12 februarie, 2018

Am ales câțiva artiști din sfera artelor vizuale, geniali și tare dragi mie, care au lăsat vorbe de duh valoroase precum opera lor.

1.Două virtuţi pe care nu ar trebui să le pierdem niciodată: curajul de a ne înfrunta propriile slăbiciuni şi puterea de a ne trăi propriile emoţii. (Michelangelo Buonarroti)
2.Sufletul meu nu poate găsi o scară către Rai decât prin frumuseţea pământului. (Michelangelo Buonarroti)

3.Geniul omenesc nu va putea nicicând născoci invenţii mai desăvârşite ca acelea create de natură, în care nu lipseşte nimic şi nimic nu-i de prisos.(Leonardo da Vinci)
4.Cea mai mică felină este o capodoperă.(Leonardo da Vinci)

5.Adevărata relaxare, care m-ar ajuta mult, pentru mine nu există. (Gustav Klimt)
6.Arta, toată, e erotică. Nu o înţelege cine o priveşte altfel. (Gustav Klimt)

7.În copilărie atât de mult m-am crezut geniu, încât până la urmă am şi ajuns. (Salvador Dali)
8.Nu vă temeţi de perfecţiune! N-o s-o atingeţi nicicând! (Salvador Dali)
9.Nu eu sunt bufonul, ci societatea monstruos de cinică şi naiv de inconştientă, care pretinde că este serioasă numai pentru a-şi ascunde mai bine nebunia. Eu, în schimb, nu sunt nebun. (Salvador Dali)

10. Aş vrea ca lucrările mele să se ridice în parcuri şi grădini publice, să se joace copiii peste ele, cum s-ar fi jucat peste pietre şi monumente născute din pământ, nimeni să nu ştie ce sunt şi cine le-a făcut – dar toată lumea să simtă necesitatea şi prietenia lor, ca pe ceva ce face parte din sufletul Naturii. (Constantin Brâncuși)

Michelangelo, Pieta

Leonardo da Vinci, Sf Ioan Botezatorul

Salvador Dali, Christ Răstignit

Brâncuși, Măiastra

Gustav Klimt, Judith

…………….

Postarea se înscrie în rubrica Citate favorite, inițiată de Ella și găzduită cu eleganță, în fiecare luni, de către Zinaida.

Categories: Citate favorite

16 Responses so far.

 1. Ella spune:

  O alegere foarte frumoasa de citate! Se vede clar ca ai „suflet de artist”!
  Citatele lui Michelangelo si ale lui Leonardo da Vinci mi-au placut întotdeauana. Le simti maiestria în vorba si suflet. Michelangelo avea doar 24 de ani cand a terminat La Pieta! Ca inginer și inventator, Leonardo a dezvoltat idei foarte înaintate pentru epoca sa. Atunci acesti doi maiestrii ai trecutului nu pot fi numiti titani? Iti multumesc pentru frumoasa ta alegere!
  Sa ai o saptamana linistita si foarte inspirata, draga mea! Pupici!

  • Mirela spune:

   Așa este, sunt genii universale ale omenirii, artiști minunați și gânditori de o rară profunzime.
   Dar și tineretul (haha!) are un cuvânt de spus, mă refer la frumoșii anilor mai moderni, care au spart tiparele și au încântat consumatorii de artă!
   Ella dragă te pup, o săptămână minunată îți doresc! 🙂

 2. Zina spune:

  O postare superbă, cu gânduri profunde și imagini pe măsură. Mulțumesc, Mirela!

  Zi frumoasă și săptămână rodnică!

 3. Dana spune:

  Îmi plac mult citatele alese de tine, evidențiindu-se cele ale lui Salvator Dali, iar cel al lui Brâncuși… de suflet. O săptămână frumoasă cu bucurii să ai, Mirela dragă! 🙂

  • Mirela spune:

   Am citit toate cărțile lui Dali, traduse la noi, gândea foarte bine, glumele sale ascund mult adevăr! 🙂
   O săptămână minunată îți doresc! 🙂

 4. Suzana spune:

  Minunata combinatia de idei ale unor genii si operele lor geniale!
  Sunt o permanenta sursa de inspiratie in toate domeniile!
  Multumesc mult, draga Mirela pentru frumosul de azi!
  O saptamana excelenta sa ai! 🙂

 5. Cristi spune:

  Portretul facut de Klimt mi se pare ca seamana cu actrita Salma Hayek! 🙂

 6. Daurel spune:

  Cred ca toti acesti creatori geniali au fost foarte harnici si foarte concentrati asupra viziunilor de care erau stapaniti. Fara relaxare, dupa cum recunoaste Gustav Klimt …
  Sa ai bucurii, Mirela!

  • Mirela spune:

   E foarte adevărat! Dacă ne referim doar la doi dintre cei aleși azi… Klimt lucra atât din pasiune, cât și pentru a-și întreține familia, inclusiv mama și sora. Era neobosit, a lucrat enorm și e mare păcat că o parte din opera sa a fost distrusă de hitler, care așa a hotărât să se răzbune pe artiștii talentați, știut fiind că el nu a fost admis la Academia de arte din Viena. Nici nu avea ce căuta acolo, a rămas un veșnic amator.
   Michelangelo, care a fost și rămâne cel neegalat după părerea majorității, a lucrat întreaga viață, până la 89 de ani. Se știe că avea gâtul strâmbat și dureri mari după ce a terminat, pictând stând pe spate pe schele, bolta Capelei Sixtine. Care și azi e o imensă bucurie!
   Mulțumesc Daurel, îți întorc înzecit urarea! 🙂

 7. citatele alese de tine chiar îi reprezintă pe aceşti oameni de mare valoare ! mai ales cel ales din gândirea lui Brâncuşi: opera lui chiar se apropie de Natură, fiecare lucrare (aşa cum ai ales-o pe cea din imagine) este ceva esenţial, util sufletului uman !
  felicitări pentru tema postării – mi-au plăcut mult !!!
  să ai o săptămână minunată !
  pupic !

  • Mirela spune:

   Sinceri în felul în care au transmis arta și gândurile lor către umanitate, acești geniali artiști au stăpânit arta condeiului la fel de bine precum uneltele cu care și-au zămislit opera.
   Așa este, esențiale și utile sufletului! 🙂
   Mulțumesc prietenă japoneză, o săptămână superbă să ai! 🙂

 8. Diana spune:

  Sunt minunate citatele! Marii artisti – cei ramasi in memoria colectiva, mai ales – am senzatia ca au fost, cumva, supraoameni, ca oricat de mult ar fi trait tot au murit cand inca mai aveau ceva de spus. 🙂

  Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Mirela draga!

  • Mirela spune:

   Au chiar fost, și eu am aceeași impresie, sunt chiar sigură! Da, ai dreptate, oamenii superiori au mereu ceva interesant și inteligent de spus.
   O săptămână plină de reușite, Diana dragă! 🙂

Leave a Reply