8 August, Ziua internaţională a pisicii!

8 August Ziua internațională a pisicii – zi dedicată felinelor pentru a crește gradul de conștientizare al oamenilor față de nevoile pisicilor!
Ziua internaţională a pisicii se sărbătorește în 8 august și este sărbătoarea dedicată celui mai popular animal de companie din lume, pisica!
După cum spuneam, este celebrată în fiecare an pe data de 8 August. Legătura dintre om şi pisică este veche, de peste 9.000 ani. 
Numărul pisicilor la nivel mondial depăşeşte cifra de 500 de milioane și există aproximativ 60 de rase de pisici cunoscute, în timp ce pisica europeană cu blana scurtă este cea mai răspândită.

Plină de afecţiune şi energie, inteligentă şi dornică de joacă, având o mare capacitate de adaptare la orice tip de mediu şi devotată faţă de stăpâni, pisica a devenit un companion excelent pentru tot mai mulţi oameni. Numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice, la combaterea stresului, a anxietăţii şi a depresiei stăpânului, potrivit site-ului daysoftheyear.com. Torsul pisicii este produs prin vibrarea corzilor vocale. Pisica este renumită și pentru torsul ei specific. Este considerat relaxant şi cu un efect de calmare a durerilor acuzate de stăpân atunci când pisica este în preajmă şi practică respectivul procedeu de tors. De asemenea, studiile arată că şi copiii crescuţi în case unde există pisici au rezistenţă mai mare la alergii sau astm și nu se mai îmbolnăvesc așa ușor. Se produce ceea ce se cheamă autoimunizare și rezistență mărită la alergeni.

…………………….

Avem responsabilitatea de-a salva câte un suflețel, atunci când putem. Noi am reușit să plasăm mai multe pisici unor persoane care le iubeau și pentru care am garanta oricând. De curând, am avut bucuria să salvăm o pisicuță despre care nici veterinarul n-a fost convins că va supraviețui, dar i-a dat șanse după cât de tare zbiera! Și iată că după o lună, timp în care a stat la noi la firmă, iar când noi am fost la Râșnov, pisica a fost dată unei doamne inimoase în foster, am readus-o la noi, i-am adminisatrat din nou tratament, hrană bună, căldură umană, joacă și mici bucurii și acum e bine, sănătoasă și frumoasă.
Am contribuit cât am putut și la salvarea altor mici feline, hrănim 10 pisici care vin la firmă înfometate și cărora le-am creat un spațiu curat, cu mâncare în vase spălate și umplute zilnic.
Pisicuța pe care am slavat-o și am reușit să o dăm în adopție unei tinere responsabile, inteligente, care o iubește și care va fi fericită alături de frumoasa felină a primit numele de Morrigan, zeița irlandeză a forței, dar și a războiului. Participarea ei este foarte căutată pentru a ieși victorios dintr-o luptă. Îi dorim viață lungă și sănătate! Și să fie iubită de noua ei stăpână! 🙂

Pisi, cum a fost chemată la început!
Pisicuța Morrigan, salvată de noi și adoptată de un om deosebit, o tânără cu suflet mare!
Îi mulțumim prietenei care a ținut-o o săptămână în foster la ea acasă, cât timp am fost plecați la Râșnov.


………………………….
Să povestim și despre cele mai dragi nouă feline din lume, pikinii noștri, Picky și Odin! Lor le spunem, în primul rând, La mulți ani frumoși, plini de sănătate, joacă, păpiță bună și multe bucurii! Să trăiți bine ani mulți și sănătoși, cu bucurii și noroc, cu sănătate maximă, frumusețe și belșug! Vă pupăm boticurile, dragii noștri blănoși! 😛 :*

Picky și Odin, blănoșii noștri dragi! 😛

……………………………….

Picky și Odin
La mulți ani frumoși! 😛 :*

LA MULȚI ANI TUTUROR PISICILOR LUMII! SĂ FIȚI SĂNĂTOASE, FERICITE, OCROTITE, IUBITE ȘI SĂ AVEȚI FIECARE PE CINEVA CARE SĂ VĂ IUBEASCĂ ȘI SĂ VĂ ÎNGRIJEASCĂ!

Articole create 906

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus