Fără horoscop, de azi! Ediție aniversară

23.02.2019
……………………

La mulți ani, Club al Condeielor Parfumate!
La mulți ani, Poveste Parfumată! Azi împlinești 8 ani!
Îți urez mulți ani frumoși și fructuoși!

La mulți ani, membri ai Clubului Condeielor Parfumate, celor care suntem în club, dar și celor dragi nouă!
Vă mulțumim, respectați cititori și comentatori! La mulți ani!

Iată că după 8 ani de la prima poveste parfumată, pot să vă invit pe facebook aici, sau pe blogul meu aici, la secțiunea Clubul Condeielor Parfumate, unde veți găsi poveștile pe care noi înșine le-am trecut în tabel. E o zestre culturală, nu poate nimeni să conteste acest lucru și cred că oricare dintre cei care au scris sau continuă să scrie povești parfumate ar putea să reunească propriile scrieri într-o carte, citită apoi cu interes și respect pentru lectura de calitate.  Dragi prieteni, dragul de miresme, pasiunea pentru scris, numărul incredibil de mare de cititori și dorința voastră, m-au convins că merită să continuăm poveștile parfumate.

Povestea unui început

În toamna trecută, pe o vreme ploioasă și rece, pe înserat, m-am întâlnit cu o fostă elevă. Grăbite amândouă în căutarea unui taxi disponibil în plin centrul Clujului, ne-am bucurat de revedere. M-a implorat să intrăm pentru un sfert de oră în ceainăria din apropiere și am acceptat, deoarece îmi fusese mereu simpatică, era debordant de sinceră, bine educată și dornică de a împărtăși din experiențele sale. Am povestit vreo două ore în ceainăria liniștită, caldă și înmiresmată, sorbind licori cu parfum de flori, fructe și mirodenii și savurând bunătăți cu miere, trandafiri, zmeură, vanilie, adică tot ce-i mai gustos și cald, într-o seară de noiembrie. Dacă nu v-am spus până acum, am predat 10 ani Educație Plastică, fiind titulară gr. did. II la o mare școală gimnazială clujeană. Fostei mele eleve îi voi spune ”Linda”, cu toate că numele ei e altul. După amabilități și complimente, mi-a mărturisit că venea de la un interviu în vederea angajării și că era încă nedumerită, neînțelegând de ce a fost respinsă. Ar fi dorit mult să ocupe postul acela, sediul fiind în centru, salarul foarte bun, colegii interesanți. Și i-ar fi plăcut mai ales ce avea de lucru acolo.
-Și care-a fost motivul respingerii tale? Nu corespundeai? am întrebat-o eu.
-Mi-am prezentat CV-ul,  scrisoarea de intenție, am discutat despre celelalte competențe dobândite prin cursurile suplimentare. La un moment dat, directorul care mă intervevia mi-a adresat următoarele: ”Să ne oprim aici, domnișoară, sunteți Balanță, eu sunt Fecioară cu ascendent în Scorpion, așa că nu ne vom putea înțelege niciodată. Plus că Balanțele sunt delăsătoare, cu capul în nori, ba chiar am observat că suneți persoane cam toxice și cu nasul pe sus. Poftiți CV-ul și la revedere!”
Rareori mi s-a întâmplat să rămân cu gura căscată la spusele cuiva, dar literalmente am rămas așa, privind-o și nevenindu-mi să cred. Am sorbit din ceai.
Linda a continuat.
-Știți, am un sentiment de neîmplinire…
-Haide să vedem partea bună, Linda, eu cred că e bine că n-ai încăput pe mâna unui astfel de ”șef”, am liniștit-o eu, încă sub imperiul celor auzite.
-Mi-a fost rușine pentru că și eu cred în horoscop, zodii, și multe alte superstiții, ceea ce acum mi se pare prostesc.
-Ceva te-a determinat să crezi, totuși! Linda, mărturisesc că, fără a crede vreodată în predicții, în trăsăturile comune ale nativilor unei zodii credeam și eu, dar m-am lecuit definitiv. Pentru că nu mă regăsesc în niciun cunoscut din așazisa mea zodie, poate doar în celebritățile născute în aceeași zi cu mine, de-a lungul timpului. Lucru pe care ne place tuturor să-l credem, pentru că ne aduce un plus de farmec, magie, atracție, nu pentru că ar avea vreun fundament. Autoamăgirea e o minciună pe care ți-o servești singur.

Mi-a povestit că i se întâmplase să observe că citise din greșeală horoscopul altei zodii, convinsă fiind că-i al ei, că ”prea i se potrivea” și se întreba, nedumerită:”de unde-or ști astrologii ăștia ce mi s-a întâmplat mie?” … Ca apoi să constate, stupefiată, că citise previziunile altei zodii. Penibil și hilar! Și câtă vreme pierdea zilnic…Se gândea că managerul acela neplăcut se supărase pe ea pentru întârzierea la interviu, mai mult decât pe nepotrivirea dintre zodiile lor. Da, pierduse vremea cu horoscoapele de la 5 dimineața până la 8, după care s-a rimelat aiurea, în grabă, n-a mâncat mai nimic, au apucat-o amețelile și uite-așa, uite la ce-a adus-o cititul horoscopului! Plus că horoscopul îi prezise o reușită de proporții pentru ziua asta, așa că nici nu se ostenise prea mult.
Ultima boroboață ”zodiacală” o făcuse când s-a certat cu prietenul ei, care-i demonstrase științific că tot zodiacul și horoscopul sunt simple superstiții și că ar fi cazul să le citească doar ca amuzament. Ea a considerat că-i disprețuiește crezul și s-au despărțit temporar.
– Dar avea dreptate, am simțit eu nevoie să punctez. Cheamă-l înapoi, va înțelege! Astronomii au demonstrat demult ceea ce voia el să-ți spună.
Nu voiam s-o jignesc, așa cum nu doresc să lezez pe nimeni care crede în ceva, sunt un exemplu de toleranță, dar o mână de ajutor dau, atunci când mi se cere. Ea era cea care îmi ceruse sfatul, ea era cea care-mi povestise incredibila întâmplare de la interviu și care mă invitase să povestim despre toate astea.
-Am crezut și eu câțiva ani buni în horoscoape, mi-am irosit timpul făcând speculații pe baza a ceea ce citeam, ascultând și comparând. Eram una din cele care punctau ”noi, Peștii” sau ”voi, Gemenii”, o, ”dar ea e Berbec, o va ține pe-a ei”, etc etc. Din fericire, am continuat să citesc, în ultimii ani, doar din amuzament, pentru că deja nu mai credeam, Azi, orice limpezire mă ajută să văd mai profund, mai clar și să nu mai greșesc. Nu, nu un astrolog mă va influența pe mine în luarea deciziilor personale sau aprecierea celorlalți, ci ceea ce văd,  observ, constat, ce trebuie făcut, ce merită, ce gândesc, ce e bine, corect, cinstit, ce cunosc și mi se pare valoros cu adevărat.
-Aveți atât de multă dreptate, doamna profesoară, așa trebuie apreciat un om, o situație, viața.  Am devenit dependentă… E un drog periculos, pe care mass media ni-l oferă sau vinde cu bună știință și azi, după ce milenii l-a servit celor care considerau Pământul ca centru al Universului. M-am înscris și la un curs, am plătit o grămadă de bani, am pierdut zile întregi făcând astrograme…greșite, profesorul nefiind prea răbdător, nu le verifica. Și-apoi, n-am înțeles nimic din chestiile alea.
– Nici n-ai ce înțelege, astrologia nu este o știință recunoscută ca atare, astronomia a demonstrat din plin acest lucru. Planetele nu ne pot influența atât de personal, astrologii împart zodiile după poziția Soarelui, dar nu sunt în stare să stabilească pe unde se află acesta! Dovedit și demonstrat. Nu poți cataloga sute de milioane de oameni născuți într-un segment ”zodiacal” ca fiind la fel, nici măcar trăsături comune nu au! Oamenii au bagajul lor ereditar, temperament, caracteristici personale, educație, cultură, un stil de viață, comportament, bun simț, prin asta se aseamănă sau diferențiază, nu prin zodie. Suntem atât de diferiți chiar și cei născuți în aceeași zi.

Apoi am râs amândouă cu poftă.
-Vă mai pot citi ceva? mă întrebă Linda.
Aveam în față un cheescake cu zmeură, așa că-mi putea citi orice. Doar că s-a dovedit foarte interesant și am ascultat cu atenție.

-”Vestea bună e că astrologia este mai puțin dăunătoare decât pseudo-științele medicale precum acupunctura sau reflexologia. Vestea proastă e că are efecte negative lăsând oamenii să creadă în magia universului, să se autoamăgească crezând că planetele le veghează viața și că dacă au noroc să apară conjunctura corectă o să fie cei mai fericiți oameni de pe Pământ. Oamenii au lansat războaie pentru că astrologii le-au spus că stelele le surâd, alții au amânat decizii importante pentru că Mercur era retrograd și le influența hotărârile”.Pfffuoai!
-Da, astrologia e periculoasă pentru gândirea raționalăși chiar dacă efectul este mic la scara planetară, la nivel individual poate fi devastator.
-”Facem abstracție de partea în care oamenii obsedați de horoscop sunt, adesea, enervanți. Consider că toleranța e un semn al educației și că noi, în calitate de animale sociale, după cum ne-a numit Aristotel, avem datoria de a avea o atitudine decentă față de orice om și orice idee cu care nu suntem neapărat de acord. Singurul lucru de menționat este că atunci când aperi cu toată ființa o idee, ar trebui să ai și o suită de argumente cu care să o susții”.
”Aici apare problema în ceea ce privește această pseudoștiință. Cei care leagă prietenii și relații pe baza compatibilității între zodii și care au vaga impresie că știu mai totul despre tine după ce le-ai spus în ce zodie ești, nu au argumente științifice. Cel puțin nu unele care să aibă sens. Și ar fi drăguț din partea lor să aibă așa ceva, mai ales atunci când încearcă să îți explice ce fel de om ești pentru că au citit ei un șablon de caracteristici în zodiace. Ținând cont de faptul că suntem în secolulul 21, poate că ar trebui să credem mai puțin și să cercetăm mai mult.
-Of, cât timp am pierdut cu astea, cât m-am înșelat și cât m-am făcut de râs, așa cum s-a făcut azi marele directoraș fecioraș!  Și cât de mult greșea, se răzbună Linda.
– De mâine vei citi în continuare horoscopul, dar vei râde amuzată, apoi treci la glume, ceva știri, buletinul meteo, orice, dar nu horoscoape cu predicții. Vei vedea ce bine te vei simți, am simțit-o pe propria-mi piele. Cu timpul vei ocoli paginile astea de umplutură.

Butona pe telefon, ceea ce mi-a permis să-mi mai torn un ceai aromat, cu scorțișoară.

Apoi îmi citi:”Odată cu debutul revoluției științifice, astrologia a fost pusă sub semnul întrebării; a fost contestată cu succes atât teoretic cât și experimental, și s-a demonstrat că nu are nicio valabilitate științifică sau putere explicativă. Astrologia se încadrează în categoria pseudoștiinței”.
Linda sorbi din ceaiul cald și bun, continuând:
-Ca feng-shui!Ori e shui, ori feng, dar ciudat sigur este. Mai grav e cu cei care se bazează pe vindecări miraculoase, apelând la vraci autohtoni sau asiatici, care-i transformă în dependenți și le iau banii, lăsându-i bolnavi și creduli.

-Exact, așa este! Unii vin schimbați și din ”ashramurile” indiene, unde și-au lăsat banii, bunele obiceiuri și deseori bunul simț, întorcându-se gata să schimbe lumea într-una mai bună. Din păcate, fac exact contrariul.
-Of, să nu aud…Ascultați, doamna profesoară:
”Avem şi o şcoală de astrologie care se mândreşte că a format aproape 400 de astrologi profesionişti, dintre care mulţi au ajuns celebri la posturi de televiziune. Cursurile se ţin prin e-mail, iar taxa pentru cele trei niveluri de studiu începe de la 720 de lei.”
-Hahaha, eu am plătit mai mult, râse ea cu poftă! Și continuă:
”Astrologii sunt de două feluri: unii care chiar cred că planetele ne-ar influenţa, ceea ce este imposibil de demonstrat, şi unii care sunt doar un fel de şarlatani, care nu cred deloc, dar fac horoscoape findcă e profitabil”, spune Adrian Șonka, muzeograful coordonator de la Observatorul Astronomic „Vasile Urseanu”.
„O pernă pe cap te influenţează mai mult decât te influenţează Luna!”Da, vei vedea ce bine dormi!
 “Atâta timp cât astrologii zic că există o forţă care ne influenţează, astronomii le vor spune că păcălesc oamenii. Nu mai trăim în evul mediu ca unii să ştie că ceva ne influenţează şi numai ei să ştie, altcineva să nu poată descoperi cum se petrece acest lucru, dar crezându-i orbește.În prezent, se pot verifica multe lucruri, dar ei susţin că astrologia e ceva ce nu se poate verifica. Asta e atitudine de evul mediu”, explică domnul Adrian Șonka. „Nu există nimic dovedit. Au trecut mii de ani, timp în care s-au descoperit multe forţe ale obiectelor cosmice, dar nu s-a descoperit nimic din punct de vedere astrologic„, continuă Adrian Șonka, astronom, Observatorul Astronomic.
-Vedeți,”ceva ne influenţează şi numai ei au voie să ştie, altcineva să nu poată descoperi acest lucru”! Asta m-a convins mai mult decât orice alt argument.
-Lidia, eu am crezut și-am citit vreo 10 ani horoscoapele. Făceam circ la emisiunile de previziuni astrologice, să fie liniște în casă, să fiu lăsată în pace, noroc că aveam mereu trei tv-uri moderne și ai mei se retrăgeau în alte camere. Totuși, am apreciat mereu că soțului și fiicei mele nu le-a plăcut să citească horoscopul, necrezând deloc în zodii și alte superstiții. Eu…încercam să-i conving. Dar ei sunt, demonstrat, mai inteligenți, mai cerebrali, niște buni matematicieni față de mine. Ca artiști plastici, toți trei suntem buni, fiica noastră fiind cu adevărat genială. Nu are nicio legătură cu zodia, este doar moștenirea genetică și munca asiduă, inspirația și creativitatea. Studiul, dorința de a reuși.
-Și dumneavoastră sunteți o mare artistă …Aveți o linie atât de sigură, un stil deosebit și e o bucurie să privesc ceva pictat sau desenat de dvs.! Am toată colecția de cărți ilustrate, admir siguranța formei, compozițiile, acuarelele, cromatica, tot.
M-am bucurat că discuția o luase în direcția aceasta, simțeam nevoia să ne îndepărtăm de ceea ce Lidiei îi va fi greu, dar nu imposibil: să lase un obicei care o putea influența mai puțin pozitiv, luându-l doar ca un simplu amuzament de acum înainte.
Ne-am îmbrățișat ca două prietene…Mi-era dor de orele cu anumite clase, unde elevii aveau drag de școală și puteau fi civilizați.Ei, nu și anumiți colegi.
Un nou început, mai spuse ea, după ce taxiul meu o luă, prin seara de noiembrie, către casă, la 10 minute de ceainărie, dar pe o vreme atât de neprielnică plimbărilor.

Parfumul meu
Parfumul Loukhoum  de Keiko Mecheri,  este inspirat, asemeni fratelui său mai vârstnic, Rahat Loukoum de Serge Lutens, din deliciile turcești, aromate,  savuroase, alcătuite din petale de trandafir pentru dulceață, lemn prețios, vanilie, mosc, miere, câteva flori albe și migdale. Toate creează un parfum foarte bun, cald, potrivit oricui are simț și gust pentru parfumurile de nișă, mai puțin obișnuite, mai puțin întâlnite și nicidecum învechite. Mie îmi sugerează un vis aievea, o lume în roz-trandafiriu, mult calm, siguranță de sine, seninătate și îmi creează o stare de bine. Parfumul creatoarei Keiko Mecheri a apărut în 1998 și de atunci e căutat și apreciat ca unul din cele mai bune parfumuri de nișă. L-am achiziționat întâmplător, acum un an, dar am simțit că se potrivește cu ceea ce port eu iarna. Marele secret al parfumului Loukhoum este că îți conferă bucurie și siguranță, te face să ai mai multă încredere în tine și să te simți bine, fără a fi un parfum dulce . Pentru că acest parfum nu e doar un parfum, ci un răsfăț, o capodoperă olfactivă, un elixir al fericirii. Un parfum longeviv, cu siaj bun și persistență și mai bună. Și care poate să emane căldură și să atragă căldură. Considerat un parfum unisex.

Recomand și alte parfumuri de nișă ale creatoarei Keiko Mecheri: Scarlet, Genie des Bois, Peau de Peche, foarte reușite.

Parfumul Lindei
Asa cum îi spune si numele, Hypnotic Poison al brandului Dior este un parfum care hipnotizează și cucerește. Linda m-a asigurat că l-a folosit cu toate că…Aici am râs amândouă: ”cu toate că nu se potrivea zodiei tale”! Ei, altă demonstrație, draga mea! Uite cât de bine îți vine, asta și pentru că este un parfum potrivit oricărei vârste, destul de modern, nefiind depășit de vremuri, dovadă că încă se fabrică, e căutat și e foarte bun. Hypnotic Poison este un gurmand, te învăluie vanilia dulce și mirosul de migdale amărui, asemănătoare marțipanului, care  acoperă amestecul cu flori albe, din care se simte iasomia, ca în final să așeze calm și cald toată compoziția pe câteva note lemnoase, listate fiind palisandrul si santalul.
-E un parfum care dă dependență, ai grijă, e dulce și bun!
-Da, de aceea l-am și cumpărat, se bucură Linda.
Cel mai bun măr otrăvit de la Dior, după părerea mea, bine alcătuit, cu un siaj și o persistență unice.

…………….

Dragi condeieri și cititori,

Am speranța să nu fiu înțeleasă greșit după lectura poveștii mele adevărate. După cum menționam și în text, una din trăsăturile caracterului meu este toleranța. Dacă ați ales să vă ghidați viața în funcție de zodii și predicții din horoscop, eu voi respecta în continuare acest lucru și știți bine aceasta. Păstrând proporțiile, e ca toleranța religioasă, sau ca toleranța față de orientarea sexuală, etnie, rasă, alegerea felului de-a mânca vegan sau omnivor și lista poate continua. Există și lucruri pe care nu le voi tolera niciodată, cum ar fi drogurile, bârfa, atacarea cuiva fără A-L LĂSA SĂ SE APERE, ETC, dar le știți, așa că nu le mai înșir aici. Faptul că eu am ales să nu mai citesc horoscoapele și să nu mai cred în zodii, nu înseamnă că voi disprețui, persifla, zeflemisi sau critica pe cineva care-o va face în continuare.
Să ne revedem mereu cu bine, dragi condeieri!

Tema de azi a fost aleasă de minunata Dana Alistar.
(https://despresipentrunoi.wordpress.com/) 

Vă rog să vă oferiți personal pentru alegerea temei  viitoarei noastre întâlniri, primul venit fiind și primul ales, tema urmând s-o stabilim împreună cu voi, dragi condeieri.

………………………

[inlinkz id = 71]
Articole create 906

19 comentarii la „Fără horoscop, de azi! Ediție aniversară

  1. Mai întâi fac o urare Clubului, condeierilor, cititorilor și ție, gazdă deosebită a poveștilor: „Ani mulți, frumoși și parfumați, cât mai multe povești, să ne citim cu drag mereu! ” 😊
    Povestea ta este ca o lecție pentru ceea ce lăsăm să intre în viața noastră și mai rău, să o stăpânească. Am citit cu mare curiozitate pentru a ajunge la deznodământ, m-am bucurat de imagini și mai ales de parfumurile alese de tine, mereu surprinzătoare, mereu altele.
    Aștept cu nerăbdare și celelalte povești. Mă înscriu și eu în tabel imediat ce am liber la calculator.
    O zi minunată să ai, Mirela dragă!
    😘❤

    1. Mulțumesc din suflet pentru urare, dragă Dana, ești, așa cum am spus-o, un om deosebit, care n-a uitat să-mi facă și mie o urare, că nu-i ușor deloc ceea ce fac, chiar dacă e frumos și-mi suneți dragi! 😛
      La mulți ani frumoși și parfumați ție, drag condeier! 🙂
      Nu am inenționa să țin chiar o lecție, dar povestea mea e reală și mă bucur când rațiunea învinge.
      Așa cum spune și titlul ales de tine, e un început, un început bun și pentru mine, și pentru Linda, poate și pentru alți cititori. Să nu ne lăsăm stăpâniți decât de ceea ce ne face bine cu adevărat, sau mai bine să stăpânim noi ceea ce ne-ar putea aduce acest bine!
      Să ne revedem cu bine la următoarea poveste parfumată! 🙂
      o zi frumoasă, Dana dragă! 😛

  2. Îți mulțumesc mult pentru primirea călduroasă pe care mi-ai făcut-o atunci când, cu emoție m-am hotărât să mă alătur acestui Club cu povești minunate, pe care doar le citeam uneori, minunându-mă de talentul vostru, măiestria condeielor ce le așterneau și pauzele acestea de relaxare, frumos, drag pe care ni le oferi, Mirela!

    1. Dana, draga mea, eu îți mulțumesc pentru fiecare participare la poveștile noastre, în care ai artătat fața unui om adevărat și a unui condeier de mare valoare. 🙂
      Poate ești prea modestă sau poate bunul simț te îndeamnă să fii mai retrasă, dar ești o persoană deosebită, față de care am tot respectul.
      Ești un om bun, te îmbrățișez cu drag! 😛

  3. Dragă Mirela, La Mulți Ani!

    Mulțumim de găzduire și mulțumim că întodeauna ne-ai fost o sursă de inspirație!
    Eu nu cred în astrologie și nici în horoscoape …
    Dacă era să mă iau după toate aceste „preziceri” nu eram căsătorită cu soțul meu pentru că Fecioara și cu Scorpionul „nu sunt compatibile”! Oops! 🙂
    În schimb cred în parfumuri și în rafinamentul lor!
    Mi-am dorit să am Dior – Hipnotic Poison numai că pentru mine nu cred că ar fi potrivit … ar fi un parfum care mă „poartă” el pe mine și nu invers … 🙂
    Weekend plăcut dragă mea și multă inspirație în continuare! Pupici!

    1. La mulți ani Ella, Condeier Parfumat!
      Draga mea dragă…Chiar și în aceste circumstanțe ai paricipat, ești o adevărată prietenă și un om rar,bun și devotat!MULȚUMESC! <3
      ..........................
      Șiam că nu crezi în astrologie și nici în horoscoape, dar eu am crezut, sau cel puțin am pierdut vremea citindu-le...Nu știu dacă am crezut cu adevărat, prea rapid am lăsat ”meteahna” asta”!
      Cred că ție ți se ptrivesc parfumurile florale, așa, ca sufletul tău!
      Weekend plin de liniște, dragă mea dragă! Îmbrățișări! 🙂

  4. Voi spune cu drag si aici sau mai ales aici, la multi ani, Povestii noastre Parfumate! La multe povesti incantatoare de citit, la multe si parfumate amintiri de adunat,inspiratie si bucurie doresc cu drag, condeierilor 🎉

    Cat despre astre, astrologie si astronomie, e un subiect mai complex si mai complicat decat pare. Horoscopul e ceva atat de general incat e stupid sa te ghidezi dupa el, intelept e sa tii cont de coordonate si nu de continut, dupa parerea mea ☺
    Ca noi credem sau nu credem ca planetele ne influenteaza, mult, putin sau deloc e ceva secundar ☺
    Revenind la parfumuri, Poison este unul dintre adoratele mele☺ Cel mentionat de tine nu m-a impresionat foarte tare dar pastreaza linia profund tulburatoare a clasicului Poison💝 Imi place mult dulcea idee a parfumului purtat de tine in aceasta poveste, cu adevarat potrivit lunii noiembrie 😍
    Minunata impletire de parfumuri!👏

    1. La mulți ani Poveștii noastre, condeier prețios și drag! 🙂
      Așa cum afirmam, voi respecta credința și preferința oricui, indiferent dacă domneiul e astrologia sau acupuncura. Așa cum spui,” Horoscopul e ceva atat de general incat e stupid sa te ghidezi dupa el”!
      Da, e chiar stupid.
      Dacă astrele/planetele nu mă mai pot influența, parfumurile sigur mă influențează. 😉 🙂
      Azi, la mall, era un tânăr parfumat cu foare mult oud, mult prea tare, un oud aspru, înecăcios și aproape imposibil de suportat. Mulți aleg parfumuri prea tari doar din dorința de-a acoperi cu mirosul lor orice alte miresme, dar nu reușesc decâ să-i alunge pe ceilalți din jur.
      Nu mă mai topesc după parfumurile vintage, am observat că n-am suportat un Guerlain clasic, vechi, mirosit de curând și cred că e momentul să spun adio parfumurilor mult prea îmbătrânite, considerate doar clasice ale genului.
      Hypnotic Poison este un parfum căruia eu i-am atribuit nota 10 din 10, ceea ce mi se întâmplă rar, fiind zgârcită la notarea parfumurilor. 😉 🙂

  5. La multi ani, Mirela draga, gazda si condeier! La multi ani tuturor condeierilor si cititorilor! Viata lunga si Clubului! 🙂
    *
    O poveste cu parfum de stele aici la tine! 🙂
    Horoscoapele m-au facut intodeauna sa zambesc, dar mi-a placut sa citesc si chiar am incercat sa schitez horoscoape – am lasat-o balta pentru ca ma incurc in calcule. 🙂 🙂 Cred ca unele coincidente ii determina pe cei mai multi sa creada in influenta astrelor. Practic, e dovedit ca Luna influenteaza marea (mareele), iar omul e constituit mai mult din apa, deci… (e o discutie la moda, sa zic asa, in anumite medii).
    Acupunctura, desi pseudostiinta, n-as ignora-o pentru ca stiu o persoana care si-a rezolvat durerile de coloana vertebrala lombara (medicii au propus operetia, dar persoana in cauza a zis ca mai bine bea ceai decat sa se opereze). Au trecut trei ani de atunci si durerea nu a revenit (si suportase ani si ani acea durere). O fi coincidenta; stiu eu?!
    Parfumurile amintite de tine nu le cunosc, dar par a fi faine. Mie imi plac parfumurile „clasice” si nu stiu daca ma voi satura de unele, dar am observat ca nu prea mai au aceeasi formula cele care mai exista.
    Weekend frumos in continuare iti doresc! Spor in toate!

    1. La mulți ani, drag condeier parfumat și talentat! 🙂
      Desigur, Luna influențează mareele, e dovedit, iar anumiți oameni au beneficiat de reducerea durerilor prin acupunctură.
      Parfumurile din seara aceea sunt parfumuri foarte bune, probat și dat note maxime!
      Clasicele încep să fie atât de reformulate încât nici nu mai seamănă…ce bune erau cândva!!!
      Te îmbrățișez cu drag și sper ca dacă povestea va continua, să ne reîntâlnim mereu! 🙂

  6. La mulți ani, Mirela, la mulți ani condeieri minunați! La cât mai multe povești! Mulțumesc că m-ați primit în grupul acesta sublim, deși nu pot fi atât de activă e cât îmi doresc din cauza job-ului, să știți că vă port totuși mereu în gând și mereu aștept cu nerăbdare poveștile parfumate!

    Cât despre horoscop, mă atrage nota sa de misticism și cam atât. Vorba unei prietene: „conform horoscopului în fiecare an îmi găsesc marea dragoste, ah și mai sunt și bogată pe deasupra!” De parfumuri ce mai pot zice? Ca de obicei, ai ales niște arome desăvârșite!

    1. La mulți ani, Diana!
      Ai scris superb și mă bucur mult că faci parte din clubul nostru.
      Toți ne facem timp cum putem și numai când putem, eu având datoria de onoare de a fi aici indiferent că-i zi sau noapte, dar o fac cu drag și prietenie (sâmbătă mi-a fost spart blogul de un hacker din străinătate, nici măcar român cum s-ar putea crede, care a fost anihilat și blogul e curat și apărat acum).
      Da, prietena ta a ales nota umoristic-ironică a acestor horoscoape, e ok așa! :)))
      Mă bucur că îți plac parfumurile, ambele sunt notate cu 10 de cei mai exigenți parfumieri și critici de specialitate.
      Te aștept cu drag la fiecare poveste parfumată! 🙂

  7. La Multi Ani Clubului Parfumat, draga Mirela! Si tuturor cititorilor lui!
    Ai abordat un subiect tare interesant. Si in viata reala l-am intalnit destul de des, dar totusi nu am prea avut ocazia sa vad oameni prea impatimiti in ale horoscoapelor.
    Banuiesc ca in era IT, posibil sa fie deja programe pentru a reda diverse povestioare zodiacale. Ca sa faci zilnic prognoze pare cam complicat!:)
    Pana la urma tot la autoprogramari mentale ajungem pentru cei ce sunt ahtiati de asa ceva! 🙂

    Numai bine si inspiratie cat cuprinde, draga Mirela!
    Eu ma voi inscrie maine in tabel.
    O seara frumoasa si o saptamana la fel!

    1. Mulțumesc din suflet, dragă Suzana!
      La mulți ani cu drag, condeier parfumat! 🙂
      Ai dreptate, nu au nicio bază, era IT își spune cuvântul! :)))
      Te aștept cu drag.
      O săptămână minunată! 🙂

  8. LA multi ani de povesti parfumate, de amintiri si de creativitate!
    Ma bucur să fac parte din acest club, mă bucur de fiecare data cand datorita acestei participări dau naștere unor povești care îmi sunt tare dragi.
    Scrierea ta mi-a amintit de astronomul Adrian Șonka pe care l-am cunosctu la lansarea cartii sale pentru copii. E un om carismatic, tanar, care a stiut să țină foarte atenți o mulțime mare de puști deși le-a vorbit doar despre niște … pietre aflate la ani lumină de noi. Astfel de oameni ar trebui să fie mai vizibili în media românească.
    Cât despre horoscop…soacra mea spunea așa: eu mă uit pe horoscopul zilei și dacă văd ceva bun care sa=mi influențeze ziua în bine, rețin. Dacă nu, uit imediat. Mi s-a părut cea mai bună strateie :). Eu nu sunt abonată la nici un horoscop, nici în ziare nu prea citeam, mă uimesc doar când mai prind câte unul pe la tv de ceea ce aud.

    1. Mulțumesc draga mea Vavaly! 🙂
      La mulți ani ție, drag condeier parfumat și talentat!
      Te invidiez constructiv că l-ai cunoscut pe dl. Șonka, e întradevăr grozav de inteligent și charismatic, am urmărit un interviu cu el și am constat acest lucru. Așa cum spui, astfel de oameni ar trebui să fie mai vizibili în media românească. 🙂
      Exact ca soacra ta face și mama, dar nici de ”frică” n-a crezut vreodată în horoscoape! :)))))
      Te îmbrățișez!

  9. Citeodata, oamenii sunt vampiri energetici, fie ca vor, fie ca nu. Uneori ii intilnim, alteori pasageri suntem unii pe linga ceilalti. Iar atunci cind ii intilnim, trebuie sa stim cit ii lasam sa intre in viata noastra.
    Mi-a placut maxim povestea reintilnirii cu trimitere spre zone mai putin explorate in tematicile noastre.
    La multi ani condeierilor, la multi ani clubului, la multi ani, Mirela! <3

    1. La mulți ani ție, condeier parfumat extrem de talentat, Lăcărămioara dragă! La mulți ani ție, prietenă de preț! 🙂
      Da, unii oameni sunt așa, aș spune mai degrabă că vor să fie, mai ales cu cei slabi, care le permit asta, niște vampiri energetici, profitori, mincinoși-întru-a-și-atinge-scopurile.
      Soluția este să stăm departe de astfel de inși și să-i uităm, nu merită apropierea noastră. Marginalizați, deposedați de prietenia și grija noastră, se vor trezi fără resurse și poate că se vor apuca de muncit și își vor vedea de treabă. Sau vor pieri, dar asta va fi exclusiv problema lor. :)))
      Mă bucur mult că ți-a plăcut povestea, să știi că și mie mi-a plăcut s-o scriu. Toate poveștile condeierilor sunt foarte reușite, tema le-a plăcut mult!
      Mulțumesc mult pentru urări, drag membru al Clubului Condeielor Parfumate! 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus