Primul meu imprimeu de inspirație egipteană

Imprimeul acesta este făcut de mine în anii studenției, la specialitatea Imprimeu Textil, eu fiind studentă pe-atunci la Academia de Arte Vizuale ”Ion Andreescu” (azi UAD), și datează de acum mulți ani, când am decis să las creația vestimentară pentru o vreme și să mă ocup mai îndeaproape de imprimeuri (azi mă ocup de o cu totul altă specialitate a artelor). A fost o încântare să lucrez cu foliile transparente pe care făceam clișeele, cu sitele de imprimat pe material și mai ales cu subiectele care mă atrăgeau mult și pe care le-am transpus pe materialele textile. Nu aveam mari așteptări de la prima încercare în domeniu, dar a ieșit foarte bine, iar una din bucățile de catifea a devenit o bluză și o vestă combinată cu piele, vopsită, imprimată, croită și cusută de mine personal, chiar și purtată atunci, iar acum de Enya, ca o piesă rară, cum îi stă bine unei amintiri din vremea studenției mamei. Eu nu prea scotocesc prin atelierul unde păstrez lucrările de pe vremuri, dar acum am promis că vă voi arăta un imprimeu de inspirație egipteană și mă țin de cuvânt. Sper să devină o practică aceea de-a scoate de prin cuferele (a se citi atelierele!), vechi lucrări uitate de timp și mode…atât că ceea ce e frumos nu se demodează niciodată și, în ciuda vitezei cu care am făcut fotografiile, eu sper că lucrarea mea din anii studenției exprimă, totuși, ceva. Mie îmi place acum ca și atunci.

Imprimeu unicat de Mirela Rusu Pete
Imprimeu unicat de Mirela Rusu Pete
Imprimeu unicat de Mirela Rusu Pete
Reflexii imprimate
Reflexii imprimate
Reflexii imprimate

 

Articole create 910

28 de comentarii la „Primul meu imprimeu de inspirație egipteană

 1. Arată trăznet ! Cred că Enya este foarte admirată și invidiată de colege pentru splendoarea asta. Ce bine ți-ar fi stat creatoare de modă ! Hai, mai scoate !
  Seară plăcută, Mirela dragă !

  1. Bine spui, Zina dragă, cam invidiată… Dar are și prietene bune, care o admiră sincer. Ea nu apreciază decât prietenia, e o scumpă! 😛
   Da, mi-ar fi stat, dar așa a fost să fie, m-am dus în învățământ și m-a prins, iar după 10 ani nu mai aveam stare să fac ceva atât de dificil, că e cu investiție, se știe.
   Mulțumesc Zina, să ai o seară minunată! 🙂

  1. Și cu mine, oare, cum rămâne?! aș fi întrebat acum vreo 19 ani, dar acum știu: a câștigat iubirea, să știi, sunt o enyană și tu ești nașa mea! 😛

  1. Oooo, miez cu importanță! Știi, suntem ei dragii noștri până cresc, dar și după aceea și ne e drag să fim! 😛

 2. Catifea si piele! Imprimeu de inspiratie egipteana! Ce poate fi mai naucitor pentru mine – ametita de magicul parfum al Egiptului, de magica atingere a pielii si de atingerea fina a tesaturilor din catifea?
  E un obiect vestimentar superb! Nu doar ca ceea ce e frumos nu se demodeaza niciodata dar si de s-ar demoda, mie nu mi-ar pasa! Dependenta de moda imi lipseste total – imbrac numai ce vreau, cand vreau si cum vreau. Am avut de-a lungul timpului multe vesminte de inspiratie egipteana – unele de ma „mama lor” – dar le-am purtat pana la limita apoi le-am transformat in altceva si le-am purtat pana la limita si iar le-am transformat (pentru ca se uzau) si iar le-am purtat… pana n-a mai ramas nimic din ele! Atat de mult imi plac!
  Desi alta ramura a artei te-a atras mai apoi as zice ca ai avea succes si in moda! Talentul e talent si se poate manifesta in mai multe… ramuri.
  Iti doresc mult succes! Zile fericite! Cu drag!

  1. Diana, așa gândesc și eu, că ceea ce este frumos și îți place, e exact ceea ce ți se potrivește. O iubitoare de motociclete, kundalini, antichitate, nu poate să nu iubească atingerea pielii și a catifelei, plus misterul egiptean! 😉 Și eu am avut o bluză absolut senzațională cu motiv egiptean, am purtat-o până s-a decolorat!
   Mă copleșești, nu știu ce să mai zic așa că tac savurând ca orice om de rând aprecierile prietenilor! Îmbrățișări cu drag! 🙂

  1. Pasiune da, cu răbdarea nu stau grozav, dar se face, dacă se vrea, știi tu al fel de bine! Mulțumesc colega! 😉

 3. Arata foarte bine imprimeul de inspiratie egipteana, e foarte rafinat, delicat. Si foarte frumos, desigur. Nici nu ma mira ca Enyei ii place sa poarte aceasta vestuta.
  Imi place si combinatia catifea-piele, nu m-as fi gandit.
  O seara buna, Mirela draga! Si o noapte buna! 🙂

  1. Elly,am ales culori ca apele Nilului înainte de răsăritul soarelui Ra! Eu am folosit des combinația catifea-piele, am și un costum întreg în care reverele, manșetele fracului (e frac cu coadă, dar feminin) și câteva detalii ale fustei și vestei sunt din piele, restul fiind din catifea, iar dacă punem și căptușeala din mătase, sunt trei materiale preferate de multă lume. Enya a purtat tot costumul la ora de istorie, i-a plăcut doamnei profesoare!
   Cele mai bune urări merg către tine, draga mea! 🙂

  1. A, mă bucur! Brățara e făcută de soțul meu, a făcut sute în timpul studenției, sunt unicat, aceasta are model indian, dar am și egiptene, trebuie să le caut. 😉

 4. ce a mai rămas de zis? .. mai nimic ..
  după pictura pe mătase, X, catifea& piele
  ești un soi de magician coborît printre pămînteni?
  mă tot mir cum de-ai avut `curaj` să înbini așa culori
  ți-a ieșit splendid!
  și.. DA!!!, brățara-i mmm VIS!

  1. Îs un soi de lasă-mă să te las: poate am talente, dar mereu e altceva mai important de făcut. Și chiar este mai important, așa cred.
   Mulțumesc! Curajul nu mi-a lipsit niciodată, dar nici ție, Cellissima! 😉

 5. souvenirs merveilleux, Mireille… esti o artista pasinata si pasionanta, se vede, se simte… felicitari familie de artisti care sunteti voi-3! 🙂
  – – –
  mi-e dor de Egipt… m-as fi reîntors daca situatia nu s-ar fi degradat cumplit în utlimii ani… 🙁 deja în copilarie, mitologia egipteana m-a atras mai mult decât cea greaca, iar Nefertiti ma fascineaza înca:

 6. Foarte frumoasă idee, să „reînvii” motive străvechi, dintr-o civilizaţie strălucită, recunoscută pentru eleganţa oamenilor de atunci. Sunt sigur că vor urma şi alte ide frumoase. Să ni le arăţi!

  Weekend frumos, dragă Mirela! 🙂

 7. Este minunata aceasta vesta facuta cu multa inspiratie in combinarea matarialelor,compositia lor echilibrata,dar in special interpretarea motivelor egiptene !Acest articol vestimentar va fi modern intotdeauna.Toata admiratia pentru arta egipteana, !pisicile! ei,si,in prezent, pentru talentata familie,Mirela !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus