14 noiembrie, 2019

O nouă și frumoasă carte, ilustrată de Mirela Pete pe versuri de cunoscuta autoare Adela Dobran, va fi în curând lansată de Editura Proema. 
Cartea ”Poezioare cu aripioare” versuri de Adela Dobran, ilustrații de Mirela Pete, e o minunăție a lumii micuțelor insecte, albine dătătoare de miere, buburuze, greieri cântători, flori și ierburi! Gâze, licurici, fluturi, cai, pisici, păsări cântătoare, gâze necuvântătoare, albinuțe și furnici, zâne și greierași mici, broscuțe și bondărei, mămăruțe, buburuze câte trei, flori mici, zâne, licurici, flori mari și leneși bondari, parfum de pădure, de flori, fragi și mure…Dar mai multe nu vă spun, înșir în rime atât de puțin, încât cartea vă va surprinde și mai mult! De altfel, cartea vorbește prin frumoasele poezii cu morală și prin ilustrațiile vii și, sper, frumoase, care surprind natura mai ales în timpul verii, când gâzele sunt în plină activitate. 
Menționez că aceasta nu este chiar coperta finală, dar e aproape identică, urmând să vă prezint cartea integral în momentul apariției în librării, respectiv săptămâna viitoare.

Imaginile sper că vorbesc de la sine. Cartea are 50 de pagini ilustrate integral, cele câteva de aici nu pot decât să vă formeze o idee despre ce conține ”minunăția aceasta”, după cum au scris prietenii mei, colegii artiști, prietenii de pe Fb și Instagram, vizitatorii paginii mele de artist ilustrator, Mirela Pete – Arta ilustrației – Art of Illustration
https://www.facebook.com/MirelaPeteArtist/

Vă mulțumesc!

Ilustrație de Mirela Pete, poezii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete, poezii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete din poezia Licuricii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete din poezia Licuricii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete din poezia Licuricii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete din poezia Licuricii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete din poezia Licuricii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete din poezia Licuricii de Adela Dobran
Ilustrații de Mirela Pete din poezia Licuricii de Adela Dobran

Cartea are 50 de pagini ilustrate integral, sper că v-am stârnit dorința și curiozitatea de-a o cumpăra și de-a o dărui celor mici de sărbători sau a le întregi biblioteca.

……………………………………………………………………………………………………………
PS Treceți și pe aici!
http://homewithmrst.blogspot.com/2019/11/mushrooms-without-gnomes.html

6 Responses so far.

 1. Ella spune:

  Superbe ilustratiile tale! Nu am cuvinte ca sa-mi pot exprima bucuria ce îmi aduc desenele tale minunate …
  Sunt la munca si chiar am o zi aglomerata si tare lunga … si de-o data carticica asta a voastra mi-a înveselit ziua! Ca unui copil care o primeste în dar! Pacat ca este scrisa doar în limba romana!
  Multumesc tare mult pentru link! Esti o prietena buna, draga mea Mirela!
  Sa ai o zi superba, cu spor si satisfactii si cu multa sanitate! Salutari de bine doamnei Rusu!
  Va pup fete frumoase! 💕

  • Mirela spune:

   Mulțumesc, dragă Ella! Mă bucur mult când creațiile mele bucură, la rându-le, atât pe cei mici, cât și pe părinții și bunicii lor! Și pe tine, evident! :*
   Ești minunată, ”carticica asta a voastra mi-a înveselit ziua! Ca unui copil care o primeste în dar! ”, da așa este, e ca un dar colorat și aducător de bucurie!
   Poate că fi tradusă!
   Adela Dobran e celebră, are premii multe pentru literatură, în special poezii și e posibil. Ea m-a ales pe mine și pentru Lizetta și bicicleta, iar acum și pentru Poezioare cu aripioare! Doamnă dă să mai colaborăm, că iese superb!
   Cu tot dragul, blogul tău merită apreciat la justa lui valoare!
   Îi transmit mamei, ca de obicei, mama îți transmite urări de bine!
   Te pupăm! 🙂

 2. Suzana spune:

  Felicitari, draga Mirela pentru munca voastra, plina de culori si invataminte. Cu adevarat va aduce bucurii si la cei mici dar poate si mai multe la cei mari! 🙂
  Numai bine si inspiratie sa fie la voi! Imbratisari!

  • Mirela spune:

   Mulțumesc frumos, dragă Suzana!
   Copiii, părinții și bunicii deja se bucură și doresc cartea! Este și bucuria mea!
   Te îmbrățișez cu drag!

 3. Rux Copilarim spune:

  Ce draguuuut!!! si cata munca :*!!
  Eu tocmai ce l-am primit pe Pupo (de Craciun) in doua exemplare (eu colectia mea, baietii pe-a lor 😀 – ne alintam cu Pupi… ah si ii avem si de jucarie.. hahaha)

  Pupici cu drag si felicitari pentru inca o Minune :)!!

  • Mirela spune:

   Frumos alint, dragă Rux, tu nu vei îmbătrâni niciodată deoarece știi să-ți păstrezi farmecul copilăresc, chiar și când conduci mașina! 😉 🙂
   Te îmbrățișez cu drag și îți mulțumesc pentru aprecieri! 🙂

Leave a Reply