1 iulie, 2019

Nunta prințului Rainier de Monaco cu Grace Kelly…………………….
Grace Patricia Kelly (n. 12 noiembrie 1929 – d. 14 septembrie 1982) a fost o actriță americană de film care, în aprilie 1956, s-a căsătorit cu Rainier al III-lea de Monaco și a devenit prințesă consort de Monaco, denumită în mod obișnuit Prințesa Grace.
După ce a îmbrățișat o carieră în actorie, în luna octombrie 1953, odată cu lansarea filmului Mogambo, ea a devenit un star de cinema, statut confirmat în 1954, cu un
Glob de Aur și o nominalizare la Premiul Oscar, precum și cu roluri principale în cinci filme, printre care The Country Girl, pentru care a primit Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. După căsătoria sa cu Rainier al III-lea de Monaco a renunțat la actorie, dedicându-se noului său rol în cadrul familiei princiare de Monaco. Ea și Prințul Rainier au avut trei copii: CarolineAlbert și Stéphanie.
A murit după ce a suferit un accident vascular cerebral la 14 septembrie 1982, când a pierdut controlul automobilului și s-a prăbușit. Fiica ei, Prințesa Stéphanie, a fost în mașină cu ea, și a supraviețuit accidentului.
În iunie 1999, Institutul American de Film a clasat-o pe locul 13 în topul starurilor feminine de cinema american.

Grace de Monaco a fost o femeie fascinantă, elegantă, frumoasă fiind prea puțin spus. L-a iubit pe prințul Rainier de Monaco, între ei a fost o atracție irezistibilă care s-a materializat prin-o căsnicie durabilă și trei copii iubiți, îngrijiți, fericiți. Căsătoria lor nu a fost o simplă ambiție a starului hollywoodian de-a deveni principesă.
Grace i-a îndeplinit prințului, de asemenea, dorința de a fi tată, întrucât i-a dăruit trei moștenitori: pe Caroline, în 1957, pe Albert, în 1958, și pe Stéphanie, în 1965. Astfel, după o carieră strălucitoare în film ce i-a adus aprecierea și succesul colosal, Grace a devenit o veritabilă prințesă, care purta cu mândrie imaginea casei regale de Monaco în lume. Evident, ea s-a dedicat educaţiei copiilor săi, dar și misiunilor caritabile.

Citate ale Principesei de Monaco, Grace Kelly

1. Evit să privesc înapoi cu mânie. Prefer să am amintiri frumoase, nu regrete.
2. Domnul Hitchcock mi-a spus totul despre cinema. Era foarte mulţumit de faptul că am înţeles că scenele de crimă trebuie să fie la fel ca scenele de dragoste, iar cele de dragoste la fel ca scenele de crimă.
3. Rolul femeii este acela de a fi stâlpul familiei.
4. Perlele sunt favoritele mele pe ecran şi în viaţa mea privată.
5. Sunt o feministă convinsă. Cred că femeile pot face orice îşi pun în gând să facă.
6. Am ajuns la succes foarte repede. Poate prea repede ca să-mi dau seama de importanţa acestui fapt.
7. Tatăl meu avea un farmec aparte, un dar cu care ne câştiga încrederea. Era genul de om cu care multe persoane şi-ar dori să petreacă o seară.
8. Tatăl meu avea o viziune foarte simplă despre viaţă: nu primeşti ceva pentru nimic; totul trebuie câştgat, prin muncă, perseverenţă şi cinste.
9. Dragostea mea pentru flori mi-a deschis multe uşi. Mi-am făcut mulţi prieteni datorită pasiunii pentru flori, cât şi datorită vastelor lor cunoştinţe din acest domeniu.
10. Poveştile cu zâne sunt imaginare. Eu sunt o persoană reală. Eu exist. Dacă povestea vieţii mele, ca femeie, va fi spusă într-o zi, cel puţin oamenii vor descoperi o persoană reală, aşa cum sunt.
11. Urăsc Hollywoodul. Este un oraş fără milă. Nu ştiu nici un alt loc din lume unde atât de mulţi oameni suferă de căderi nervoase, unde sunt atât de mulţi alcoolici, nevrotici şi unde este atât de multă nefericire.
12. Cel mai greu mi-a fost să redevin o persoană normală, după ce-am fost actriţă de cinema atât de mult timp. Pentru mine, după ce-am trăit în New York şi Hollywood, o persoană normală era cineva care joacă în filme.
13. Deşi am interpretat multe roluri, n-am avut niciodată ocazia să joc într-un scenariu scris special pentru mine. Este păcat, pentru că acestea sunt singurele scenarii care-ţi dau posibilitatea să-ţi dezvălui adevărata personalitate.
14. Când Ava Gardner se urcă într-un taxi, şoferul o recunoaşte imediat, că e Ava Gardner. Se întâmplă la fel pentru Lana Turner sau Elizabeth Taylor, dar niciodată pentru mine; eu nu sunt niciodată Grace Kelly, ci doar cineva care arată ca Grace Kelly.
15. Dacă există un lucru care este străin pentru mine, este faptul de a face cumpărături de plăcere. Pe de altă parte, cred că este corect să-i onorez pe toţi cei care crează lucruri frumoase pentru mine şi le dă astfel satisfacţie celor care mă văd purtându-le.

En faut du grand escalier de marbre du Palais, la Princesse Grace tenant dans ses bras le Prince Albert, ? ses c?t?s le Prince Rainier porte dans ses bras la Princesse Caroline, ? Monaco le 20 avril 1958. (Photo by Keystone-France\Gamma-Rapho via Getty Images)
** FILE ** Prince Rainier of Monaco, top, and Grace Kelly, center, pose with their children Princess Caroline, 8, left, Prince Albert, 7, right, and Princess Stephanie on the occasion of the christening of newborn Princess Stephanie in 1965. Rainier, whose marriage to American film star Grace Kelly brought elegance and glamour to one of Europe’s oldest dynasties, died Wednesday, April 6, 2005 at the hospital treating him for heart, kidney and breathing problems. He was 81. (AP Photo/Look)

………………………..
Jocul cu Citate favorite este găzduit, în fiecare luni, de Zinnaida.

Categories: Citate favorite

8 Responses so far.

 1. Zina spune:

  Frumusețe, grație, delicatețe, feminitate veritabilă, atât pe chip, cât și în gândire. Mulțumesc că ne-ai adus această perlă să ne lumineze într-o dimineață care înseamnă mai multe începuturi. 🙂

  Săptămână excelentă, dragă Mirela!

  • Mirela spune:

   Cu cel mai mare drag, Zina, mă bucur mult că avem atâte în comun! 🙂
   Grace va fi mereu o veritabilă prințesă, stăpână pe sine și foarte educată! :*
   O săptămână plină de bucurii! 🙂

 2. Diana spune:

  Din citatele pe care le-ai ales reiese si faptul ca era modesta, pe langa faptul ca avea o gratie nativa, si stil. Era frumoasa si, cred, era si un om bun.
  Multumesc pentru citate – e prima data cand citesc „citate din Grace Kelly”. 🙂
  Saptamana minunata iti doresc, cu drag! 🙂

  • Mirela spune:

   Așa este, Diana! Un bun simț care era și rod al unei educații alese! 🙂
   Plus cultura și stăpânirea de sine, lucruri pe care o prințesă trebuie să le aibă aproape, altfel nu se poate adapta. A fost o ființă aleasă! 🙂
   Și ție îți doresc cu sinceritate și drag, o săptămână plină de bucurii! 🙂

 3. Rux Copilarim spune:

  Mi-a facut o deosebita placere sa parcurg acest articol. Despre oamenii frumosi, este intotdeauna o bucurie sa ti poti aminti, sa poti citi si afla lucruri interesante si utile (cum ar fi citatele) si sa privesti fotografii superbe, in care gratia, bunul simt si o educatie aleasa, dar si iubirea, se oglindesc la fel, sfidand trecerea timpului.
  Pupici cu drag!! 🙂

  • Mirela spune:

   Mă bucur mult, dragă Rux! 🙂
   Acești oameni sunt, de fapt, cei care scriu sincer și frumos istoria! 😛
   Mii de îmbrățișări!

 4. Ella spune:

  Nu stiu de ce toate casatoriile care încep „ca într-o poveste” se termina rau …… Si la Diana a fost la fel …
  Intradevar au fost oameni frumosi … dar oare si sufletul lor era la fel? Am asa dubiile mele!
  Imi plac citatele alese de tine!
  Numai bine si spor, draga Mirela! Imbratisari!

  • Mirela spune:

   Dar nu s-a terminat rău, ei s-au iubit, el nu s-a recăsătorit niciodată și a continuat să își crească copiii! Grace a fost stăpână pe ea, în timp ce Diana era isterică, avea probleme psihice, bulimie, nu era deloc făcută să fie prințesă. Eu tocmai de aceea am ales-o pe Grace!
   Nu am deloc încredere într-o ființă atât de slabă și fără demnitate precum Diana, eu nu sunt de partea ei deloc.
   Bine, Grace a avut norocul să fie iubită de Rainier, de copii, dar și de familia ei, care oricând ar fi primit-o înapoi, dar ea nu ar fi abdicat. Accidentul vascular era de la fumat, era o fumătoare înrăită, se spune.
   Îmbrățișări și ție!

Leave a Reply