Până ajung la marcheturile cu ciuperci grozave (că din piață nu iau și gata), pentru a face rețeta Elinei, mă rezum la două feluri de supă: de roșii și de gulii. Ai mei spun că sunt cele mai bune din lume și (a cât-a oară?!), că trebuia să mă fac chef, să dau și eu undeva tonul cu succes! Le mulțumesc, sunt drăguți, iar complimentele provenite din talentele culinare sunt cele mai dorite de majoritatea oamenilor, tocmai am citit.
Supa de roșii s-o faceți din bulion de casă sau roșii proaspete, (cherry sunt cele mai bune), iar cea de gulii e ușor de făcut, secretul fiind să fierbeți legumele la foc potrivit, pentru a se pătrunde gusturile încet, elegant, fără duritate. Poftă bună!
(Mda, le fac și cartofi franțuzești)!😋
Iată și rețetele! 

1. Supă de roșii
Se face o supă de zarzavat destul de concentrată, din ceapă, morcovi, țelină, pătrunjel.
Se călește o linguriță de făină în două linguri de ulei de măsline (sau de floarea soarelui), care se stinge cu supa de zarzavat strecurată.
Adăugăm un litru de bulion bun, cu pulpă de roșii, dat prin sită, sau folosim pastă de roșii de calitate, italienească și care să aibă gust dulce-acrișor și proaspăt. Se poate face un bulion din roșii de grădină sau roșii cherry, dar durează mai mult.
Se toarnă bulionul, amestecând cu telul.
Se sărează după gust, eu adaug și puțin zahăr, boia dulce de ardei și NEAPĂRAT busuioc și magheran!
Se poate adăuga o lingură de ketschup bun, dar numai dacă vreți să fie mai aromată.
De preferat să fie servită cu crutoane. Crutoanele se pot aromatiza cu usturoi.

Supă de gulii
Se fierb în 2 l de apă două cepe, doi morcovi, o țelină mică.
Se adaugă, după ½ de oră, două gulii mari tăiate cubulețe și un cartof.
Se scot zarzavaturile albe, păstrându-se doar morcovii și guliile.
Se face dintr-o linguriță de făină și o lingură de ulei, plus cîteva linguri de apă, o bază care leagă supa.
Se sărează, se condimentează natural cu pătrunjel tocat, un strop de piper alb și o frunză mare de țelină, care se scoate la servire. Cu smântână e și mai bună.

Categories: Familia

Leave a Reply