Rochii de flori

Primăvara! Umblăm alintați de soarele călduț, pe câmpii înverzite, pe alei, prin parcuri și grădini înflorite, aievea sau în gând…Poate am visat florile astea transparente, mătăsoase, sau poate mi le-am amintit de prin plimbările noastre, ale Enyei cu mine de mână, cu tati în preajmă, prin grădinile copilăriei ei magice și pline de acel farmec rar în care realul se îmbină fericit cu basmul. Ne plimbăm și azi când are ea timp, făcându-mi ziua absolut superbă.
Sau poate am alergat pe dealurile copilăriei mele, când mama și tata ne luau de mână și ne purtau la marginea marelui oraș, dincolo de tot, unde numai zânele viețuiesc, îmbrăcate în rochiile lor de flori. Farmecul acela nedefinit al câte unui mac transparent, stânjenel mov sau alb, crescut ca din întâmplare pe lângă tufele de câmp, aproape de câte un izvoraș, acolo unde soarele iscă din senin câte un curcubeu incredibil.
Dansul acesta care mă miră și care îmbracă în petale tinere fluturi și flori, zâne care dau culori magnifice florilor, e sensul unei grădini sau livezi în floare. Odată m-am minunat singură de niște portulace, flori care cresc din nisip, flori care nu au orgolii, nu sunt puse în straturi glorioase și nu se mândresc cu vreo denumire nobilă. Dar noblețea lor e culoarea, culori ca ale lor n-am văzut la altă floare.

Le-am luat și-am pictat cu ele
Petale diafane și transparente,
Aripi de flori-fluturi ce vor îmbrăca zâne fete,
Sau fi-vor rochii și eșarfe.
Dar și mai sigur,
Vor fi o nouă carte.

Articole create 910

6 comentarii la „Rochii de flori

 1. Hristos a înviat! Minunate flori ai „cules” de aceste Sărbători, dragă Mirela.
  Multă sănătate și zile pline de flori și bucurii la toată familia voastră! 🙂

 2. Sunt tare diafane florile prinse-n acuarele tale și sunt sigură că vor vedea lumina tiparului, învingând orice obstacol, alături de alte minunății.
  O duminică de poveste să ai, Mirela dragă! 😊🤗❤

  1. Mulțumesc din suflet, Dana dragă!
   E o singură rețetă: să public numai în străinătate.
   Din păcate, pentru revistele ilustrate din SUA mi s-a plătit exact cât am cerut, dar nu mi s-a permis să semnez. Și nici să promovez, vinzi desenul, gata, e al lor. Dar plătesc foarte bine și eu, ca profesionist, trăiesc din artă. 😛
   Mulțumesc încă odată! 🙂
   O duminică superbă! 🙂

 3. Mirela mea draga, ca de obicei … suava si parfumata! 😆 Sunt foarte curioasa cum se va numi cartea ta si ce subiect va avea?!
  Sa ai o saptamana usoara draga mea!
  Pupici!

  1. Eu vin de pe blogul tău, draga mea Ella, iar ne-am vizitat simultan, dovadă că ne-a fost dor! 🙂
   Cred că se va numi, totuși, ”Calendarul într-o carte”, continuând ideea Calendarului, deja publicat. 😛
   O săptămână minunată îți doresc!
   Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus