Miresme de departe…ca să ne fim mai aproape. Poveste parfumată

Repostare la cererea PRIETENILOR Poveștii parfumate
Aici este povestea si data la care s-a publicat prima data cu acest titlu. Pur si simplu am dat curs cererilor celor care citesc povestile noastre parfumate si care ar dori ca ele sa revina aici, sa se redeschida Clubul Povestii parfumate si sa avem chiar si un banner, asa cum am propus eu acum mai bine de un an si trei luni, cand a inceput Povestea parfumata. Povestea poate va reveni, mă mai gândesc. Pana atunci, Miresme de… Departe ca sa ne fim… Aproape!

Miresme de departe…ca să ne fim mai aproape. Parfumul fructelor exotice

(Poveste parfumată)

Fructele exotice nu mai constituie o raritate, ca pe vremea copilăriei unora dintre noi, care am trăit vremuri cu portocale de ocazie sau banane verzi, luate după o oră-două de stat la coadă, un lux care se găsea doar iarna. Azi avem în magazine: papaya, kiwi, mango, rodii, grapefruits, portocale, lime, lămâi, banane, smochine, curmale, nuci de cocos, ananas, sweety, maracuja, litchi, avocado, prune de Damasc, mandarine, clementine, guave şi alte fructe exotice, aduse din insule cu ţărmuri albe sau roz şi mări turcoaz, sau din livezi scăldate în soarele tropical, stropite de ploi calde şi repezi, fructe colorate viu, cu obraji rumeni şi miresme ce ne poartă în mare grabă către tărâmuri de vacanţă şi reverii însorite…Către verile nesfârşite, lângă muzica mărilor sudului şi aroma incomparabilă a grădinilor veşnic verzi.
Grapefruit –ul, proaspătul citric mare, luminos, fructul paradisului (Citrus paradisi), rotund, galben solar sau roz, cu miezul zemos și amărui, cu o aromă de neconfundat, extrem de proaspăt, de tânăr, de curat, având o mireasmă asociată cu sănătatea şi tinereţea, dar şi cu răcoarea unui pahar aburit , dătător de energie într-o zi de vară toridă. Un fruct plin de soare şi ploaie de vară, de un exotism moderat, dar suficient exprimat prin mireasmă, pentru a fi asociat intantaneu cu vacanţa cea mare şi minunată.
Casa Guerlain, prin seria de parfumuri deja celebră , numită Aqua Allegoria Collection , ne dăruieşte Aqua Allegoria Pamplelune , o apă de parfum vibrantă, acidă, datorată fructelor de grapefruit de o rară prospeţime şi atracţie. E mireasma care aduce gânduri fugare din vacanţe cu soare, e alegoria prospeţimii, un miros tânăr şi foarte sănătos! Cred că grapefruitul e preferatul meu în materie de exotisme fructate! E vara însăşi , o vară ideală, energizantă, cu multă personalitate şi vacanţă fără sfârşit, în locurile cele mai frumoase şi mai parfumate. Lângă mirifice livezi, poate nu chiar în vagi depărtări, cât în sudul Franţei.

Rodia, iată unul dintre fructele cele mai încărcate de simbolism. Se spune că Adam şi Eva nu ar fi muşcat dintr-un măr, ci dintr-o rodie. Printr-o rodie o păcăleşte Hades pe Persefona să petreacă şase luni în Tartar. Rodia este unul dintre simbolurile Armeniei, reprezentând fertilitatea şi abundenţa. Sunt printre cele mai populare fructe, având o aroma unică, un gust deosebit şi calităţi multiple. Ador rodiile, mai ales că sunt fructele preferate ale fiicei mele! 😛 Sunt frumoase, au o consistenţă extrem de plăcută, gustul e perfect acidulat în raport cu dulceaţa conţinută, aroma e subtilă, iar culoarea, o minune!
Nuca de cocos
, cel mai exotic fruct… exotic, e fructul cocotierului şi nu cred că este om care să nu asocieze exotismul cu o plajă aflată departe, albă, scăldată de valurile verzi-turcoaz, sub cerul de topaz, lângă aroma incredibil de sexy a uleiului de cocos, învăluitoare, creatoare de delicii de tot felul. De la prăjituri şi ciocolată, până la cosmetice şi parfumuri sau produse farmaceutice care rezolvă o serie de afecţiuni, cocosul e prezent şi face parte din viaţa omului modern. Cocosul e un aliment de bază pentru băştinaşii locurilor în care cresc cocotierii, nuca de cocos fiind teribil de hrănitoare şi înmiresmată. Sub palmierii cu frunze penate, poţi să te adăposteşti de soarele torid al amiezelor de vacanţă exotică, sorbind un cocktail aromat cu… cocos, că aşa-i stă bine omului aflat în vacanţă.
Cashmir
de la Chopard e parfumul care celebrează aroma de cocos, pe lângă mango, bergamotă, iasomie, crin, geranium, ambră, vanilie. E teribil! 😉
Casa Guerlain, prin seria de parfumuri deja celebră , numită Aqua Allegoria Collection , amplifică excepţionala colecţie inspirată din natură cu Aqua Allegoria Figue – Iris de la Guerlain , care vine cu atingeri catifelate de irişi, din care imediat transpare aroma de rodie, smochină, , bergamot, citrice luminoase şi vanilie aromată.Creată de Jean-Paul Guerlain, apa de parfum cu mireasmă de rodie cântă muzici din zone însorite, în tonalităţi tinere şi extrem de senzuale, datorită parfumului rodiilor, astringet şi mielat în acelaşi timp, dar şi a irisului provocator, intens, plin de sclipiri seducătoare.
Aqua Allegoria Tutti Kiwi
, creat de Casa Guerlain pentru a fi mereu proaspătă, seducătoare, atrăgătoare (puţin spus)! Doldora de kiwi, mandarine, lămâi, toate într-o deplină armonie cu delicatul geranium, completeză o compoziţie aureolată de santal şi vanilie aromată.
Cel mai popular fruct din lume, denumit „fructul fructelor” sau „regele fructelor”, mango, se prezintă în toată splendoarea lui în aproape o mie de soiuri, de la mici cât o nucă, pâna la un kilogram , de te miri cum de le mai poate ţine pomul!
Fructul poate fi galben, portocaliu, în nuanţe de verde sau roşu, de forma ovoidală, alungit, ascuţit la capete, etc. Sâmburele este oval şi mare in comparatie cu fructul. Gustul fructului este asemănător cantalupului , dar sunt şi varietăţi cu gust de prune coapte. Aroma sa este de vis, e delicios.
Mango Adorably de la Mango e parfumul tinerelor fete, care strălucesc şi mai mult purtându-l. E adorabil, plin de fantezie, uşor misterios, dar jucăuş şi pus pe şotii. E suficient de fructat pentru a fi aproape comestibil. Un nectar uşor astringent din lămâi verzi, zmeură, mango, piper, frezii, vanilie, patchouli şi ambră.

Lady Rebel de la Mango abundă de fructe exotice şi flori, fără a-şi pirede prospeţimea şi tinereţea. Şi cum s-o facă, dacă în minunatul flacon e o licoare vivace, sprintenă, fructat-florală, cu note de fruct de mango, Mojito (lime juice, sparkling water and mint.), ananas,frăguţe, trandafiri roz, vanilie, patchouli şi lemn de santal?! E un parfum al tinereţii, fructele exotice fiind acompaniate rafinat, dar vesel, de aromele lemnoase, preţioase!

Designerul Roberto Cavalli ne aduce parfumul Serpentine, un oriental fructat floral, bazat pe mandarine dulci, flori de mango, flori Tiare, flori Frangipani, violete, piper, lemn de santal, chihlimbar…suntem deja la tropice!

Şi domnii au parte de senzaţii exotic-parfumate. Ia să vedem!
Santos Men de Cartier
are o prospeţime rafinată, intensificată de un centru cald provenit din aromele lemnoase şi mirodenii, bazat pe mosc, vanilie, cocos, cedru si santal. Aroma de nucă de cocos este destul de persistentă, ceea ce îl face extrem de senzual.

Allure Pour Homme de la Chanel reprezintă explorarea notelor de bergamotă, iasomie şi cedru, îmbrăţişate tandru cu aroma cocos, benzoe, boabe tonka si santal. E un excelent parfum de seară.

Se lasă seara în insulele vacanţelor şi peste livezile de citrice din sudul Franţei, aşa că, haideţi să ne parfumăm cu unul din cele dezvăluite cu drag vouă mai sus şi să explorăm vara vacanţelor frumoase, care va veni mai repede decât suntem tentaţi să credem.

 

Au mai scris la Povestea parfumată:
(luati linkurile):

Mirela
https://mirelapete.dexign.ro/2011/11/miresme-de-departe-ca-sa-ne-fim-mai-aproape-parfumul-fructelor-exotice-poveste-parfumata/

Innerspacejournal
http://innerspacejournal.wordpress.com/2011/11/04/parfum-de-fructe-exotice/

CARMEN
http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2011/11/astazi-prin-intermediul-povestii.html

Gabi My Heart to Your Heart
http://g1b2i3.wordpress.com/2011/11/05/poveste-parfumata-parfum-de-fructe-exotice-de-care-sigur-nu-ai-auzit/
Sara
http://sarabesleaga.blogspot.com/2011/11/fructul-cel-mai-valoros.html

Gabriela Elena
http://gabryellehelen.wordpress.com/2011/11/05/executie-fructata-parfumul-fructelor-exotice/

Lolita
http://www.infogradina.ro/fructe/fructe-exotice/cele-mai-ciudate-fructe/60/

Cititi si aici:

Premiul
Lili
Târgul

CARMEN

Avem nevoie de prieteni

Paradoxuri – 25
Franklin Carmichael (4 mai 1890 – 24 octombrie 1945), pictor canadian

Ce bine ca il avem pe Georgescu

Cine a adus telefonul in Bucuresti?

HEIDI, FETITA MUNTILOR -XIII- de Johanna Spyri

BRANZA LIPTAUER PENTRU … TURISTI ! – Retete literare

Despre bine si rau

Rugăciunea tuturor simţurilor – 2

Guvernul Ponta a fost învestit de Parlament – Romania are un nou Guvern – Victor Ponta este noul prim-ministru al Romaniei

 

Articole create 906

24 de comentarii la „Miresme de departe…ca să ne fim mai aproape. Poveste parfumată

  1. De data asta voi fi cu ochii pe poveste si chiar voi citi frumoasele randuri ale prietenilor tai si ale tale. CARMEN are dreptate, si stiu ca stii la ce m-am referit.

  2. Ah si yummy!Imbatator miros. Imi place la nebunie acel Departe…catre acest Aproape! Esti foarte inspirata.
    Si cand va reveni povestea? 😉
    Te pupez! 🙂

    1. Da, și mie imi place.
      Va reveni cam prin iunie, sper! Să vedem cum îmi fac timp liber! 😉

    1. Daca acest… scop a fost pe gustul tau, atunci a meritat efortul! O saptamana curata si proaspata, doamna! 🙂

  3. personal nu ma simt atrasa de parfumurile fructate dar aroma povestilor tale este greu de confundat…
    in plus tu ai si aroma povestilor din livada cu micutele zanele 🙂

    1. Așa este, iar acea aromă sper că nu se va lăsa prea mult așteptată! Exotismul trebuie digerat vara, departe, undeva…în vacanțele cu soare și cer azuriu. 😉

    1. E cea mai fresh aromă, clar! Rodia, mda, are gust mai mult decât parfum. Astringentă. 😉

  4. vin tarziu, ca vin de departe ;)… dar vin cu gandul sa fim aproape (ce se potriveste titlul postarii tale!) si cu dorinta sa redeschizi aceasta minunata rubrica de desfatare a simturilor. Arta, parfum si savoare a domnit saptamana de saptamana, un an si ceva, in grupul pe care l-ai condus cu atata gratie! De ce nu o revenire?! eu votez cu DA în majuscule 🙂 pupici
    Ma bucur mult ca-l ai alaturi si în aceasta activitate, pe sotul tau drag!

    1. Carmen draga mea, e intradevar o poveste fascinanta, si nu sunt doar povestile scrise de tine, de mine, de Lili, de Gabi și alti prieteni buni ai povestii…E o poveste care inca are multi cititori si sotul meu e alaturi de noi pentru ca ii place ce am realizat ÎMPREUNĂ!
      Peste două săptămâni sper să avem prima Poveste din noua serie! Te îmbrățișez cu drag! 🙂

  5. Ma bucur ca te-ai hotarat sa continuam povestile parfumate.Sper sa fiu pe faza, sa am inspiratie si sa uit de gandurile negre si suparari.
    O seara parfumata, Mirela!

    1. Gabi, pe lângă inspirație, tu ai o cultură solidă care te ajută să scrii orice e legat de artă, de frumos, de amintiri și mă bucur sincer că te bucuri. 🙂
      Tu meriți mai mult decât oricine să se bucure. Mulțumesc, Gabi dragă! 🙂

    1. Mulțumsec frumos Carmen, am primit deja 6 mailuri, vom reîncepe și vom avea și banner, așa cum am propus acum mai bine de-un an chiar eu! Te pup! 🙂

  6. Eu te sfătuisem să nu te opreşti , să continui această serie şi chiar să scoţi o carte cu toţi acei autori care participă, evident cu consimtământul lor. Acum nu am decât să mă bucur că te-ai hotărât să reiei. Mult succes.

    1. Carte nu va fi acum, poate peste un an sau doi, dar povestea va continua și ești o dragă invitată! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus