Alison Edgson, o ilustratoare admirabilă

Născută în Irlanda de Nord, Alison Edgson este o ilustratoare independentă, alegând să lucreze pe cont propriu ilustrații care se adresează copiilor, atât prin frumusețe și drăgălășănie, cât și prin elementul educativ conținut. Asta nu înseamnă că adulții n-o adoră! Eu, una, o admir și e categoric o situez printre cei mai buni ilustratori din lume. Lumea animăluțelor e redată cu multă dragoste, ceea ce îi apropie pe copii de cărțile ilustrate de ea. Atât succesul, cât și bucuria de a face fericiți atât de mulți cititori îi dau zilnic o mare motivație și poftă de lucru.
După ce a urmat Universitatea din Ulster,  Belfast,  a primit Diploma Clasa I pentru  comunicare vizuală în anul 2000. Stilurile sale se întrepătrund creând un tot unitar, chiar dacă se simte diferența între un mod de abordare și altul. Există afinități între tradițional și modern, între pată și linie, totul în funcție de poveste. Îmbinarea acestor stiluri îi păstrează o anume prospețime, care avantajează cărțile ilustrate de ea.
Momentan, irlandeza Alison locuiește la  Monmouthshire, într-o splendidă casă, unde e și studioul său de lucru. S-o admirăm împreună!

 

Alison Edgson, ilustrații

 

Alison Edgson, ilustrații
Alison Edgson, ilustrații
Alison Edgson, ilustrații
Alison Edgson, ilustrații
Alison Edgson, ilustrații
Alison Edgson, ilustrații, Owls Younger Children's Book Illustration Alison Edgson
Illustration by Alison Edgson
Illustration by Alison Edgson
Illustration by Alison Edgson

 

Alison Egdson, ilustrații

Citiți și:

Culori (pentru copiii mai mari)CARMENILEANA SIMZIANA -1- de Petre Ispirescu Despre bunatate….StimaCufarul buniciiFrancesco Trevisani (9 aprilie 1656 – 30 iulie 1746), pictor italian rococomiercurea in imagini – 46 – springtimeCopacul.

 

Articole create 910

19 comentarii la „Alison Edgson, o ilustratoare admirabilă

 1. Cat sunt de dragalase, de-ti vine sa le mangai blanitele. Frumoase si tandre. Ma bucur ca ne-ai facut cunostinta cu ea. 🙂

  1. Zina, bine spui „par” copilaroare, adevarul fiind ca denota un mare profesionalism fecare atitudine si detaliu. E o ilustratoare tanara care mai are multe de spus si pe care mi-ar placea sa o cunosc personal. Si cine stie!? Ei, vise de-ale mele! 🙂

  1. Sa stii ca daca ai alternativa asta, nici nu te mai superi, ai darul si bucuria de-a nu mai pune la inima! Vorbesc din experienta, ma dau mare. Dar asa este. 😉

 2. Cine vede aceste ilustratii, chiar daca are o inima rece, nu cred ca poate ramane indiferent cand vede un animalut si n-ar fi de mirare daca ar adopta unul.
  Am intrat si pe blogul acestei artiste talentate si ma bucur ca ne-ai prezentat-o.
  Iti multyumesc, Mirela.
  Aseara, intamplator am gasit ceva frumos, poate te intereseaza.
  http://www.wallcoo.net/paint/index.htm

  1. Ai dreptate! Apropo, doua pisicute tigrisori argintii si un birmanez vor veni la noi. Birmanezul doar peste o luna, tigrisorii sambata. Abia asteptam!
   Eu iti multumesc, e foarte interesant site-ul, abia astept sa-l studiez pe indelete. 😉

 3. dragalase animalutele si atat de expresive…
  puiutul de catel pierdut e atat de trist incat orice copil,avand aceasta carte,nu ar putea sa nu iubeasca animalele…

  1. Ai dreptate Pandhoraa, de altfel fiecare carte adresata copiilor contine si unul sau mai multe indemnuri pozitive, ceva cu caracter educativ, care sa-i ajute sa constientizeze cat sunt de buni! 🙂

  1. Draga Auras, azi chiar vorbim! Am fost plecati la socrii si …dar nu, nu am nici o scuza. Multumesc draga mea! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus