23 aprilie, 2019

Ca în fiecare primăvară, petrecem săptămâna de vacanță și Sărbătorile de Paști catolice/reformate la socri, bunicii Enyei din Târgu Mureș, după care revenim acasă, în Cluj, în ajunul Paștilor greco-catolice, pentru a le petrece cu mama și fratele meu.
Drumul e superb, brăzdat cu dealuri multicolore, pomi înfloriți, case cu curți îngrijite, așa, ca-n Ardeal! Bunicii Enyei ne așteaptă cu drag. Gizimama pregătește o masă ca-n povești, cu mâncăruri tradiționale și moderne, cu tort și prăjituri excelente. Casa lustruită, modernă, cu baie și centrală termică, strălucește de o curățeie cum eu nu reușesc niciodată, dar nu-mi fac probleme din asta! Curtea e săpată, plină de flori, ceapă verde, salată, ridichi, pătrunel verde și alte trufandale. În livadă toți pomii sunt înfloriți.
Fiecare vacanță are alte nuanțe cromatice, alte parfumuri, arome, gusturi, implicare chiar…Cea de primăvară e ca un balon cu aer călduț spre rece, proaspăt, cu flori tinere și pomi înfloriți, dealuri brăzdate în galben și verde, somn, astenie ușoară dar simțită. Nu vrei să se termine și îi inventezi o coadă împletită-n auriu de vară, să țină până-n iulie, legându-se firesc de cea mare! Da, așa o văd eu aici, unde lalelele abia acum înfloresc, de secetă și aer răcoros… Nefiresc de viu colorate, iar merii la fel de dragi nouă!

Sărbători fericite, dragi prieteni! Să aveți pace, lumină, sănătate și belșug!

Categories: Familia

8 Responses so far.

 1. Suzana spune:

  Imagini minunate cu ocazia Sfintei Sarbatori Pascale!
  Zile frumoase in continuare, draga Mirela, alaturi de cei dragi! Pace, lumina, bucurii! Cu mare drag! 🙂

  • Mirela spune:

   Da, am avut zile de Paști luminoase, calme, blânde și frumoase! Și cum suntem familie mixtă, le vom sărbători și pe cele de Duminică. Te îmbrățișez, Sărbători fericite de Sfintele Paști!

 2. Diana spune:

  Paştele cu bucurie sa va fie, Mirela draga! (indiferent care si indiferent de cate ori) 🙂
  O gradina cu suflet acolo!
  La dulciuri evit sa ma gandesc prea mult! :))
  Anul acesta – pentru prima data – am agatat pe-o creanga oua de ciocolata invelite in staniol. Si-mi place asa de mult cum arata incat sper sa o fac in fiecare an!
  Zile senine, sanatate si multe bucurii va doresc! <3
  Multumesc pentru urare!

  • Mirela spune:

   Așa cum spui, grădina aceasta are suflet, soacră-mea e foarte harnică și iubește fiecare fir de floare, pom, roșie, are o mare dragoste față de rodu grădinii!
   Nici eu nu mă gândesc la dulciuri, le mănânc fără să mă gândesc prea mult! :)))
   Sărbători fericite de Sfintele Paști, Diana dragă! 😛

 3. ina02s spune:

  Sarbatori Pascale! cu lumina si mult bine.
  Arata foarte bine albumul, multe culori, multa bucurie, chiar si gastronomica. 🙂 Numai bine!

 4. Ella spune:

  Ma bucur ca ati putut sarbatorii atat de frumos alaturi de familie! Totul este ca de basm acolo .. dar prajitura m-a dat gata! 😆
  Va doresc în continuare zile senine si linistite si pentru weekendul urmator va doresc iarasi un :
  „Paste fericit!”
  Pupici!

  • Mirela spune:

   Dragă Ella, a fost minunat, chiar frumos și încă mai stăm, fiind invitați și la alte rude, așa că ne mai odihnim și mai pierdem vremea în mod plăcut aici.
   Mulțumim, așa să fie! 🙂
   Prăjitura este cu ciocolată și mascarpone, e foooarteeeee bună! 😛
   Te îmbrățișez, urându-ți o săptămână frumoasă, liniștită și multe bucurii! 🙂

Leave a Reply