Citate favorite

Nimic nu ar completa mai bine această expoziție, https://mirelapete.dexign.ro/2019/06/expozitia-studentilor-anului-ii-specialitatea-grafica-uad-cluj-la-galeria-h33-buy-nothing-day/ , decât participarea la Jocul cu Citate favorite care este găzduit, în fiecare luni, de Zinnaida. Citatele sunt scrise cursiv, dar deocamdată nu reușesc să le aliniez frumos. Voi schimba platforma, formatul, dar nu promit că foarte curând, pentru că sunt extrem de ocupată. Sper să puteți citi! 1.Tot ce e în exces sporeşte sărăcia. 2. Nu cunosc lucru mai obositor decât odihna prea prelungită. aforism de Valeriu Butulescu din Imensitatea punctului aforism de Valeriu Butulescu 3. Vreau să fac un sărut ascendent. Aceea nu e artă, dacă nu vă înalţă sufletul măcar cu un deget. Îmi trebuie o bucată de marmură. Ehei! N-a adormit încă muza lui Brâncuşi… Dar eu am obosit… Mă lasă puterile… Şi somnul mă cheamă în noaptea lui. Somnul… Margine a uitării… replică din piesa de teatru Pasărea de aur (Infinitul Brâncuşi), scenariu de Valeriu Butulescu 4. Deştepţii mai au şi cărţi de filosofie. Proştii, doar cărţi de credit! aforism de Valeriu Butulescu

5. Din lăcomie provine mânia, din lăcomie ia naştere dorinţa, din lăcomie rătăcirea şi pierzarea; lăcomia este pricina faptei rele. în Hitopadeca 6. Genialitatea este lăcomie spirituală. definiţie de V.S. Pritchett în Hitopadeca 10. Omul raţional îi tolerează omului afectiv inexplicabila lui lăcomie. Octavian Paler în rugati-va sa nu va creasca aripi 11. Nu de la bunăvoinţa măcelarului, berarului sau brutarului aşteptăm noi să ne fie sevită masa, ci de la grija cu care aceştia îşi privesc popriul lor interes. Ne adresăm nu omeniei lor, ci egoismului lor şi niciodată nu le vorbim de nevoile noastre proprii, ci de avantajele lor proprii. citat din Adam Smith 12. Invidia îi consolează pe oamenii mediocri, le calmează grijile şi în final le putrezeşte sufletele, permiţându-le să justifice josnicia şi lăcomia lor până când cred că acestea sunt virtuţi. Astfel de oameni sunt convinşi că porţile raiului vor fi deschise doar pentru bieţi nenorociţi ca ei, care trec prin viaţă fără să lase urme, dar încercările lor jalnice să-i deprecieze pe alţii şi să-i excludă – şi să-i distrugă dacă este posibil – cei care, prin simplul fapt al existenţei lor, arată propria sărăcie a spiritului, a minţii şi a curajului lor. citat din Carlos Ruiz Zafon

Articole create 910

6 comentarii la „Citate favorite

 1. Ca de obicei ai gasit citatele potrivite!
  Replica din Pasarea de aur este foarte frumoasa …
  Lacomia cred ca este unul din cele mai grele pacate … Sa ne tina bunul Dumnezeu cu mintea limpede si sufletul curat!
  O saptamana cu spor si cu realizari va doresc!

  1. O, mulțumesc draga mea, aș vrea să găsesc și imagini potrivite, dar dacă merg vizitatorii pe link, pot vedea expoziția. Tu ai văzut-o și îți mulțumesc pentru comentariu!
   Așa este, Ella dragă! Lăcomia de avere, putere, orgoliu nemăsurat, toate duc la autodistrugere dar și la fapte rele, atenție la astfel de inși…!
   O săptămână cât mai reușită! 🙂

 2. Citate care aruncă o lumină crudă asupra lăcomiei, unul dintre cele mai mari păcate ale oamenilor. De la el se trag multe rele, începând cu hoția și crima și culminând cu războaiele. E bine să conștientizăm și tu asta ai făcut, cu ajutorul citatelor bine alese. Mulțumiri!

  Săptămână rodnică, dragă Mirela!

  1. Jocul cu citate este, de fapt, o atenționare asupra a ceea ce putem și trebuie să corectăm, de aceea e atât de binevenit și interesant.
   Plus cărțile recomandate.
   Mulțumesc frumos, Zina dragă!
   O săptămână frumoasă! 🙂

 3. Lacomia distruge omenia; invidia distruge sufletul…
  Imi plac citatele – spun mult, in cuvinte putine.
  Zile senine iti doresc, Mirela draga! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus