O carte numită ”Ce-au vrăjit zânele-n livezi” -lansare-

11096586_970120023022844_1455609338399740658_oGândită, ilustrată și scrisă de mine, cartea pentru copii (și adulți cu suflet de copil, uneori), numită ”Ce-au vrăjit zânele-n livezi”, a ieșit din tipografie ieri după-masă, deocamdată într-un mic tiraj de probă, urmând să iasă un tiraj mare, sub patronatul editurii DeXign. Editura DeXign va avea ca primă realizare așadar cartea Ce-au vrăjit zânele-n livezi,  pe care prietenii blogului meu o cunosc parțial. Textul în versuri se pare că a impresionat niște cititori, iar acum, că am cartea tipărită (și va fi și o lansare  la o librărie clujeană , asta la o dată pe care o să v-o anunț din timp), nimic nu mă împiedică să vă familiarizez cu câteva pagini din carte. Celor care au citit-o  le-a lăsat un gust bun și dulce, de fruct proaspăt și dorit. Cartea are 24 de pagini, toate ilustrate full color, pe o hârtie superbă,  în culori minunate (fără falsă modestie). A fost multă muncă, dar mi-a fost drag de tot să lucrez la ea.  Vă țin la curent cu data apariției în librării și pe site-ul de vânzare online.  Este a cincea carte ilustrată integral de mine și a doua scrisă și ilustrată de mine, după o idee originală. De asemenea, se alătură celor aproximativ 50 de cărți pentru care am realizat desene (cărți de povești și de colorat).

 

                                                       Ce-au vrăjit zânele-n livezi

Zânele, cu bagheta lor, dau gust și-aromă fructelor

Carte ilustrată.  Autor Mirela Pete

Atâtea zâne… tu le știi,

Din cărțile din librării,

Din basme vechi, din poezii,

Din trandafiri, din păpădii,

Din mari păduri fermecătoare

Sau din grădini îmbietoare?

Le poți zări chiar într-o floare

Când, dând grăbit din aripioare,

Zboară spre codrul fermecat

Sau către-un lac de toți uitat.

Transformă lumea , prin magie,

Fâcând din ea o feerie.

Și cu bagheta fermecată

Fac din dovleci trăsuri,  pe dată!

Azi vei cunoște, de citești

Mai multe zâne din povești,

Care doar cu bagheta lor

Dau gust și-aromă fructelor.

…………..

 

 

 

 

Articole create 906

38 de comentarii la „O carte numită ”Ce-au vrăjit zânele-n livezi” -lansare-

  1. Waaaaaw! F E L I C I T Ă R I M I R E L A !!!!!!!!!! Şi felicit toată echipa Pete pentru realizare!
    La mai multe! este frumoasă! Are colorit viu şi atractiv, zânuţele au feţe şugubeţe de fetiţe zburdalnice! Cum să nu le îndrăgeşti ? Urez cărţilor tale să umple bibliotecile copiilor şi să ajungă pe toate continentele. B R A V O !!!!!!
    La mai multe, Mirela! Te îmbrăţişez cu mare, mare drag!

  2. Excelent, albinuto! 🙂
    Mi te-am imaginat desenand, pictand, alegand culori, cautand rime… Ca o albinuta! 🙂
    Iti doresc succes, Mirela! Sanatate sa ai si Muza mereu langa tine! Si putere de munca!
    Cu drag,

  3. delicioase,delicioase ilustratii,inspirate cuvinte,o adevarata incantare pentru copii dar nu numai pentru ei…
    sunt atat de solare ilustratiile tale incat iti induc automat o stare definitiva de optimism 🙂
    iti doresc succes cu aceasta noua carte Mirela si un tiraj cat mai mare!!

  4. nici nu stiu daca m-am trezit!
    ma uit in cana… am sorbit
    cafeaua! totusi ametit
    citesc! privesc! stiu – sunt vrajit!

    superb! felicitari!
    nu scriu mai mult ca nu mai pot stapani invidia! 🙂

  5. Aaa, păi zânele astea sunt cunoștințe vechi ! 🙂 În sfârșit au văzut lumina tiparului. Te felicit din tot sufletul și doresc cărții și autoarei un succes fulminant. Sincer, arată ca o carte care se poate păstra peste generații, încântându-le, pe rând, pe fiecare. Sper să ajungă până la București. Băiatul meu nu mai are vârsta unora asemenea lecturi, dar m-aș bucura să cumpăr cartea din librărie pentru mine.

  6. Felicitari! Foarte frumoase versurile, foarte fumoase ilustratiile. Sunt sigura ca va avea un mare succes, mai ales ca nu numai copiilor le inmoaie sufletul ci si noua, oamenilor in toata firea. Mult succes, fata draga!

  7. Felicitări, Mirela! Abia aștept s-o răsfoiesc, s-o văd pe Miracolina luminându-se la față în timp ce colindă împreună cu zânele prin livezile de poveste.
    Uau, ce bucurie trebuie să simți, m-au trecut fiori… 🙂

  8. Felicitari inca o data, Mirela! Ilustratiile sunt uimitor de frumoase, cu siguranta vor cuceri multe inimioare, iar versurile… doar o artista sensibila, asa cum esti tu, ar fi putut aduce fructele in acest loc, printre zane.
    Succes pe mai departe!

  9. Pe mine zanitele tale diafane m-au vrajit de la inceput, de cand le-am zarit fapturile jucause printre filele blogului. Intr-o miercuri, intr-o duminica…cand si cand, cand te hotarai sa ne rasfeti cu cate-o frumoasa ilustratie. 🙂
    Ma bucur nespus ca toate acele file s-au unit, in final, intr-o frumoasa carte. Ador cartile pentru copii fiindca simt cum reinvie copilaria.
    Sunt superbe, nu am ce sa spun mai mult. Cuvintele mele oricum ar fi cam sarace fata de frumusetea ilustratiilor tale.
    FELICITARI, Mirela!
    Stiu ca este dar iti urez si eu Happy weekend! 🙂

    P.S.- Buna si gluma! :))

  10. Dragi cititori, vă mulțumesc pentru comentarii și aprecieri, bucurându-mă că vă place cartea. Dacă referitor la desene nu aveam îndoieli, la capitolul versuri aveam emoții. De aceea v-am răspusns cu câteva din versurile care compun povestea zânelor din livezi, care există, să știți, așa cum mi le imaginez, eu deoarece nu le-a văzut nimeni niciodată. Voi sunteți primii care le zăriți aici, mici și frumoase. Ne reîntâlnim cu cartea la lansarea oficială în librării. Vă mulțumesc! 🙂

  11. Versuri si ilustratii la superlativ! Felicitari Mirela!
    Sigur va fi un succes in librarii!
    Sa-ti traiasca fetita! S-a nascut sub o stea tare norocoasa!
    Duminica cit mai placuta!
    P.S. Pentru 10 martie, vroiam sa te intreb: in titlu e obligatoriu sa fie si cuvantul parfum? Marturisesc ca am gasit un titlu care imi place, Cantec de leagan. Daca nu e ok spune-mi si o sa ma mai gandesc.
    Te imbratisez

  12. M-a vrajit si m-a cucerit din prima. Atit pot spune. Dar mai are inca o calitate carticica ta fermecata….te vrea s-o recitesti, iar si iar si asta e un lucru extraordinar.
    Astept vesti in legatura cu aparitia pe piata, Mirela. Pina atunci…o saptamina minunata sa ai alaturi de cei dragi!

  13. Felicitari , Mirela!!
    Ilustratiile sunt deosebit de frumoase,ne umplem sufletul si ochii cu frumusetea si bucuria pe care le tansmiti cu fiecare imagine si vers!:)
    Sa-ti fie seara bucurie!

    1. Iulisa, voi reține cu drag ”O ploaie de senzatii placute, exceptionale ilustratii si poeme pe masura.”! E splendidă exprimarea și mă bucur că este senzația lăsată de cartea mea. Să fie, vor mai fi cărți și fiecare va aduce bucurie în primul rând cititorilor și celor care iubesc frumosul. Mulțumesc, o seară superbă îți doresc! 🙂

  14. felicitari înca o data! ti-ai vazut visul împlinit si acum – dupa atâta munca, nu mai trebuie decat sa culegi „roadele”, ca zânele – personajele cartii tale.
    Mult mult succes in continuare îti doresc!

  15. Multumesc pentru poezii Mirela Pete sunt foarte frumoase si mi-au fost de folos la scoala…Sa stii ca au fost cateva dintre ele publikata in revista scolii Din Bistrita-Nasaud C-a „Poeziile Copilariei”….:):-*

    1. Interesant…Mulțumesc pentru informație. Cartea va fi lansată la Cluj în luna martie și e firesc să se țină cont că e o proprietate privată. În momentul în care va fi cumpărată din librării, orice poezie de acolo va putea fi republicată, dar numai specificând numele autoarei. Mulțumesc pentru înțelegere și mă bucur că am comunicat. De asemenea, mă bucur că îți plac poeziile și desenele mele.

  16. Draga Mirelaa, felicitari pentru aparitia cartii tale pe care ai asteptat-o destul de mult!Cunosc cateva din ilustratiile pe care ni le-ai prezentat aici si sunt sigura ca cei mici o vor rasfoi cu multa placere!Succes, Mirela! Succes,DeXign!
    Cu drag,
    Gabi.

  17. Buna, Mirela!
    Am scris si eu o carte pentru copii, sunt in cautarea unui ilustrator, in vederea unei publicari ulterioare. Ai putea sa-mi dai detalii privind pretul solicitat de tine pentru ilustrarea unei astfel de carti? Astept cu interes raspuns. Multumesc si mult spor pe mai departe in minunata meserie pe care o practici si in toate proiectele pe care le ai in plan!
    Daniela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus