Octombrie colorat, gustat, sorbit

E o neploaie dintr-o aproape netoamnă, cu nuanțe de cer blând mai mult decât a fost într-un august canicular și prăfuit. Nu trebuie să ne pozăm chiar peste tot. Și-apoi, la mia Venezia e atât de veche cu mine și Enya și Xaba la braț! Asta era în august, astalaltă e în octombriele neoctombrie din netoamna asta friguroasă, neploioasă, cu o umbrelă roș-oranj ca o mandarină dulce, bine coaptă, pe care o deschid și când nu plouă.
I-am spus UMBRELĂ DE CONFORT ESTETIC. Octombrie!

Mirela Pete, ”UMBRELĂ DE CONFORT ESTETIC”. Octombrie!

Degustare de vinuri în Toscana. Chianti
Între Livorno și Grosetto, în zona Bolgheri, se află crama San Guido Sassicaia, a cărei istorie a început în 1920, ca un vis frumos al unei familii de viță nobilă, ce dorea să producă propriul vin. Din 1968 crama este deschisă publicului.
Știu, știu că-mi trădez Veneția, chiar asta fac, clar, dar Toscana și mai ales Firenze Italia și Chianti m-au zăpăcit cu deja-vu-ul clasic: am mai fost aici, gândit-am prima oară când le-am respirat mireasma, acum vreo 10 ani… Am trăit aici, cunosc locurile, știam ce urmează. bine, o fi din imagini, picturi, chiparoșii, pinii umbrelă și podgoriile parfumate cu castelașul din dotare, minuni vii. Drumul către, trandafirii și aleile alea…Of, Doamne, e prea frumos acolo! 

Aici sunt câteva fotografii făcute în drum spre Pisa, străbătând Toscana printr-un peisaj de o rară frumusețe. Cum v-am mai povestit, pe drum am făcut mai multe popasuri, vizitând câteva locuri din inima Toscanei, rămase și în inima noastră de-atunci. Aici sunt dealuri line sau înalte, câmpuri  curate și mănoase, poteci romantice care duc către ferme harnice și idilice, dar poți vedea și castele din piatră, cu terase și trepte înalte, pe coama câte unui deal brăzdat viță de vie, măslini, pini umbrelă, tuia înalți, chiparoși, leandrii înfloriți și  culturi plicrome, care amintesc de picturile renascentiste. E splendid, dacă ajungeți acolo, îmi veți da dreptate.

Fotografiile sunt luate pe drumul către Pisa.

Aici se vede perfect o parte din podgoria și crama crama San Guido Sassicaia!
Articole create 906

3 comentarii la „Octombrie colorat, gustat, sorbit

  1. Vreau si eu umbrela rosie … la mine ploua dar nu este frig! Nu îmi dau prea bine seama (nu se deschid mari fotografiile) dar „vita de vie”, foto 2 este picture de a ta sau amandoua sunt? Daca gresesc, scuza-ma dar chiar nu vad bine …
    Sa ai un weekend frumos, draga mea Mirela!

    1. Ți-o dau ție, Ella dragă, sau îți fac una la fel. Uite, poți s-o duci pe blogul tău! 😛
      Pozele sunt de pe net, dar habar nu am sursa. Din sutele de fotografii făcute în Toscana, majoritatea sunt din Firenze, unde am stat două săptămâni (cred că am pe blog poze) Chianti și Pisa (dă un search cu Pisa, sigur am poze). Am fotografiat peste tot și le-am depozitat în Arhivă. Nu am timp să caut, însă exact aici am fost la podgorie și la cramă, fiind unul din cele câteva popasuri de neuitat, înainte de-a ajunge în Pisa, care ne-a cucerit fără doar și poate!
      Uite, aici e un capitol din Toscana!
      https://mirelapete.dexign.ro/2013/07/florenta-in-imagini-si-povesti/

    2. PS Pozele nu se deschid de când wordpressul a crezut că-i deștept și frumos și se dovedește a fi idiot și atât. Dar nu am timp acum să schimb platforma…!
      Pupici! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus