15 august, 2017

E atât de cald, încât aerul condiționat din mașină te ajută să mai scapi de dogoarea casei, unde ventilatoarele se iau la întrecere nonstop. Înainte de-a pleca spre vacanțele promise, trecem pe la bunicii Enyei, părinții soțului meu, Xaba, care ne așteaptă în tihnitul lor sat de lângă Târgu-Mureș. O casă frumoasă, mare, cu centrală termică și baie, dar mai ales o curte de vis, unde găsești iarbă fină, brazi, gard viu, viță-de-vie umbroasă, flori superbe, terasă cu masă și scaune luxoase și, mai ales, dragoste pentru nepoțica ce tocmai a devenit studentă la UAD la Grafică, cu medie mare, Enya noastră care-i tot mai frumoasă și deșteaptă, tot mai pricepută și destoinică. Am fost primiți regește, cu o masă bine garnisită și multă iubire.
Grădina socrilor mei, bunicii Enyei, se întinde până sus, în livada cu meri, peri și pruni, iar pătlăgelele roșii, ceapa, usturoiul, ardeii, fasolea și salata stau mărturie mâinilor harnice și pricepute ale bunicii, Gizimamma. Bunicul mai ajută și el, atât cât poate.

Zi minunată! Soare, flori, noi trei destinși, bunicii, frumoasa noastră Enya strălucind între minunatele flori, liniște, pace, bunătățile bio în panere, noi, bunica, părinții, odorul, casa, curtea, grădina, multă frumusețe! O zi de vis! 💗

Click pe poze pentru mărire

 

Ajunși acasă, am hotărât să ne schimbăm meniul, care va fi bio. Ne-am abonat la o fermă de unde vom cumpăra legume și fructe, eventual ouă, care să nu fie ierbicidate. Să fie ceva mai curate. Începutul a fost făcut. Sănătate tuturor!

 

Meniu bio! Ieri: salată de roșii și roșii umplute cu vinete! Azi, supă de roșii și suc proaspăt! 
Sunt patru soiuri: roșii …roșii, roșii roz, roșii galbene și roșii ”coarne” (lunguiețe), toate excelente, bio, bune! Mulțumim, Gizimamma! 

Categories: Familia

2 Responses so far.

  1. Alex spune:

    Ce poze și ce momente frumoase, amintiri neprețuite peste ani. Enya este o domnișoară superbă, iar părinții și bunicii au de ce să fie tare mândri de ea.
    Numai bine la toată familia! 🙂

Leave a Reply