Picturi cu zâne

În 2013, când apărea cartea scrisă și ilustrată de mine ”Ce-au vrăjit zânele-n livezi”, un prieten și coleg de breaslă mi-a sugerat să pictez tablouri cu portretele, citez: ”atât de originale, unice și frumoase ale micilor zânișoare”. Și să fac o expoziție de pictură cu ele. Era o idee bună, știu, dar încă lucram ca profesoară cu studenții, după care am ales să vin la firma noastră de design de identitate vizuală, Dexign, unde am avut de învățat enorm, dar am răzbit cu bine.  În sfârșit, am revenit la adevăratele cărți ilustrate (primele fiind, cu excepția zânelor care e pictată manual, simple încercări), în timp ce ultimele, respectiv Lizetta și bicicleta și seria PUPO I,II,III,IV,V și VI fiind realizări prezentate cu succes la târguri de carte, aflate deja la a doua sau chiar a treia ediție. În lucru e și Cartea Calendar, care va fi o frumoasă surpriză.
Dar să revin la cartea pictată manual și la zânele ei dulci și să vă arăt cam ce cărți ilustram și scriam acum 5-6 ani, lucrări cu care voi pregăti o expoziție, așa cum bine m-a sfătuit colegul meu.
Între timp s-au mai inspirat și alte pictorițe, mai mult sau mai puțin amatoare, din zânele mele cu coafuri curioase și fructe pe cap, stele în păr, dar asta e deja altă poveste și eu vreau să rămân la originalitatea mea. Și la o posibilă expoziție.

Colaj picturi de Mirela Pete, artist plastic. An 2013, cartea Ce-au vrăjit zânele-n livezi
Colaj picturi de Mirela Pete, artist plastic. An 2013, cartea Ce-au vrăjit zânele-n livezi (detaliu)

 

Articole create 906

2 comentarii la „Picturi cu zâne

  1. Si eu tare mis mandra ca am cartea de la tine … cu dedicatie si autograf! 😀 Nu este rea idea unei expozitii … Cred ca sunt destui parinti care ar vrea sa împodobeasca camera copilului cu tablourile tale!
    Iti urez mult success, draga mea Zana mama! 😀
    Un weekend placut alaturi de cei dragi!
    Pupici, cu drag!

  2. Excelenta ideea de a picta „portrete de zane”! 🙂 S-ar potrivi atat de bine in camerele fetitelor care adora zanele!
    Succes, Mirela! Pupici! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus