5 noiembrie 2019
(un text de Mirela Pete)
Esențele parfumate au fost (din preisorie, poate) un element de seninătate, bună dispoziție, dorință de confort, relaxare, asta pentru că oferă posibilitatea deschiderii către o dimensiune superioară, sau pentru că întregesc binele personal fără prea mult efort.
Aproape toți folosim pentru parfumarea locuințelor, lumânări parfumate. Fie că sunt turnate în pahare speciale, fie că sunt vegetale, bio, plutitoare, stâlp, sunt cele mai utilizate parfumante de interior, deoarece creează o ambianță aparte, dau un aer festiv-în-sensul-bun-al-cuvântului fiecărei ocazii, chiar și unei audiții muzicale simple, acasă sau băutului unui ceai savuros, în liniște. Le puteți așeza și pe marginea căzii de baie, evident! Eu, una, m-am săturat de sperietori gen ”parfumul dă astm”, ”lumânările parfumate dau boli mai grave decât țigările” și alte exagerări. Firește, nu voi folosi o lumânare ieftină și înecăcioasă. Și nici în exces. Cele mai sigure lumânări parfumate, sunt cele făcute din ceară de albine sau din uleiuri de soia. Nu alegeți ceva suspect de ieftin, mai bine ardeți lumânarea câte puțin, dar să fie un produs de calitate.
Acum vreo doi ani preferam lumânările parfumate cu osmanthus, de la L’Erbolario. Acum le caut pe cele cu vanilie, iris, mango, ghimbir, cacao, magnolia. Ingredientele naturale atent selectate, arta parfumieră minuțioasă și pasiunea creatoare sunt reflectate în toate produsele naturale de parfumare ambientală ale brandurilor care care respectă omul și mediul înconjurător.
Iată câteva mărci are par a fi sigure: Diptyque, Dr. Vranjes Firenze, L’Erbolario, Bath and Body Works, Engels Kerzen, și v-aș ruga să-mi spuneți și voi ce branduri vă plac.
Va continua cu difuzoare odorizante ambientale, acele bețișoare din bambus introduse în uleiuri parfumate naturale (atenție, nu folosiți parfum vechi pentru uz individual, nu face tocmai bine) etc. Există și alte odorizante de interior, personal nu agreez spray-urile, dar bețe indiene mai ard uneori. Îmi plac odorizantele cu aburi parfumați, cu uleiuri esențiale naturale din portocale, neroli, flori, vanilie, scorțișoară.
P.S. … celei care mi-a ”corectat” cuvântul ”confort” în… ”comfort”, îi las aici pagina din Dex-ul Limbii Române, pentru lămurire. Pe link.
confórt sn [At: C. PETRESCU, î. I, 4 / Pl: ~uri / E: fr confort] 1 Totalitatea condițiilor materiale care asigură o existență civilizată, plăcută, comodă și igienică.
https://dexonline.ro/definitie/confort
Parfumați-vă bine!
O casa cu miros personal, de lemnul bun al parchetului si al mobilelor, poate pielea tapiteriei, carti curate, dar si aceste parfumuri naturale, raspandite de lumanarile parfumate cu vanilie, flori, lemn parfumat, fructe sau condimente, ajute mult la, asa cum spui, senzatia de confort si seninatate!
Și eu cred că parfumul unei case vine și din materialele folosite la construcție, un parchet din lemn și o mobilă la fel contribuind din belșug la asta.
Dar odorizantele pe cât posibil naturale se pot folosi și pot înnobila orice interior.
Mulțumesc, o zi superbă! :*
Fain articolul! 🙂
Si mie-mi plac aceste parfumuri ambientale – mult!
Lumanari parfumate nu folosesc (nu pentru ca ar da nu stiu ce afectiuni!), dar betisoare indiene si uleiuri esentiale da.
Acum am niste cubulete de ceara care se pot pune in „lampitele odorizante” si aceasta ceara, de la Scent Sationals (nu-i cine stie ce marca), incalzita, emana un parfum de „proaspat” (cam asa cum miros rufele puse la uscat in curte). De cand cu ceara aceasta betisoarele si uleiurile nu prea s-au mai bucurat de succes. 🙂
Iti doresc sa ai o zi minunata! Pupici cu drag!
Dar ce bine trebuie să miroase, a curat și proaspăt! Scent Sationals, se notează. 😉
Voi scrie și despre bețișoarele ”fumegătoare”, ne plac mult.
Uleiurile sunt pe primul loc și la noi, cu bețișoare lungi de bambus, abia aștept să pun articolul, că e scris deja!
Îmbrățișări cu miile, dragă Diana, și mulțumesc de vizită! 🙂