Emilia Clarke, o minte ageră și un talent dovedit

Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke  (born 23 October 1986) is an English[2] actress. She studied at the Drama Centre London, appearing in a number of stage productions, including: Company of Angels, soap opera Doctors, of Tomorrow by Screen International magazine for her role in the Syfy film Triassic Attack (2010), Clarke rose to international prominence for her breakthrough role as Daenerys Targaryen in the HBO fantasy television series Game of Thrones (2011–2019). The role has garnered her critical acclaim and several accolades, including three nominations for the Primetime Emmy Award for Outstanding Supporting Actress in a Drama Series. Clarke made her Broadway debut as Holly Golightly in a production of Breakfast at Tiffany’s in 2013. Her film roles include Sarah Connor in the science fiction film Terminator Genisys (2015), Louisa Clark in the romance film Me Before You (2016), and Qi’ra in the Star Wars anthology film Solo: A Star Wars Story (2018). Timemagazine named her one of the 100 most influential people in the world in 2019.[3]

…………………………….
Finalul serialului Game of Thrones , prescurtat GoT, este cunoscut deja. Pe unii i-a dezamăgit, pe alții i-a supărat, iar altora nu le-a păsat. Unii nu au urmărit deloc această fantezie, dar indiferent în care tabără (haha) ne aflăm, Daenerys Targaryen, regina spectaculoasă, cu dragonii ei superbi și fioroși, cu părul ei alb, lung și frumos împletit, nu cred că a lăsat pe cineva indiferent prin jocul și aparițiile sale covârșitoare ca importanță și prestație actoricească. Puțini știu că actrița Emilia Clarke vede sfârșitul serialului ca pe o șansă de a încheia, simultan, un traumatizant pericol pentru sănătatea personală. Cu alte cuvinte, ea a luptat pentru viața ei în cei 10 ani de filmări. Într-un eseu personalizat, intitulat ” O bătălie pentru viața mea”, publicat în The New Yorker ,  starul din Game of Thrones povestește cum a suferit două hemoragii devastatoare ale creierului, care au adus-o în terapie intensivă. În eseu, Clarke dezvăluie că primul accident vascular cerebral s-a întâmplat în 2011, la scurt timp după filmarea primei serii, ea fiind la sala de sport când a fost lovită de o durere de cap agonizantă, înainte de a se prăbuși. A fost dusă urgent la spital. O a doua operație pe creier a fost în 2013, după o sângerare a creierului aproape fatală. După o a treia operație de salvare, ea a petrecut o lună de recuperare în spital, dar a rămas cu plăci de titan în craniu. Emilia Clarke se declară acum sănătoasă, dar a ținut să poestească și că sfârșitul lui GoT a fost momentul potrivit pentru a spune, în sfârșit, adevărul.
Exact aceleași operații le-a suferit Sharon Stone în anul 2000, doar că la ea a fost mult mai grav, fiind direct pe craniu incizia, în timp ce aici s-a făcut prin artera femurală. Sănătate tuturor!

Emilia Clarke
Emilia Clarke în rolul Daenerys Targaryen din serialul Games of Thrones

Veselă, talentată și foarte pasionată de actorie, Emilia Clarke are ceva prompt și isteț de spus la orice întrebare incomodă a reporterilor.

„Tatăl meu mi-a spus întotdeauna: Să n-ai încredere în nimeni al cărui televizor este mai mare decât raftul cu cărți – Așa că bilioteca mea e suficient de mare ca să citesc în loc să deschid televizorul.”
(tatăl ei a decedat în 2016, o altă lovitură grea peste care a trebuit să treacă filmând GoT…)

„Unul din multele lucruri pe care le iubesc la Daenerys Targaryen din Game of Thrones este că mi-a oferit oportunitatea de a fi mai mult decât soția cuiva și prietena cuiva.”

”Regula mea este să nu citesc mai nimic pe Internet. Există presă, știri, internetul nu-mi face bine”.

„Vreau să fiu cunoscută pentru jocul meu, nu pentru sânii mei”.

„De mică le-am spus părinților că vreau să fiu actriță, iar ei mi-au replicat: credeam că vrei să stai cu noi, acasă! Așa că sunt foarte fericiți că am de lucru! râde Emilia” (tatăl ei este regizor de scenă).

„Mă duc la țară, acolo unde îmi găsesc calmul și liniștea, iubesc verdele, iarba, tihna și plimbările”.

„Personal, mi-ar plăcea să am cât de mulți copii ar veni, cred.”D

„Căsătorie. Nimeni nu m-a cerut (serios) încâ, dar dacă Leonardo DiCaprio va decide sa renunțe la întâlnirile cu supermodele, mă mai gândesc!”

Cum a obținut rolul din GOT
„Simplu. Am făcut episodul pilot și am rămas în echipă.”

Și pentru că Emilia Clarke a rămas 100% vindecată după suferințele îndurate din cauza operațiilor pe creier, ea a declarat:

„E foarte plăcut, mă simt excelent și dicolo de noroc, faptul că am ajuns la sfârșitul Game of Thrones e grozav. Sunt fericită că sunt aici să văd sfârșitul poveștii și începutul a ceea ce-mi rezervă viața în continuare”, mărturisește Emilia Clarke.”

Un interviu plin de farmec cu Emilia Carke, urmărește mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=anpb109zS3U


Emilia Clarke în rolul Daenerys Targaryen din serialul Games of Thrones

Emilia Clarke în rolul Daenerys Targaryen din serialul Games of Thrones


Emilia Clarke visând la ”prințul” său! :)))

Emilia Clarke în rolul Daenerys Targaryen din serialul Games of Thrones

Emilia Clarke în rolul Daenerys Targaryen din serialul Games of Thrones

Emilia Clarke în filmul ”Înainte să te cunosc” , ”Me before you” în original

Jocul cu Citate favorite este găzduit, în fiecare luni, de Zinnaida.

Daenerys Targaryen & Jon Snow / Game of Thrones
Articole create 906

7 comentarii la „Emilia Clarke, o minte ageră și un talent dovedit

  1. Eu ma aflu în tabara celor care nu au vazut nici macar un episode … desii, din episodul doi si pana în penultimul a jucat si Carice van Houten (actrita olandeza) interpretand rolul Melisandrei … Desigur ca aceasta serie va fi reluata de sute de ori asa ca probabil am sa ma uit si eu o data la ea!
    Pe Emilia Clarke (care este cu 2cm mai înalta decat mine!) haha! am admirat-o foarte mult în „Me before you”, cred ca stii la ce film ma refer ptr ca nu stiu cum l-ati numit voi în Ro.
    Imi plac tare mult citatele alese de tine si mi-am notat si eu cateva!
    Va doresc o saptamana cu spor si multa bafta (daca a început sesiunea!)sau daca trebuie sa învatati pe rupte! 😆
    Pupici, dragele mele!

    1. Un film deosebit, la noi s-a tradus ”Înainte să te cunosc”, optimismul, râsul, firea și dragostea ei erau atât de naturale în film, o actriță excelentă, a devenit una din favoritele mele, să știi! 🙂 Ai văzut că am și pus o imagine cu ei doi, din film! 🙂
      Va trebui să ai mult timp pentru GoT, dar dacă urmărești câte 4 episoade într-o zi, merge, altfel nu le ții șirul. Noi le-am văzut la grămadă de pe hbo go, nicidecum așa cum le difuzează HBO, câte unul, n-aș fi avut răbdare.
      Mă bucur că îți plac citatele, așa cum am citit și am constatat, e o ființă deschisă, zâmbitoare și optimistă!
      Te îmbrățișez cu mare rag, să ai o săptămână de vis, Ella dragă! 🙂

  2. Primul citat este suuupeeerb! 🙂
    Daenerys si Jon Snow sunt personajele mele preferate. 🙂 Din ultima serie nu am vazut niciun episod – am asteptat sa se termine, sa pot vedea in „sistem” maraton (n-am rabdare sa astept de la un episod la altul) – trebuie sa fac ‘rost” de timp acum.
    Multumesc pentru aceste citate – cu aceasta ocazie aflu si eu cate ceva despre ea. Sper sa nu mai aiba probleme de sanatate si sa aiba succes in profesie si pe mai departe.
    Saptamana minunata iti doresc, Mirela draga!

    1. Exact, ei doi sunt personajele cheie. Acum gata, s-a terminat, vuiește internetul de nemulțumiri, dar era de așteptat să nu fie un banal happy end, mai ales că mereu femeile au condus ;), așa că ”hai să mai fie și bărbații”! Tentă sexistă, zic eu.
      Și eu tot maraton am văzut acest serial, în weekend până la 10 episoade, că era iarnă! 😛
      Așa a fost ușor de urmărit. Și frumos. 🙂
      Ultimul sezon a fost șocant dar uite că va urma, ha ha ha! Ni se vor dezvălui culisele, după care se pare că ar mai fi câte ceva. Unde a dus-o Drogon pe Daenerys? Dacă va reveni? Dacă se va reîntâlni cu iubitul ei…și ucigașul ei?!
      Mă bucur că am povestit! Dragă Diana, să ai o zi de vis și o săptămână la fel! 🙂

  3. O actriță frumoasă, cu o minte frumoasă, păcat de problemele de sănătate… Am văzut-o și am admirat-o în ”Înainte să te cunosc”, a avut o interpretare remarcabilă.

    Săptămână excelentă, dragă Mirela!

    1. Din fericire s-a refăcut complet și, după spusele medicilor, este 100% sănătoasă datorită intervențiilor făcute la timp. Altfel n-ar fi mărturisit asta, e veselă, are o forță nebănuită, sigur e bine! 🙂
      Da, a interpretat foarte bine fiecare rol.
      Să ai o zi excelentă! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus