Crăciun magic

Cu siguranță că ați mai auzit termenul și poate că vi s-a părut clișeistic, dar dacă așa a fost, așa-i spun: Crăciun magic!
Casa lună, strălucind de curățenia făcută în trei, fără osteneală, a mai adăugat strălucirii firești o bună doză de sclipiri artistice, potolite, așa cum îi stă bine unei familii care lasă pe mâna artistei de top, respectiv Enya, pomul împodobit, lumânările parfumate și beculețele care scânteiază până la ziuă. Oaspeți de-aici, dintre care îl voi menționa pe fratele meu Lucian, care a fost un veritabil Moș Crăciun, alături de noi, vorbăreți  până către zorii veseli, plus câțiva prieteni veniți  taman de la Paris, bucurându-ne cu poveștile, eleganța, darurile și aplombul lor tipic franțuzesc, au aureolat seara fermecată a unui Crăciun de poveste și de povestit! Am preferat cu toții cafeaua, cozonacul, peștele și salatele proaspete în locul preparatelor din carne, care nu mai au demult trecere la noi. Doar sarmalele mamei, făcute numai din varză dulce și carne de mânzat cu piept de pui, au adus ceva din savoarea crăciunurilor de altă dată, pe care, iată, nu le mai amintesc așa cum o făceam cândva…Parcă sunt tot mai departe și nu-mi mai stârnesc nostalgii. N-a lipsit vinul de Bordeaux fiert cu scorțișoară, zahăr, cuișoare și alte mirodenii, dar și  Mulled wine-ul, fiert cu miere, mirodenii și cu felii de portocale. La mare cinste a fost vinul excepțional dăruit nouă de pe Domeniile Blaga, un vin rar pe care îl primim cu respect de la vărul mamei, unchiul meu Ion Blaga, proprietarul podgoriilor unde se meșterește această licoare premiată de nenumărate ori în Europa, fiind un vin cerut mai ales acolo.
Moșul s-a întrecut pe sine, abia având loc sub pom atâtea daruri, de la telefoane mobile la laptopuri ușoare și aurii-rozalii, parfumuri de nișă, rochii și fulare și până la pralinele Mozart și Lindl, plus multe alte dulciuri savurate în noaptea magică, toate găsite sub pom. Pisicile noastre, pikinii dragi, Picky fetița și Odin băiețelul, ne-au stat alături, primind și ei daruri de care s-au bucurat, explorând pomul și făcând giumbușlucuri de toată minunea, care ne-au înveselit seara.
Am fost bucuroși că am putut să ajutăm înainte de Crăciun câteva familii, donând obiecte de uz casnic în stare perfectă de funcționare, cizme, pufoaice, paltoane și pături aproape noi. Plus dulciuri și cărți. Pentru că nu trebuie să uităm: Crăciunul înseamnă a dărui, nu doar a aștepta să vină moșul. Fii la rându-ți Moș Crăciun și vei avea sărbători magice și frumoase!

Și pentru că mama a avut o problemă medicală care o împiedică să se deplaseze fără baston câteva luni, am preferat să rămânem acasă, să-i fim alături, dând o fugă doar în împrejurimi, la câțiva prieteni care ne-au așteptat cu drag.
Viena și târgurile ei de Crăciun, excursie planificată, mai poate să aștepte, Pentru mine,  familia a fost mereu pe primul plan și așa va rămâne. După tort, scumpa mea fiică a ieșit cu câțiva colegi la niște prieteni, revenind în formație adăugită și completă, ceea ce-a fost excelent, pentru că-mi făceam griji că nu mi se apreciază mulled wine-ul și covrigeii crocanți cu parmezan! Dar uite că a avut cine să simtă căldura Crăciunului înainte de un somn binefăcător,
Așa ne-a vrăjit magia unui Crăciun reușit și frumos.

Crăciun 2018 Mirela, Enya și Csaba Pete, Lucian și Alexandrina Rusu , plus Picky și Odin. Acest colaj este proprietatea familiei Pete
Articole create 906

2 comentarii la „Crăciun magic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus