Vacanțe cu zăpadă – poveste parfumată


Bine vă regăsesc, dragi condeieri și prieteni! Reîntâlnirea cu voi e întotdeauna prețioasă și așteptată cu drag. Timpul fiecăruia e drămuit, așa că haideți să ne bucurăm de revedere și să citim toate poveștile, pe rând. Când timpul ne permite, să lăsăm și câte un comentariu. Vă mulțumesc și vă doresc Sărbători fericite!

Patru povești și un fragment parfumat

Ilustrație originală de Mirela Pete din seria PUPO, vol VII : ~Pupo și Miți îl caută pe ”Moș Crăciun”~

Vacanța de Crăciun

Bradul înmiresmează casa. Curând vine Crăciunul, sănătoși să fim! Erau vremuri când aveam timp pentru toate: curățenie mare, preparate tradiționale, o întreagă suită de prăjituri – din care trimiteam rudelor și prietenilor care nu ajungeau la noi, sau la care nu ajungeam noi la colindat . Acum e alergătura pe internet sau prin magazine pentru găsirea darurilor alese, frumos împachetate și a hainelor potrivite sărbătorilor. Dar nu știu de unde să cumpăr timp. Bucuria sărbătorilor e mai profundă azi, alături de dragii mei, de fiica mea minunată și de soțul meu. Când mama și fratele meu ne sunt și ei alături, când prietenii noștri apar în prag, știm că nimic din toată iarna asta lungă, albă și plină de sărbători nu se compară cu seara magică. Clișeu sau nu, Crăciunul e o stare de spirit luminoasă, care înseamnă familie, iubire, dărnicie, lumină sufletească.
Mâinile mele obosite nu mai au răbdare! Acum, Enya mea, care are talent la tot ce înseamnă artă, împachetează cadourile, începând de la alegerea ambalajului optim creat de ea, care inventează pachete unice, cutii fermecătoare – care și fără conținut ar fi un cadou. Personalizarea fiecărei pungi de cadouri în parte, preferând pachetul clasic, firul sau panglica de legat, rafia colorată pastelat sau chiar hârtia pictată cu vopsele permanente, transformă totul într-o fericire estetică. După ce face pachete asortate darului, pune etichete haioase și originale, așa încât totul devine plin de farmec.
Vine momentul dulce: ouă, vanilie, cacao, făină, ciocolată, unt, coajă de portocală, spumă, cireșe marasquino confiate, limetă zaharisită, fructe de pădure, mousse de ciocolată…Cupcakes (madlene, dacă vreți) din blat pufos, sirop aromat și toping de cremă, răzătură de trei ciocolate. Iată-le cum stau gata-gata să fie savurate de oaspeți dragi, alături de noi, familia! Vinul cald împrăștie miros de scorțișoară, cuișoare, miere, vișine, portocalele feliate se lăfăie în mulled wine, friptura se rumenește în cuptor, iar tortul cu cremă de nucă și ciocolată e tăiat și aranjat pe platoul cu cupolă din sticlă.
Să vină colindătorii, să vină Moș Crăciun, să aleagă fiecare câte un pachețel cu numele lui sau unul oarecare, că sunt daruri pentru toți.
Când era mică, scumpa mea se bucura râzând, gesticulând și povestind pe limba ei, la vederea pomului. Voia să atingă toate podoabele, desfăcea, asemeni mie, rupând curioasă ambalajul, fiecare cadou. An după an, darurile s-au așezat sub brad tot mai generos, așa cum și viața a fost – și continuă să fie – cu noi, pentru că atunci când nu avem forță să ajutăm sau resurse să fim darnici, ne străduim oferind sprijin, sau o felicitare, un sms, o urare rostită pe ton de colindă. Și pentru că nu ai voie să lenevești, trebuie să te miști, să înveți mereu, să faci ceva, să fii ”pe fază”! Și să nu te plângi. Așa că de la unul sau doi ursuleți și-un moșuleț de ciocolată, am ajuns să facem daruri alese cu mult gust.

Noi trei
Colaj cu un brad pictat de mine
Enya cu Picky 😛 :*


Mi-e drag să trimit sau să duc împreună cu cei dragi  pachete celor care nu au, cu toată emoția cu care am ajutat mereu. Bucuria unui copil care deschide o carte ilustrată, mușcând din batonul de ciocolată, nu are preț, așa cum nici bucuria din ochii unui vârstnic uitat de toți, nu se compară cu nimic, atunci când ochii i se umezesc la vederea unor lucrușoare necesare, în vecinătatea cozonacului și a câtorva portocale. Și totul este învelit în parfum de Crăciun.

Ilustrație originală de Mirela Pete din vol VII : Pupo și Miți îl caută pe ”Moș Crăciun” .
Cărțile Pupo, scrise de Mirabela Les, sunt ilustrate de Mirela Pete.

Vacanțele copilăriei

Afară ninge, a nins mult azi noapte..
Sunt mică, drăguță și înfofolită. Mai dădeam jos din cojoace, pe parcurs. Tati îmi lega bine șireturile de la patine. De când am pășit prima oară pe un patinoar, am fost în elementul meu. N-am uitat niciodată să patinez, mi-e drag și acum. Patinoarul din curtea școlii era luminat ca-n povești, muzica suna bine, iar copiii alunecau, mai și cădeau, apoi sorbeau ceai fierbinte, lângă parapet sau pe bănci. Ce seri de neuitat!
Ne grăbeam acasă cu picioarele înghețate, fulgii așterneau o plăpumioară albă și strălucitoare, care lumina ca ziua, dar în nuanțe viorii și aurii. Nimic n-a mai fost ca atunci! Copil fiind, mă bucuram de iarnă ca de un dar prețios. Sania roșie cu șine vopsite în albastru deschis ne aștepta veselă, derdelușul avea un ”hop” care-mi plăcea la nebunie și după câteva ture cu tata la ”volan”, iată-ne singuri, eu și frate-meu, conducând fără teamă. ”Fereaaa”, ”păzeeea”, ”loooc”!
Parfumul zăpezii, proaspăt și ușor vanilat, se simțea pe căciulile noastre albe, de lână: a mea cu floricele roz, a fratelui meu cu dungulițe bleu. Mănuși și fulare ude, ceai fierbinte, lămâie, baie caldă, pat și somn bun, fără vise, adânc și sănătos. Dimineața, înfometați și fericiți, ne aminteam că peste câteva zile avea să vină Moș Crăciun. Îi scrisesem, așteptam cu drag un dar, oricare din cele cerute. Vacanțe cu zăpadă, parfum fad și vanilat de fulgi de nea, sprinteneală și curaj nebun pe pârtie, unde sunteți, oare?!

Pagină din Calendarul ilustrat pe 2019, autor Mirela Pete

…..

Vacanțe de iarnă studențești

-Nu încerca, e mai rece decât apa rece! râdea unul din colegii mei de la Arte, când o prietenă subțire și înfășurată în  lânuri netoarse, vopsite artistic, voia să-și încălzească mâinile pe calorifer. Vremuri de demult, când ne încălzeam cu flacăra pâlpâindă a aragazului și luminam camera cu capete de lumânări.
-Dă-mi un vin din ăla de la alimentara, atunci, se zgribulea ea, aprinzându-și o țigară Carpați, ”înflorită” de-atâtea cotoare.
Îmi vine în minte acel Crăciun cu picturi înșirate peste tot, una pe șevalet iar lângă ea, abandonată, o paletă de culori… Bradul împodobit strălucea cuminte în sufragerie, părinții erau invitați la niște prieteni cu o casă-conac, unde te puteai mișca în voie, darurile așteptau sub pom nedesfăcute, zăpada urca pănă către parterul blocului, apartament drag mie cândva, dar de unde am plecat mai târziu, ca vântul și ca gândul. În camera aceea mare și rece, într-o vreme când unii par să nu-și mai amintească faptul că nu se dădea deloc căldură, încălzită cu un reșou,  înveselită de noi cu lumânărele colorate care-și trimiteau pălpâirea veselă peste tot și de beculețele care se găseau pe-atunci și pe care le-am întins eu pe un perete, lipite cu scotch, fără să știu că va deveni, cândva o modă. În camera aceea mă văd pe mine, abia ieșită din adolescență,  pictând zi și noapte frenetic. Desenam ușor și bine, pictam lejer, croiam liber haine unice și originale, fără tipare și colam pielea și catifeaua peste alte materiale. Imprimam mult pe material textil cu sitele create de mine, care se folosesc și astăzi la Arte (UAD). Pictam artistic pe mătase, știam ce să fac cu textilele! Dar n-am mai continuat Textilele… Nici pictura de șevalet, decât arareori. M-am dus, odată cu revoluția, în alte sfere de activitate: grafică, design, ilustrare de carte, web design. Și anii aceia, 10 la număr, petrecuți în învățământ ca titulară cu gradul didactic II luat cu 10, ani în care mi-a plăcut să lucrez cu copiii… dar atât, m-au cam scos din Atelier. A fost o experiență, de unii elevi îmi aduc aminte cu drag. Și atât.
Amintirile mă năpădesc… Crăciunul acela a fost altfel, am ascultat colinde cântate de câteva formații rock, în interpretări foarte reușite. Eu purtam un maiou din piele neagră, dublat cu mătase beige, lucrat de mine și un blazer din dantelă, croșetat de mână din macramee nude, garnisit cu colaje din piele, tot găselnița mea. Macrameul (vezi DEX-ul, așa e corect) era croșetat de mama, își liniștea mâinile de stomatolog când tricota sau croșeta. Și azi croșetează perfect. Eram admirată de prietenii și colegii de la Arte și nu simțeam nevoia tortului cu nucă, rece și bun, nici al sarmalelor aburinde. Azi, cam la ele mă gândesc mai întâi.
– Le halesc băieții! a spus, trăgând cu sete din alt Carpați înflorit, subțiriatica mea colegă, și-așa a și fost și bine că le-a mâncat cineva. Trăiam cu muzică, multă cafea tare, grapefruits și foarte multă artă, poate-o țigară mentolată rareori, dar nu mai mult. Dansam mult, bine, nu oboseam și nu mă durea nimic. Mi-e dor de un asemenea Crăciun, cu mine ușoară ca fulgii care zburătăceau afară, cu parfum Inoubliable Elixir de Patchouli de la Reminiscence, care fusese preferatul hipioților în anii 70 și care se găsește încă, cu muzica celor de la Led Zeppelin, Pink Floyd, Marillion până în zori de zi.

………………………………………….
Vacanțe și artă

Simt parfumul atelierului de pictură și grafică, unde Enya mea dragă lucrează chiar acum, uluitor de frumos și curajos. Îi doresc să devină o mare artistă vizuală, stăpânește perfect toate formele de artă, inclusiv sculptura. Să aibă noroc și succes!!!
Simt mireasma grundului, a cernelurilor și tușurilor de desenat. A creioanelor și cărbunelui, în duct sinuos pe colile de desenat. A albastrului de Prusia, cu aroma lui amăruie de migdale, ca cianura, pe care o și conține cel original. Simt galbenul de crom, aspru și chimic, albul de titan cu miros de var și lapte, carminul metalic și dulceag, terebentina extrem de bine parfumată, dar și uleiul de in, atât de comestibil înmiresmat. Așa mirosea și camera mea-atelier, miresme cărora li se adăuga Opium, parfumul scos de Casa Yves Saint-Laurent în 1977, de găsit și azi,  alături de veșnicul Elixir de Patchouli, cel apărut în 1970, care se găsea și în anii 80 (a fost reformulat în 2015) și care devenise al nostru, al ”nonconformiștilor”. Un coleg de la Pictură avea un Pacco Rabanne, ”Tenere”,  interesant, sexy și toate astea se amestecau cu vinul, romul Havana, țigările, dansul, blugii, pielea veritabilă din care erau lucrate vestele sau aplicațiile hainelor ”ălora de la arte”, hahaha,  (nu existau imitații), tinerețea, parfumul lumânărilor de Crăciun, al prăjiturilor ajunse, într-un final glorios, pe măsuța cu intarsii și al sarmalelor. Dar mai ales parfumul puternic al cafelei naturale matinale, care nu mi-a lipsit niciodată, mama fiind sursa de bază. Câteva portocale cu parfum cum astăzi nu-l mai au, întregeau înmiresmata atmosferă. Și mai mirosea amețitor a multă artă, acea artă făcută cu pasiune.
Poate că am stat prea mult lângă mașina performantă de gătit, poate că am ieșit de prea multă vreme din atelierul de creație, fără să reintru, chiar dacă am făcut între timp o mulțime de alte forme de artă. Am vrut să ies pentru a fi aproape, etanș de aproape de cea mai dragă ființă din lume, pe care e timpul s-o las să respire liber, iubind-o nespus de mult în continuare. Știu și susțin cu argumente că și cărțile ilustrate, lucrările de graphic-design, calendarele, desenele și alte forme de artă digitală contează, ele alcătuiesc un Portofoliu care îți deschide orice ușă din lumea asta mare. Și totuși, mi-e tare dor de acel Crăciun, pe care-l port inclusiv în nări, parfumul fiind cel mai puternic instrument de aducere aminte.


Parfumurile mele de iarnă

Nuit de Noël – parfum al casei Caron. Am iscodit, am căutat, am adulmecat, am mirosit, am inhalat, m-am parfumat, i-am parfumat pe cei din jur – ajunși cobai la discreția mea!  Dar tot n-am găsit un parfum hibernal mai potrivit nopții de Crăciun! Merge pe stofe moi, cașmir, lână fină, roșie, neagră sau albă, gri perlat, ori pe o minunată rochie din flanel cald, asortată cu magia sărbătorilor. ”Nuit de Noël” de Caron este dedicat nopții de Crăciun și de Anul nou, feeriei, viselor care se pot împlini, fanteziei posibile, înmiresmate și luminate magic. Nopți ale adierilor de lumânări parfumate, mângâiate de muzica ascultată în surdină. Un parfum asemeni serenității și tăcerii din ajun, care lasă loc doar colindelor îndepărtate, căderii fulgilor și blândeții căldurii pe care o emană. Trebuie doar să simți că e un dar al iernii și poate al Crăciunului sau al nopții dintre ani. Creat de marele artist parfumier al Casei Caron, regretatul Ernest Daltroff, e persistent fără a fi agresiv, evocă savoarea și feeria nopții de Crăciun cu ajutorul unui trandafir, ceva iasomie, ylang-ylang, arome de licheni, așezate pe o inimă puternică și sănătoasă de santal de Mysore, disipându-se în acorduri stranii de mușchi de copac. Un parfum cald, prietenos, ațipind ușor pe o mare de mosc, ambră și cedru parfumat, toate poleite cu un strop de scorțișoarăNuit de Noël ! Parfumul se găsește reformulat, în flaconul  cu stele aurii, încrustate în cristal veritabil.

caron 2
Nuit de Noël de Caron

Elixir de Patchouli de la Reminiscence, lansat în 2015, este un parfum cald, puternic. Te încălzește, te îmbracă. Paciuli, lemn de santal, lemn de cedru, vetiver haitian, Un adevărat patchouli, puternic și profund, amintind de boema hipiotă a anilor 70, de orientul fierbinde, de libertate și iubire.

Jean-Claude Ellena, marele maestrul parfumier, a creat, anume pentru aerul proaspăt al iernii, frumosul parfum unisex L’Eau d’Hiver, pentru Casa Frédéric Malle. Conceput ca o acuarelă, pafumul este transparent, confortabil, melodios, ușor ca fulgii de zăpadă. Minimalist, pur, cald, fin, dulce și pudrat. Cu miere, iris, heliotrop alb, hedionă – care aduce mireasma fulgilor în flacon – este o ”nișă” ușor de iubit. Și de purtat.

Pe Tom Ford cu al său parfum de nișă Soleil Neige îl găsiți pe Fragrantica, singurul site de parfumuri unde găsiți orice parfum, cu explicații corecte, clare, imagine reală, eventual comentarii pertinente. Vă recomand versiunea engleză.

Pentru înscrierea în tabel, vă rog eu frumos să vă treceți doar cu https://

[inlinkz id = 74]

Articole create 910

30 de comentarii la „Vacanțe cu zăpadă – poveste parfumată

 1. Mirela, ce pot sa spun, ce pot sa spun?!
  Decat ca, citind parca am vizionat un film, cred ca ti-am mai spus ca ai un stil de a scrie foarte „viziualizualizabil”, habar nu am daca exista cuvantul dar nici nu cred ca asta conteaza.
  Conteaza ca ai recreat in cuvinte, epoci, perioade din viata ta, suprapuse peste a nostra, ai evidentiat parfumuri, mirosuri, gusturi, texturi, sub forma de ganduri sau de amintiri.
  Toate astea curgand firesc, invaluindu-ne pe noi cititorii tai in atingeri delicate de fulgi de nea, mereu prezenti, indiferent de timp sau de timpuri 🙂 Ai fost si vei ramane mereu un suflet de artist care transforma in obiect de arta aproape orice atinge, indiferent daca e vorba de o briosa sau grafica unei carti, o tinuta in combinatii absolut originale pentru anii descrsi de tine dar si pentru prezent (sunt sigura ca aratai fantastic in piele matase si tuse din macrame)sau un parfum despre care, chiar daca nu stii, nu ai auzit, nu l-ai purtat, iti doresti sa o faci pentru ca tu esti convingatoare 🙂 O sa inchei spunand ca m-a bucurat mult acest periplu prin vacantele tale, atat de cald si placut si mai ales, de neuitat, parfumate 🙂

  1. Pandhoraa…ce pot să spun?! ❤️ ” Ai fost si vei ramane mereu un suflet de artist care transforma in obiect de arta aproape orice atinge”. Un mare mulțumesc, draga mea! :* Și poate că așa este. Mi-ar fi imposibil să stau departe de artă! Să nu creez zilnic ceva frumos, expresiv, convingător! Cea ce mi se pare cu adevărat important este că te-a bucurat lectura a ceea ce am scris, o poveste alcătuită din mai multe amintiri cu gust, imagini și, evident, parfum! Te îmbățișez cu parfum de sărbători fericte, cu tot dragul! 🎄❤️

 2. Povești și amintiri dragi, miresme și parfumuri care mai de care mai îmbietoare, acordându-se armonios într-un tot unitar. M-ai făcut tare curioasă în legătură cu parfumul casei Caron. Cred că mi-ar plăcea să îl încerc, să-l simt pe piele, pentru ști dacă m8 se potrivește sau nu.
  Să-ți fie sărbătorile minunate alături de dragii tăi, pline d3 căldură și arome îmbietoare, Mirela dragă! 😊❤🌲

  1. Cred ca ti-ar placea mult! 🙂
   Multumim frumos pentru urari!
   Pentru tine si frumoasa ta familie, numai ganduri bune si urari de Sarbatori cu seninatate sufleteasca, bucurii si lumina! Cu drag! 🙂

  2. Dana dragă, nu vrea să-mi ia comentariul blogul tău, sau nu știu ce se întâmplă.
   De aceea, ți-l las aici!
   Așa cm sufletul are dimensiuni, cred, mult mai mari decât pălpâirea despre care vorbesc unii, timpul nu poate fi măsurat în zile, ani, secunde, secole! Cred cu tărie acest lucru, dovadă că în copilărie zilele erau nenumărate până la venirea Crăciunului, iar acum timpul zboară și parcă nici să te bucuri nu ai …timp! Frumoasă și interesantă poveste, Dana dragă. 🙂
   Parfumul e superb, am probat și admirat toate flankerele acetei creații, unul mai îndrăzneț ca celălalt, dar Good Girl Glorious Gold-Carolina Herrera pare cel mai reușit! L-ai integrat perfect în frumoasa ta poveste.
   Te îmbrățișez, Om bun! 🙂

 3. Foarte frumoasa povestea si foarte frumoase aminiri ai asternut aici cu drag. Unele dintre parfumuri nu le stiu asa ca voi avea tema de cercetat!
  Sa aveti sarbatori pline de armonie, cu multa sanitate si voie buna! Pupici cu drag!

  P.S.Pana cand este tabelul deschis?

  1. O, ce surpriza placuta! 😛
   Multumesc pentru urari!
   Sa aveti Sarbatori fericite, cu daruri multe si voiosie! 🙂

 4. Intre timp am gasit un pic de inspiratie si am scris si eu povestea vacantelor cu zapada!
  Multumesc de gazduire Mirela!
  Muah! 😊 Pupicios! 😘😘😘

  1. Vin sa citesc, eram sigura ca vei scrie pentru ca tu ai multa inspiratie si mereu scrii povesti orginale si frumoase!
   Te pup! 🙂

 5. Mirela draga am vrut sa las un comentariu la alina dar nu stiu de ce nu îl pot publica?! Am scris asa!

  „Draga Alina,
  ma bucur sa te regasesc! Da, mi-am schimbat nickul si acum am unul foarte apropiat de numele meu real. 🙂
  Ce sa spun … ninge la fel de lin si în sufletul meu! Amintirile se înzapezesc dar raman mereu vii si parfumate! Mi-au placut foarte mult versurile tale!
  Sa ai sarbatori placate alaturi de cei dragi tie!
  Te îmbratisez!”

  1. Draga Ella, nu stiu ce sa spun, eu am lasat comentarii cu cont URL plus numele peste tot, se schimba mereu configuratia pe bloguri si internet, poate aici sa fie problema, dar mai incearca.
   Multumesc, ma bucur mult ca ti-au placut!
   Sa ai o saptamana plina de bucurii! 🙂

 6. Imi pare tare rau dar nu este nimic in spam … pe niciun blog … Nu stiu ce sa zic!
  Cred ca sa pierdut comentariul pe marele www …

  1. Iată comentariul aproximativ:
   Dragă Ella,
   Nu pot să cred că s-a pierdut comentariul, îmi pare rău!
   Dar citind povestea ta nostalgică și plină de iubire, voi comenta din nou, cu aceeași prietenie pe care ți-o port și care e neschimbată!
   Mama ta minunată…familia…copilăria, toate sunt încă prezente, atât de frumos le-ai povestit…bunicul, pădurea, brazii și cozonacul! Crăciunurile copilăriei nu se compară cu nimic, dar nici cu Crăciunurile petrecute cu copiii tăi, care sigur au avut un farmec aparte, nu pot fi comparabile. Și pentru că cel mai prețios parfum al Crăciunului este cel de cozonac proaspă copt , eu îți ofer unul de la Casa Demeter, care miroase a cozonăcei cu scorțișoară, brioșe și alte bunătăți specifice minunatei sărbători.
   Te îmbrățișez cu mare drag!

 7. Încă o poveste ce ne poartă pe aripi parfumate! Minunată, ai talentul rar de a sugera prin cuvinte senzații indicibile. M-am simțit prezentă în atelierul de creație, m-am simțit prezentă într-un budoar în care se amesteacă aromele parfumurilor fine.

  Felicitări!

 8. Adunam atitea amintiri incit, la un moment dat incepem sa selectam. Si scoatem si scoatem si incepem sa creionam alt soi de amintire. Si tot asa. Noi, cei care punem amintirile astea pe hirtie, cream fara sa vrem amintiri si celor care ne citesc. Important e, ca la final, doar bucuria sa fie cea care ramine. Ne-ai creat acces in intimitatea amintirilor tale, Mirela si-ti multumesc. O bucatica din omul care esti, este acolo, in acele rinduri scrise cu sensibilitate, daruire, dorinta, bucurie, freamat juvenil… O bucata de univers colorat de amintiri frumoase.
  Sarbatorile cu pace si impacare sufleteasca sa va fie, alaturi de cei dragi voua! <3

  1. Dragă Mala, așa cum spui, selectăm. Și ne e dor de copilăria noastră, dar și de copilăria copiilor noștri, care au ocupat cel mai drag loc în gânduri și amintiri! 😛
   Scrii atât de frumos încât comentariul în sine îmi dă impresia unei nuvele prețioase! 🙂
   Să ai, lângă cei dragi, sărbători binecuvântate și pline de bucurii, lumină și daruri de Crăciun!
   Te îmbrățișez! 🙂

  2. Deoarece nu pot să comentez pe anumite bloguri, las aici și pe pagina de facebook a Clubului nostru.
   ”Cât de emoționată sunt când mă reîntâlnesc cu scrisul și cu noblețea ta sufletească, dragă Lăcrămioara! Tu ești un adevărat scriitor și nu e prima oară că ți-o spun. Ar trebui să publici, scrii prea bine ca să rămână doar aici.
   Cât de grele sunt, uneori, amintirile.
   Și cât este de cumplită această acceptare, acest dispreț față de propria durere, depășit doar de cel față de un îngrozitor ”tati”…
   Scorțișoara vinului fiert amintește de Crăciun… Și cum revin secvențe din trecut…Când fata spune unde l-a găsit pe ”el”, nici nu te gândești la o banală întâlnire.
   E grozav parfumul ales de tine, L’acquarossa Elixir, Fendi.
   Da, poate fi folosit oricând, nu doar de sărbători, dar flaconul e operă de artă.
   Sărbători fericite, dragă Lăcrămioara!

 9. Ce frumos ai vorbit despre predarea ștafetei la împachetarea darurilor! Sunt convinsă că Enyei îi face mare plăcere să se exprime și astfel. Cât despre prăjiturile tale… cred că ți-ai putea deschide o cofetărie la cât de pricepută ești. Pot spune asta doar după poze, deși nu le-am gustat.
  Am savurat amintirile din studenție. Vai, cât de simplu era pe atunci deși eram sofisticați dar într=un alt mod: inventivi, creativi, nepăsători de cutume și modă deși ne străduiam să fim la modă. Abia acum îmi dau seama cât de mult mi-ar fi plăcut să îmi petrec studenția printre studenți la arte. Nu prea am avut parte de asta dar recuperez acum.
  Parfumurile alese de tine sunt convinsă că sunt minunate.
  SĂ aveți parte de un Crăciun cu liniște și mult frumos!

  1. Mă emoționezi, dragă Vavaly! Da, Enya e fericită când pictează, desenează, face ceva care presupune talent artistic! 😛
   Îmi pare rău că nu ne-am întâlnit atunci, așa cum îmi pare rău că încă nu mi-ai gustat prăjiturile, dar atunci se suprapunea vacanța ta cu Paștile și noi eram invitați la socri, apoi alergătura de sărbători, ei, așa a fost să fie, dar te-aș fi preferat pe tine! 😉 :).
   Eram sofisticați pentru că trăiam real, nu virtual. Ieșeam, ne priveam în ochi și nu puteam uza de falsitate.
   Acum punem prea mult preț pe imaginea virtuală, cred.Eu voi renunța la blog pentru o vreme sau definitiv, am nevoie de mișcare pentru sănătate, în primul rând!
   Vă doresc un Crăciun de poveste, cu bucurii și daruri multe! 🙂

 10. Ce frumos ai povestit! Fiecare etapa a vietii este atat de real redata! Si mi le-am putut imagina ca pe tablouri mari si miscatoare, forfotind de viata, de arome, de amintiri dragi!
  Sa va fie sarbatorile de Craciun si final de an frumoase, la fel de frumoase ca voi toti! Iar anul urmator sa va aduca implinirile asteptate si visate! Cu mult drag!
  Imbratisari!

  1. Am povestit cu toată sinceritatea, poate de aici și frumusețea amintirilor! Mulțumesc, Suzana dragă! 🙂
   Sărbători fericite și luminoase, cu veselie și daruri frumoase! 🙂

 11. Multumesc pentru povesti, pentru recomandarile parfumate! M-au delectat, ca de obicei, imaginile cu voi. Sunteti asa de frumosi! <3 Va doresc sa ramaneti asa pana la adanci batraneti! Desenele tale sunt delicioase. Bradul de la inceput m-a cucerit instant! <3

  1. Mulțumesc din suflet, Alina!
   Tu ești o doamnă adevărată chiar când ești în adidași și pe bicicletă, un lucru care se simte din tot ce faci și spui!
   Bradul e pictat pentru cartea Pupo și Miți îl caută pe Moș Crăciun! 🙂
   Sărbători fericite!

 12. A fost o reală plăcere să citesc! Am fost acolo, am simțit toate aromele, papilele fustative mi-au dansat, inima mi s-a strâns de drag, am fredonat alături de tine studenta, te-am îmbrățișat pe tine copil și te respect pe tine mama și artistul.
  Mulțumesc! Să te bucuri de frumoasa ta Enya și de familia ta minunată!

  1. Mulțumesc, Mona dragă! Doamne ajută să se împlinească urările tale frumoase! Și înzecit le retrimit către tine! 🙂
   🙂
   Eu vin de pe blogul tău și, dacă se întâmplă să nu apară comentariul, acesta este (am avut ceva probleme cu logarea pe noul computer).
   ”Cât de frumos scrii, Mona dragă! Bunicii… Bagajul făcut în grabă…aromele bunătăților din casa bunicii…Și Crăciunul!
   ”Moșul apare, neștiut și pe nesimțite, iar eu adorm”(…) Mereu îl pândeam și noi, fratele meu și cu mine, mereu ne ”scăpa”, dar niciodată n-a lipsit. 🙂
   Dune de Dior este o creație genială, poate și pentru că se potrivește fiecărui anotimp, poate și pentru că, după ce minunatul flacon s-a terminat, îl dorești din nou, după o vreme. Și sigur pentru că strălucește, îmbie, îți amintește. O alegere excelentă. 😉
   Îți doresc Crăciun luminos, senin și voios! :)”!

 13. Am dat fuga pe FB si am uitat sa revin aici! Scuza-ma, te rog!
  Imi plac de numa-numa ilustratiile tale (stiu ca am mai scris) 🙂 Aici, mi-au ramas ochii la Pupo si Miti privind sania lui Mos Craciun.
  Inca ma legan in cateva vechi amintiri si incerc sa-mi reamintesc si parfumurile acelor ani. 🙂 Ce tineri mai eram!
  Iti doresc, cu drag, zile senine si multe alte vacante super alaturi de toti cei dragi! <3

  1. Multumesc, Diana! 😛
   Sa ai numai zile fericite si senine, ca sufletul tau frumos!
   Craciun luminos si Sarbatori fericite, cu tot dragul! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus