Genie des Bois

Genie des Bois, brand Keiko Mecheri, apărut în 2000, este un parfum care te vrăjește instantaneu. Să vi-l povestesc un pic.
Keiko este o artistă de origine japoneză, dar și pianistă prin studii (artele plastice la UCLA și în Europa), dar pasiunea sa pentru miresme a dus-o în cele din urmă pe calea  parfumeriei.
Genie des Bois  este un parfum primit în dar de la soțul meu. Nu e o tocmai o pudră dulce de violete, un vintage în care violeta debordează de romantismu-i bine știut, e altceva, ca o pisică moale, dar cu gheare ascuțite, așa cum îi stă bine unei pisici care se respectă! Un parfum bun, bazat pe aroma lemnului de palisandru (Brazilian Rosewood) și cedru, esențe care îi conferă o bază trainică și neobișnuită, dacă îl comparăm cu clasicele parfumuri ce au la bază violeta. Cu atât mai interesant devine când îl inspiri și recunoști mireasma violetelor de pădure, mai precis a părților  verzi ale acestora, frunze și rădăcini, tulpini, dar și petale. Părțile crude, prospețimea curată a primăverii captată ca o adiere foarte verde și fresh. Pe parcurs parfumul se îndulcește,  se încălzește, și asta pe măsură ce evoluează pe piele. E momentul să vă dezvălui și câteva condimente: boabe de tonka, benzoe (rășină orientală aromatică) și un strop de cacao. Genie des Bois e o bacanală dintr-o pădure parfumată cu esențe lemnoase, acoperită glorios cu violete sălbatice, în care vânticelul verde adie binefăcător și condimentat. Unii îl aseamănă cu Féminité du Bois (brand Shiseido, artist designer Serge Lutens, nas Christopher Sheldrake)  și de Bois de Violette, conceput de același magician al miresmelor prețioase, Serge Lutens. Se bazează pe aceleași componente, dar orchestrarea acestora diferă, am folosit Féminité du Bois și știu ce spun. Cu un siaj foarte bun și amprentă statornică, Genie des Bois o să vă cucerească (prețul nu e mic, fiind un lucru căutat, bun, valoros). Dar eu cred că uneori merită să ne răsfățăm.

Baftă, Enya!!!!!

Articole create 907

2 comentarii la „Genie des Bois

  1. Baftă, Enya!!! Deci, toate gândurile spre ea se îndreaptă, în orice moment al zilei… 🙂
    Mulțumim pentru atât de migăloasa și fascinanta descriere a acestui miraj, iar dacă aprecierile vin de la tine înseamnă că e fantastic acest parfum.

    1. Baftă să fie! 😛
      Da, e un parfum fascinant, bun, demn de a fi purtat și apreciat!
      Mulțumim, Dana! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus