Șapte flori, niște pisici, doi copii și zâne mici, o carte scrisă și ilustrată de mine

 

Lansarea va avea loc în martie, doar primăvara e subiectul.   Zânele sunt mai mici decât corola unei zambile, copii pot fi mai mari sau mai mici decât o lalea, pisicile se pot adăposti sub o frunză de liliac sau o floare de narcisă. Nu e un atlas botanic, e o carte feerică, în care proporțiile de la ora de educație plastică sunt lăsate pentru dascăli (și eu am fost 10 ani profesoară titulară de desen), iar bucuria și zâmbetul sunt la ele acasă în cartea mea. Nu imit și nici nu sfătuiesc pe nimeni să mă copieze, că am drept de autor pe ilustrații și pe text.

 

 

Coperta cărții
Câteva secvențe ilustrate din cartea mea

 


Primăvara-i azi stăpână

Mi-a șoptit o zână bună….

……………………

Pisi, hai în iarba fină!

Nu sări după albină!

Ai năsuc trandafiriu

Îl vrei, cumva, purpuriu?

Una din cele 100 de ilustrații din cartea mea (Șapte flori, niște pisici, doi copii și zâne mici)

Citez din comentarii”Aurora Georgescu:” Mirela, este atât de frumoasă! Desenele sunt absolut de excepţie, mai ales dacă le compar cu ilustraţiile modeste, unele chiar penibile de pe o mulţime de cărticele pentru copii, cărticele care umplu rafturile librăriilor pentru a avea pe ce să se aşeze praful.
Autorii de texte nici nu-şi dau seama cât pierd abordând ilustrator lipsit de talent. Am convingerea că vor fi destui cei cărora să le pară rău că nu au apelat la tine ca desenator ai textelor lor!
Am crezut din prima clipă în talentul tău viguros, admirând cu uimire uşurinţa cu care faci culorile să vorbească şi să transmită emoţie privitorului.
Bravo Mirela! Felicitări şi fii convinsă că drumul succesului tău este abia la început.
Dar… nu uita de tablourile de compoziţie. Este şi aici un segment în care excelezi şi nu ai echivalent în pictura românească de până acum: este vorba de frunze!(Cel puţin eu, o mare iubitoare de pictură, nu am găsit prin albume, sau expoziţii) Frunzele tale sunt unice, într-o armonie perfectă cu timpul pe care îl reprezintă, dând fiecare în parte nuanţă altei stări sufleteşti.
Te îmbrăţişez draga mea prietenă pentru ceea ce ai realizat şi pentru tot ce va urma.
Iţi mulţumesc pentru dedicaţie şi pentru prietenia ce mi-o dovedeşti de fiecare dată când se iveşte un prilej.”

 

Articole create 906

80 de comentarii la „Șapte flori, niște pisici, doi copii și zâne mici, o carte scrisă și ilustrată de mine

    1. Ziua bună se cunoaște de dimineață!
      Da, mulțumim, vom avea, mai ales cu cărțile scoase în colaborare, în care eu, ca artist plastic profesionist, fac toată grafica cărții. Încă odată mulțumiri, sper că te-ai uitat și la Minighid, chiar că merită. O zi foarte bună nouă, amatorilor de frumos și de pisici! 🙂

  1. Senzationale!
    Am asteptat, dar stiti cum e, a meritat. Astea da ilustratii. Si daca spuneti ca mai urmeaza, eu sigur ma bucur!
    abia astept sa am minunatia asta si ce ati mai ilustrat. Acum, cred ca acel segmnet de varsta este si pentru adulti, stdenti!
    Va pup, noapte buna! 🙂

    1. Mai urmează, Andreea! Să vezi ce ilustrații fantasy face Enya, deja a publicat în revista școlii, dar are și o propunere de la o editură. Eu am o copertă la Poezii de o mare poetă (aflii la timpul potrivit). E o copertă sobră, pictată, nu fac doar cărți pentru copii, dar știu că cele destinate copiilor se vând cel mai bine. Și o carte e făcută ca se vândă, evident! Am și 15 cărți de colorat apărute (la a cince-a reeditare, da, da!), la Editura Europontic din Cluj-Napoca. Am ceva palmares. O zi frumoasă! P

  2. Buna Mirela!
    astea da desene, culori si stil.
    AI STIL.
    Imi place la nebunie fraza ”Nu ma vand ieftin!”. Ar fi culmea, tocmai tu. Sper să vă terminați și situl firmei, era aproape gata. Succes!
    FELICITARI! Mult noroc Enyei in tot ce face, inclusiv in preocuparea ei legata de desenat si ilustrat. O zi buna! 😛

    1. Bună! Ai dreptate, un artist trebuie să țină la etichetă. Cu situl stăm bine, mai am eu textele, care iau timp și documentare, vor fi publicate bilingv, că noi lucrăm pentru străinătate mai mult.
      Mulțumim frumos, așa să fie și succes să fie! Numai bine!:)

  3. Draga Mirela, ne-ai adus vesti frumoase!
    Ma bucur ca in sfarsit va aparea cartea ta si te felicit pentru tot ce faci!Si pe Enya, Xaba si Serafina ii felicit, la fel si pe prietena ta Aurora.
    De-ar fi mai multi oameni ca voi,talentati, harnici si cu suflet mare.

    1. Dragă Gabi, ai văzut și tu că între timp am ilustrat un Ghid logopedic care conține mii de desene, nu sute, cărți de colorat, cărți în colaborare…așa că, aceasta odată vândută unei edituri, e ca apărută. Doar că ei m-au plătit și apoi nu au mai scos cartea, urmând s-o tipărească acum. În librării nu o lansez toamna, e o carte de primăvară și sper că, dacă apare, să se vândă de pe site, iar la primăvară lansarea! 😛
      Va avea și un CD, cu lucruri interesante, adică poeziile recitate pe fond muzical și un joc cu subiecte din carte! Mulțumesc și mă bucur că îți place cartea! 🙂

  4. Stimata doamna,
    As dori sa cumpar cartea pentru fiica mea care e la gradinita. Va rog sa imi spuneti pretul si unde o pot comanda.
    Va asigur de respectul meu.
    Adresa de mail o gasiti in comentariu. Multumesc si mult succes, sunteti minunata! E posibil ca si alte mamici cu copii la aceeasi gradinita sa o doreasca. Va anunt. Multumesc.

    1. Bine ați venit aici! Eu vă mulțumesc. Deocamdată vă pot spune că va fi aproximativ 30 de lei cu CD cu tot. Plus taxe poștale dacă sunteți din altă localitate. Dar să așteptăm o săptămână pentru detalii exacte. Vă contactez pe adresa de mail, prin care vă trimit și un număr de telefon. Vă veți bucura de carte, vă asigur! 🙂

  5. Mirela, este atât de frumoasă! Desenele sunt absolut de excepţie, mai ales dacă le compar cu ilustraţiile modeste, unele chiar penibile de pe o mulţime de cărticele pentru copii, cărticele care umplu rafturile librăriilor pentru a avea pe ce să se aşeze praful.
    Autorii de texte nici nu-şi dau seama cât pierd abordând ilustrator lipsit de talent. Am convingerea că vor fi destui cei cărora să le pară rău că nu au apelat la tine ca desenator ai textelor lor!
    Am crezut din prima clipă în talentul tău viguros, admirând cu uimire uşurinţa cu care faci culorile să vorbească şi să transmită emoţie privitorului.
    Bravo Mirela! Felicitări şi fii convinsă că drumul succesului tău este abia la început.
    Dar… nu uita de tablourile de compoziţie. Este şi aici un segment în care excelezi şi nu ai echivalent în pictura românească de până acum: este vorba de frunze!(Cel puţin eu, o mare iubitoare de pictură, nu am găsit prin albume, sau expoziţii) Frunzele tale sunt unice, într-o armonie perfectă cu timpul pe care îl reprezintă, dând fiecare în parte nuanţă altei stări sufleteşti.
    Te îmbrăţişez draga mea prietenă pentru ceea ce ai realizat şi pentru tot ce va urma.
    Iţi mulţumesc pentru dedicaţie şi pentru prietenia ce mi-o dovedeşti de fiecare dată când se iveşte un prilej.

    1. Aurora, fii binecuvântată! Ești impulsul meu, la fel de puternic precum talentul cu care m-am născut, care mă stimulează să desenez, să caut forme, culori, armonie!
      Aceste cuvinte de aur, sincere și izvorâte din….Stropii tăi de suflet, au darul să mă stimuleze pentru a face lucrurile tot mai bine!
      Și ai dreptate, ca de obicei! Am văzut destule ilustrații urâte (hai să spunem lucrurilor pe nume) ca să nu mai accept așa ceva. Vor rămâne acolo, pe rafturi, dacă nu cumva se vor vinde în alte condițiuni, știm noi cum, la lansări și alte alea. Dar asta-i treaba lor, a mea și a noastră, ca și colaboratoare bune, este să bucurăm inimile, ochii, sufletele și mințile celor care le privesc și le citesc: copiii de toate vârstele! Și iubitorii de copii, pisici și flori. De frumos! Și zâne mici!
      Mulțumesc. 🙂

  6. Ma bucur ca apar carti scrise de autori romani, ilustratiile sunt minunate. Abia astept sa cumpar cateva exemplare pentru toti piticii prietenilor mei, dar mai ales pentru prichindelul meu.

    1. Simona, ce bucurie îmi faci! Și eu o aștept, chiar devenism nerăbdătoare. Vă voi ține la curent cu modul în care se va putea comercializa , deoarece lansarea oficială insist eu să fie Primăvara, sau măcar de sărbători, dar nu toamna, nu prea are semnificație. e a primăverii! Oricum, merge și acum, dar o lansare ca lumea cere sărbători sau primăvară. 😛
      Mulțumesc! 🙂

  7. Cartea pentru copii are un destin deosbit; mai intai trebuie sa placa parintilor si bunicilor, apoi copiiilor…
    Mie, ca bunic, imi place.
    PS. Despre marketing: poate ar trebui facute mai multe lansari, in diferite orase, indiferent de anotimp; la primavara puteti adauga un CD, o felicitare de Pasti…
    De sf. Nicolae, de Craciun, la fel…

    1. O observație foarte inteligentă, cea cu limitele vârstelor cărora să le placă și mă bucur că bunicului îi place! Editura mi-a spus categoric că se adresează segmentului de vârstă 1-5 ani! Ca să vezi! Apoi au lăsat o marjă de câțiva ani, de la 2 -7 ani. În legătură cu marketingul, da, așa este, dar lansarea se poate face și după vânzarea primei tranșe, a primei ediții. Să nu uităm că e o avanpremieră, cartea fiind încă în tipografie. Dar am fost sfătuită să o promovez imediat ce am drept de autor. Și iat-o! Mulțumesc, mă bucur sincer că o infimă parte, cea arătată aici deja place! O zi senină! 🙂

  8. Mirela, întâi de toate felicitări!!

    Când se adună atâtea minți” dibace”, suflete romantice, ființe înzestrate cu har , nu se poate să iasă decât o bijuterie!
    Așa îmi imaginez cartea voastră, iar pe cititori- niște albinuțe adunând polen , în grăuncioare de înțelepciune.
    Voi fi, sigur, între cititorii tăi, pentru că am niște nepoței cărora trebuie să le duc mereu povești minunate!!
    Abia aștept cartea!!

    1. Dragă Gina, voi fi onorată să știu cartea mea în mâinile nepoțeilor tăi și ale tale! Cred că mai așteptăm puțin, pentru că, după cum scriam , sunt dependentă de editură, dar sigur va fi curând, chiar dacă lansarea oficială în librării, va aștepta o ocazie mai festivă: sărbători, etc. Mulțumesc! O zi senină! 🙂

    1. Pisicile au masti venetiene, cu toate ca noi am fost la Venetia dupa ce aceasta carte era cumparata de editura! Inseamnaa ca am stiu ce sa aleg! Multumesc! 🙂

  9. Foarte frumos! felicitari! Superbe ilustratiile…mai ales lui Mami ii plac…na eu sunt motan…apreciez insa ca este vorba si de pisici in poezioare 😀

  10. am vrut sa te intreb in timp de aceasta carte.
    eu zic asa: sa faci cite una pentru fiecare anotimp, astfel incit dupa primavara sa vina una de vara si apoi de toamna, si eu voi cumpara tot tirajul la cea de iarna cu serafine somnoroase si fulgisori.

    in orice caz, cind stii ca e aroape lansarea, spune-ne pe blog, sa comandam.
    si eu te anunt, ca atunci cind vreau eu si jazz, primava e si in ianuarie!
    asa ca, noi asteptam cartea de inginat pisoi si copii, care ce are.

    pina atunci, un tras de coada afectuos pentru cine se stie pisi.

    1. Vic, buna idee mi-ai dat! Cate una pentru fiecare anotimp, pisicile si copiii ramanand aceiasi! Acum lucrez la o carte minunata, o sa o promovez inainte de sarbatorile de iarna, va fi deosebita! Sigur voi anunta din timp lansarea, dar mai intai va fi situl unde se va putea comanda cartea. Ma amana un pic editura cu zanele si pisicile, au comenzi pentru culegeri de romana si matematica. Tot apare ea, si concurenta nu am! 😉 Pupam Jazz si alte pisi dragi! 🙂

  11. pentru ca avem cateva pasiuni in comun, pictura, eu doar ca un admirator, un modest colectionar, cat de cat si un iubitor al pisicilor, indraznesc sa ma consider un invitat al acestui blog pe care il voi citi de departe sau mai de aproape. sarut mana.
    H.

    la intoarecere am sa va rog sa imi recomandati un parfum, nu, nu e gluma, cui nu-i plac parfumurile si aromele de calitate ?

    1. Multumesc! Nu e chiar inceputul, am mai ilustrat zeci de carti si manuale. E debutul mea ca scriitor si ilustrator al aceleiasi carti, da, aici ai drepatate! Sunt obligata sa continui, noblesse oblige! 🙂

  12. Pingback: Proba | Ioan Usca
  13. E SUPERBĂ, NU AVEȚI CONCURENȚĂ! 😉
    Am văzut pe un blog cam fără comentarii a treia oară postată , post după post, aceeași copertă urâtă, cu niște mutre de pisici sinistre. Nu credeam că va face a treia oară reclamă la aceeași cărțulie nasoală. Abia aștept să o lansați, succes! DEJA AVEȚI SUCCES!
    Felicitări!
    ACEASTA DA CARTE CU PISICI, SUCCES MAXIM ȘI NUMAI BINE! 🙂

    1. Dă-mi adresa pe mail, să văd și eu cine îmi face …ha ha ha concurență! A treia oară, în trei posturi diferite, pune aceeași copertă? Cine poate fi atât de disperat, ca să nu spun mai mult, ha ha ha! 🙂
      Andreea, cartea mea încă nu e tipărită și eu am deja vreo 100 de comenzi, dacă nu chiar 200. Va fi un fleac să se vândă! 😛
      Mulțumesc, ma uit pe mess!
      O zi minunată!

    2. V-am scris adresa.
      A dvs se va vinde fără atâta tam tam însoțit de alte evenimente! Când se lansează o carte, autorul trebuie sa își asume acest lucru avand, ca suport cartea, nu alt eveniment de anvergură internațională. 😉
      Dar nici o grijă, nu se poate compara, așa cum a scris doamna Aurora Georgescu, cartea dumneavoastră are stil și talent! SUCCES!!!
      SUCCES ȘI FELICITĂRI!

    3. Andreea, nu te ambala. Am văzut. Nu mă miră, e într-deavăr lipsită de originalitate și frumusețe. O carte urâțică.
      NOI să fim sănătoși! 🙂

  14. Acum am citit la Vania, inclusiv despre volumul „Amprente Literare”.

    Te felicităm din tot sufletul. Atât coperta cât şi conţinutul vor fi pe placul micuţilor, dar şi al nostru, al celor ce am trecut de vârsta copilăriei.

    Am citit şi despre proiectul cu Aurora şi mă bucur enorm. Lângă un om ca tine nu putea să stea decât un alt om minunat.

    Zile pline de frumos şi iubire alături de cei dragi!

    1. Dragă Geanina, felicitări ție și lui Lisandru pentru această realizare! Talentul vostru merită aprecierea și eu voi cumpăra sigur cartea!
      Mulțumesc pentru felicitări!
      Am văzut că toți adevărații prieteni m-au felicitat și susținut, așa că acest entuziasm și bucurie îmi dă aripi.
      Avem succes, hai să ne lăudăm, că avem cu ce! 😉
      Mulțumesc și să ne vindem cărțile, spre bucuria celor care le vor avea în biblioteci! 😛

    1. Cum să lipsești de pe lista invitaților? Întotdeauna ești binevenită!
      Ghidul se vinde momentan numai online, o sun chiar acum pe Șoimița și o întreb dacă mai are vreunul, înainte de apariția noului tiraj, care va fi mai scump. După care îți scriu pe mail cum se procedează. Este excepțional! 🙂

    2. Mulțumesc mult. Unii dintre noi suntem cam șâșâiți și țâțâiți. Facem ore de logopedie, dar ceva îmi spune că, cu un asemenea ghid, și micuțul va avea mai multă tragere de inimă. 🙂 ;))

    1. Mulțumesc Lisandru, mă bucur că un om sensibil apreciază aceste desene.
      Felicitări sincere ție și Geaninei, pentru apariția frumoasei culegeri de texte literare! Succes! 🙂

  15. Draga mea Mirela, si noi, aici departe, asteptam minunea de carte, poate asa Octavian ma va lasa sa-i citesc ceva, la cit de zgubi e! Desenele sint atit de vii, de vesele si de frumoase, ca sufletul care le face!
    Va imbratisam cu drag pe toti!

    1. Abia astept sa ajunga si la voi, sau sa ajungeti voi in tara, cand va fi lansata cartea. Voi fi bucuroasa sa i-o citesti lui Octavian si sa se bucure micutii tai de culorile vii si frumoase Multumesc, draga Manu! 😛

  16. wow! Nu stiam de cartea aceasta, imi place cum e ilustrata. Pe doamna Georgescu o stiu de pe un portal de literatura. Pe artista Mirela, nu. Insa, poposind aici pot spune ca mi-e sufletul mai bogat un pic!
    Intrebarea este, cum as putea obtine un exemplar, daca mai e ceva in stoc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus