Of Enya (2009)

 

AICI GĂSIȚI VIDEOCLIPURILE ENYEI, MULT MAI

FIDEL REDATE!

(dă click pe rând!Așteaptă două secunde după ce apeși pe butonu V din stânga, de pe situl Enyei, la fiecare melodie, te vei bucura! E o săgeată care deschide, spre dreapta, fiecare videoclip de o calitate ireproșabilă)!  😛

Deoarece pe site-ul oficial al Enyei nu sunt trecute toate piesele, ar fi imposibil, voi posta câteva din creațiile de excepție ale Enyei, majoritatea făcând parte din soundtrack-uri, piese mai puțin cunoscute.

The Sun in the Stream, o piesă de o rară frumusețe, și încep cu ea deoarece lumea tinde să-i atribuie altei soliste acestă piesă INSTRUMENTALĂ compusă de Enya, interpretată de Enya, inclusă pe albumul THE CELTS semnat ENYA!

The Sun in the Stream by Enya

AFER VENTUS

ENYA LIVE!

 


ENYA LIVE!


Later edit: la cererea unui cititor al blogului, atașez aici cel mai recent album al Enyei, o compilație de 18 cântece, plus 13 video cu cele mai frumoase melodii, un album excepțional, cu un sunet și o imagine fără cusur, apărut în 2009. Ar fi bine să îl aveți, e de o calitate ireproșabilă, ca tot ceea ce face Enya. E superb!

Very Best of Enya, compilație, 2009.

Categories: Diverse

79 Responses so far.

 1. keltghost spune:

  Adevărul ăsta e, că irlandezii au ceva al lor 🙂

  • mirela spune:

   Multumesc Keltghost, irlandezii au ceva ca un filon de aur, nu fac nimic la intamplare si poate, in Aldebaran, cea mai luminoasa stea din constelatia taurului, piesa omonima a Enyei de pe The Celts, e chiar staua de pe care celtii au venit pe Pamant si asta e mai mult decat o leganda. Cine poate stii?!
   Multumesc frumos pentru comentariu! O zi cat se poate de buna si frumoasa! 😛

 2. […] am aflat ca printul Nicolae, primul nepot al MS Regelui Mihai, a primit titlul de Alteta Regala si este oficial mostenitor al tronului. Chibitii si comunistoizii, ca altfel nu am cum sa le […]

 3. […] ce parte. Altfel spus, “dura lex, sed lex” (Cu LEGEA, nu te joci!). În timp, prin utilizarea armonioasă, înţeleaptă şi durabilă  a bogăţiilor naturale, ne vom redresa economic, şi ne vom lua […]

 4. primadona25 spune:

  Foarte placuta aceasta muzica. De unde ai stiut ca imi place?
  Multumesc de frumoasa zi oferita.

  • mirela spune:

   Iti doresc sa fie si mai frumoasa cu fiecare noua melodie ascultata si iti multumesc ca treci pe la mine, draga primadona! O zi frumoasa de tot! 😛

 5. […] Muzica Enyei și Enya muzicii from → fotografii, lecturi ← Panoplia cu pisici Un comentariu leave one → […]

 6. A.Matei spune:

  Cred ca este cea mai buna muzica de acest gen. Dupa muzica clasica, intra in preferintele mele de top.
  FELICITARI!
  Ei, nici nu ma asteptam ca tie, fiicei tale, voua 😉 sa va placa altceva decat calitatea in ARTA, cu atat mai mult in muzica.
  Sun in the stream si May it Be sunt epocale!
  Vacanta frumoasa, bogata, plina de bucurii zilnice! 🙂

  • mirela spune:

   Nici eu nu ma asteptam ca tie sa iti placa altceva decat muzica clasica si Enya, plus cele cateva genuri pe care le stiu ca preferate (jazz!).
   O zi minunata! 🙂

 7. Mihai spune:

  un articol de nota 10 cu plus.multam ca m-ai trecut in blogroll.
  Zi buna!

 8. Andreea spune:

  Muzica artistei irlandeze ENYA ma incanta zilnic. Mi-am pus si un wallpaper cu ea si imi pun muzica ei la casti, pe strada, acasa, de cate ori am nevoie de relaxare si incantare. E superba muzica Enyei.
  E cea mai mare artista irlandeza si una din cele mai mari din lume.
  Felicitari pentru acest post! Extraordinare videoclipurile din de pe saitul personal al Enyei, acelea la care ati pus linkuri, pacat ca nu se pot copia. dar bine ca le am, am pus boockmarks.
  Va doresc o zi frumoasa si vacanta placuta, o pup pe Enya! 😛

  • mirela spune:

   Si eu am gasit cateva wallpaper-uri foarte frumoase cu Enya. Cat despre muzica, e foarte buna si ca chilout, de fundal, dar si ca incantare spiritual-artistica pur si simplu!
   Te pupam, vacanta foarte frumoasa iti dorim! 😛

 9. […] ORIANDA (flashback-uri); GABI (picturile lui Winston Churchill); OTTILIA ARDELEANU (iunie torid); MIRELA PETE (muzica Enyei…); WORLD OF SOLITAIRE (iluzie); IOAN USCA (zi toridă); CRISTIAN DIMA (dialoguri […]

 10. Sper, sa nu gresesc daca, in loc de comentariu, voi spune lapidar :”Sub Zodia Enyei!” Felicitarea, va sosi pe 20 iunie, cand se cuvine!
  Multumesc pentru ping!
  Gestul tau, este cu totul, special!

  • mirela spune:

   Ce frumos sună: Sub zodia Enyei!
   Atât de fericită și încă un pic să fie, ca marea Enya, și eu voi fi infinit mulțumită și bucuroasă pentru ea! 😛
   Mulțumiri. 🙂

 11. lucky motanul spune:

  am vrut să ascult aci la tine muzica enyei
  să dau click pe butoanele fermecate
  să mă învălui în perdelele diafane ale basmului său muzical
  însă nu am putut din cauza zgomotelor lumii profane
  vacarmul vuvuzelelor din parlament şi de pe stadioane
  m-a alungat o clipă din visarea curentă
  dar ştii ce am să fac, mirela, ştii ce am să fac?
  când s-o aşterne liniştea peste lume
  mă întorc la palantirul blogului tău
  pornesc pe rând butoanele şi las sunetele să mă inunde
  până când am să văd şi am să aud totul
  cu simţuri monstruoase de zeu felin
  apoi voi pluti o vreme deasupra lumii albastre
  înainte să mă prăbuşesc precum un înger rănit
  într-o insulă oarecare din caraibe
  sau poate chiar în curtea bunicii erendira

  • mirela spune:

   Lucky poet motan sublim de … norocos, pentru ca esti talentat si frumos si bun! Da. Asa voi face si eu. Astept…sau dau sonorul cat pot de tare! Sa vezi, Lucky, cat de PERFECT suna muzica Enyei, chiar daca e data incredibil de tare! Asta se cheama PERFECTIUNE! Nimic nu deranjeaza, nu este nimic strident, nimic nu e fals, totul e ARMONIE!
   De aceea ne place ENYA!
   Te imbratisez, motanul meu preferat! 😛

 12. g1b2i3 spune:

  Draga Mirela, iti multumesc mult.Pentru (stii tu ce) si pentru Enya.Nu stiam prea multe despre ea si nici nu-i cunosc decat putine melodii.Am mai colectioant din cele postate de tine, acum voi trece in revista cele de aici. 🙂
  Ca sa fiu sigura ca nu-mi scapa niciuna, le voi adauga pe toate la favorite
  .
  Pentru ca-i plac pisicile, cu atat mai mult o apreciez pe Enya.
  Iti doresc o seara racoroasa!
  Salutari Enyei si Serafinei!

  • mirela spune:

   Multumesc , Gabi, am transmis salutarile! Serafina chiar sufera de caldura, o periem zilnic si ii dam blanita cu apa, mereu. Sa asculti pe site, sunt exceptionale inregstrarile, si videoclipurile sunt deosebite. Imi plac mai mult cele mai putin cunoscute, dar nu gasesc videoclipuri reusite ca si calitate. Oricum, eram sigura ca tie, ca mare admiratoae de ARTA adevarata (si SINCERA), nu ma mir ca iti place ENYA! 😛
   O seara foarte buna si tie si pisicutelor! 🙂

 13. O indragesc pe Enya ca si artista! 😛
  Admir toti acei artisti care sunt originali in ceea ce fac!
  Mi-a placut si videoclipul creat de Gabi, despre Enya cea care iti aduce tie multa bucurie, adica despre fiica ta, pe care o incurajezi si o sustii! 😛

  • mirela spune:

   Asa este, cele doua Enya au norocul sa fie iubite de mine si eu am marele noroc sa le iubesc! Una imi este cel mai aproape 😛 , normal, iar cealalta, imi este aproape prin ARTA adevarta pe care o face, prin care si pentru care traieste!
   O seara racoroasa si muzicala, Gabriela Elena! 🙂

 14. CELLA spune:

  pasiunea ta pentru ENYA e într-un fel, minunat, răspuns nouă
  ştii cât iubesc tot ce-i dans, muzică şi asemănarea noastră cu celţii 😉
  salutări dragi… eu şi Loreena 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=r5d0yVRoHHQ

  • mirela spune:

   Da, am vazut ca Loreena e marea ta pasiune, nu e o noutate. Canadianca Loreena e destul de buna, traind langa Ontario ma si mir ca e atat de… celtica! 😀
   Raman la marea mea pasiune, celtica, irlandeza, gaelica Enya, evident! E articolul dedicat ei si acest lucru merita admiratia!
   Eu si ENYA! 😉

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Loreena_McKennitt

  • CELLA spune:

   eu glumesc, tu mă cerţi
   bine!
   „acest articol e dedicat ENYEI şi acest lucru merită toată admiraţia”!!! 🙂
   n-aveam nici căşti, nici starea, nici locul… m-ai chemat am venit, iertare gândului rătăcit

  • mirela spune:

   Multumesc ca ai venit. Apreciez!
   Si eu am glumit, si tu m-ai certat, asta este!
   Nu esti obligata sa iti placa Enya, dar nici mie Loreena. Nu mai risc, intotdeauna am dat gres cand ti-am oferit muzica, balet sau arte vizuale ( si literatura). 😀

 15. MuzicaBuna spune:

  Salut acest articol. Mi-am cumparat (scump) ultimul album de compilatii al Enyei si pot spune ca a meritat banii. Este una din cele mai mari vocaliste ale lumii si toate piesele ei au ceva special.
  Incomparabila.
  Toata admiratia.

  • mirela spune:

   Buna seara, bun venit!
   Ultimul album de compilatii este genial, are o calitate care merita absolut toti banii si nici nu mai conteaza altceva decat marea MUZICA. Sunt total de acord cu ce spuneti: INCOMPARABILA!
   O seara muzicala!

 16. Delia spune:

  Enya e celebră, dar cât de putin știm si cat de puțin ne interesăm cât muncește un artist pentru a a junge la aceste sunete fantastice.
  Enya a scris și muzica de film, ai amintit și tu, e foarte cunoscută ca autoare de soundtrackuri. E o artistă completă. Cum se spune in comentarii, e incomparabilă.
  Multe salutari Enyei tale, cu tot dragul și vacanță placută! 😛

  • mirela spune:

   Ai dreptate în tot ce afirmi, dragă Delia!
   Vacanță plăcută și ție, să te relaxezi și să te distrezi! 🙂

 17. silavaracald spune:

  Excelentă prezentare. Mi-a luat destul de mult timp ca s-o parcurg, dar m-a umplut de încântare. Am reascultat melodii pe care le-am auzit de sute de ori, fără a mă plictisi.
  Felicitări pentru gusturi! 🙂

  • mirela spune:

   Ai tot respectul meu pentru răbdarea de a citi și asculta tot, nu e ușor, dar și eu , când îmi place ceva…uit de mine și reascult, a nu știu cât-a oară, melodii dragi! Și citesc articole cu informații pe care autorul le-a adunat pentru prieteni. Mulțumesc!
   O seară mai răcoroasă! 🙂

 18. […] ochiului, zâmbind vinovat când privirile se întâlneau. Apariția Alinei în mica intimitate creată, părea a fi atât de nepotrivită, dovedi-se în schimb una benefică. Când pauză se […]

 19. […] Mirela Pete.Muzica Enyei și Enya muzicii #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } […]

 20. […] asentimentul lui Deceneu: Răzvanrc, World of Solitaire, Mirela Pete, Vlady, Cristian Lisandru, Dispecer Blogosferă, Supravieţuitor, Gabi123, Atitudini, Cristian […]

 21. Ieri am trimis dosr un semn către această postare… Azi vin şi spun că printre marile cântăreţe ale lumii am plasat-o şi o plasez de fiecare dată pe Enya. Vocea ei inconfundabilă şi stilul muzical abordat au imprimat o notă original în acest peisaj muzical încărcat. O ascult cu plăcere mereu… O zi bună îţi doresc!

  • mirela spune:

   Am observat că oamenii cu reale înclinații artistice și scriitoricești o admiră pe Enya și acest lucru nu mă miră, dimpotrivă! Un om care scrie așa frumos și bine, care are gusturile tale muzicale, era imposibil să n-o păstreze pe minunata Enya în colecția sa de aur. O zi muzicală și frumoasă, vouă! 🙂

 22. Sper că s-a înregistrat comentariul…

  • mirela spune:

   S-a înregistrat, am pus eu moderare, știi tu de ce, unii n-au ce face în timpul liber și au prea mult! 😉

 23. Daurel spune:

  Nu stiam NIMIC despre aceasta castelana; castelele ma pasioneaza mai mult decat muzica; de altfel, pictura si anumita muzica nu pot fi apreciate decat in castele…

  • mirela spune:

   Castelana Enya s-a născut într-o familie de muzicieni cu 9 copii…câtă muncă e necesară pentru a ajunge să fii castelană în Irlanda?! Enya (care nu e căsătorită, așadar castelul e exclusiv proprietatea ei)e născută să fie castelană, eu așa o văd! I se potrivește. Și așa cum FOARTE BINE SPUI, anumite muzici și picturi trebuie create și admirate în castele!
   Mă bucur că ai cunoscut-o, am convingerea că poți transforma, ascultâmd-i muzica, orice locuință îmtr-un…castel!

 24. oana spune:

  Ce muzica frumoasa!
  frumos. am gasit multe informatii pe care nu le stiam. multumesc. 🙂

 25. pisica spune:

  dupa o zi amestecata, in care am ratat niste contracte considerate aproape incheiate, vin si ma asez pe pervazul tau si zambesc. si tac. nu sunt fan deosebit enya. sunt fan irlanda. ceva din inima mea tresare mereu cand e vorba de oamenii astia. de bono, de daniel day lewis, de sarbatoarea sfantului patrick, de spiridusii lor, de limba lor. aslan, eroul nostru drag, este cu atat mai special, cu cat chipul i-a fost modelat dupa un alt irlandez special (care i-a imprumutat si vocea), liam neeson. ceva din inima mea tresare cand le aud muzica, vorbele, cand le vad verdele. cand le vad neinfrangerea.
  ce bine e la tine in casuta! parca pe mine m-ai umezit pe tample, pe suflet si se duce zgura…

  • mirela spune:

   Daniel Day Lewis!!!
   E clar, TREBUIA SĂ NE ÎNTÂLNIM!
   Vom avea mereu despre ce să vorbim, să ne scriem.
   Nici nu știi ce bucurie mi-ai făcut,e actorul meu PREFERAT!

   E o întâmplare? Nu prea cred! Pupic lui Naomi! 😛

  • pisica spune:

   ti-am spus: nici eu nu cred in intamplare… 😉 dar am sufletul deschis pentru marile intalniri ale vietii! ca si tine, sunt sigura! de-aceea ne-am gasit!
   sa nu-l uitam pe johnatan rhys meyers, irlandez si el, cel care l-a intruchipat pe henric in miniseria hbo, sau care i-a dat replica lui travolta in from paris with love.
   daniel day lewis este doar pe jumatate irlandez, dar… se vede atat de mult!
   iti daruiesc si eu o bucatica de irlanda muzicala. de fapt este chiar interpretarea mea favorita a unui cantec tulburator…

   http://www.youtube.com/watch?v=gbNuIqiVPbU

   desi nu ma vad mergand la concerte, cred ca cel de la slane castle ramane visul meu neimplinit… slane castle, in inima irlandei! seamana putin cu visul meu la care stiu ca voi ajunge candva: o zi in irlanda, doar una si nu oricare, ci sarbatoarea sfantului patrick.
   sa-ti mai spun ca verde este culoarea mea favorita?

   naomi se bucura deja de racoarea adusa de ploaie, ceea ce ii dorim si serafinei din tot sufletul. iar enyei tale frumoase o imbratisare mare, mare, mare…

  • mirela spune:

   Pisica, ai dreptate, nu l-am uitat pe Johnatan, dimpotrivă…dar avem atâția despre care să vorbim. The Tudors m-a vrăjit și-l pot revedea de zeci de ori, serialul e perfect, iar actorul e rarisim! Are foarte mulți fani. Daniel rămâne în top, iar U2 de asemenea, având în vedere că interpretează rock, nu genul Enyei. Mai sunt, Thin Lizzy, mai este Sinead O Connor și Van Morrison, o, dar câți nu sunt și toți foarte buni!

   http://www.youtube.com/watch?v=C-pGzCre7Po

  • pisica spune:

   este o interpretare mai neconventionala a regelui despre care se spune ca era obez. rhys meyers beneficiaza de tinuta sa atletica, felina, doa ra fost manechin multa vreme. si tocmai aceasta tinuta ii da ceva de tigru la panda, o nota mai rafinata a cruzimii acestui rege care in ciuda controverselor a dat lumii o mare regina, pe fiica lui.
   si mie mi-au placut tudorii!
   sinead? melodia mea favorita cu ea?
   uite-o! nu-i apartine, dar aduce atat de multa forta hitului celor de la pink floyd!

   http://www.youtube.com/watch?v=gZ2tluarzZs

   noapte lina si buna sa aveti. peste brasov sunt nori si ploua cu tunete si fulgere de ceva vreme, prilej pentru naomi sa se cuibareasca in bratele mele. (da chiar si acum, in timp ce scriu 😉 )

  • mirela spune:

   Sinead este o mare artista! Pacat ca gloria ei a apus prea devreme si aspectul ei a incpeut sa-i ingrozeasca pe fani, care nu o mai recunosc pe frumoasa din Nothing comapares 2 U…
   Henric era un roscat rubicond, Elizabeth I semana cu el, albinoasa, cu gene blonde si spana….o uratica, pe care englezii o „scot” frumoasa in ultimele ecranizari! In rest, plina de calitati. Dar Meyers e chiar sexy, ceea ce nu corespunde adevarului istoric, totusi, crai mare era si smecherul de henric!
   Sinead a colaborat si cu Enya, care a incurajat-o si pentru care frumoasa Sinead are toata admiratia. în anul 1987 are loc colaborarea cu Sinead O Connor pentru discul de debut al acesteia, „The Lion And The Cobra”. Succesul nu s-a lăsat aşteptat. Anii care au urmat i-au consolidat poziţia între cei mai respectaţi artişti din lume.Enya e o mare lady! Te pup, Pisico! Si pe Naomi Parca vad ce dulce era aseara! 😛

 26. Corina spune:

  Am trecut pe la voi sa va salut si sa va multumesc!
  O seara minunata va doresc!

 27. Mirela, draga mea, eram obisnuită cu prezentarile tale de excepţie, dar parcă acesta le întrece pe toate. Oare fiindcă îmi place atât de mult muzica? Oare pentru că mă regăsesc în acordurile acestei muzici? Sau pentru că pur şi simplu percep cu toate simţurile tot ce scrii tu?

  • mirela spune:

   Aurora, aceasta este pentru că ai o sensibilitate de artist, dovadă că scrii atât de bine, că ești optimistă, în sensul abslout bun și rar al cuvântului, că adori calitatea și nu te mulțumești cu orice. Eu așa văd lucrurile și pot să afirm că te cunosc de ceva vreme ca să știu cam ce accepți și ce respingi. Așadar, arta adevărată e pentru tine, Aurora! Mulțumesc, mi-ar plăcea să scriu într-o revistă citită cu drag! 🙂

 28. […] din palme, ritmică, făcea parte din ritualul iudaic al marilor celebrări religioase”[2].  Strigaţi: „alalazo = a scoate strigăte de luptă în faţa inamicului; a scoate strigăte de bucurie în […]

 29. vic spune:

  sunt tare placute articolele astea, in curgerea lor plina, armonioasa.
  mai bine ai deschide o gradina sau terasa de vis, unde sa vin la o cafea sau un suc de zmeura cu gheata si sa ascult enya.

  m-as uita si la picturi, la sevalet, la culori.
  si jur ca nu ti-as folosi parfumurile.

  • mirela spune:

   Buna idee, sunt in cautare de sponsori…Vic, de ce au idei (tu), potential (noi, toti) , talent, etc, oamenii fara bani? Cu ce sa deschid? Aici, eventual…postez picturi, pun muzica, poze cu suc de zmeura…offf, pacat ca NOI avem totul, in afara de suportul material.
   Si JUR CA TE-AS LASA SA IMI FOLOSESTI PARFUMURILE! 😛

 30. Diana Alzner spune:

  Am iubit-o întotdeauna pe Enya. După această prezentare o ador! 🙂

  • mirela spune:

   Banuiam ca o iubesti, sensibilitatea si gusturile tale se simt din fiecare fraza, scriere, gand! Eu am iubit-o, o iubesc si o voi iubi! Mi-ar placea, odata, sa o ascult la un concert, poate unul de Craciun, la Vatican…odata.. totusi! 😛

 31. […] doilea motiv a fost acela ca parintii mei pensioanari sunt prea batrani si bolnavi ca sa iasa si ei in strada si am considerat normal sa ii […]

 32. cati spune:

  Buna Mirela. Sa incep cu sorry? Sunt convinsa insa ca ma intelegi si ma crezi … stii tu despre ce vorbesc.
  Enya… e o bijuterie. Calitatea, complexitatea si rafinamentul care o caracterizeaza au fost excelent surprinse in acest post. Imi inchipui ca o adori, din moment ce ai muncit atat ca sa ne prezinti un asemnea portret complet si complex. Dar la tine nu ma mira, tu oricum faci totul cu daruire maxima. E un atu al tau sa nu lucrezi cu jumatati de masura…
  Dar am o curiozitate mareeeeeeeeeeee, alegerea numelui Enyei tale are legatura cu aceasta pasiune pentru Enya artista?

  • mirela spune:

   Imi era mie dor de tine, nu te certam!
   Sper ca ai trecut si pe la Cleopatra, scmpa mea Enya mica, cum am obiceiul sa ii spun. Numele de Enya are legatura cu artista, evident! Nu doar pentru ca e o bijuterie de artista, cum bine spui tu, ci pentru ca Eithne, in celtica veche, citit Enya, era preferata Sfantului Patrick si e un nume superb, deosebit, desemnand persoane deosebite. Enya suna bine,e rotund, universal, aproape si totusi distins, are ceva aparte! Mai e un motiv, dar acele o sa ti-l spun in particular, daca imi pemiti. Si…ce motiv sa mai caut, cand Enya artista (sau Enya cea mare) provine dintr-o familie de mari muzicieni, dar cu 8 frati, si nu prea instariti. Munca, talentul, inteligenta, creativitatea si sansa, au ajutat-o sa fie, inca de tanara, ceea ce si-a dorit: un star al muzicii! O artista! Si a devenit. Se spune ca numele atrage dupa sine norocul. Asa este, e sunt convinsa de acest lucru! 😛
   O zi buna, Cati! 🙂

  • cati spune:

   Suna elitist, diafan, artistic, e un nume foarte frumos. Amanuntele abia le astept, sunt foarte curioasa. Si poate imi spui si cum ati trecut de furtuna ca atunci cand am vazut la televizor m-am gandit la voi. Multumim pentru urarile de vacanta, asemenea si voua. Astept mail-ul.

  • mirela spune:

   Ce frumos ai spus: ”elitist, diafan, artistic, e un nume foarte frumos” !
   Așa este. O să îți scriu! 🙂

 33. […] Consiliul national, Cosmin, Daurel, Dispecer,  Gabriela, Dan, Flavius, George, Vania, Madi, Mika, Mirela, Tavi, Aurora si […]

 34. […] coincidenţe: Ana Usca, Usca Teologul, Caius, Cosmin Ştefănescu, Gabriela Elena, Vania, Adele, Mirela Pete, Nataşa, Bogul cu Atitudine, Carmen, Pisu, Missy, Animăluţele, Iulia… şi oricine […]

 35. Ileana spune:

  Enya este un inger.
  Multumesc pentru postare!
  Week-end frumos!

 36. Nea Costache spune:

  Multumesc pentru aceste informatii privitoare la aceasta mare artista dar mai ales pentru minunatele clipe petrecute cu muzica ei! Mi-ai facut o dimineata frumoasa!

  • Nea Costache spune:

   Da, acum realizez ca pasiunea pentru aceasta artista, te-a fact sa alegi numele ei pentru micuta ta! Ii urez micutei Enya sa fie sanatoasa, cuminte, si…sa-i calce pe urmele marii artiste!

  • mirela spune:

   Ma bucur! E o mare artista si va poate insenina orice dimineata si orice zi, in fiecare anotimp! 🙂

 37. Ady spune:

  Enya livreaza in aceasta lume perfectiune! Sunt fan de al ei de acum cativa ani cand am auzit pentru prima data piesele Aniron si May It Be in primul film Lord of the Rings. Apoi am dat peste Only Time, Orinoco Flow. Descoperisem muzica!

 38. […] nouă filă muzicală din spațiul celtic. Am ales Enya și două piese cu rezonanțe categoric celtice, ca majoritatea celor compuse și interpretate de […]

 39. […] doilea motiv a fost acela ca parintii mei pensioanari sunt prea batrani si bolnavi ca sa iasa si ei in strada si am considerat normal sa ii […]

 40. AdiM spune:

  Va lansa un nou album curand, probabil pana la sfarsitul acestui an.
  Se poate auzi un mic demo de 23 secunde pe site-ul enya.com

  O adevarata sarbatoare intoarcerea ei dupa atatia ani cu material nou, poate cine stie, chiar si turnee live in adevaratul sens al cuvantului.

Leave a Reply