10 octombrie, 2017

2017-10-10

 

Iată imaginile promise prietenilor, cu două din veverițele jucăușe și drăgălașe, surprinse duminică la Grădina botanică, în timp ce se ocupau cu adunatul și depozitatul nucilor, alunelor sau ce-au mai găsit ele bun de păstrat pentru iarnă. Am citit că nu le prea găsesc odată ascunse, ceea ce face să mai apară câte-un alun, nuc sau chiar stejar, deoarece sunt bine acoperite de pământ, veverițele având grijă ca nimeni să nu găsească proviziile ascunse, nici chiar ele însele! 😛 Norocul lor este că și scorbura personală e plină ochi, ba mai găsesc și ascunzișurile altor surate, care asemeni lor nu-și mai amintesc locul alunelor și nucilor ”puse bine”, făcând astfel schimb de provizii fără să se fi înțeles. La cât mănâncă o veverițucă de-asta mică, ușoară ca o pană, cu o coadă înfoiată, dar aproape transparentă, nici nu cred că le trebuie prea mult. Sunt agere, iuți, abia le prinzi cu privirea, cu aparatul foto și mai greu, dar merită încercat. Nu ne apropiem prea tare, ca să nu le deranjăm. Sunt prietenoase, doar locuiesc în grădina botanică din (aproape) centrul Clujului, însă e de preferat să fie lăsate să-și vadă de treabă în liniște, fără nicio intrevenție sau bruiaj.
Veverițele astea ne-au amuzat prin salturile lor de pe o creangă pe alta, de pe un copac pe altul, la mare înălțime, prin viteza cu care aleargau pe ramurile de care se agățau cu ușurință, prin dexteritatea cu care, după ce una din ele a cărat ditamai nuca în dințișori*, a îngropat-o foarte bine, aproape de pârâu. Istețe și glumețe, pline de energie, e o bucurie să le privești.
Data viitoare le vom duce nuci și alune multe, multe.

Click pentru mărire

Categories: Familia

7 Responses so far.

 1. Ella spune:

  Sunt frumoase foc veveritele, cu coada lor stufoasa! 🙂
  Partea mai neplacuta este ca daca au ocazia te musca rau de mana! :))) Nu degeaba sa inspirit Disney de la ele creand astfel pe Chip și Dale!
  Foarte faine fotografiile tale! Seara frumoasa, draga mea! Pupici! <3

  • Mirela spune:

   Te mușcă? Ca să vezi! Păi atunci vom folosi mănuși, sau mai bine le lăsăm proviziile de-o parte, pentru a le găsi ele însele, că tare le place să agonisească!
   Chip și Dale sunt drăgălași, dar răutăcioși, asta le dă farmecul, hahaha! :)))
   O zi de vis, Ella dragă! 🙂

 2. Diana spune:

  Ce faine sunt! Si fotografiile si veveritele! <3
  Uituce, nu gluma! 🙂
  Pupici!

 3. Suzana spune:

  Sa nu uiti data viitoare sa le aduci nuci. Sunt curioasa daca reactioneaza cand le ciocanesti.
  Faine imaginile cu veverite. Cred ca v-au bucurat nespus! 🙂
  Zile frumoase, draga Mirela!

  • Mirela spune:

   Le-am pregătit deja! La cât de frumoasă e vremea în Cluj, cred că mergem curând să le aprovizionăm! 😉
   Da, sunt foarte drgălălașe! 😛
   O săptămână minunată în continuare, dragă Suzana! 🙂

 4. coco spune:

  superbe imagini, mi-e dor de veverite, nu am vazut de ceva vreme!

Leave a Reply